Delicatese Literare
Retete

Rețetă cornulețe cu nucă

Aluatul:

700gr faina, 200 gr untură, o cană de lapte fiert și dacă e prea tare aluatul se pune o lingura de smântână și o drojdie cât o nuca. Se frământă aluatul cam 20 minute, după care se pune la frigider câteva ore sau până a doua zi.

Umplutura:

300 gr de nucă, iar dulceața de vișine se pune cât să se lege cu nucă (se poate adăuga și esență de rom)

Se întinde aluatul într-o foaie subțire (cât mai subțire cam 2mm) se taie în formă de pătrate cât de mare doriți, se pune într-un colț dulceața și se rulează în interior (puteți strânge un pic pătratul când îl rulați ca să nu se desfacă în tavă). Se îndoaie în interior un pic, se pune în tava acoperită cu hârtie de copt, nu mai trebuie sa o ungeți pentru că este în aluat untură.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade cam 5 minute se bagă tava cu cornulețe în cuptor pe raftul de jos, o lăsați 5 minute iar apoi o mutați la mijloc și micșorați cuptorul la 150 de grade și lăsați până se coace, aproximativ 20-25 minute (depinde de ce cuptor aveți). Aluatul nu trebuie să devină tare.

După ce s-au copt, se scoate tava din cuptor, se lasă cam 3 minute să se răcească puțin, după care se pun pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *