Reteta somon la cuptor cu mix de fructe uscate

20

4 porţii

  • 4 cotlete de somon
  • 1 lingură sare gemă marină
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 pachet mix fructe uscate Fitness mix de la Nutline (eu asta am folosit dar se poate alege orice altă combinaţie de fructe uscate)

Se presară sare peste cotletele de somon şi se lasă să stea aproximativ 5 minute. Se spală apoi sarea şi se usucă bucăţile de peşte cu un prosop de hârtie. Se încălzeşte cuptorul la 170 grade.

Se mărunţeşte amestecul de fructe uscate şi se presară peste bucăţile de somon. Se stropeşte cu ulei şi se pun bucăţile de somon într-o tavă unsă cu ulei, la cuptor. Se coace somonul în centrul cuptorului timp de 10-15 minute, până când este pătruns.

Ca garnituri puteţi alege:

  • cartofi natur cu pătrunjel
  • broccoli sotat cu un pic de vin şi usturoi
  • spanac sotat cu usturoi şi ulei de măsline
  • ciuperci cu vinegretă
  • risotto sau cuscus
  • sparanghel cu usturoi 

Poftă bună!

 

About Author

20 de comentarii

  1. Mie in general imi place pestele, dar reteta asta e de mare lux, confirm personal!!! Si nici nu e greu de facut, si e foarte rapida!

  2. Oi Doamne, cum arata <3 n-am incercat sa gatesc cu fructe uscate din simplul motiv ca nu rezista nici macar o zi in dulap :))) de cate ori am o tentativa, se halesc inainte de a o pune in practica 🙁

Lasă un răspuns