Rochia Aurie de Theo Anghel, Editura Quantum Publishers – recenzie

33

Rochia Aurie

Theo Anghel

Editura Quantum Publishers
248 pagini
Auzisem de Theo Anghel și de seria ”Am murit, din fericire”, pe care îmi doresc să o citesc și eu, dar nu știam că a scris și o carte din genul romance. Am avut o surpriză deosebit de plăcută descoperind ”Rochia Aurie”, cartea de debut a autoarei, o sensibilă și frumoasă poveste de dragoste. Nu pot decât sa sper că autoarea nu a abandonat acest gen și ne va mai delecta și pe viitor cu alte cărți romantice.
Din cuvântul înainte al autoarei:
”Se spune că genul romance nu mai prinde. Nu sunt de acord. Este ca și când ai spune că dragostea a devenit desuetă, ceea ce este, desigur, o mare inepție.
Dedic această poveste tuturor îndrăgostiților”
Ana Simion era fiica unor imigranți români pe tărâmul tuturor posibilităților. Tatăl ei le părăsise însă pe când Ana avea doar șase luni, iar durerea respingerii o copleșise pe mama ei, care-i oferise fetei tot ce avea nevoie, mai puțin afecțiune. Drept consecință, Ana s-a ferit instinctiv de orice relație sentimentală. Viața ei intrase într-o rutină comodă, împărțită între locul de muncă, acela de instructoare de fitness la un club, și acasă. Dar, întocmai ca într-o poveste cu o Cenușăreasă modernă, destinul ei se va schimba brusc, catalizatorul nefiind un pantof, ci… o rochie. Decizia impulsivă, luată într-o zi ploioasă, de a cumpăra o rochie diafană, văzută pe un manechin dintr-o vitrină, va declanșa un întreg șir de evenimente, iar viața Anei va intra pe cu totul alt făgaș.
Prietena Anei, Mara, vecină de apartament cu ea, văzând splendida rochie, a decis că în nici un caz aceasta nu trebuie lăsată să zacă în dulap, așa că a convins-o să meargă la o întâlnire aranjată cu Adonis, un coleg de serviciu al prietenului Marei.
”Mara se ocupase de tot. O dusese pe Anne într-un salon de înfrumuseţare, unde fusese răsfăţată cu tratamente corporale şi masaje relaxante, părului îi fusese reîmprospătată culoarea ciocolatie, iar unghiile îi fuseseră aranjate şi vopsite cu lac roşu.
Când se privi în oglindă, Anne zări un chip necunoscut care îi zâmbea timid, de pe partea cealaltă a sticlei. O versiune splendidă şi luminoasă a vechii Anne. Rochia vaporoasă, de culoarea aurului vechi, îi cădea în valuri voluptoase, până la pământ, în timp ce un cordon subţire potolea învolburarea materialului mătăsos, prins într-o cataramă strălucitoare, sub sâni. Mara îi împletise părul într-o coadă spic şi-l împodobise cu mici perle aurii.”

Aditi-Rao-Hydari-was-recently-splashed-o_060116165911319_480x600

Adonis se dovedește însă a fi un bădăran, care îi face avansuri chiar din primele minute. Refuzul ei categoric îl înfurie la culme, astfel că o urmărește în toaleta restaurantului și o agresează. Este salvată miraculos de un necunoscut, ce se dovedește ulterior a fi Mason Hart, un om de afaceri foarte prosper.
”Era înalt, cu trup mlădios, musculos, iar tenul rumen, bronzat, sugera faptul că omul petrecea mult timp în aer liber. Părul negru, ondulat, încadra un chip armonios alcătuit, cu nas drept, pomeți înalți și o gură cu buze pline, bine conturate. Încercă să-și mute privirea dinspre el, dar o făcu o secundă prea târziu, pentru că ochii lui o fixară cu pupilele verzi, străbătute de vinișoare aurii, la fel de incandescente ca lava incandescentă.”

977a9552b6df8bc2e49aaca7bca1b452

Relația lui Ana cu Mason va evolua în continuare cu multe suișuri și coborâșuri. Deși Ana îl impresionase puternic, Mason a așteptat mai bine de o lună, timp în care a monitorizat-o în permanență, până să acționeze, surprinzând-o cu o invitație la Operă și trimițându-i o superbă rochie aurie pe care să o poarte cu această ocazie.
Mason avea și el propriile lui traume din trecut. Rămas orfan de tată în adolescență, fusese forțat să se maturizeze brusc și să preia afacerile familiei.
Deși Mason o surprinde cu multe gesturi romantice, care o fac să se îndrăgostească foarte tare de el, dintr-un crâmpei de conversație surprinsă din greșeală, Ana își dă seama că Mason are câteva secrete din trecut pe care nu este încă dispus să i le dezvăluie.
Pe Ana o așteaptă o surpriză de proporții aflând că Mason a preluat în proprietate clubul la care ea era instructoare de fitness. Din păcate, Mason aude o parte dintr-o conversație pe care Ana o purta în vestiar cu un coleg, Greg și care, ruptă din context, îl conduce la concluzia greșită că cei doi au o relație amoroasă. Nedându-i șansa să se explice, relația lor se răcește brusc, deși era evident că Mason era fascinat în continuare de Ana.
George, fratele lui Mason, se întoarce pe neașteptate, pretextând că mama lor l-a chemat. Din primele replici schimbate între ei este evident că cei doi frați nu se înțeleg deloc, o întâmplare misterioasă din trecut dezbinându-i și făcându-i să se dușmănească.
Mai mult, intuind sentimentele lui Mason pentru Ana, în ciuda răcelii pe care acesta o afișa față de ea, George face tot posibilul să o cucerească, iar la un bal mascat dat de mama lor o induce voit în eroare, îmbrăcând costumul pe care Ana știa că îl va purta Mason și furându-i acesteia câteva sărutări înflăcărate și asigurându-se că Mason va afla acest lucru.
La mirarea celor din jur că George îmbrăcase exact costumul pe care îl dorise fratele lui, Mason dă o replică memorabilă, emblematică pentru relația dintre ei:
”- Să vă spun eu ce! interveni Mason cu un ton pe care l-ar fi vrut amuzat, dar cei care îl cunoșteau bine știau că nu este decât o mască. Pentru că a aflat că eu doream acel costum… și îl știți pe George, mereu vrea ce vreau și eu!”
Din fericire, Ana și Mason vor reuși să discute deschis și să lămurească neînțelegerile, iar relația lor va lua o turnură foarte pasională, în același timp căpătând și încredere deplină unul în celălalt.
Noi intrigi încearcă însă să îi dezbine, evenimentele se precipită, iar finalul cărții ne ține cu sufletul la gură, oferindu-ne multe elemente de suspans.
Mi-a plăcut mult cum a conturat autoarea personajele principale – Ana și Mason. Ana este o femeie puternică, inteligentă, independentă dar în același timp bună, sensibilă și foarte loială. Mason este un bărbat dur, puternic, hotărât, abil în afaceri dar în același timp și capabil de profunde sentimente de iubire, dovedind multă tandrețe în anumite situații.
Personajele secundare – Mara, Irene, Greg, George, doamna Hart – mama lui Mason și a lui George, Carrie, Julie Harris și Dan, fratele Juliei sunt, de asemenea, foarte credibile. Așa cum se întâmplă și în viață, nimeni nu e perfect, fiecare are defecte și calități și evoluează pe parcursul cărții. Dacă pentru cuplul Ana și Mason deznodământul este unul fericit, dovedind trăinicia sentimentelor lor, nu același lucru se poate spune despre un alt cuplu, în care unul dintre parteneri nu a rezistat tentației unei relații ilicite. Vă las să descoperiți singuri despre ce este vorba în carte.
De asemenea, țin să remarc forma îngrijită a cărții, iar coperta mi se pare foarte inspirat aleasă.
Vă recomand cu plăcere această carte, care ne oferă o lectură savuroasă, reconfortantă, tocmai potrivită pentru o zi călduroasă de vară!
Multumim Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

Cărțile autoarei Theo Anghel se pot comanda pe Editura Quantum Publishers, elefant.ro, carturesti.ro

Recenzii cărți Theo Anghel

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

About Author

33 de comentarii

 1. Tudusciuc Cornelia Elena on

  Frumoasa prezentarea, felicitări! Si îmi place foarte mult si titlul. E trecută pe listă de ceva timp, dar încă nu am reusit sa o cumpăr.

 2. Super recenzie, felicitari! Anul acesta de ziua mea am primit cartea de la o prietena, dar recunosc ca inca nu am citit-o… O voi face…

 3. Minunata recenzie Leo! Nu am citit cartea inca, dar cred ca imi va placea si mie.
  Pozele pe care le-ai ales sunt super, cea cu rochia aurie e perfecta!

 4. Barbalata Mirela on

  Am citit cartea Tyna. Mie mi-a placut foarte mult. Imi aduc aminte ca am am stat intr-o vineri pana noaptea tarziu sa o termin (desi a doua zi ma duceam la munca ).
  Mi-a placut atat povestea, modul cum a prezentat-o Theo Anghel, cat si aspectul cartii, coperta (care estei super )
  Este o lecura usoara, relaxanta, care te prinde desi povestea este oarecum iesita din realitate (cam greu de crezut ca si in viata de zi cu zi se poate intampla asa ceva ) . Dar Theo a stiut cum sa ne prinda pe noi cititorii. Iar asta este o mare calitate

 5. Alta poveste pe placul meu!Sunt putin surprinsa pt ca nu m-am asteptat la o astfel de carte din partea doamnei Theo Anghel si sper din tot sufletul sa mai scoata astfel de carti. Recenzia ma provoaca sa o am cat mai repede si sper sa reusesc acest lucru.Imi place Ana si Mason si sper ca in final or sa fie fericiti.Felicitari dna Theo Anghel si multumesc voua ca am descoperit-o!

 6. Cartea e pe lista mea de cand a aparut,si voi rasuciti cutitul in rana
  Multumesc pt o tentatie irezistibila!

 7. In sfarsit am ajuns la ” Rochia aurie” pe care am savurat-o, literalmente!

  Inca din primele pagini m-a cucerit si am sperat pana la ultima fila din poveste ca cei doi frati vor reusi, cumva, sa faca pace.
  Singurul „repros” este ca voiam mai mult, sa nu se termine atat de curand :(, atat de mult mi-a placut.

  Cum este prima carte citita de catre aceasta autoare, m-a impresionat mult stilul si pentru asta multumesc inca o data „Delicatese Literare” pentru sansa de a o avea in biblioteca mea.

Spune-ți părerea!