ROGUE
Editura Tritonic
Colectia: Thriller & Mystery
Nr. pagini: 320
Seria GEMINI, Vol. 2
ROGUE
OPS FILES
Jocul zilnic cu moartea e unul riscant, chiar letal dacă stai să analizezi prea mult ce ai de făcut. Jocul agenților operativi cu moartea se termină prost de cele mai multe ori, motiv pentru care o iau de la capăt în fiecare zi. Nu au încredere în nimeni, nu se atașează de absolut nimeni. Nu știi niciodată când ești scos din circuit ori pur și simplu când dispari de pe suprafața pământului. Nu te poți baza pe nimeni. În misiune ești mereu singur.
Când te scufunzi într-un abis al umbrelor, amintește-ți că umbra este o extensie a luminii.
O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți de răzbunare, adversarii caută paritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.
O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.
După extraordinara Serie Alina Marinescu, Seria Gemini reia tema poveștilor de spionaj şi romance cu aceeași inspirație și talent de care autoarea dă dovadă cu fiecare carte scrisă. Însă, deși putem recunoaște un șablon, fiecare volum în parte e unic și original prin detaliile de mare finețe care conturează povestea în sine, atât legate de cadrul acțiunii – și aici, după cum am spus în repetate rânduri, Monica Ramirez e o creatoare de atmosferă, purtând cititorul în locul și momentul acțiunii – cât și de lumea întunecată a spionajului internațional, cu multiplele ei fațete, strâns legată de situația geopolitică a momentului. Ne sunt oferite cu generozitate adevărate lecții de istorie, geografie, cultură generală. Și, bineînțeles, deosebită este de fiecare dată povestea de iubire și fascinantele personaje care îi dau viață. De fapt, toate personajele cărților Monicăi – principale, secundare, sau doar episodice – sunt creionate într-un mare fel, simți că faci personal cunoștință cu ele, le simpatizezi sau nu, le urăști de multe ori, dar cu siguranță nu rămâi indiferent în fața acțiunilor lor. Și, de remarcat vasta paletă a nuanțelor de gri ce colorează aceste personaje, căci doar alb și negru nu există în lumea lumea întunecată și periculoasă a spionajului internațional.
Dacă în prima carte din serie autoarea ne-a purtat în Orientul Mijlociu, în misterioasa și plina de contraste lume arabă, prezentându-ne ceea ce reprezintă Primăvara Arabă, acum ne poartă în Rusia, la Moscova, cu detalii despre Kremlin, într-un conflict incendiar dintre cele două mari puteri ale lumii, iar deznodământul acestuia poate duce la izbucnirea celui de-al treilea Război Mondial. Subiectul cărții ne propune o înfruntare a marilor puteri, America şi Rusia, declanșată de conducătorii acestora: William Powell, președintele SUA, respectiv Alexandr Rodin, conducătorul Rusiei, ”Rodina”.
Nu privi peste umăr. Nu esti niciodată singur. Moscova joacă dupa regulile ei.
Am citit cartea pe nerăsuflate, atrasă ca un magnet de fiecare pagină, rând cu rând, până la final.
Rogue, volumul al doilea al seriei Gemini, m-a cucerit atât prin felul în care e scrisă povestea – nu am fost surprinsă de acest aspect, căci mă așteptam la acest lucru, am fost însă încântată și satisfăcută de încă o lectură de excepție – cât și prin, sau mai ales prin povestea de iubire foarte aparte, intensă, romantică, neprevăzută, cu aspecte dramatice, dintre două personaje pe care le-am admirat. În special pe Vaughn sau Rogue, pe numele său de cod. Vă sună cunoscut numele? Are și de ce: Vaughn e fratele lui Miles, bodyguardul lui Jadyn din „Gemini”.
De fapt, avem de-a face cu un triunghi amoros (l-am mai întâlnit și în seria Alina Marinescu, nu mă pot abține să nu-mi aduc aminte de Alina și de Alex și Marius). De această dată, cei trei implicați sunt pe de o parte Lana Alexeev, actriţă pe marele ecran, racolată ca spion secret al Rusiei, unul extrem de valoros, iar pe de altă parte agentul american Vaughn, și Konstantin, agent SVR, ambii puternici, duri și periculoși, dar fiecare la rândul său jucat pe degete de Lana, după un scenariu pus la punct peste capetele lor. Și toți trei își vor pierde inima – dacă nu și rațiunea – în acest joc în care sunt pioni.
Obosise să privească lumea reală cu ochii unei fantome. Obosise să trăiască în umbre. Trebuia să aleagă şi decizia îi aparţinea numai ei.
Un volum plin de neprevăzut, de pericol, suspans și adrenalină, de decizii luate la minut, de operațiuni puse la punct contra-cronometru, adaptate și schimbate ad-hoc în funcție de informații primite în ultimul moment care schimbă toate datele problemei. Iar cei implicați trebuie să se adapteze din mers sau să moară.
Trei factori constanţi ucideau mereu chiar şi cei mai experimentaţi operatori: ghinionul, nerăbdarea şi variabilele lăsate la voia întâmplării.
Rodin, cu ajutorul șefului serviciului său de spionaj extern, directorul SVR Arkady Mozorov, a elaborat un plan prin care președintele american să afle că s-a dispus asasinarea sa din direcția Kremlin, iar in timp ce Powell va răspunde acestei amenințări, Rodin a plănuit să lovească SUA, într-un punct vulnerabil: transporturile aeriene. În acest sens iniţiază, în replică la proiectul SUA- SPACEON, proiectul SPACEOFF, prin care urmează să se înfiltreze în compania responsabilă cu defensiva aeriană a Statelor Unite.
Mozorov îi recrutează pe Konstantin, un spion de geniu, care avea un singur punct slab: iubita sa Lana, o vedetă de cinema, însă aceasta era, fără știința lui Konstantin, la rândul ei agent secret, și se va afla în centrul întregului plan pus la cale de seviciile secrete de la Kremlin.
În acest timp, pe celălat plan al cărții, Powell află prin mașina sa de spionaj că Rodin a pus la cale un asasinat împotriva lui. Drept răspuns, răspunde cu aceeași monedă: pune la cale asasinarea lui Rodin. Cel însărcinat cu această misiune este Rogue/ Vaughn Graham – cel mai bun agent secret al său.
Însă, având în vedere că Kremlinul era cel care inițiase toată această mișcare de forțe, s-a pregătit pentru riposta SUA, astfel încât Vaughn a picat în capcana pusă cu multă dibăcie de serviciile secrete rusești, și, după ce este preluat de cea despre care credea că e contactul său la Moscova și se urcă pe motocicleta acesteia (mi-a plăcut faza cu motocicleta) se trezeşte… pe o insulă în Hawaii, alături de… soția sa!! Buimac, fără să-și aducă aminte cum a ajuns acolo, dar sedus pe deplin de superba sa ”soție”.
Îi zâmbi din nou, făcându-i semn să se urce în spatele ei.
Yep, e clar, își spuse Vaughn, rămânând pe loc. Am adormit naibii ca un bou în taxi și visez toată prostia asta. Nu e nevoie decât să mă trezesc și zânuța dispare. O să mă întâlnesc cu sursa lui Jack, probabil un rusnac spălăcit cu o dubă ruginită și să fiu al naibii dacă nu-l pup pe ambii obraji ca pe cel mai bun prieten. Nu trebuie decât să mă trezesc… să mă trezesc…
–Vii? îi întrerupse gândurile vocea Nadiei.
Vaughn oftă prelung. Nope, nu visa. Toată nebunia i se întâmpla cu adevărat.
A fost manipulat cu mare artă, dar doar până la un punct, când, în ciuda amneziei induse cu ajutorul unui drog, mintea sa antrenată de spion preia controlul. Dar ce te faci cu inima?
-Nu eşti atât de rece precum vrei să pari, îi şopti pe buze. Spune-mi, Vaughn, vocea ei căpătă un timbru aproape triumfal. Spune-mi că n-ai simţit nimic. Ştiu că nu poţi.
Nu era un om slab, nu fusese niciodată. Făcuse doar o greşeală, acţionând dintr-o nebunie temporară ce-l costase inima de piatră. Dar avea de gând să înveţe din acea greşeală, devenind mai puternic decât înainte.
Însă această greșeală l-a costat scump: e acuzat de înaltă trădare și se vede vânat de cei dintre care făcea și el parte. În imposibilitatea de a-și dovedi nevinovăția, cât de departe ar merge pentru acest lucru? Oricât de departe e nevoie, căci era nu doar viața lui în joc…
Personajul Lana e creionat cu o măiestrie extraordinară: o spioană rusoaică, frumoasă, deștepată, neînfricată, și – culmea – căreia îi plăcea activitatea de spionaj, însă asta până când a realizat că ea ca persoană era insignifiantă în ochii celor care manevrau puterea, și atunci a ”întors armele”. Cu siguranță că factorul emoțional și sentimental a atârnat greu în balanță.
Despre Vaughn, v-am spus deja cât de mult mi-a plăcut, însă, deloc surprinzător având în vedere cum e descris, mi-a plăcut foarte mult și de Konstantin! Cum așa? Ce forțe se pun în mișcare, cine va reuși în misiune și cine va fi sacrificat, cine va trăda și cine va da dovadă de loialitate, citiți și veți vedea!
Vaughn îl studie cu atenție, gândindu-se la nebunia situației. Trei spioni aparținând unor națiuni rivale plănuiau asasinarea unuia dintre cei mai puternici oameni din lume, timp în care doi dintre ei iubeau aceeași femeie care îi trădase pe amândoi.
Într-o lume în care sentimentele nu au dreptul să apară, tocmai ele sunt cele care fac diferența între viață și moarte. Iar într-un abis al umbrelor, lumina e singura constantă.
O serie și un volum pe care vi le recomand călduros!
Similare
19 Comments
Mirela Nenciu
Minunată recenzia,Oli! Încă nu i a venit rândul la citit. Felicitări!
Oli
Mulțumesc, Mire! Ti-o recomand!
Carolina Bianca
Felicitari pentru recenzie!!
Oli
Multumesc!
Tyna
Foarte frumoasă recenzia! Felicitări! Pare o carte cu o acțiune extrem de alertă, care te ține în priză de la început până la sfârșit.
Oli
Multumesc! Asa este!
anasylvi
Ma atrage acest volum, iar recenzia este foarte reusita!
Oli
Ma bucur ca te-am tentat, cred ca iti va placea acest volum!
Fratiloiu Dorina Petronela
Frumoasa recenzie Oli, felicitari! O sa ma apuc si eu curand de ele.
Oli
Multumesc! Lectura placuta sa ai!
Balan Daniela
O autoare care imi place mult !felicitari Oli pentru recenzia superba si foarte tentanta !!!
Oli
Multumesc, Daniela!
Geo
Super recenzia, Oli, felicitări! Plină de acțiune si suspans, se pare. După cum ne-a obișnuit autoarea. In curând o voi citi si eu.
Oli
Multumesc, Geo! Sa o citesti cu placere, iti astept cu interes impresiile!
Alina Geambasu
Oli, tentanta recenzie ai mai facut! Felicitari!
Actiune, suspans, putin romantism. Exact ingredientele potrivite pentru o lectura placuta!
Oli
Multumesc, Alina! De data asta e chiar ceva mai mult romantism, mi-a placut mult!
Mirela Barbalata
O recenzie frumoasa la o carte palpitanta! De abia astept sa le citesc si eu
Oli
Mulțumesc, Mirela! Să le citești cu plăcere!
Geo
Impresiile mele despre carte le găsiți aici:
https://justreadingmybooks.wordpress.com/2018/10/06/rogue-de-monica-ramirez/