Delicatese Literare
Recenzii

Roma. Pasiuni intunecate, Seria Pasiuni, Vol.2 de Rodica Mijaiche, Editura Librex Publishing – recenzie

Roma. Pasiuni întunecate 

Rodica Mijaiche

Editura Librex Publising

264 pagini

1. New York. Pasiuni Ascunse – Editura Librexrecenzia
2. Roma. Pasiuni Întunecate – Editura Librex
3. Londra. Pasiuni DezlănțuiteEditura Librex – recenzia
4. J&C. Pasiune în Dans
Când trecutul se întoarce, fuga nu mai este o soluție.
 La frageda vârstă de 10 ani, Regina este adoptată de Franco Nunzio, un bărbat fermecător, care toată viața și-a dorit o fiică, dar nu a fost să fie, asta până în ziua în care a văzut-o stând pe marginea minunatei Fontana di Trevi. Atunci inima lui a bătut mai tare pentru mititica brunetă cu ochi verzi amețitori.
 Dar viața în Familia Nunzio nu a fost așa cum și-a imaginat-o Regina. Nici pe departe. Fiind obligată să suporte hărțuirile constante ale lui Paolo, fratele ei vitreg, indiferența mamei adoptive și lipsa prezenței tatălui adoptiv, capul mafiei locale, tânăra hotărăște să-și ia viața în propriile mâini părăsind Roma pentru Manhattan.
 Alessandro Martinez. Crescând în laboratoarele tatălui său, Alberto Martinez, fondatorul A&A Health Care, visul lui Alessandro a fost să-i calce pe urme tatălui său și să devină un chimist recunoscut. Dar nu tot timpul lucrurile se întâmplă după un plan prestabilit. După ce a fost martor la uciderea tatălui său, Alessandro se vede nevoit să se retragă în colțurile întunecate ale Bronxului și să aștepte momentul propice răzbunării.
 Regina, fotomodel de succes și Alessandro, bărbatul din întuneric, vor lupta cu proprii demoni, dar și cu trecutul fiecăruia.
 Vor fi destul de puternici pentru a depăși obstacolele ce le apar în cale?
Cel de-al doilea volum al seriei Pasiuni ridică nivelul de adrenalină, pericolele pândesc la tot pasul, evenimentele se precipită dar, mai presus de toate, iubirea, acest ingredient magic, aduce speranța în sufletele greu încercate până atunci ale eroilor principali ai cărții, Alessandro și Regina.
Atât pe Alessandro cât și pe Regina i-am întâlnit deja în primul volum al seriei, New York. Pasiuni ascunse.
Alessandro, fratele Alyssei, era marcat de un trecut extrem de dureros. În urmă cu treisprezece ani, având o mamă ce-și pierdea încetul cu încetul mințile, Alessandro își găsise fericirea și echilibrul alături de sora lui, Alyssa, cu care se înțelegea perfect, și tatăl lui, Alberto, de la care moștenise pasiunea pentru chimie, lucrând alături de acesta în laboratoarele companiei fondată de acesta. Toată viața lui avea să se sfărâme în bucăți în momentul în care asociatul tatălui lui, Samuel Gill, mânat de lăcomie, pusese la cale asasinarea lui Alberto, Alessandro fiind martor în momentul în care tatăl lui fusese ucis. Urmărit de bărbați nemiloși, lipsiți de scrupule, Alessandro fusese nevoit să se ascundă de toată lumea, inclusiv de sora lui, pentru a nu atrage atenția asupra acesteia, veghind însă în permanență asupra siguranței acesteia.
Mânat doar de gândul răzbunării, Alessandro, cândva un bărbat sensibil, care mânuia cu grijă ustensilele de laborator, reușise să supraviețuiască și să se îmbogățească transformându-se într-o mașină de lupte și câștigând bani în ring, în bătălii duse cu pumnii. Dar toate acestea avuseseră un preț, Alessandro simțind că sufletul i-a secătuit, speranța într-un viitor luminos fiind doar o amintire și numai răzbunarea fiind motorul ce-l mâna zi de zi.
Dar cum destinul are propriile lui reguli, întâlnirea cu Regina, o femeie fascinantă, brunetă cu ochii verzi, fotomodel de succes, pe care a salvat-o dintr-o situație critică, îi va bulversa lui Alessandro întreaga existență, dorința de a o proteja pe aceasta căpătând prioritate în fața oricărui gând.
”Nu știu de ce, cred că este egoismul meu, sau dorința de a o revendica, dar vreau să știe toți că ea este a mea. Bătăile inimii mele par să s-o ia la galop când conștientizarea gândurilor mele pune stăpânire pe mine. Doar setea de răzbunare a morții tatălui meu a fost singura care până acum mi-a hrănit și puterea de a trăi.”
Însă compromisurile pe care Alessandro a fost nevoit să le facă pentru a rezista în lumea dură în care trăise l-au înăsprit și i-au îndurerat sufletul, el însuși considerându-se nedemn de iubirea Reginei.
”Știu ce vede Regina în mine. Ce vede toată lumea în mine. Pentru că și eu văd același lucru. Un bărbat care s-a luptat și încă luptă cu proprii demoni până la secătuirea sufletului.”
Regina, la rândul ei, era bântuită de fantomele unui trecut zbuciumat. Adoptată la vârsta de zece ani de Franco Nunzio, care a fost fermecat pe loc imediat de a zărit-o lângă Fontana di Trevi, a fost persecutată în permanență de fratele ei adoptiv, Paolo, care a respins-o de prima dată, tratând-o cu multă răutate sub privirile permisive ale Mariei, mama ei adoptivă. Franco, ce era chiar șeful Mafiei, deși îi arăta afecțiune, era mai mult absent, astfel că nu avea habar de suferințele copilei. La vârsta de optsprezece ani, Regina fusese nevoită să fugă pentru a scăpa de agresiunea lui Paolo. Cu multă determinare și muncă asiduă, își clădise o carieră strălucitoare ca fotomodel la New York când trecutul a ajuns-o din urmă, Paolo găsind-o și având propriile planuri întunecate de răzbunare.
Deși Alessandro a reușit să o salveze la timp dintr-o capcană, Regina este silită, pentru propria ei siguranță, să dispară o perioadă din fața camerelor și să plece departe, în Italia, țara ei natală, până când pericolul dispărea, iar Alessandro o însoțește pentru a o putea proteja.
Deși la început protestează la ideea de a avea un bodyguard, Regina ajunge să se simtă tot mai atrasă de uriașul cu păr lung, ochi căprui și o cicatrice pe obraz ascunsă sub o barbă deasă, căruia îi simte bunătatea în spatele aparenței de dur pe care o afișa.
”Ochii lui căprui cu irizații verzi lucesc în soarele orbitor și imediat o altă mână mă apasă pe ceafă, unindu-ne gurile lacome. Impactul este nimicitor pentru simțurile mele. Este ca și acum m-aș fi trezit dintr-un somn adânc. Am revenit la viață.”
”Gemetele noastre se aud la unison. Gustul gurii lui și hotărârea cu care o devorează pe a mea, mă bulversează. Este un vis devenit realitate. Un vis al unei adolescente de a fi luată pe sus. De-a se simți feminină. Protejată.”
Pe măsură ce acțiunea înaintează, fiecare descoperă despre celălalt informații bulversante, realizând iadul emoțional în care acesta a trăit până atunci.
Noi secrete din trecut sunt dezvăluite, apar conexiuni neașteptate între personajele cărții, iar pericolele pândesc la tot pasul.
În plan secundar, urmărim evoluția personajelor principale, atât de îndrăgite din prima carte a seriei, Alyssa și Alexander, convingându-ne de tăria sentimentelor lor, reușind să depășească cu succes o situație tensionată.
De asemenea, autoarea a reușit să ne intrige cu privire la un alt potențial cuplu – Clarice, nepoata lui Alexander și Joshua, omul de bază al acestuia, între care săreau scântei ori de câte ori erau împreună. Povestea lor, care se anunță extrem de interesantă, o vom afla în al patrulea volum al seriei – J&C: Pasiune în dans.
Aflăm informații noi și despre Carlo di Angeli, personajul fermecător și misterios din prima carte a seriei, descoperind că acesta ascundea, la rândul lui, multe secrete, având în spate un trecut dureros, din care făcuse parte cândva și Melissa Roggs, jurnalistă de investigații la The Manhattan Truth. Micile felii de informații oferite de autoare ne fac să așteptăm cu nerăbdare următoarea carte din serie – Londra: Pasiuni dezlănțuite, în care vom afla povestea lor.
Ca și în prima carte din serie, și aceasta este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva câte unui personaj, ajutându-ne să le înțelegem mai bine gândurile, motivațiile, temerile și speranțele.
După multe obstacole și situații limită, în care fiecare dintre ei a fost la un pas să-și piardă viața, finalul este fericit pentru eroii principali ai cărții, Regina și Alessandro, care reușesc să-și aline reciproc rănile sufletești și să privească cu speranță spre viitor, fiecare dintre ei simțind că a ajuns în sfârșit ”acasă”.
”- Te iubesc, Alessandro. Te iubesc atât de mult, încât știu că fără tine viața mea ar fi goală.”
”Viața mea ar fi pustie fără ea. Fără zâmbetul ei. Fără râsul ei cristalin.”

Cartea Roma. Pasiuni întunecate de Rodica Mijaiche se poate comanda pe site-ul Librex

Cărțile autoarei Rodica Mijaiche pot fi comandate de pe librex.ro, libris.ro, librarie.net

Recenzii cărți Rodica Mijaiche

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Librex Publishing

29 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *