Delicatese Literare
Prezentari carti

Românește. Punct și de la capăt de Florin Dumitrescu

Românește. Punct și de la capăt

Florin Dumitrescu

Gen: Timp liber

Subgen: Gastronomie

Subiect principal: Mancaruri

Nr. pagini: 252

An apariție: 2019

Chef Florin Dumitrescu: „Mâncarea românească are suflet, are gust, are varietate și are tradiție.” 
Renumit pentru pasiunea sa pentru aromele locale, chef Florin Dumitrescu prezintă în nouă să carte o colecție surprinzătoare de peste 60 de rețete românești culese din toată țara și adaptate la vremurile moderne, conform viziunii sale. Fiecare dintre preparatele din carte este prezentat împreună cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numără balmoșul, specific bucătăriilor din Bucovina, storceagul, descoperit în gospodăriile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit în Țara Moților în căutarea rețetelor autentic românești.
Cartea este împărțită în patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale și Deserturi – care se bucură de aprecierea unor importanți chefi care semnează câte un citat pentru fiecare dintre acestea: Gheorghe Vătafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok, Richard Hawke. Totodată, prefața primei cărți despre bucătăria românească modernă este semnată de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scenă mondială de fine dining și deținător a 3 stele Michelin.
O carte perfectă pentru un cadou de sărbători, dar și un ajutor prețios la prepararea meselor de sărbători (și nu numai)!

Cartea Românește. Punct și de la capăt de Florin Dumitrescu poate fi comandată pe librex.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți cu rețete

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *