Ross Poldark. Inceputuri de Winston Graham, Carti Romantice, Editura Litera

26

ROSS POLDARK. ÎNCEPUTURI (Ross Poldark)

Winston Graham

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
Istovit după un război crunt în America, Ross Poldark revine în țară, la moșia și la familia lui. Dar reîntoarcerea pe care o așteptase cu nerăbdare este acum umbrită de amărăciune, pentru că în lipsa lui au avut loc schimbări tragice și importante. Tatăl lui a murit, moșia a ajuns într-o stare deplorabilă, iar Elizabeth, fata pe care o iubea și cu care spera să se căsătorească, este acum logodită cu vărul lui. Ross nu are altă șansă decât să înceapă o viață nouă…
Mânat de compasiunea pe care o simte față de minerii și de țăranii săraci din ținut, Ross intervine într-o încăierare la un bâlci și salvează o fetișcană pe jumătate moartă de foame din mâinile agresorilor ‒ și, după cum află ulterior, și de bătăile tatălui ei ‒ și o ia acasă, gest ce îi va schimba întregul curs al vieții…
„Toate sentimentele contradictorii din adâncul ei îşi găsiră deodată uşurarea. Motivele amestecate pentru a-l invita, simpatia, afecţiunea, curiozitatea feminină, mândria rănită – toate se uniră dintr-odată într-o indignare ce o ferea de altceva mai puternic.”
„Apoi se uită din nou spre Ross şi, pentru prima dată, o săgetă un gând ca lovitura unui cuţit perfid, cum că dorinţa lui Ross pentru ea din noaptea trecută era un licăr de pasiune deşartă.”
„Îşi dădu seama, cu un simţământ pe jumătate amar, că această căsătorie urma să-l condamne în sfârşit în ochii propriei sale clase.
Pentru că, în vreme ce un bărbat care se culca cu fata de la bucătărie stârnea doar bârfe ascunse, bărbatul care se însura cu ea devenea prin asta inacceptabil în ochii lumii.”
„Ştia doar că acum era fericit şi că ea era necesară acestei fericiri. Ştia că erau fericiţi împreună, dar nu ştia cât urma să dureze această fericire; şi simţea în adâncul inimii că a fi în prezenţa femeii pe care cândva el o iubise atât de profund era o sfidare a sorţii.”
Veți putea citi întreaga poveste în ROSS POLDARK. ÎNCEPUTURI de Winston Graham, primul volum din saga Ross Poldark, o poveste tulburătoare care străbate generații, destine și iubiri, într-o capodoperă care va rămâne pentru totdeauna în inima cititorilor. De vineri, 29 aprilie 2016, la chioșcuri alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Carti Romantice

ross

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

About Author

26 de comentarii

 1. Barbalata Mirela on

  Vreau sa o iau; sper sa citesc toata seria nu doar cartea aceasta. Mersi frumos pentru descriere Oli

 2. Daniela Cusa on

  Am plasat deja comanda ultima data pe aceasta luna asa ca la aceasta carte voi spune pas. Maybe next time:))

 3. Barbalata Mirela on

  Am citit cartea. Din pacate nu a fost pe masura asteptarilor. Nu a fost rea dar nici stralucita. Din moment ce au fost pagini peste care am trecut fugitiv pentru ca ma plictiseau, pentru mine este suficient.
  Cred ca autorul, parerea mea, s-a „pierdut” la un moment dat in prea multe descrieri. Stiu ca sunt subiectiva dar ma opresc la acest volum. Nu de alta, insa nu as vrea sa fiu dezamagita si de celelalte volume.

  • Multumesc pentru impresii Mirela, chiar eram curioasa cum e cartea! Eu nu am citit-o, am vazut doar filmul, cu multi ani in urma, care mi-a placut…

   • Barbalata Mirela on

    Eu nu am vazut filmul, de aceea am preferat cartea. Dar, nu stiu de ce insa nu m-a captivat….

   • Barbalata Mirela on

    Astept impresiile tale cand o citesti. Acum depinde de gusturi . Poate pe tine te va atrage

  • Catalina, pot sa-ti spun ca filmul mi-a placut. Cartea cred ca e buna, dar depinde de gustul fiecaruia, presupun ca e scrisa in genul romanelor englezesti clasice…

 4. Eu am citit doar volumul 2 Demelza , mi-a plăcut foarte mult . Este normal ca un roman sa conțină descrieri ale societății, naturii , relațiilor interumane ca cititorul sa înțeleagă perioada în care se petrece acțiunea, sa o vizualizeze ca pe un film . Tinerii de azi sunt superficiali, totul doresc sa se petreacă repede ca intr-un film . Ca sa citești o carte trebuie sa o înțelegi, sa-ți placa sa citești, sa te adâncești în acțiune. O sa înțelegeți acest mod de a citi pe măsură ce veți înainta în vârstă și veți capătă răbdarea necesara și veți fi sătui de seriale, de filme proaste , de muzica zgomotoasa , de mulțime indisciplinata , de aglomerație și mai ales veți fi sătui de Facebook

 5. In general romanele englezesti au acest efect asupra cititorului, de a-l introduce in atmosfera acelor vremuri apuse!
  Asta e unul din atuurile cartilor historical romance, care mie imi plac foarte mult!
  Serialul Poldark l-am vazut cu foarte multi ani in urma, eram copil, dar m-a impresionat si mi-a placut atat de mult incat si acum mi-l aduc aminte!

Spune-ți părerea!