Delicatese Literare
Prezentari carti

Ross Poldark. Inceputuri de Winston Graham, Carti Romantice, Editura Litera

ROSS POLDARK. ÎNCEPUTURI (Ross Poldark)

Winston Graham

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
Istovit după un război crunt în America, Ross Poldark revine în țară, la moșia și la familia lui. Dar reîntoarcerea pe care o așteptase cu nerăbdare este acum umbrită de amărăciune, pentru că în lipsa lui au avut loc schimbări tragice și importante. Tatăl lui a murit, moșia a ajuns într-o stare deplorabilă, iar Elizabeth, fata pe care o iubea și cu care spera să se căsătorească, este acum logodită cu vărul lui. Ross nu are altă șansă decât să înceapă o viață nouă…
Mânat de compasiunea pe care o simte față de minerii și de țăranii săraci din ținut, Ross intervine într-o încăierare la un bâlci și salvează o fetișcană pe jumătate moartă de foame din mâinile agresorilor ‒ și, după cum află ulterior, și de bătăile tatălui ei ‒ și o ia acasă, gest ce îi va schimba întregul curs al vieții…
„Toate sentimentele contradictorii din adâncul ei îşi găsiră deodată uşurarea. Motivele amestecate pentru a-l invita, simpatia, afecţiunea, curiozitatea feminină, mândria rănită – toate se uniră dintr-odată într-o indignare ce o ferea de altceva mai puternic.”
„Apoi se uită din nou spre Ross şi, pentru prima dată, o săgetă un gând ca lovitura unui cuţit perfid, cum că dorinţa lui Ross pentru ea din noaptea trecută era un licăr de pasiune deşartă.”
„Îşi dădu seama, cu un simţământ pe jumătate amar, că această căsătorie urma să-l condamne în sfârşit în ochii propriei sale clase.
Pentru că, în vreme ce un bărbat care se culca cu fata de la bucătărie stârnea doar bârfe ascunse, bărbatul care se însura cu ea devenea prin asta inacceptabil în ochii lumii.”
„Ştia doar că acum era fericit şi că ea era necesară acestei fericiri. Ştia că erau fericiţi împreună, dar nu ştia cât urma să dureze această fericire; şi simţea în adâncul inimii că a fi în prezenţa femeii pe care cândva el o iubise atât de profund era o sfidare a sorţii.”
Veți putea citi întreaga poveste în ROSS POLDARK. ÎNCEPUTURI de Winston Graham, primul volum din saga Ross Poldark, o poveste tulburătoare care străbate generații, destine și iubiri, într-o capodoperă care va rămâne pentru totdeauna în inima cititorilor. De vineri, 29 aprilie 2016, la chioșcuri alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Carti Romantice

ross

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

26 Comments

Spune-ți părerea!