Delicatese Literare
Recenzii

Ruckus de L.J. Shen, Seria Păcătoșii din orașul tuturor sfinților, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Ruckus

(Ruckus – 2017)

L.J. Shen

Editura Epica

Colecția EpicLove

An apariție: 2021

0.5. Provocare – Defy – 2016 – prezentare
  1. Vicious – Vicious – 2016 – prezentare
  2. Ruckus – Ruckus – 2017
  3. Scandalos – Scandalous – 2017 – recenzie
  4. Bane – 2018

Rosie

Se spune că viață e o minciună frumoasă, iar moartea, un adevăr dureros. Așa e.

Nimeni nu m-a făcut să mă simt așa de vie precum tipul care îmi aduce aminte mereu că timpul meu e limitat.

Pentru mine, el e fructul splendid și interzis. Eroarea ispititoare care contrazice adevărul meu brutal și neînduplecat. Și, pe deasupra, e fostul iubit al surorii mele.

Înainte să mă judecați, ar trebui să știți ceva. Eu l-am văzut prima. Eu l-am dorit prima. Eu l-am iubit prima.

Unsprezece ani mai târziu, a reapărut în viață mea, cerând să-i acord încă o șansă.

Dean Cole vrea să fie Călărețul meu de Aramă. În sfârșit, cavalerul meu în armură strălucitoare a apărut. Sper să nu fie prea târziu.

Dean

Se spune că stelele cele mai strălucitoare se sting cel mai repede. Așa e.

Ea îmi pune inima pe jar. Are replici usturătoare, îndrăzneala cât cuprinde și o inimă uriașă.

Într-o lume cenușie, ea sclipește precum Sirius.

Acum unsprezece ani, soarta ne-a despărțit. De dată asta, soarta n-are decât să încerce să mi-o ia!

Să o induplec pe Rosie e o adevărată bătălie, dar sunt obișnuit să obțîn întotdeauna tot ceea ce vreau.

Rosie LeBlanc va află în curând cât de aprig pot să mă lupt.

Să o cuceresc va fi cea mai dulce victorie.

În același stil fascinant cu care ne-a obișnuit deja, L.J. Shen ne oferă în Ruckus o nouă poveste provocatoare, intens erotică dar și foarte emoționantă, ca în final să ne uluiască cu câteva întorsături spectaculoase de situație.

Am făcut cunoștință cu ambii eroi ai cărții în Vicious, prima carte din serie, Rosie fiind sora Emiliei, iar Dean (poreclit Ruckus) prietenul Emiliei  în adolescență.

În Ruckus vom descoperi că Rosie și Dean se îndrăgostiseră fulgerător unul de celălalt încă de la prima vedere. Paradoxal, chiar Emilia, care ar fi intrat și în foc pentru sora ei, fusese cea care, fără să-și dea seama, îi răpise șansa la fericire lui Rosie, forțându-i mâna lui Dean pentru a deveni iubitul ei, în scopul de a-l înfrunta pe Vicious, de care era, de fapt, îndrăgostită. Frământările lui Rosie și ale lui Dean, obligați să lupte cu propriile sentimente pentru a nu o răni pe Emilia, ne evocă celebrul roman ”Călărețul de aramă” de Paullina Simons, menționat de altfel în carte.

Unsprezece ani mai târziu îi regăsim pe Rosie și Dean, amândoi părând să plutească prin viață în derivă, fără o busolă de siguranță.

Pentru Rosie, viața fusese o luptă contracronometru încă de la trei ani, atunci când fusese diagnosticată cu o boală cumplită, nevindecabilă – fibroză chistică. Speranța de viață era de doar 35 de ani, iar Rosie, aflată acum la 28 de ani, era conștientă că termenul limită se apropia cu repeziciune, astfel că dorea să-și trăiască viața la maxim, fără a mai fi sufocată în permanență de grija obsesivă a părinților și surorii ei. În ciuda spiritului ei neînfricat, deplina independență era însă greu de obținut, ținând cont de limitările ei fizice…

La prima vedere, lui Dean părea să-i meargă totul din plin, pe toate planurile. Cu o inteligență ascuțită și fler în afaceri, Dean reușise să clădească un imperiu financiar împreună cu prietenii lui din liceu – Jaime, Baron și Trent, iar fizicul lui impresionant atrăgea fetele ca un magnet, având mereu parte de aventuri fierbinți.

Dincolo însă de această fațadă strălucitoare, Dean era o epavă emoțională. Singura fată pe care o iubise, Rosie, îi fusese interzisă, iar un secret dureros din trecut îl bântuia în permanență, o misterioasă Nina sunându-l periodic, bulversându-l și aruncându-l într-un haos sufletesc. Abia la final vom descoperi misterul și trebuie să recunosc că am fost foarte surprinsă!

Când drumurile lui Dean s-au încrucișat din nou cu ale lui Rosie, Dean s-a aruncat în luptă cu toate forțele pentru a o recuceri, fiind decis să nu-și rateze singura lui șansă la fericire.

În scurt timp devine evident că Rosie și Dean sunt suflete pereche, fiecare completându-l și întregindu-l pe celălalt. Tachinările și duelurile lor verbale sunt foarte spumoase, iar scenele de dragoste foarte fierbinți și picante. Însă, până a ajunge la oaza lor de fericire, mai aveau un drum lung de străbătut, presărat cu multe obstacole.

Ultima parte a cărții este plină de situații dramatice și de șocuri emoționale. La un moment dat, totul pare definitiv pierdut dar, din fericire, măcar în cărți, uneori se mai produc și miracole…

După atâta zbucium, epilogul este cald, liniștitor și foarte romantic. Asistăm la o reuniune peste câțiva ani a celor trei cupluri îndrăgite deja – Melody și Jaime, Emilia și Baron, Rosie și Dean, amuzându-ne din plin cu giumbușlucurile copiilor lor, noua generație promițând să devină la fel de nebunatică precum și cea a părinților. În ceea ce-l privește pe Trent… un mic amănunt de la final ne face să bănuim care va fi partenera acestuia, povestea lui de dragoste prefigurându-se a fi una la fel de spectaculoasă și incendiară precum și cele ale prietenilor săi! Abia aștept să se traducă următorul volum 😉

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *