Delicatese Literare
Prezentari carti

Ruinele timpului de John Boyne, Editura RAO

Cu ocazia prezenței autorului în România, la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT 2022, Editura RAO a lansat

RUINELE TIMPULUI

(All the Broken Places – 2022)

JOHN BOYNE

Nr. pagini: 400

John Boyne este autorul a paisprezece romane pentru adulți, a sase cărți pentru cititorii mai tineri și al unei colecții de nuvele. Romanul său din 2006, Băiatul cu pijamale în dungi, apărut de asemenea la Editura Rao, a fost bestseller New York Times cu peste 11 milioane de exemplare vândute în întreaga lume și a fost adaptat pentru cinema, teatru, balet și operă. A câștigat trei Irish Book Awards, împreună cu o serie de alte premii literare internaționale, romanele sale fiind publicate în mai mult de cincizeci de limbi. La Editura Rao au mai apărut Un călător printre secole și Furiile inimii.

Continuarea bestsellerului internațional Băiatul cu pijamale în dungi, aceasta este o poveste devastatoare despre Gretel, o femeie care trebuie să se confrunte cu păcatele propriului trecut teribil și cu un prezent în care nu este niciodată prea târziu pentru curaj.

Fiică a comandantului unuia dintre cele mai cunoscute lagăre de exterminare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ea a trăit toată viața încercând să-și ascundă trecutul întunecat și stăpânită de sentimente de vinovăție. După ce în trecut și-a negat complicitatea, în prezent va avea posibilitatea să salveze viața unui băiat, cu riscul de a dezvălui secrete pe care le-a protejat o viață întreagă.

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iași. Numeroși cititori au fost prezenți în sala Teatrului Național pentru a-l asculta pe autorul cărții Băiatul cu pijamale în dungi și pentru a lua autografe. Cu această ocazie, a fost lansată și continuarea romanului vândut în peste 11 milioane de exemplare. Noua carte se intitulează Ruinele timpului. Despre acest eveniment, autorul mărturisește:

„Interviul și lectura de la Festivalul Internațional de Literatură din Iași, România, au fost extraordinare. Cel mai magic teatru. 700 de oameni au venit să mă audă vorbind despre cărțile mele. A fost un privilegiu să îmi petrec seara cu o asemenea audiență. Nu o voi uita niciodată!”

Iată câteva imagini preluate de la organizatorii FILIT și de pe pagina de Instagram a autorului:

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, librariadelfin.rolibris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *