Delicatese Literare
Prezentari carti

Să mori din dragoste de Donna Leon, Editura Trei

Să mori din dragoste

Donna Leon

Editura Trei

Nr. pagini: 304

Titlu original: Falling in Love

Seria: Commissario Brunetti

Donna Leon (n. 1942) este o scriitoare de origine ame­ricană, autoarea unei celebre serii de romane polițiste a căror acțiune se desfășoară la Veneția și care îl au ca personaj principal pe comisarul Guido Brunetti. După ce a locuit în Elveția, Arabia Saudită, Anglia, Iran și China, Donna Leon s-a stabilit în Italia, unde trăiește de două­zeci de ani. A lucrat ca lector la Catedra de limba engleză a University College-Europe din Italia (care aparține de Universitatea din Maryland), apoi s-a dedicat scrisului. Cărțile sale se bucură de o largă apreciere internațională. I-a fost acordat premiul Macallan Silver Dagger din partea Asociației Scriitorilor de Literatură Polițistă. Cele mai recente titluri ale Donnei Leon au avut mare succes la Londra si la New York: Friends in High Places (2000), A Sea of Troubles (2001), Wilful Behaviour (2002), Doctored Evidence(2004), Blood from a Stone (2006).

Celebra cântăreaţa de opera Flavia Petrelli reapare cu totul neaşteptat în viaţă inspectorului de poliţie Guido Brunetti.
Flavia, care o interpretează acum pe Floria Tosca din faimoasa opera a lui Puccini, îi mărturiseşte că un admirator necunoscut a urmat-o de la Londra la Sankt Petersburg şi la Veneţia, copleşind-o cu buchete imense de trandafiri galbeni. Pe măsură ce admiratorul invadează viaţă cântăreţei, Brunetti încearcă să afle identitatea acestuia. Inspectorul îşi da seama că Flavia e în pericol când un coleg de-al ei este rănit grav.

Va reuşi Brunetti să între în mintea admiratorului psihopat înainte că Flavia sau altcineva din preajma ei să păţească ceva rău?

Un roman care are grandoarea unui spectacol de opera… Seria Inspectorul Brunetti nu şi-a pierdut deloc prospeţimea. Acesta e talentul extraordinar al Donnei Leon. Scriitura ei are exuberanţa unei opere de Puccini.” – Independent (UK)

Cărţile Donnei Leon se remarcă prin pitorescul locurilor unde se petrece acţiunea şi farmecul personajelor.” – New York Times Book ReReview

Reapariţia Flaviei îi oferă autoarei Donna Leon ocazia de a-şi exprimă profundă dragoste pentru muzică şi de a construi o scenă magnifică între Flavia şi admiratorul ei, scenă ce reia finalul operei Tosca.” – Booklist

Stilul elegant şi expresiv al romanelor Donnei Leon face pentru Veneţia ceea ce a făcut Canaletto cu pensula şi paleta de culori pentru cel mai seren dintre oraşe.” – Daily Express

Fragment din carte:

Pe drumul spre casă, Brunetti şi Paola vorbiră despre spectacol, de care fiecare se bucurase în felul lui. Brunetti o văzuse pe Flavia interpretând-o pe Violetta numai o dată, şi atunci fusese la televizor, în anii în care producătorii RĂI considerau încă opera suficient de importantă că să merite difuzată. Între timp, dispăruse de la televiziune, precum şi din articolele serioase de presă. Sigur, mai apărea din când în când câte un articol legat de opera, dar se acordă mai mult spaţiu relaţiei maritale a solistului sau lipsei sau substitutului ori modificării relaţiei mari-tale decât activităţii artistice a acestuia.
Nu-i venea să creadă că trecuse aşa de mult timp de când o văzuse ultima dată pe Flavia, cântând La Traviata şi de când simţise nevoia să intervină şi să o salveze când această murea pe scenă. Ştiuse atunci, la fel cum ştia că Paolo şi Francesca aveau să-şi petreacă eternitatea fugărindu-se prin furtunile iadului, că Violetta va ţipă de bucurie la revenirea vieţii şi a puterii, iar apoi se va prăbuşi, moartă, cum numai morţii pot fi. Era doar o poveste. Aşa că, deşi Tosca îl ucisese pe Scarpia şi era pregătită să sară, el ştiuse că ea avea să revină pe scenă peste câteva minute, zâmbind şi făcând cu mâna publicului. Dar asta nu putea schimbă realitatea crimei sau a sinuciderii.

falling-in-love-donna-leon-e1428524243577

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, librex.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *