Delicatese Literare
Prezentari carti

Sa mori din dragoste de Donna Leon, Editura Trei

Să mori din dragoste

donna-leon-orig

Donna Leon

Editura Trei
Nr. pagini: 304
Titlu original: Falling in Love
Seria: Commissario Brunetti
Celebra cântăreaţa de opera Flavia Petrelli reapare cu totul neaşteptat în viaţă inspectorului de poliţie Guido Brunetti.
Flavia, care o interpretează acum pe Floria Tosca din faimoasa opera a lui Puccini, îi mărturiseşte că un admirator necunoscut a urmat-o de la Londra la Sankt Petersburg şi la Veneţia, copleşind-o cu buchete imense de trandafiri galbeni. Pe măsură ce admiratorul invadează viaţă cântăreţei, Brunetti încearcă să afle identitatea acestuia. Inspectorul îşi da seama că Flavia e în pericol când un coleg de-al ei este rănit grav.
Va reuşi Brunetti să între în mintea admiratorului psihopat înainte că Flavia sau altcineva din preajma ei să păţească ceva rău?
Un roman care are grandoarea unui spectacol de opera… Seria Inspectorul Brunetti nu şi-a pierdut deloc prospeţimea. Acesta e talentul extraordinar al Donnei Leon. Scriitură ei are exuberanţa unei opere de Puccini.” – Independent (UK)
Cărţile Donnei Leon se remarcă prin pitorescul locurilor unde se petrece acţiunea şi farmecul personajelor.” – New York Times Book ReReview
Reapariţia Flaviei îi oferă autoarei Donna Leon ocazia de a-şi exprimă profundă dragoste pentru muzică şi de a construi o scenă magnifică între Flavia şi admiratorul ei, scenă ce reia finalul operei Tosca.” – Booklist
Donna Leon este autoarea americană a unei serii de române poliţiste cu acţiunea plasată în Veneţia şi care îl au că protagonist pe inspectorul Guido Brunetti.
Al nouălea roman al seriei, Friends în High Places, a câştigat Crime Writers’ Association Silver Dagger în 2000.
Stilul elegant şi expresiv al romanelor Donnei Leon face pentru Veneţia ceea ce a făcut Canaletto cu pensula şi paleta de culori pentru cel mai seren dintre oraşe.” – Daily Express
Fragment din carte:
Pe drumul spre casă, Brunetti şi Paola vorbiră despre spectacol, de care fiecare se bucurase în felul lui. Brunetti o văzuse pe Flavia interpretând-o pe Violetta numai o dată, şi atunci fusese la televizor, în anii în care producătorii RĂI considerau încă opera suficient de importantă că să merite difuzată. Între timp, dispăruse de la televiziune, precum şi din articolele serioase de presă. Sigur, mai apărea din când în când câte un articol legat de opera, dar se acordă mai mult spaţiu relaţiei maritale a solistului sau lipsei sau substitutului ori modificării relaţiei mari-tale decât activităţii artistice a acestuia.
Nu-i venea să creadă că trecuse aşa de mult timp de când o văzuse ultima dată pe Flavia, cântând La Traviata şi de când simţise nevoia să intervină şi să o salveze când această murea pe scenă. Ştiuse atunci, la fel cum ştia că Paolo şi Francesca aveau să-şi petreacă eternitatea fugărindu-se prin furtunile iadului, că Violetta va ţipă de bucurie la revenirea vieţii şi a puterii, iar apoi se va prăbuşi, moartă, cum numai morţii pot fi. Era doar o poveste. Aşa că, deşi Tosca îl ucisese pe Scarpia şi era pregătită să sară, el ştiuse că ea avea să revină pe scenă peste câteva minute, zâmbind şi făcând cu mâna publicului. Dar asta nu putea schimbă realitatea crimei sau a sinuciderii.

falling-in-love-donna-leon-e1428524243577

10 Comments

Spune-ți părerea!