Salata orientala – reteta

16

Salată orientală

Salata orientală este o salată populară de-a noastră. Este ușor de preparat, neexistând o rețetă unică pentru aceasta, fiecare putând introduce ingrediente preferate sau să ajusteze cantitățile în funcție de gust.
Ingrediente
–  1 kg cartofi
–  200 gr măsline fără sâmburi. Se pot adăuga și câteva măsline întregi.
–  2 cepe (una albă și una roșie). Se poate adăuga și ceapă verde.
–  4 castraveţi muraţi (cornişon)
–  1 gogoşar murat
–  1 morcov
–  4 ouă
–  un piept de pui – opțional
–  pătrunjel
–  sare, piper
–  2 – 3 linguri ulei
–  sucul de la 1/2 lămâie (poate fi înlocuit cu o lingură de oțet)
Preparare
Se spală şi se fierb cartofii în coajă. Se decojesc și se taie cuburi. Se pun într-un bol mare.
Se fierbe pieptul de pui și morcovul în apă cu sare, cu grijă să înlăturăm spuma, apoi se scot și se taie cubulețe. (zeama se folosește mai departe la supă).
Se fierb ouăle 5 minute, să fie tari, apoi se taie felii.
Se taie ceapa solzișori.
Se taie castraveţii şi gogoşarii cubuleţe.
Ouăle, ceapa, pieptul de pui, castraveții, gogoșarul și măslinele se adaugă peste cartofi. Se presară sare și piper după gust, zeama de lămâie și uleiul. Se amestecă toate cu grijă, să nu se sfărâme cartofii. E important ca uleiul să se adauge la sfârșit peste cartofii calzi, ca să se pătrundă cum trebuie.
La final se presară verdeaţa tocată.
Se servește caldă sau rece.
Poftă bună!

salata orientala1

 

 

About Author

16 comentarii

Lasă un răspuns