Delicatese Literare
Prezentari carti

Sângele elfilor. Seria Witcher Vol. III de Andrzej Sapkowski, Editura NEMIRA

Sângele elfilor

Seria Witcher Vol. III

Andrzej Sapkowski

Editura NEMIRA

Nr. pagini: 312

Colecție: Nautilus

Data apariție: 2017

Titlu Original: Krew elfów

Traducerea din limba poloneză: Mihaela Fiscutean

Genul: fantasy, aventuri, povestiri
Cartea care a stat la baza celebrei serii de jocuri video THE WITCHER. Seria a cunoscut de asemenea ecranizări de succes, atât film, cât și serial TV.
Seria WITCHER, saga care l-a consacrat pe Andrzej Sapkowski:
  1. Ultima dorință – Wiedźmin, Ostatnie życzenie -1990 – Last Wish recenzie
  2. Sabia destinului – Miecz przeznaczenia – 1992 – recenzie
  3. Sângele elfilor – Krew elfów – 1994
  4. Vremea dispreţului – Czas pogardy – 1995 – prezentare
  5. Botezul focului
  6. Turnul rândunicii
Seria a cuprins inițial trei volume de povestiri, publicate în mai multe ediții și sub mai multe titluri, autorul adăugându-i treptat și alte cărți.
Când am început să scriu eu Polonia nu avea scriitori de fantasy. Eu am fost un pionier. Nu e lipsa de modestie, e adevărul: a trebuit să inventez literatură fantasy în Polonia. A trebuit să las în urmă lecturile mele din domeniu, tot ce știam despre fantasy, căci cititorul polonez, care e pretențios, nu voia să accepte hibrizi, cărți la mijlocul drumului dintre fantasy și alte genuri sau pur și simplu o imitație după Tolkien. Caută ceva nou, ceva special. Nerăbdarea lui de a descoperi ceva nou, ceva special, m-a făcut să scriu”. Andrzej Sapkowski
Lumea lui Sapkowski, prin întinderea ei, ne aduce aminte de Pământul de Mijloc al lui Tolkien. Dar deși ea include personaje și trăsături tradiționale ale cărților fantasy, Sapkowski reușește să revitalizeze genul prin scrisul sau alert și captivant.“ Fantasybookreview.com
Asemenea lui China Miéville și Neil Gaiman, scriitorul Andrzej Sapkowski ia ce e vechi și creează ceva cu totul nou.“ Foundation
Seria WITCHER reprezintă o culme a genului fantasy din ultimele decenii. Imaginația debordantă a autorului polonez cucerește orice cititor.“ The Guardian
De peste un secol, oamenii, gnomii și elfii au trăit împreună într-o pace relativă. Dar timpurile s-au schimbat, pacea s-a încheiat, iar rasele sunt iar în război.
Geralt din Rivia, vănătorul de monștri, a așteptat decenii întregi nașterea copilului din profeție: Ciri, cea care va schimbă lumea, fie în bine, fie în rău.
Într-un tărâm aflat sub amenințarea războiului total, copilul este vânat pentru puterile lui extraordinare și numai Geralt îi poate proteja pe toți – această este misiunea pentru care s-a născut.
După cele două volume de povestiri ce prezintă lumea magică a seriei WITCHER, primul roman continuă explorarea universului plin de creaturi supranaturale inspirate din folclorul european și din bestiarul fantasy contemporan, cu Geralt și Yennifer în prim-plan luptând pentru supraviețuirea lui Ciri, care le poate aduce tuturor mântuirea.

Cartea Sângele elfilor de Andrzej Sapkowski poate fi comandată de pe site-ul librex.ro, ca şi de pe alte librării online şi de pe site-ul editurii.

Spune-ți părerea!