Delicatese Literare
Recenzii

Sărutul ispitei de Sandra Brown, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Sărutul ispitei

(Temptation’s Kiss – 1983)

Sandra Brown

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

An apariție: 2011

De la succesul primului sau roman, în 1981, Sandra Brown își dedică mare parte din activitatea literară romanelor de dragoste. Dintre cele peste 70 de titluri din palmares, publicate în 33 de țări, în peste 80 de milioane de exemplare, 60 s-au aflat pe primele poziții în clasamentul celor mai bine vândute cărți ale publicației The New York Times și au consacrat-o drept una dintre cele mai importante autoare contemporane. Printre numeroase distincții literare primite se numără și Texas Medal of Arts, în 2007, și Premiul pentru întreagă carieră oferit de Asociația scriitorilor americani de române de dragoste.

Megan Lambert este o tânăra văduva care și-a găsit consolarea în munca de director de vânzări la un important post de televiziune. Cea mai mare agenție de publicitate cu care colaborează este condusă de Josh Bennett, fostul șef al lui James, soțul ei care și-a găsit sfârșitul tragic și prematur în urmă cu trei ani. Megan nutrește o profundă antipatie pentru Josh – pe care îl acuză și de moartea lui James – din cauza sărutului pasional pe care l-au împărtășit în noaptea nunții ei cu James. Șocată de reacția pe care a avut-o în acele momente și simțind că și-a trădat viitorul soț, Megan a reușit să-l evite de atunci pe Josh. Ceea ce nu știe este că acesta nu se va da înapoi de la nimic – nici măcar de la minciuni și manipulări – pentru a fi împreună cu ea. Megan va fi atrasă astfel într-un joc înșelător de-a șoarecele și pisica de bărbatul care a reușit să ii dea un sărut pe care nu l-a uitat niciodată… sărutul ispitei.

O poveste de iubire vibrantă și plină de culoare în care momentele pasionale și chimia dintre protagoniști fac deliciul acestei cărți romantice!

Sandra Brown exploatează cu măiestrie trăiri, slăbiciuni și sentimente dând viață unor personaje pline de farmec pe care nu ai cum să nu le îndrăgești.

Megan Lambert este o femeie frumoasă dar încăpățânată, director de vânzări la un renumit post de televiziune. Profesionistă până în vârful degetelor, știe că această funcție este destinată bărbaților așa încât, de la moartea soțului se află permanent sub presiunea conducerii și a clienților. Este văduvă, soțul ei decedând tânăr, neașteptat, în urmă cu trei ani. Prea mult alcool, prea mult tutun, prea mult din toate cele ce fac rău unui om.

Silă și ură simte Megan când amintirile ce învăluie seara logodnei lor îi revin obsesiv în minte. Silă față de ea, ură față de diabolicul șef al soțului ei, Joshua Bennett. A fost slabă iar el a fost manipulator în acea seară când i-a furat sufletul. A cedat ispitei și de atunci Joshua Bennet a devenit inamicul număru unu, urându-l cu pasiune!

Joshua Bennett este directorul propriei agenții de publicitate, un bărbat impunător, sexi, cuceritor, care are un efect devastator asupra femeilor. Megan l-a evitat cu multă inteligență de câte ori a putut, timp de trei ani, dar știe că, datorită jobului și clienților comuni, inevitabilul se va produce și va da ochii cu „bestia”. Așa încât, când șeful ei îi impune practic să colaboreze cu Joshua într-un proiect important al unui client comun, acesta face tot posibilul să fie intimidant și arogant, iar ea îi răspunde pe măsură.

Confruntările tensionate, tachinările răutăcioase, interacțiunile cu „scântei”, conflictele între rațiune și atracție constituie farmecul acestei povești seducătoare pe care o recomand cu multă plăcere. Pentru mine a fost o încântare!

Fragment din roman:

Da, e-n regulă. Pot să mă văd cu domnul Bennett câteva minute.

Închise telefonul şi încercă şi adune gândurile, dar îi roiau toate în minte ca nişte licurici, răspândindu-se într-o mie de direcţii. Se gândi să se ridice, apoi se răzgândi şi se aşeză din nou, căci i se înmuiaseră picioarele. Nu mai avea timp să se pregătească pentru confruntarea cu cel pe care voia să se răzbune, înainte ca acesta să intre agale pe uşă, cu siguranţa arogantă pe care şi-o amintea atât de bine.

Domnul Bennett închise uşa în urma lui. Megan căzu imediat victimă ochilor lui de culoarea topazului cu zeci de nuanţe. El o privi preţ de o clipă interminabilă înainte să-i zică domol: 

 – Bună, Megan.

 – Bună ziua, domnule Bennett.

În loc să fie descurajat de primirea ei glacială, el păru amuzat. Apoi Megan îşi aminti că pe el îl amuza aproape orice. Ca întotdeauna, condescendenţa lui arogantă o enervă, iar mânia pe care o simţea de fiecare dată începu so cuprindă din nou. Se bucura că era aşa. Măcar nu mai era în starea aceea catatonică în ghearele căreia căzuse în clipa când îi auzise numele.

Îl studie cu toată obiectivitatea de care era în stare. Din punct de vedere fizic, nu se schimbase de când îl văzuse ultima oară – la înmormântarea soţului ei. 

Totuşi, cele câteva fire argintii apărute în părul lui negru îl făceau mai atrăgător ca oricând. Avea un farmec sălbatic, nu tocmai înspăimântător, dar totuşi periculos. O făcea deopotrivă curioasă şi prudentă, de parcă şi-ar fi pus în joc virtutea rămânând singură cu el. Ce bine ştia Megan cum îşi folosea el farmecul! Tot ce putea face era să nu se strâmbe de scârbă.

Trupul lui înalt era încă în formă, musculos şi puternic. Se părea că încă merge la sală în fiecare zi, în timp ce ritmul pe care îl impunea angajaţilor lui nu le permitea şi acestora să aibă grijă de ei cum se cuvine. Megan detesta fiecare muşchi bine lucrat care se zărea pe sub costumul de culoare gri petrol la comandă şi sub cămaşa albastru pal.

Rămase în prag, cu acelaşi calm şi încredere în sine cu care făcea faţă oricărei situaţii. Megan navea altă soluţie decât să se poarte la fel de civilizat ca şi el.

 – Nu vrei să iei loc, domnule Bennett?

 – Mulţumesc, zise el cu o politeţe studiată, care o făcu i fiarbă sângele în vene.

Măcar o dată ar fi dorit ca el săşi dea arama pe faţă şi să râdă dispreţuitor de întreaga lume, în loc să se joace dea şoarecele şi pisica mereu cu umilii ei locuitori. Ştia că asta simţea el cu adevărat. Universul şi toţi cei care îl populau erau jucăriile lui, cu care se distra după pofta inimii, ca un zeu păgân.

Ochii lui de chihlimbar o cercetau cu insolenţă după ce se aşeză în faţa ei. Îi studia alene părul arămiu care îi încadra chipul. Privirile li se întâlniră pentru o clipă, înainte ca ochii lui să coboare spre gura ei, unde rămase stânjenitor de mult timp. Îi fu aproape recunoscătoare când îşi mută privirea mai jos, până când o simţi aţintită pe sânii de sub bluza de mătase galbenă, cu pliseuri verticale elegante şi cu nasturi mici din perle. Spre groaza ei, îşi simţi sfârcurile întărindu-se, de parcă ar fi ascultat de un ordin rostit cu blândeţe. De ce nu-şi lăsase pe ea haina de la taiorul gri-deschis?

 – Arăţi bine, Megan.

 – Mulţumesc. 

Dar tu ai arătat bine întotdeauna, rosti el repede, de parcă n-ar fi auzit-o.

Ea se hotărî să răsfoiască de îndată dosarele pe care i le adusese Ariene mai devreme.

 –  Am un program încărcat astăzi, domnule Bennett. Ce…

 –  Amuzant, o întrerupse el, ridicându-şi o sprânceană într-un fel care le zăpăcea pe femei. O cicatrice îi brăzda sprânceana deasă şi frumos arcuită, dândui un aer şi mai îndrăzneţ şi viril. Secretara mi-a spus că n-ai nimic programat azi. De aceea mi-a acordat această întrevedere fără programare.

Pe Megan o durea maxilarul de la forţa cu care strângea din dinţi. Stăpâninduşi impulsul de a urla la el că programul ei nu era câtuşi de puţin treaba lui, îl întrebă printre dinţi:

 – E vreo problemă cu felul în care ne ocupăm de contractul vreunui client al tău?

 –  Nu, deloc, zise el pe un ton calm, deschizându-şi nasturii de la haină şi aşezându-şi glezna unui picior peste genunchiul celuilalt.

Poziţia lui relaxată o jigni şi mai mult. Dacă ei îi bubuia inima în piept şi îi transpiraseră mâinile, putea şi el măcar să pară un pic neliniştit. O obseda gândul că el nu ştia cât o tulbura. Dar probabil că ştia. Cunoştea efectul devastator pe care îl avea asupra femeilor şi se folosea de el fără nicio milă. Îşi amintea fără îndoială de noaptea în care îi cedase…

Cărțile autoarei Sandra Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro, librex.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Sandra Brown

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *