Delicatese Literare
Prezentari carti

Satul dispărut, de Camilla Sten, Editura RAO

Satul dispărut

(The Lost Village – 2019)

Camilla Sten

Editura RAO

An apariție: 2022

Nr. pagini: 384

CAMILLA STEN este de mică primul cititor al romanelor în genul crime scrise de mama ei, Viveca Sten, și tot de atunci s-a apucat de scris. Publicat în 2019, Satul dispărut este primul ei roman, achiziționat până acum în 17 țări și teritorii din toată lumea, împreună cu drepturile de ecranizare pentru film și TV.

Regizoarea de filme documentare Alice Londstedt este obsedată din copilărie de dispariția locuitorilor unui orășel minier supranumit „Orașul fantomă“. În 1959, întreaga familie a bunicii ei a dispărut fără urmă în această tragedie misterioasă, în urma căreia nu au rămas decât o femeie ucisă cu pietre în mijlocul orașului și un nou născut.

La scurt timp după ce și-au așezat tabăra, încep să se întâmple lucruri misterioase. Echipamentul este distrus. Oamenii dispar. Pe măsură ce îndoiala generează frică și mintea lor începe să le joace feste, un lucru devine uimitor de clar pentru Alice: Nu sunt singuri.

”Un debut memorabil pe piața literaturii nordice de suspans… Ar merita să fie transformat într-un serial de televiziune.” – Kirkus Review

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *