Delicatese Literare
Recenzii

Scandalos de L.J. Shen, Seria Păcătoșii din orașul tuturor sfinților, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Scandalos

(Scandalous – 2017)

L.J. Shen

Editura Epica

Colecția EpicLove

An apariție: 2021

0.5. Provocare – Defy – 2016 – prezentare
  1. Vicious – Vicious – 2016 – prezentare
  2. Ruckus – Ruckus – 2017 – recenzie
  3. Scandalos – Scandalous – 2017
  4. Bane – 2018

Edie

Nu degeaba i se spune Mutul.
E rece, nemilos și calculat. Și scump la vorbă.
Când deschide gura, cuvintele lui sunt disprețuitoare.
Iar când mi se adresează, pulsul meu o ia la razna.
Are treizeci și trei de ani. Eu am optsprezece.
E un tată singur, iar eu sunt fiica dușmanului său.
N-ar trebui să mă simt atât de atrasă de el.
Nu încape îndoială că Trent Rexroth o să-mi frângă inima.
Și totuși nu pot sta departe de el.

Trent

Sunt un om ocupat.
Îmi cresc singur fata, care la patru ani refuză să vorbească.
Am succes în afaceri.
Nu-mi doresc o iubită.
Nu sunt deloc sociabil.
Dar când Edie a intrat în viața mea, totul s-a schimbat.
E o tipă rebelă, independentă.
Deși tatăl ei e putred de bogat, Edie nu vrea să trăiască în lux.
Fata asta ascunde ceva, iar eu nu-mi doresc decât să-i aflu secretul.
Însă în același timp trebuie să-mi stăpânesc atracția față de ea.
Altfel, consecințele pot fi devastatoare.

Scandalos poartă amprenta inconfundabilă a lui L.J. Shen: inamici care devin în final iubiți, situații dramatice, tensiuni duse până la extrem, dueluri verbale, momente fierbinți până la incandescență și o răsturnare spectaculoasă de situație la final.

Personajele sunt departe de a fi perfecte. Traumele sufletești din trecut și-au lăsat o amprentă puternică asupra personalității fiecăruia.

Trent Rexroth este un adevărat dezastru ambulant în ceea ce privește relațiile. Fiul unei nemțoaice și a unui afro-american, Trent a trebuit să facă față rasismului încă de copil. Ajuns la liceu, multe dintre fete doreau o aventură cu el, atrase de fizicul lui impresionant, însă nu și o relație publică. Pe de altă parte, Trent, având exemplul părinților lui, care se iubeau condiționat, nu dorea nimic mai prejos decât o astfel de relație.

Astfel, până la vârsta de 33 de ani, Trent nu avusese nicio iubită oficială, ci doar nenumărate aventuri cu o grămadă de partenere. Fiica lui, Luna, în vârstă de patru ani, era rezultatul unei aventuri sordide de o noapte cu două dansatoare la bară când, drogat fiind, ”uitase” că trebuia să-și pună și un prezervativ.

Val, mama Lunei, îl extorcase de bani și, pe când Luna avea doar un an, își lăsase fetița în grija tatălui, dispărând fără urmă. Abandonul mamei o afectase puternic pe copilă, care refuza să vorbească, deși nu avea niciun impediment fizic în acest sens.

De când devenise singurul părinte în viața Lunei, Trent nu mai avea practic nicio viață socială, cufundându-se în muncă în timpul zilei și dedicându-și timpul liber fiicei sale. Neavând timp să iasă la întâlniri, nevoile sexuale și le satisfăcea într-un mod nu tocmai etic sau moral, încurcându-se atât cu Sonia, psihoterapeuta Lunei, cât și cu Amanda, detectiva angajată să o găsească pe Val. Ambele relații erau fără o implicare afectivă, cel puțin din partea lui. Despre Sonia, mai mare decât el ca vârstă, nu știa decât că era o mamă care își crescuse singură băiatul, nedorind însă să îl cunoască pe fiul acesteia.

Din punct de vedere financiar, Trent dăduse lovitura, înființând împreună cu ceilalți trei ”păcătoși din orașul tuturor sfinților” – Vicious, Jaime și Dean -, firma Perfect Finance, care își căpătase rapid o bună reputație, iar rezultatele nu întârziaseră să apară, cu toții devenind milionari în dolari. Însă, în urmă cu un an, Vicious insistase să se asocieze cu un nou partener – Jordan Van der Zee, căruia să-i cedeze 49% din acțiuni. Scopul respectivei cesiuni fusese acela ca fiecare dintre cei patru prieteni să câștige mai mult timp liber pentru a-l dedica familiei. Însă pentru Trent, respectiva mișcare îi adusese o nouă sursă de tensiune. Jordan părea să-l urască din răsputeri, fiind un rasist convins, și nu pierdea nicio ocazie pentru a-i pune bețe în roate, fiind evident că pândea o oportunitate pentru a-l scoate din firmă definitiv.

Prima interacțiune dintre Trent și Edie, fata lui Jordan, în vârstă de 18 ani, nu a decurs sub cele mai bune auspicii, Trent fugărind-o și reușind să recupereze geanta mamei lui, pe care Edie tocmai ce o furase.

Dar de ce ar fi avut nevoie Edie să fure, având în vedere averea colosală a tatălui ei?

Departe de a fi vreun soi de cleptomană, Edie avea o poveste de viață foarte tristă. Jordan era un ticălos sadea, care își abuzase psihic soția ani la rândul, până o transformase într-o epavă umană, dependentă de medicamente. În plus, pe fiul lui, care suferea de un retard mintal încă de la naștere, îl internase într-o clinică, refuzând să-l viziteze sau să-și asume public că mai avea un copil. Evie fusese paratrăsnetul asupra căruia își revărsa toate frustrările, iar când realizase devotamentul acesteia față de mama și fratele ei, obținuse și un mijloc de șantaj.

Nevoia acută de bani a lui Evie provenea tocmai din faptul că Jordan îi pretinsese să plătească jumătate din taxa lunară datorată clinicii unde se afla internat Theo, fratele ei, amenințând-o că, în caz contrar, îl va muta la o altă clinică, situată în celălalt capăt al țării.

Maturizată forțat, fără niciun sprijin de nicăieri, ea fiind adultul în relația cu mama ei, Edie și-a găsit o supapă de ralaxare în a face surfing în fiecare zi și a avea relații sexuale, lipsite de implicare emoțională, cu Bane, colegul ei de surfing – un tânăr de aceeași vârstă cu ea, dar a cărui reputație în nebunii  promitea să o egaleze pe cea a lui Vicious.

 Urmărindu-și scopul de a-și infiltra propriul lui spion în cadrul organizației, Jordan a obligat-o pe Edie să se angajeze la Perfect Finance pe post de asistent bun la toate, cu alte cuvinte ”preșul” tuturor, trebuind să execute orice sarcină, indiferent cât de umilitoare, primea de la cei patru asociați. În plus, șantajată ordinar de tatăl ei, Edie trebuia să-i fure lui Trent stickul pe care acesta își păstra informațiile confidențiale.

Trent a tratat-o la început cu multă ostilitate pe Edie, aceasta înfruntându-l cu mult curaj. Însă Trent a început să o privească cu alți ochi în momentul în care a observat efectul miraculos pe care Evie îl avea asupra fiicei lui, Luna răzând și interacționând fericită cu aceasta.

Totuși, Trent a continuat să o trateze grosolan pe Evie, bădărănia fiind o platoșă în spatele căreia încerca să se apere de atracția irezistibilă pe care o simțea față de aceasta. Însă autocontrolul era departe de a fi unul din punctele forte ale lui Trent. Degeaba repeta ca o mantră, atât sieși cât și lui Evie, că nu se va întâmpla nimic de natură sexuală între ei, în curând Trent nu a putut rezista ispitei din fața lui, mai ales că Evie îl provoca în permanență.

Relația lor era una toxică, riscurile în caz că ar fi fost descoperiți fiind enorme, însă fusese asumată de amândoi în consecință. Trent știa că Evie pândea primul prilej pentru a-i fura informațiile, iar Evie se disprețuia că era gata să o trădeze pe Luna și pe Trent, însă Theo ocupase dintotdeauna primul loc în sufletul ei.

Deși atât Trent cât și Evie intraseră în relație având impresia că sunt detașați emoțional, în curând fiecare dintre ei a realizat că sentimentele pentru celălalt deveniseră mult prea puternice pentru a fi ignorate. Va fi însă dragostea lor suficientă pentru a învinge toate obstacolele?

Evenimentele se precipită în final, când au loc mai multe răsturnări spectaculoase de situație și ies la iveală mai multe secrete, descoperind totodată și adevăratul motiv pentru care Jordan îl ura atât de tare pe Trent.

Vă invit să descoperiți singuri în carte deznodământul acestei povești spectaculoase, în care două suflete rănite se vindecă unul pe celălalt!

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *