Delicatese Literare
Prezentari carti

Scara strâmbă de Dean Koontz, Editura RAO

Scara strâmbă

( The Crooked Staircase – 2018)

Dean Koontz

Editura RAO

An apariție: 2021

Nr. pagini: 560

Traducător: Alex Marinescu

Seria Jane Hawk / Jane Hawk Series:

  1. Zona invizibilă – The Silent Corner – 2017 – recenzie 
  2. Camera șoaptelor – The Whispering Room – 2017 – recenzie 
  3. Scara strâmbă – The Crooked Staircase – 2018
  4. The Forbidden Door – 2018
  5. The Night Window – 2019

Dean Koontz s-a născut şi a crescut în Pennsylvania, absolvind colegiul de stat din Shippensburg State College. A lucrat pe post de consilier pentru copiii defavorizaţi, apoi ca profesor de engleză. Dorinţa sa de a deveni scriitor a determinat-o pe soţia lui, Gerda, să-i facã o propunere pe care nu a putut s-o refuze: „O să te susţin material timp de 5 ani şi dacă nu reuşeşti sã devii scriitor în tot acest timp, nu o să reuşeşti niciodată“. La sfârşitul celor cinci ani, Gerda a renunţat la slujbă pentru a se ocupa de cariera de scriitor a soţului ei. Romanul Şoapte, publicat în 1980, este considerat primul său roman de succes. Cărţile autorului considerat de revista Rolling Stones drept „cel mai popular autor de cărţi de suspans din Statele Unite“ au fost traduse în 38 de limbi şi vândute în peste 400 de milioane de exemplare.

Scara strâmbă – Al III-lea volum al seriei Jane Hawk

Luptându-se cu ciudata epidemie de sinucideri căreia i-a căzut victima soțul ei, agenta FBI, răzvrătita Jane Hawk, a devenit o fugară vânată fără oprire nu doar de guvern, dar și de cabala ocultă din spatele conspirației criminale care amenință libertatea și conștiința a milioane de oameni. Jane ajunge din sudul Californiei până pe versanții înzăpeziți de la Lake Tahoe, pentru a se confrunta direct cu forțele aliate împotriva ei.

Dar nimic nu o poate pregăti pentru adevărul sinistru care o așteaptă când coboară pe scara strâmbă în locul întunecat și îngrozitor unde s-a născut coșmarul pe care îl trăiește.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *