Delicatese Literare
Recenzii

Scopul – seria Off-Campus de Elle Kennedy, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Scopul

(The Goal – 2016)

Elle Kennedy

Editura Epica

Colecția EpicLove

Nr. de pagini: 400

An apariție: 2021

Autoare de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal, Elle Kennedy a crescut în suburbiile orașului Toronto, Ontario, fiind licențiată în engleză la Universitatea York. De la o vârstă fragedă, știa că vrea să devină scriitoare. A publicat până în prezent peste patruzeci de romane, multe dintre ele figurând pe listele de bestselleruri din diferite țări. Iubește personajele feminine puternice, eroii alfa sexy, adoră să creioneze scene romantice, presărate și cu pericole, ca să păstreze lucrurile interesante.

La sfârșitul celui de-al patrulea volum al seriei Off-Campus, autoarea Elle Kennedy ne-a dezvăluit o informație foarte plăcută, anume aceea că volumele seriei vor fi ecranizate. Abia așteptăm! 😉

1. Pactul – Editura Epica – The Deal – 2015 – recenzie

2. Greșeala – Editura Epica – The Mistake – 2015 –  recenzie

3. Adevărul – The Score – 2016 – recenzie

4. Scopul – The Goal – 2016

5. Finalul – The Legacy – 2021 – prezentare

Studentă în ultimul an, Sabrina și-a planificat viitorul în detaliu: să absolve cursurile Universității Briar, să fie admisă la Facultatea de Drept de la Harvard, iar apoi să obțină o slujbă bine plătită, la o firmă de avocatură de top. De fapt, tot ce-și dorește ea este să scape de trecutul rușinos al propriei familii. Dar nu se aștepta ca în calea ei să apară un hocheist superb, care crede în dragoste la prima vedere. Sabrina e dispusă să-i ofere o noapte de pasiune. Însă uneori o noapte e de-ajuns ca să-ți schimbe întreaga viață.

Tucker crede că a fi un bun coechipier este mai important decât să devii celebru. De obicei, atunci când se află pe gheață, preferă să nu iasă în față. Dar când află că va deveni tată la numai douăzeci și doi de ani, începe să nu-i mai convină ,,banca de rezerve¨. Unde mai pui că viitoarea mamă a copilului său e frumoasă, isteață și-l ține pe jar. Problema este că Sabrina își păzește bine inima și încăpățânarea ei o împiedică să accepte cu ușurință ajutor din afară. Dacă vrea o viață alături de fata visurilor lui, Tucker va trebui s-o convingă că unele scopuri pot fi atinse doar când ai pe cineva alături.

În stilul spumos cu care ne-a obișnuit deja, Elle Kennedy ne oferă în Scopul o nouă poveste inedită și incendiară de iubire. Îi cunoșteam deja pe cei doi eroi din precedentele cărți din serie – Pactul, Greșeala și Adevărul, astfel că eram tare curioasă să văd cum va evolua relația lor, ținând cont că Sabrina a fost un personaj destul de controversat.

Am descoperit acum că sub aparența de scorpie desăvârșită a Sabrinei se ascundea multă nefericire și determinare de a scăpa dintr-un mediu toxic. Născută dintr-o relație întâmplătoare a mamei ei, Sabrina a fost crescută mai mult de Nana, bunica ei, mama părăsind-o pe când ea avea doar vreo șapte ani, nu înainte de a se căsători cu un individ absolut dezgustător, Ray. Un adevărat parazit social, Ray a rămas alături de Nana și Sabrina, chiar și după ce mama Sabrinei și-a luat lumea în cap și a plecat de acasă. Nana îl tolera pe Ray din două motive, primul fiind acela că avea parte de partide ocazionale de sex cu acesta, fapt ce o oripila de-a dreptul pe Sabrina, iar al doilea fiind că se folosea de o parte de ajutorul social al acestuia. De când Sabrina crescuse și se transformase într-o tânără răpitoare, Ray o sâcâia adesea cu tot de felul de aluzii obscene, întorcându-i stomacul pe dos și făcând-o să-și dorească cu disperare să poată găsi o cale de evadare din acea viață nefericită.

Astfel, Sabrina și-a plănuit cu grijă viitorul pe ani buni înainte: mai întâi să absolve cu brio cursurile Universității Briar astfel încât să poată fi admisă la Facultatea de Drept de la Harvard, iar după terminarea acesteia să obțină o slujbă bine plătită, la o firmă de avocatură de top. În planurile ei nici vorbă să intre în calcul vreun soț sau vreun copil, considerând că aceștia ar fi doar o piedică în realizarea visurilor ei.

Mentalitatea Sabrinei de a trata bărbații putea fi rezumată la un principiu de genul ”folosește-i și apoi părăsește-i”, fiind mai degrabă adepta aventurilor de o noapte și neimplicându-se niciodată emoțional.

Având un trup sculptat și trăsături perfecte, ce aminteau de originile ei italienești, Sabrina atrăgea privirile bărbaților oriunde mergea, astfel că avea posibilitatea de a-și selecta iubiții ocazionali conform unor standarde ridicate ce aveau legătură cu fizicul acestora și nu cu capacitatea lor intelectuală. Prin urmare, Sabrina ”bifase” pe lista ei de cuceriri mai mulți sportivi bine făcuți ai Universității Briar. Cum rolul lor fusese doar acela de medicament antistres, nici unul nu rămăsese prea mult timp în peisaj.

La începutul acțiunii, o găsim pe Sabrina la începutul ultimului an al Universității Briar, având inima ca un purice în așteptarea scrisorii de acceptare la Facultatea de Drept de la Harvard. Simțind-o că era încordată ca un arc, Carin și Hope, bunele ei prietene, trăznite și loiale, au încurajat-o să aibă o aventură pasională, ținând cont că trecuse mai mult de o lună de când încetase să se mai întâlnească cu chipeșul Beau Maxwell, vedeta echipei de fotbal. Astfel, cele două au insistat ca Sabrina să li se alăture la o petrecere dintr-un bar, unde aveau să fie prezenți mulți sportivi.

Imediat ce a ajuns acolo, Sabrina a fost remarcată de Tucker, o vedetă a echipei de hochei pe gheață a Universității Briar. Deși nu avea cum să fie imună la fizicul impresionant al lui Tucker, Sabrina nu dorea să aibă de-a face cu niciun hocheist, antipatia ei puternică față de Dean di Laurentis, cu care avusese cândva o aventură de-o noapte, fiind celebră în tot campusul. Însă nu vreo inimă frântă o făcea pe Sabrina să-l urască atât de tare pe Dean, ci faptul că acesta reprezenta, în opinia ei, chintesența a ceea ce disprețuia mai tare: un băiat de bani gata, care nu depusese niciodată niciun efort pentru ceea ce primise, practic, pe tavă. În special Sabrina nu-i putea ierta faptul că acesta obținuse, pentru că se culcase cu asistenta profesorului, un 10 la un examen pe care merita să-l pice, în timp ce Sabrina luase doar un 8, după ce învățase pe brânci.

Însă Tucker nu era dispus să renunțe cu una, cu două, mai ales că simțise o legătură neobișnuită cu acea fată superbă, focoasă și cu o reputație de devoratoare de bărbați. Neputând să-i reziste felului lui relaxat și amuzant, apreciind și onestitatea acestuia și lipsa de aroganță, Sabrina ajunge să aibă o aventură incendiară cu Tucker, precizându-i însă de la început că o noapte e tot ceea ce ea era dispusă să-i ofere, fiind exclusă o relație pe termen lung.

Trebuie să recunosc că Tucker a constituit o surpriză plăcută pentru mine, întrucât îl percepusem altfel în precedentele volume din serie. Ținând cont de aventura lui cu trei fete deodată într-un ajun de An Nou, avusesem impresia că este o fire superficială și un afemeiat notoriu, întocmai ca și Dean di Laurentis, eroul din Adevărul. Am descoperit acum că, de fapt, spre deosebire de ceilalți trei prieteni ai săi, Garrett, Logan și Dean, Tucker era un adevărat romantic, venind la Universitatea Briar cu speranța de a-și întâlni ”aleasa”, alături de care să întemeieze o familie și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți. Cu excepția acelei aventuri ce-i crease un fals renume, Tucker fusese foarte selectiv în relațiile pe care le avusese și rămăsese prieten cu fostele lui iubite.

Văzând la Sabrina dincolo de scutul cu care aceasta se înconjurase, Tucker a sesizat multă sensibiitate și vulnerabilitate. Înarmându-se cu răbdare, Tucker și-a construit o întreagă strategie pentru a o cuceri pas cu pas, oferindu-i suficient timp și spațiu pentru a nu o speria.

La rândul ei, Sabrina a început să simtă că barierele pe care le ridicase pentru a se autoproteja încep să cadă, una câte una, în fața lui Tucker, apreciind faptul că acesta nu o presa și nu o judeca nici pentru relațiile ei anterioare, nici pentru mediul din care provenea, nici pentru faptul că fusese nevoită să-și ia o slujbă de chelneriță, foarte sumar îmbrăcată, la un bar de streaptease.

Totuși, Sabrina nu era dispusă să lase cu totul garda jos și să-și asume relația cu Tucker, fiind mult prea dedicată scopului precis pe care-l avea în minte.

Din fericire, viața ne dă uneori un imbold în direcția corectă, iar ceea ce poate părea un mare ghinion la un moment dat se poate dovedi un adevărat pașaport spre fericire…

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul acestei frumoase și neconvenționale povești de dragoste.

Fragment:

”Mai demult, scopul meu era să am succes în viață. Nu pricepeam că succesul nu e reprezentat de note, de burse universitare sau de realizări în carieră, ci de oamenii pe care am norocul de a-i avea în viața mea.

Privesc împrejurul meu. Vreau să-i îmbrățișez pe toți și să le mulțumesc că mă iubesc la rândul lor.

Dragostea este scopul final. Și am fost suficient de norocoasă – al naibii de norocoasă! – încât să am parte de ea.”

Cartea Scopul de Elle Kennedy se poate comanda pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți young adult

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *