Delicatese Literare
Prezentari carti

Scriitori. Viață și operă – Editura Litera

Scriitori. Viață și operă

(Writers: Their Lives and Works – 2018)

Cuvânt înainte: James Naughtie

Editura Litera

Colecție:  Biografii

Categorie: Arta & Cultură

Traducător:  Andreea Popescu

Nr. de pagini: 360

An apariție: 2021

”Scopul unui scriitor este să împiedice civilizatia să se autodistrugă.“ – ALBERT CAMUS

O amplă celebrare a peste 80 de mari romancieri, poeţi şi dramaturgi din epoca medievală până în zilele noastre. Cartea explorează, în texte concise şi în imagini, poveştile fascinante ale vieţilor, iubirilor şi operelor acestora.

De la William Shakespeare și Jane Austen la Gabriel Garcia Marquez și Toni Morrison, Scriitori. Viață și operă explorează peste 100 de biografii ale celor mai mari scriitori ai lumii.

Fiecare romancier, dramaturg sau poet prezentat în carte este înfățișat de un portret, alături de fotografii și ilustrații ale locațiilor și artefactelor importante din viața lor – împreună cu pagini din manuscrise originale, primele ediții și corespondența lor.

Veți descoperi în carte prieteniile, iubirile și rivalitățile care i-au inspirat pe fiecare în parte și le-au influențat opera, dezvăluindu-se noi perspective asupra personajelor, intrigilor și decorurilor evocatoare pe care le-au creat. De asemenea, veți descoperi detalii despre cele mai faimoase piese ale fiecărui scriitor și veți înțelege vremurile și culturile în care au trăit, veți vedea cum i-a influențat lumea înconjurătoare și cum au influențat lumea operele lor.

Scriitori. Viață și operă prezintă idei cheie, teme și tehnici literare, dezvăluind imaginația și personalitățile din spatele unora dintre cele mai mari romane, povestiri, poezii și piese de teatru din lume.

Sunt acoperite o varietate diversă de autori, din Evul Mediu până în prezent, oferind o privire captivantă asupra vieților oamenilor din spatele paginii.

Scriitori. Viață și operă poate fi comandată exclusiv pe litera.ro

Autori clasici

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *