Delicatese Literare
Prezentari carti

Secrete scandaloase – seria Iubește și spionează de Susanna Craig, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Secrete scandaloase

(Who’s That Earl – 2020)

Susanna Craig

Editura Litera/Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. Secrete scandaloase (Who’s That Earl – 2020)
  2. În căutarea iubirii (One Thing Leads to a Lover – 2021)

Domnișoara Jane Quayle este o femeie plină de imaginație. Cum altfel ar putea fiica bine-crescută a unui gentleman englez să scrie o serie de romane gotice atât de tulburătoare, încât cineva să vrea să îl reducă pentru totdeauna la tăcere pe autorul acestora? Din fericire, Jane a încercat să se protejeze, pe de o parte scriind sub pseudonim ‒ un nume masculin ‒, și pe de alta alegând să ducă o viață retrasă la castelul Dunnock, un loc ce ar putea foarte bine să fi fost scos din paginile cărților ei. Identitatea ei rămâne ascunsă, până într-o noapte furtunoasă de iarnă…

După ani întregi petrecuți ca spion pentru armata britanică, Thomas Sutherland se îndoiește că se va mai putea simți ca acasă în Scoția. Și totuși, ca urmare a legii legate de moșteniri, el se trezește că devine noul conte de Magnus, titlu ce vine la pachet cu un castel aflat în paragină, în care acum locuiește un renumit autor de romane gotice. Când scriitorul în cauză se dovedește a fi, de fapt, femeia pe care Thomas și-a dorit-o cândva de soție, incertitudinile sporesc – la fel și scânteile ce se reaprind între cei doi.
Oare secretele scandaloase și pericolul care se apropie vor putea sta în calea iubirii adevărate?

Citate:

„Primul lor sărut fusese rapid și în secret, ascuns de ochii mult prea curioși ai sătenilor de întunecimea acelei nopți de toamnă.
Acum, erau în plină zi, sub atingerea soarelui iernatic. Aerul rece, străpungător, îi înconjura precum o îmbrățișare, aducându-i mai aproape, făcându-i să caute căldura din brațele celuilalt.”
„–[…]Tu ești o femeie în toată firea, dar, ca să te protejez, noi nu putem să…
– Nu putem? Sau nu vrem? întrebă ea din nou.
Ea duse hotărâtă mâna liberă din nou pe pieptul lui. În dreptul inimii lui.
– Eu cred că tu te temi că, dacă se întâmplă ceva între noi în această seară, o să te simți prost, ca și cum ai profitat de mine. Pentru că eu sunt o doamnă, și tu un domn. Pentru că tu ești războinicul scoțian neînfricat, iar eu, domnița în pericol. Pentru că tu ești stăpânul castelului, iar eu umilul tău chiriaș.”
„De acum înainte, ei aparțineau unul altuia. Pentru totdeauna. Când buzele li se întâlniră din nou, el îi simți inima luând-o la goană și înțelese că și ea, cel mai probabil, îi simțea sub palmă pulsul nebunesc, de parcă ar fi alergat un kilometru. Sau poate 250, fără a ști dacă la final îl aștepta agonia. Acum însă, simțea gustul dulce al victoriei, buzele ei mișcându-se peste ale lui cu tandrețe, delicatețe și, da, iubire.”

Veți putea citi întreaga poveste în romanul SECRETE SCANDALOASE de Suzanna Craig, primul volum al seriei „Iubește și spionează“ – disponibil de luni, 22.02.2021 la chioșcurile din toată țara!

Cărțile apărute la Editura Litera / Alma în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Iubiri de poveste

Spune-ți părerea!