Delicatese Literare
Recenzii

Secretele de la Bella Terra de Christina Dodd, Seria Bella Terra, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Secretele de la Bella Terra

Christina Dodd

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Data apariție: februarie 2020

Nr. pagini: 332

Traducerea: Bianca Mateescu

  1. 1. Secretele de la Bella Terra – Secrets of Bella Terra – 2011
  2. 2. Răzbunarea de la Bella Terra – Revenge at Bella Terra – 2011 – prezentare
  3. 3. Trădare la Bella Terra – Betrayal – 2012
Cititorii devin adesea scriitori, iar Christina Dodd a fost întotdeauna un cititor. Ea apreciază mult la o carte umorul şi romantismul.
Când s-a născut prima fiică a lui Christina, ea i-a spus soţului ei că are de gând să renunţe la locul de muncă şi să scrie o carte, pentru că un sugar mic nu poate să-ţi facă prea multe probleme, nu?
Ha! A fost nevoie de zece ani, doi copii şi trei manuscrise realizate înainte ca romanul Candle in the Window să fie publicat în anul 1991. În cei douăzeci şi cinci de ani de atunci, romanele sale au fost traduse în 25 de limbi, a câştigat numeroase premii, printre care prestigioasele Golden Heart şi RITA şi a fost numită cel mai bun autor al anului de Library Journal. Autoarea a câștigat premiul RITA în anul 1992 cu romanul Candle in the Window și a fost finalistă de mai multe ori, inclusiv pentru Secrets of Bella Terra în 2012.
Rafe Di Luca se întoarce în California, în luxosul complex viticol al familiei sale, dintr-un singur motiv: pentru a afla cine a atacat-o pe bunica lui, femeia care i-a crescut pe el și pe cei doi frați ai săi. Descoperă însă că o ceartă între familii de mult apusă se aprinde din nou, iar pentru a-și duce investigația la bun sfârșit este nevoit să reia legătura cu frumoasa Brooke Petersson – femeia pe care odată a sedus-o și a abandonat-o, dar pe care nu a uitat-o niciodată.
Revederea le dovedește însă că focul dintre ei nu s-a stins deloc. Pe măsură ce pericolul escaladează și pasiunea dintre ei amenință să scape de sub control, Brooke se luptă cu dorința de a ceda din nou unui bărbat care nu își poate împărți cu adevărat viața cu nici o femeie. Amintindu-și de durerea pe care dragostea împărtășită odinioară i-a provocat-o, ea jură că Rafe îi poate avea trupul, dar niciodată nu va mai pune stăpânire pe inima ei, pe care acum și-o apără cu îndârjire.
Pericolul pe care îl înfruntă îi poate aduce din nou împreună sau îi poate distruge pe amândoi – dacă nu reușesc să descopere secretul care va schimba totul pentru totdeauna.

Bella Terra – o localitate viticolă din California întemeiată de câteva familii de italieni. Secrete vechi de câteva generații, bine ascunse, a căror forță distrugătoare lovește peste timp. Relații de familie complicate, sentimente puternice și un pericol real care își face simțită prezența atunci când Sarah Di Luca, cea mai vârstnică, iubită și respectată membră a familiei Di Luca, una din cele mai vechi si influente familii din Bella Terra, este atacată în propria casa atunci când, venită de la cumpărături, surprinde un răufăcător care căuta ceva anume, după cum va ieși la iveală mai târziu.
La toate acestea adăugați trei superbe exemplare masculine, Eli, Rafe și Noah Di Luca, nepoții Sarei Di Luca – crescuți de aceasta, acum bărbați în toată firea -, și o fierbinte poveste de iubire cu suișuri si coborâșuri, și avem toate ingredientele unei lecturi savuroase.
Îmi place foarte mult cum scrie Christina Dodd, dar până acum am citit doar povesti historical romance scrise de ea, așa că m-am bucurat să descopăr că scrie la fel de bine și povești romance contemporane.
Sarah a avut un singur fiu, Anthony, un bărbat foarte carismatic, în prezent star de cinema, având încă un mare succes la ce 50 de ani ai săi. Era tatăl celor trei frați Di Luca, din trei căsătorii diferite. Șansa copiilor la stabilitate și la o copilărie normală fusese Sarah, care îi crescuse pe toți trei, aceștia fiind de vârste destul de apropiate.
Eli se ocupa de ferma viticolă, iar Noah de complexul de lux al familiei, care fusese înființat pentru a  asigura stabilitatea financiară a familiei pe perioada prohibiției, iar afacerea crescuse constant, atrăgând turiști cu bani care își doreau un sejur deosebit la exclusivistul complex de relaxare, din pachetul de servicii nelipsind degustările de vinuri producție proprie.
Volumul de față ne spune povestea lui Rafe, devenit specialist în securitate internațională și care se întoarce la Bella Terra pentru a afla cine a atacat-o pe bunica lui iubită.
Își începe investigațiile de la complexul viticol, îndreptându-și atenția asupra oaspeților, dar și asupra personalului angajat, fiind nevoit să colaboreze în acest scop cu Brooke Petersson, administratoarea complexului și, totodată, prietena și iubita lui din liceu și facultate, de care se despărțise, dar pe care nu o uitase niciodată. Nu doar că nu o uitase, dar nu încetase s-o iubească în tot acest timp, iar sentimentul era reciproc, desi amândoi i se opuneau din răsputeri, din propriile motive. Dar inimii nu-i poți dicta, nu-i așa?
Foarte frumos construite personajele, mi-a plăcut foarte mult de Sarah, o doamnă hotărâtă și destul de activă la ce 80 de ani ai săi, văduvă de ani de zile, încă îndrăgostită de viață, care s-a sacrificat pentru nepoții săi pe care îi iubea ca pe ochii din cap. Spiritul italian e foarte bine surprins de-a lungul întregii povești.
Nu mi-a plăcut la fel de mult de mama lui Rafe (tatăl a lipsit complet din peisaj), la rândul ei o actriță foarte frumoasă și celebră, și nici de mama lui Brooke, fost ofițer în cadrul armatei (tatăl lui Brooke, ofițer în aviație, a fost absent cea mai mare parte din viața lui Brooke, părăsindu-și soția și fata adolescentă, ieșind la iveală că avea încă o familie în Japonia!)
Pe măsură ce avansăm în acțiune suntem martorii investigațiilor ce au loc, în paralel cu reluarea relației tumultoase dintre Rafe și Brooke, marcată de dezamăgiri din trecut, greu de gestionat. Rafe mi-a plăcut mult, cu hotărârea lui de a recuceri femeia iubită, însă Brooke e foarte reticentă, în ciuda atracției explozive dintre ei.
Aruncăm o privire și în zona administrării complexului Bella Terra și a interacțiunii cu angajații.
Nu vă dau mai multe amănunte, vă invit să descoperiți singuri secretele de la Bella Terra, rezultatul investigației, deznodământul acțiunii și dacă Brooke îi va mai da o șansă lui Rafe și iubirii lor.
Iar ultimele două pagini m-au pus pe jar și m-au făcut foarte curioasă în privința volumului următor. Povestea lui Eli se anunță extrem de interesantă!
Citate:
„Brooke era femeia la care visa în fiecare zi a vieții lui.
Brooke era femeia pe care și-o negase pentru binele ei, pentru că ea își dorea Bella Terra, iar el își dorea lumea întreagă.
Dar avea nevoie să o sărute pentru binele lui. Pentru că atingerea ei îi aducea aminte de giugiuleli copilărești în livadă și de-a lungul canalului de irigație. Pentru că ea mirosea a flori și a pământ fertil, a tinerețe, a pasiune și a dragoste adevărată.”
„Era delicios și decadent! Ca înghețata într-o zi de vară toridă. El gemu, gutural și disperat, iar sunetul acela o făcu să simtă din nou că deținea controlul. Și în același timp se simțea sălbatică și liberă, fără nici o grijă pe lume, cu excepția aceleia de a-și hrăni nevoile și dorințele propriului trup.
O făcea să se simtă ca femeia care pretindea el că era.
Mamă a pământului și vampă, totul în același timp.”
„I se părea uluitor cum reușea Rafe, în decurs de mai puțin de o sută de bătăi de inimă, să o ducă de la amintiri fierbinți ale pasiunii la o indignare extraordinară și apoi la o furie dezonorantă.”
„Viețile noastre nu trebuie să fie numai ce îmi doresc eu sau numai ce îți dorești tu. Eu vreau să împart cu tine viața ta,… indiferent ce viață îți alegi și indiferent unde alegi să ți-o trăiești. Și îmi doresc ca tu să împarți cu mine viața mea.”

Cărțile apărute la Editura Litera / Lira în colecția Cărți Romantice pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *