Delicatese Literare
Prezentari carti

Semipur – vol.1 din seria Legământul de Jennifer L. Armentrout, Editura Leda Edge

Semipur

(Half-Blood – 2011)

Jennifer L. Armentrout

Editura Leda Edge

Traducere: Bogdan Voiculescu

Nr. de pagini: 400

An apariție: 2022

JENNIFER L. ARMENTROUT este o autoare americană de romane din categoria young adult. Este o scriitoare foarte prolifică – potrivit declarațiilor sale, scrie vreme de minimum 8 ore zilnic.
Seria LUX, publicată în România de Editura Leda, este inclusă pe lista bestseller-urilor New York Times.

0.5. Daimon – 2011

1. Semipur – Half-Blood – 2011

2Pure – 2012

3. Deity – 2012

3.5 Elixir – 2012

4Apollyon – 2013

5. Sentinel – 2013

Hematoii provin din împerecherea zeilor cu muritorii, iar copiii născuți din doi hematoi puri au puteri de zei. Copiii hematoilor și ai muritorilor… ei bine, nu prea. Semipurii nu au decât două alegeri la dispoziție: să se antreneze ca să devină Santinelele care vor vâna și vor ucide daimonii sau să devină slujitori în casele purilor.

Alexandria are 17 ani și ar prefera să-și riște viața decât să și-o irosească frecând toalete, însă e posibil ca tot acolo să ajungă până la urmă. Există mai multe reguli pe care elevii Legământului trebuie să le urmeze. Alex are probleme în a le urma pe toate, dar mai ales regula #1: Relațiile dintre puri și semipuri sunt interzise! Din nefericire, ea se îndrăgostește de Aiden, un semipur extrem de atrăgător. Însă nu asta reprezintă problema ei cea mai mare – ci să rămână în viață până  va reuși să absolve Legământul.

Dacă eșuează în misiunea ei, se va confrunta cu o soartă mai cruntă decât moartea: se va transforma în daimon și va fi vânată tocmai de Aiden. Iar asta ar fi destul de neplăcut.

Semipur reprezintă fenomenalul punct de pornire al unei serii formidabile. De la umor la neliniști, de la idile interzise la acțiune și la un fantastic șir de personaje secundare, cartea aceasta le are pe toate. O poveste de pus pe lista oricărui iubitor de fantasy.” – Ideally Inspired Reviews

Cărțile autoarei Jennifer L. Armentrout pot fi comandate pe librex.rolibris.ro, litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, emag.ro, dol.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Jennifer L. Armentrout

Recenzii și prezentări cărți Editura Leda Edge

Recenzii și prezentări cărți inspirate din mitologie

Recenzii și prezentări cărți fantasy

Recenzii și prezentări cărți young adult

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *