Delicatese Literare
Serii

Seria Alegerea – Alegerea, Elita, Aleasa, Mostenitoarea, Coroana de Kiera Cass, Editura Corint, Colecția Leda Edge

Seria Alegerea

Kiera Cass

Editura Corint

Colecţia Leda Edge

 

 

0.4. Regina (Fericiți până la adânci bătrâneți) – Editura Leda Edge – The Queen – 2014
0.5. Prințul (Fericiți până la adânci bătrâneți) – Editura Leda Edge – The Prince – 2013
1. Alegerea – Editura Leda Edge – The Selection – 2012
2. Elita – Editura Leda Edge – The Elite – 2013
2.5. Gardianul (Fericiți până la adânci bătrâneți) – Editura Leda Edge – The Guard – 2014
2.6. Favorita (Fericiți până la adânci bătrâneți) – Editura Leda Edge – The Favorite – 2014
3. Aleasa – Editura Leda Edge – The One – 2014
3.1. Epilogul (Fericiți până la adânci bătrâneți) – Editura Leda Edge – The Epilogue – 2014
4. Moştenitoarea – Editura Leda Edge – The Heir – 2015
5. Coroana – Editura Leda Edge – The Crown – 2016
Romanul de debut al lui Cass se citeşte pe nerăsuflate şi e mai puţin dur decât Jocurile Foamei. Iar acţiunea alertă îi face pe cititori să aştepte cu sufletul la gură continuarea.” BOOKLIST   
O carte cu-adevărat fascinantă.” PUBLISHERS WEEKLY
Pentru treizeci şi cinci de fete, Alegerea este o şansă unică în viaţă. Le oferă posibilitatea de a fi transportate, ca nişte cenuşărese, într-o lume a luxului şi strălucirii, a rochiilor elegante şi bijuteriilor sclipitoare. De a locui într-un palat şi de a lupta să cucerească inima unui prinţ. Pentru America Singer, să fie Aleasă e însă un adevărat coşmar, căci asta înseamnă să îşi părăsească familia şi pe omul iubit, pe Aspen, cel care face parte dintr-o castă inferioară. Numai că, uneori, realitatea depăşeşte aşteptările şi, atunci când eroina noastră descoperă că Aspen o înşală şi că prinţul Maxon nu e, nici pe departe, snobul îngâmfat care i se păruse, totul se schimbă şi romantismul începe să plutească în aer.
Un roman în care reality show-ul îşi dă întâlnire cu un basm-distopie. Încântător, captivant şi plin de doza potrivită de pasiune!” – KIERSTEN WHITE
Alegerea a început cu 35 de fete. Acum, grupul s-a restrâns la şase – Elita, iar competiția pentru a câştiga dragostea prințului Maxon este mai aprigă ca niciodată.
Cu cât se apropie America de inima prințului, cu atât mai mult se luptă să descopere ce este cu-adevărat în sufletul ei. Fiecare moment petrecut în compania lui Maxon este ca o poveste frumoasă, plină de romantism răscolitor. Însă de câte ori îşi vede prima dragoste, pe Aspen, este din nou atrasă irezistibil de dorința de a trăi alături de el viața pe care o plănuiseră împreună.
În vreme ce ea este sfâșiată între două promisiuni de viitor foarte diferite, restul Elitei va ști exact ce-și dorește, iar America va fi la un pas de a pierde ocazia alegerii. Pe fondul dificilei decizii, rebelii violenți sunt tot mai hotărâți să dea jos monarhia, iar planurile lor pot distruge și ultima șansă a Americii de a se bucura de un final fericit.
Elita, cel de-al doilea volum al seriei Alegerea, este o carte relaxantă și foarte captivantă prin intriga ei neașteptată. Este un roman plăcut, ușor de citit, care te ține cu sufletul la gură. O lectură potrivită pentru cei care apreciază distopiile moderne.” – THE GUARDIAN
A venit vremea ca o singură câștigătoare să fie încoronată, Aleasa. Când a fost selecționată să participe la Alegere, America nici nu a visat că o să ajungă atât de aproape de coroană și de inima prințului Maxon. Dar pe măsură ce se apropie sfârșitul competiției, iar amenințările rebelilor care atacă palatul devin tot mai periculoase, America își dă seama cât poate să piardă și cât de mult trebuie să lupte pentru viitorul pe care și-l dorește.

Dacă mă concentram, puteam să duc furculița la gură fără să mă strâmb. Trebuia să depun un efort extraordinar, până în punctul în care începeam să transpir în mijlocul mesei. Am hotărât să mă rezum la a ciuguli pâine. Nu aveam nevoie de brațul drept că să fac asta.
    Kriss m-a întrebat dacă mă mai durea capul – am presupus că asta era povestea care circulă -, iar eu i-am spus că mă simțeam bine acum, deși îmi era imposibil să ignor migrenă și durerea din braț. Nu mi-a mai pus și alte întrebări și părea că nimeni nu ghicise că se întâmplase ceva deosebit.
    În vreme ce mestecam o bucățică de pâine, m-am gândit cum s-ar fi descurcat celelalte fete dacă ar fi fost în locul meu noaptea trecută. Am hotărât că singură persoană s-ar fi descurcat mai bine era Celeste. Fără îndoială, ea ar fi găsit o cale să riposteze și, preț de un minut, am fost un pic geloasă că nu-i semănăm mai mult.
    Odată ce tăvile noastre au fost luate din Salonul Doamnelor, Silvia a intrat și ne-a rugat să fim atente.
    – Domnișoarelor, este timpul să străluciți din nou. Peste o săptămâna, vom da o mică petrecere și, desigur, sunteți toate invitate!
    Am oftat, îngrijorată în privința persoanelor cărora urmă să le ținem companie de dată asta.
    – Nu va veți ocupă de pregătirile pentru această petrecere specială, a continuat Silvia, dar va trebui să va purtați exemplar, deoarece va fi filmată pentru public.
    M-am înviorat un pic. Puteam să fac asta.
    – Singura voastră responsabilitate va fi să invitați două persoane la această petrecere, că oaspeții voștri speciali. Alegeți cu chibzuință și până vineri să-mi spuneți care va sunt invitații.
    Apoi a plecat și ne-a lăsat să ne stoarcem mințile. Era un test, iar noi știam asta. Cine din camera avea cele mai impresionante legături, cele mai valoroase?”
O poveste captivantă… Iubitorii cărţilor de dragoste vor fi fascinaţi de universul acestei ţări cu o istorie alternativă şi îşi vor dori să fie deja publicat romanul următor al acestei serii pline de glamour.” – SCHOOL LIBRARY JOURNAL
Cu optsprezece ani în urmă, America Singer a participat la Alegere și a câștigat inima prințului Maxon.
Acum a venit vremea ca și prințesa Eadlyn, Moştenitoarea, să aibă propria sa Alegere. Eadlyn nu se așteaptă ca Alegerea ei să fie ca povestea de dragoste a părinților săi… dar când începe competiția, e posibil să descopere că poate nu e chiar atât de greu să își găsească propriul basm cu Făt-Frumos.
Programele TV gen reality-show se întâlnesc cu basmele distopice în încântătoarea carte a Kierei Cass.” – Kiersten White
Acest roman amuzant și alert împletește cu măiestrie suspansul și extazul poveștilor de dragoste abia înmugurite cu o sensibilitate nouă și modernă… Rezultatul este o lectură plăcută și captivantă, care reușește să fie inocentă, dar în același timp ingenioasă, amuzantă și seducătoare.” – www.commonsensemedia.org
Coroana
O ALEGERE POATE AVEA DOAR UN CÂȘTIGĂTOR.
O PRINȚESĂ ARE DOAR O SINGURĂ INIMĂ.
Când Eadlyn devine prima prințesă din Illéa care își organizează propria Alegere, ea nu crede că se va îndrăgosti de vreunul dintre cei treizeci și cinci de tineri.
Petrece primele câteva săptămâni ale competiției numărând zilele până când va putea scăpa de ei. Dar, pe măsură ce evenimentele de la palat se precipită și Eadlyn este obligată să iasă și mai mult în lumina reflectoarelor, își dă seama că poate nu ar fi fericită să rămână singură.
Încă nu este sigură că va trăi o poveste romantică de iubire, așa cum s-a întâmplat cu părinții ei în urmă cu douăzeci de ani. Dar, uneori, dragostea apare acolo unde nu te aștepți… și în curând Eadlyn trebuie să facă o alegere mai dificilă ‒ și mai importantă ‒ decât și-a imaginat vreodată.

Cărţile autoarei Kierra Cass pot fi comandate de pe elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, carturesti.rolibrarie.net, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Kiera Cass

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *