Delicatese Literare
Serii

Seria Amanții Londrei de Lorraine Heath

Seria Amanții Londrei de Lorraine Heath

Lorraine Heath a avut dintotdeauna o slăbiciune pentru poveștile de dragoste emoționante. Fără îndoială, acest lucru i s-a tras pentru că a crescut urmărind filme cu mama ei și a fost învățată că cele mai bune filme te vor emoționa până la lacrimi.

Ea este fiica unei frumuseți britanice (mama ei a câștigat al doilea loc într-un concurs de frumusețe sponsorizat de Max Factor®, în timpul căruia a primit un sărut de la Caesar Romero – Joker din seria originală Batman TV) și un texan care a staționat la Bovingdon în timp ce servea în forțele aeriene.

Lorraine s-a născut în Watford, Hertfordshire, Anglia, dar după scurt timp s-a mutat în Texas. Natura ei „duală” a făcut-o să se îndrăgostească de toate lucrurile britanice și texane și se bucură să-și transmită ambele pasiuni prin povestirile ei.

Când și-a obținut diploma de licență în psihologie de la Universitatea din Texas, nu a avut idee că a câștigat o bază care să o ajute să creeze personaje credibile – personaje care sunt adesea descrise ca „oameni reali”, inclusiv de USA Today, Waldenbooks și, cel mai recent, New York Times.

Autoarea a câștigat numeroase premii, fiind de șapte ori finalistă pentru câștigarea prestigiosului premiu RITA, pe care l-a obținut în 1997 pentru Always to Remember.

  1. Cum să-ți recucerești soțul (Passions of a Wicked Earl – 2010)
  2. Aventurile unui Don Juan (Pleasures of a Notorious Gentleman – 2010)
  3. O datorie de onoare (Waking Up With the Duke – 2011)

Amanții Londrei” este o serie deosebit de pasională și emoționantă, fiecare carte din serie urmărind destinul unuia dintre cei frați: Morgan, Stephen și Ransom, cu toții fascinanți dar extrem de diferiți ca fire.

Mama celor trei frați fusese obligată de familie să se căsătorească de foarte tânără cu contele de Westcliffe, un bărbat ursuz și rece, mult mai în vârstă decât ea. Primul ei fiu, Morgan, brunet și impozant, era copia fidelă a tatălui său. Prin urmare, contesa și-a revărsat întreaga afecțiune maternă către cel de-al doilea fiu, Stephen, blond și sensibil, rodul legăturii clandestine a contesei cu marea ei iubire, fără ca acesta să afle acest lucru.

Din nefericire, în momentul în care contesa a rămas văduvă, iubitul ei se căsătorise deja, soția acestuia fiind o bună prietenă a contesei.

Cel de-al treilea fiu, Ransom, a rezultat în urma căsătoriei contesei cu ducele de Ainsley, care însă a murit și el la scurt timp după aceea.

Crescând lipsit de căldura maternă, conștient de responsabilitățile care apăsau pe umerii lui, Morgan a devenit un bărbat dur și eficient. Farsa pe care fratele lui Stephen i-a jucat-o, alături de soția lui Claire, în noaptea nunții i-a împietrit și mai mult inima, renegându-și fratele și alungându-și soția. În prima carte din serie, Cum să-ți recucerești soțul, vom asista la eforturile lui Claire de a-și recuceri soțul, pe care-l rănise atât de mult prin purtarea ei nechibzuite.

Stephen crescuse alintat de mamă, care-i alimentase spiritul liber și rebel, astfel că la maturitate se purta complet iresponsabil, neavând o preocupare stabilă și implicându-se în tot felul de aventuri amoroase. Dornic să o ajute pe prietena lui din copilărie, i-a jucat o farsă nesăbuită fratelui său, fără să-și dea seama cât de mult îl va răni pe acesta. Dornic să-și spele păcatele, Stephen a intrat în armată. În Aventurile unui don Juan vom afla povestea acestuia de iubire, cu o intrigă deosebit de interesantă.

Ransom, cel mai mic dintre frați, era cerebral și echilibrat, purtându-se mult mai matur decât vârsta pe care o avea. În O datorie de onoare vom afla modul complet inedit în care acesta și-a găsit aleasa.

În paralel cu poveștile celor trei frați, vom asista la povestea de iubire dintre mama acestora și un pictor, mai tânăr cu cincisprezece ani decât ea, dar care o iubea enorm, fiindu-i pe deplin devotat. Când însă marea ei iubire din tinerețe va rămâne văduv, aflând totodată că era și tatăl celui de-al doilea ei fiu, pe cine va alege ea?

Finalul seriei este deosebit de cald și romantic, frații reușind să-și îngroape toate resentimentele dintre ei și ajungând o familie mare și fericită, alături de soțiile și copiii lor.

 

1. Cum să-ţi recucereşti soţul

În noaptea nunții, Morgan Lyons, conte de Westcliffe își găsește mireasa în brațele lui Stephen, mai tânărul lui frate. Orbit de furie, își exilează proaspăta soție la țară, iar el se stabilește în Londra, unde își caută alinarea în patul altor femei.

Crescută de un tată autoritar și violent, Claire nu îndrăznește să refuze căsătoria și, imediat după aniversarea vârstei de 17 ani, devine soția lui Westcliffe. Înspăimântată de noaptea de nunții și amețită de șampanie, este de acord cu propunerea lui Stephen de a-i juca o farsă lui Westcliffe, dar fără să se gândească la urmări.

Cuprinsă de regrete, Claire acceptă să plece, iar vreme de trei ani se ocupă singură de administrarea moșiei.

Într-o zi însă, din dorința de a-și ajuta sora să-și găsească un soț potrivit, se hotărăște să îi ceară ajutorul lui Westcliffe.

Ajunsă în Londra, Claire își propune să intre în patul și în inima celui care îi este soț doar cu numele. Încă rănit de trădarea din noaptea nunții, Westcliffe este decis să-și ajute soția, apoi să o trimită din nou la moșie.

Dar voluptuoasa Claire nu este atât de ușor de refuzat…

„Camera părea mai caldă, însă nu reușea să-și dea seama exact de ce. Inspirând profund, simţi parfumul de trandafiri. Claire fusese acolo. Ce făcuse? Sau simpla ei prezenţă era îndeajuns ca să îi facă locuinţa mai primitoare?”

„Nu putu să nu observe că privirea lui continua să alunece către buzele ei, care fură cuprinse de un fior de speranţă, ca și cum el își aplecase capul din nou ca să-i acapareze gura. Nu se putu abţine să nu și le aline cu limba și văzu pasiunea înăbușită din ochii lui când făcu acel gest. Era nevoie de atât de puţin ca să-l excite? Doar că ea își dorea mai mult: dragoste, respect, încredere. Își dorea ca el să o vrea din nou ca soţie, însă nu știa cum să facă asta.”

„Cuvintele lui îi răsunau în mine: „Ce ai trăit înainte a fost sărutul unui băiat. Acesta este sărutul unui bărbat“.
O lăsase cu o dorinţă arzătoare după acel sărut fierbinte pe care i-l dăduse, însă îi oferise numai o probă. Focul, furia, pasiunea din el de care se temuse mereu, atunci când erau eliberate, o răvășeau în moduri pe care nu și le imaginase niciodată. Nu crezuse că un trup, un suflet și chiar o inimă ar putea simţi așa ceva.”

„Cu el, nu exista o singură mișcare, nu existau repetări. Fiecare sărut era diferit. Uneori superficial, alteori profund. Fiecare atingere era o surpriză – o dezmierdare delicată, o mângâiere fermă, o presiune disperată. Dansul corpurilor lor dicta ritmul. Ce o uimi cel mai mult era faptul că păreau să asculte aceeași muzică, nu existau pași greșiţi, nu simţeau nici un fel de stânjeneală. Era ca și cum fuseseră împreună de o mie de ori înainte, deși acum erau împreună, cu adevărat împreună, pentru prima dată.”

 

2. Aventurile unui Don Juan

Stephen Lyons, al doilea fiu al contelui de Westcliffe, are reputația unui maestru în arta seducției, fiind considerat oaia neagră a familiei. Când escapadele lui amoroase încep să atragă scandal după scandal, se hotărăște să intre în armată, ca să-și spele păcatele. Pe câmpul de luptă dovedește un curaj deosebit și este promovat maior, dar totul se termină când este grav rănit. Întors acasă pentru recuperare, descoperă că nu își amintește ultimii doi ani din viață… și nici pe tânăra frumoasă cu un copil în brațe care pretinde că i-a fost iubită.

Mercy Dawson riscă totul pentru a-l proteja pe fiul lui Stephen, de care s-a îndrăgostit nebunește în perioada în care a lucrat ca infirmieră pe câmpul de luptă, și pretinde că este mama copilului acestuia. Când Stephen Lyons o cere de soție, simțindu-se vinovat că i-a distrus reputația, deși nu își amintește nimic despre ea, Mercy acceptă, fiind hotărâtă să-l facă să o dorească doar pe ea și pe nimeni alta.

Dar Mercy trăiește cu teama că ceea ce a început ca o minciună nevinovată i-ar putea distruge visurile și dragostea ce s-a înfiripat între ei dacă Stephen va afla scandalosul adevăr…

”Voia ca el să o îmbrăţișeze, să o sărute. Își dorea îmbrăţișarea lui, apropierea de trupul său. Venise acolo fără gânduri de măritiș, nu se așteptase să se căsătorească, în ciuda cerinţelor tatălui ei, dar deodată simţi că își dorea să se întâmple asta cu o disperare care o ului. Își dorea pe cineva în viaţa ei mai mult decât prezenţa lui John. Îl dorea pe acest bărbat.”

„Degetele lui își găsiră calea spre părul ei, iar ea era fericită că îl desfăcuse mai devreme, îl eliberase.
Simţi cum degetele lui îi pieptănau părul, pe care și-l imagină mai lung, și-l dori mai lung. Pentru el, l-ar fi lăsat din nou să crească până la brâu, chiar mai lung.
Gura lui îi acoperi faţa cu o ploaie de săruturi ușoare, atât de multe încât și-ar fi dorit să le poată număra, deoarece bănuia că îi săruta fiecare pistrui. Dar cum îi vedea în întuneric? Poate că le memorase poziţia. Poate chiar făcuse asta.”

„Pasiunea ardea mai tare decât o flacără.
Îl adora pe bărbatul acela, voia să îi ofere totul. Inima ei, trupul
și sufletul ei. Era lumina ei într-o lume întunecată. Fusese cavalerul ei. Războiul scosese la lumină ce era mai bun, dar și ce era mai rău dintr-un bărbat.”

 

3. O datorie de onoare

Cunoscut mai cu seamă pentru talentele de amant dorit de doamnele din înalta societate, Ransom Seymour, duce de Ainsley, are o datorie față de bunul său prieten, marchizul de Walfort.
Dar plata cerută de acesta este de-a dreptul șocantă: să-i lase soția însărcinată pentru că, din păcate, el nu-și mai poate face datoria de soț. La început, Ransom nici nu vrea să audă, dar, simțindu-se vinovat pentru infirmitatea prietenului, acceptă să-l ajute.

Jayne Seymour, marchiză de Walfort, este furioasă că soțul ei își dorește să o implice într-un aranjament atât de scandalos. Dar dorința de a deveni mamă este mai presus de jurământul de fidelitate și astfel acceptă să petreacă o lună alături de chipeșul duce de Ainsley. Însă pune anumite condiții: fără sărutări pasionale, fără să simtă plăcere.

Însă dragostea îi ia prin surprindere și Lady Jayne descoperă că faimosul crai o poate face să viseze din nou… iar Ransom realizează că a găsit femeia fără de care nu poate trăi. Acum că au cunoscut dragostea și pasiunea, vor mai putea reveni la viața de odinioară?

„Era genul de femeie căreia nu trebuia să i se refuze nimic din ceea ce își dorea inima ei. „Dacă ai fi a mea, ai avea tot ce ţi-ai dori.“ Acesta fusese al doilea gând care îi trecuse prin minte când o cunoscuse la dineul de logodnă organizat în cinstea ei și a lui Walfort. Iar primul lui gând fusese că și-ar fi dorit să o fi cunoscut înaintea lui Walfort, atât de sigur era că ar fi fost capabil să o farmece, iar ea să ajungă în braţele lui. Era cea mai frumoasă
femeie pe care o văzuse vreodată. Fiecare pas al ei emana graţie și calm. Când îi zâmbea unui bărbat, îl făcea să simtă că doar
el conta.”

„Își întemniţase propriile dorinţe așa cum corpul lui îl întemniţase pe el. Iar acum acele dorinţe protestau și doreau să evadeze. Dar ea nu voia să le permită.
O înspăimântau pentru că își dorea cu disperare să simtă din nou.
Plăcere, speranţă, posibilităţi, visuri, pasiune. Nu era corect. Nu era corect faţă de soţul ei, nu era corect faţă de ea.
Dar, preţ de câteva bătăi de inimă, nu se gândi la nimic, ci doar
la ispititoarea atingere a limbii lui, la bogăţia gustului de coniac.
Mirosul lui îi umplu nările. Căldura lui o împresură. Lacrimile îi arseră ochii. Era atât de simplu, dar atât de complex! Îi trezise senzaţii care mai bine ar fi rămas adormite.”

„Când o sărutase pe terasă, ea descoperise că el avea o cheie magică ce deschidea lacăte care mai bine rămâneau încuiate. Era motivul pentru care îi interzisese să o mai sărute vreodată. Era motivul pentru care stabilise regulile. Când gura lui se mulase după gura ei, când o gustase, o căutase și o cucerise, știuse că el nu era un bărbat care să accepte ca o femeie să rămână imună la farmecele lui.”

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Lorraine Heath

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *