Delicatese Literare
Recenzii,  Serii

Seria Amantul de Jodi Ellen Malpas

Seria Amantul de Jodi Ellen Malpas

Jodi Ellen Malpas s-a născut și a crescut în orașul englez Northampton, unde locuiește cu cei doi băieți ai săi și cu un cățel beagle. Este de profesie visătoare, fan Converse și mojito și are o slăbiciune teribilă pentru masculii alfa. Este pasionată de scrierea unor povești de dragoste intense și crearea unor personaje care dau dependență – o pasiune pe care acum o împărtășește cu cititorii ei devotați. A urcat până pe primul loc în topul celor mai bine vânduți autori New York Times, iar șapte dintre romanele sale au devenit bestselleruri New York Times, Sunday Times și internaționale. Cărțile ei au fost publicate în peste 23 de limbi.

1. Amantul – Editura Trei – This Man – 2012
2. În brațele lui – Editura Trei – Beneath This Man – 2013
3. Mărturisirea – Editura Trei – This Man Confessed – 2013
3.5 All I Am: Drew’s Story – 2017
4. Împreună cu el – With This Man – 2018

Femeile ar trebui să conducă lumea. Iar bărbații ar trebui să conducă în dormitor. E simplu.” – Jodi Ellen Malpas

Nu ai cum să nu te îndrăgostești de personajele lui Jodi Ellen Malpas.” – ScandaliciousBookReviews.com

Jodi Ellen Malpas este noua regină a literaturii erotice.” – Sunday Times

„Jodi Ellen Malpas a răsturnat convențiile genului romance cu Jesse «Stăpânul» Ward, un erou care refuză să se supună normelor sociale. În cele din urmă, dorința lor a fost împlinită.” – Library Journal

 

1. Amantul

Amantul este o carte romantic-erotică, cu trăiri intense și momente înflăcărate, amuzantă pe alocuri, cu personaje fascinante și puțin mister.

Cartea își merită pe deplin locul în colecția Eroscop, scenele fierbinți abundă la tot pasul, iar limbajul este extrem de colorat.

Autoarea a ”împrumutat” câteva din clișeele deja consacrate: un bărbat super bogat și foarte sexy, chinuit de demoni din trecut, o fată relativ cuminte care se îndrăgostește până peste cap de el și față de care el dezvoltă o adevărată obsesie, devenind excesiv de posesiv și protector, în scurt timp ea devenind centrul universului lui, o femeie malefică din viața lui care urzește să-i despartă, secrete întunecate din trecut care le amenință relația. Totuși, autoarea a adus și propria sa notă de originalitate, astfel că fanii genului vor fi încântați de această carte.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Ava O’Shea, o tânără ambițioasă frumoasă și elegantă, cu ochi căprui și piele măslinie, care, la vârsta de douăzeci și șase de ani, reușise să ajungă un designer de interioare extrem de apreciat, dovedind un real talent și depunând o muncă asiduă în acest sens.

Ava încerca să se refacă sufletește după ce tocmai ieșise dintr-o relație de patru ani cu Matt, descoperind că acesta o înșelase constant de-a lungul relației lor cu diverse femei.

Până să-și găsească o nouă locuință, Ava se mutase cu buna ei prietenă Kate, care avea o afacere în domeniul cofetăriei. Kate avusese cândva o relație cu Dan, fratele Avei, după care părea că nu-și revenise nici până în prezent, nemaireușind să aibă o relație stabilă, netrecând de stadiul primei întâlniri cu niciun bărbat.

După ce Ava înregistrează un succes fulminant decorând un apartament de lux din complexul Lusso, patronul firmei o anunță că a fost solicitată în mod expres pentru decorarea unui conac. Solicitarea o nedumerește pe Ava, întrucât ea se specializase în decorarea locuințelor moderne și nu a celor de epocă, alți doi colegi ai săi ocupându-se de acel departament.

”Întâlnirea asta mi-e tot mai antipatică pe minut ce trece. Nobilii de țară și conacele lor cu sânge albastru nu sunt specialitatea mea.”

Totuși, în momentul în care ajunge la Conac, este copleșită de casa care i se înfățișează în fața ochilor.

”Îmi scot ochelarii de soare și mă holbez la casa uriașă, care se înalță în fața ochilor. E superbă.”

Decorul din interior este opulent și extrem de luxos, iar Ava nu poate să nu se întrebe ce anume ar mai putea oricine să mai redecoreze ceva.

”Decorul e opulent, bogat și de-a dreptul copleșitor. Tonurile închise de albastru, griurile-taupe cu accente aurii și lemnăria originală, împreună cu parchetul luxos, din mahon, dau reședinței un aer izbitor și fantastic de extravagant. E exact așa cum mă așteptam să fie și fără nicio legătură cu stilul meu de design. Pe de altă parte, uitându-mă în jur, nu înțeleg deloc ce-ar putea căuta aici un designer de interioare, oricare ar fi acesta.”

Observând mai multe persoane luând masa relaxate și un bar la care se serveau băuturi, Ava trage concluzia că acesta era de fapt un hotel de lux.

Surpriza cea mai mare pentru Ava este însă când îl cunoaște pe proprietar, Jesse Ward. În locul moșierului în vârstă, cu un pahar de porto într-o mână și un trabuc în cealălaltă, pe care se aștepta să-l întâlnească, Ava se trezește în fața unui bărbat extrem de atrăgător, care-i face inima să o ia la galop, transformând-o într-o piftie tremurătoare, incapabilă de vreă reacție.

”Bărbatul acesta e așa de perfect, că e aproape dureros pentru mine să-l privesc. Părul de un blond murdar arată de parcă a încercat fără tragere de inimă să-l aranjeze cât de cât, dar a renunțat. Ochii lui sunt de un verde mlăștinos, dar sclipitori, și au o privire mult prea intensă, iar începutul de barbă care-i acoperă mandibula pătrată nu reușește nicicum să ascundă trăsăturile frumoase de dedesupt. E un pic bronzat și de-a dreptul… Dumnezeule mare, e absolut criminal.”

În curând, se lămurește și de scopul vizitei ei. Proprietarul dorea să extindă Conacul, iar ea urma să decoreze noile dormitoare. Cerințele lui despre cum dorea să arate i se par puțin bizare, dar nu comentează.

”- Senzual, intim, luxos, energizant, excitant…

Face o pauză să-mi studieze reacția.

Mă încrunt. Nu e o listă de cerințe obișnuită. N-a pomenit relaxant, funcțional sau practic.”

La plecare, Jesse îi întinde o singură cală din aranjamentul floral gigantic care domina piesa de mobilier.

”O studiază o clipă, apoi mi-o întinde.

– Eleganță discretă, spune încetișor.

Nu știu de ce – poate că am creierii terci – dar iau floarea.”

Ava este bulversată de reacția ei față de el și încearcă să scape de contract pasându-i-l unui alt coleg. Dar era imposibil să scape de Jesse! Era evident că atracția fusese reciprocă, iar Jesse era mai mult decât decis să o aibă. Insistent, arogant, obraznic sau jucăuș, Jesse îi slăbește din ce în ce rezistența lui Ava, care ajunge să-i cedeze.

”Bărbatul acesta e frumos, intens și pasional. Și s-ar putea să-mi frângă inima.”

Deși Ava simte că o ia valul prea repede și încearcă să pună o distanță între ea și Jesse, acesta nu o slăbește deloc. Apare în permanență în jurul ei, tachinând-o, copleșind-o cu atențiile și pasiunea lui. Partidele de dragoste dintre ei sunt extrem de toride, indiferent de forma lor: de trezire dimineața, de aducere aminte, de ”împrietenire”, de pedepsire, de scuze sau de mulțumire. Mă amuza cum Jesse îi zicea mereu ”domniță” și îi făcea întruna reproșuri când ea înjura, în ciuda faptului că limbajul folosit de el era foarte murdar.

În ciuda rezistenței ei din ce în ce mai firave, Ava se îndrăgostește din ce în ce mai tare de Jesse.

”Of, Doamne, mă simt așa de copleșită! Nu m-am simțit niciodată atât de dorită și nici un bărbat nu m-a făcut să simt că are atâta nevoie de mine. Timpul petrecut cu Jesse, cu bune și rele, cu răzvrătiri și afecțiune, a redus la tăcere orice alte sentimente pe care le-am avut vreodată.”

Curând, Jesse nu se mai mulțumește să-i controleze doar viața socială. Plătind o sumă exorbitantă firmei la care lucra, solicită servicii complete din partea ei , consultație pentru design și manager de proiect, ca să fie sigur că ei nu-i va mai rămâne timp să se mai ocupe de niciun alt proiect.

”- Ți-am mai spus, Ava, fac orice e nevoie.

– Ca să ce? șoptesc abia auzit.

– Ca să te păstrez.”

În ciuda independenței ei de până atunci, Ava constată cu stupoare că și ea își dorea același lucru.

”Dar are perfectă dreptate… vreau să mă păstreze. Sunt total dependentă de el ca de un drog.

Am nevoie de el.”

Totuși, tendințele lui dominante, posesivitatea și gelozia lui obsesivă o îngrijorează pe Ava. În același timp, într-un moment de pasiune, Jesse dezvăluie și o vulnerabilitate surprinzătoare.

”- Am mare nevoie de tine, spune cu o expresie de deznădejde care mă derutează total. Am mare nevoie de tine, iubire! (…)

– De ce ai nevoie de mine? întreb cu o voce răgușită.

– Am. Te rog, nu mă părăsi niciodată.”

Ava realizează că nu știe prea multe despre Jesse. Părinții și sora lui trăiau în Spania, la Marbella și nu țineau legătura cu el din motive obscure. O ruptură se produsese între ei pe când Jesse avea optsprezece ani și el trăise cu unchiul lui, care îi lăsase moștenire conacul și afacerea pe care o avea pe când Jesse avea douăzeci și unu de ani. O cicatrice oribilă îi străbătea abdomenul lui Jesse, ca și cum ar fi fost înjunghiat cândva, dar el refuzase categoric să-i dea vreo explicație despre ce se întâmplase. Ava nu știa nici măcar câți ani avea Jesse, el indicându-i în glumă o altă vârstă falsă ori de câte ori îl întreba. Era evident că Jesse ascundea multe secrete întunecate din trecutul lui, pe care Ava dorea să le descopere, dar era oare ea pregătită să înfrunte adevărul?

Finalul, șocant și tulburător, ne oferă o parte din răspunsuri, dar ridică și mai multe întrebări, făcându-ne să așteptăm cu nerăbdare următorul volum din serie.

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

 

2. În brațele lui

Intens erotică, romantică și cu un limbaj extrem de colorat, În brațele lui își merită pe deplin locul în colecția Eroscop. Emoțiile personajelor sunt clocotitoare, iar scenele de dragoste de-a dreptul incendiare.

La fel ca și prima din serie, cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva personajului feminin principal, Ava, o tânără în vârstă de douăzeci și șase de ani. Și de această dată, la sfârșitul cărții, autoarea ne-a oferit un capitol bonus, scris din perspectiva lui Jesse.

La sfârșitul primului volum, Amantul, Ava a avut parte de șocul vieții ei, descoperind că hotelul de lux al lui Jesse era, de fapt, un… club exclusivist de sex! Ava a asimilat greu știrea, despărțindu-se de Jesse, fapt ce l-a aruncat pe acesta într-un adevărat iad emoțional, comportându-se coleric și haotic. După ce a reușit să se calmeze cât de cât, Ava a realizat că, de fapt, Jesse nu avea cum să-și schimbe trecutul, tot la fel cum nici ea nu-și putea nega sentimentele pe care le avea pentru el. Însă, în momentul în care s-a dus la el acasă pentru a-i spune că era dispusă să-i acorde o nouă șansă, a descoperit un Jesse total diferit de cel pe care îl știa ea. Mort de beat, răutăcios și urâcios, Jesse a jignit-o pe Ava, care a plecat plângând în hohote, devastată emoțional.

La începutul celui de-al doilea volum, o regăsim pe Ava secătuită sufletește, executându-și sarcinile de la serviciu ca un robot și vegetând în timpul liber. După cinci zile de agonie, Sam a scos-o din starea ei de pasivitate cu o informație tulburătoare: Jesse nu răspundea la telefon și nici nu mai apăruse la Conac, iar portarul refuza să-i lase să urce la apartamentul lui. Extrem de îngrijorată, Ava i-a însoțit pe cei trei prieteni ai lui Jesse – Sam, Drew și John, la complexul rezidențial unde locuia acesta și, șantajându-l pe portar, au reușit să pătrundă în apartamentul acestuia, unde l-au găsit pe Jesse zăcând dezbrăcat pe podea, intrat în comă alcoolică.

Suferind cumplit văzând în ce hal era Jesse, Ava a lăsat deoparte orice resentimente și a rămas să-l îngrijească până își revine. Odată trezit din beție, văzând-o la căpătâiul lui, vechiul Jesse a revenit în forță în viața lui Ava, agățându-se cu amândouă mâinile de șansa miraculoasă pe care o primise complet neașteptat, promițându-i că nu va mai pune gura pe băutură în viața lui și că o va face ”incredibil de fericită”.

”- O să fie obiectivul misiunii mele în viață. Fac orice. (…)

Inima mea înnegurată e luminată de o rază de speranță și-mi lipesc iar fața de pieptul lui, agățându-mă de el cu disperare. Aud cum îi scapă de pe buze o răsuflare tăcută de ușurare și mă trage mai aproape, ținându-se de mine de parcă îmbrățișarea asta e singurul lucru care-i poate salva viața.

Probabil că așa e. Și pe a lui, și pe a mea.”

Totuși, mai existau multe secrete în trecutul lui, pe care Jesse refuza să le dezvăluie, în ciuda insistențelor Avei de a le afla.

Jesse se comporta exact ca un copil extaziat că a primit o jucărie magică, de care nici măcar nu fusese conștient până atunci că și-o dorea, dar pe care o apăra cu ferocitate, nedorind să o împartă cu nimeni și fiindu-i frică să nu-i fie furată. Extrem de posesiv, Jesse ajunsese să fie gelos și pe clipele petrecute de Ava la serviciu, precum și pe întânirile ei cu prietena sa Kate, nerealizând că astfel îi invada tot spațiul personal.

”- Nu pot să fiu cu tine în fiecare clipă a fiecărei zile, spun, deși la cum mă simt acum, e foarte tentant.

De ce n-aș vrea să fie așa zi și noapte și un pic între ele?

Expiră lung, obosit.

– Știu că nu poți. Aș vrea să poți.

– Am un serviciu, am viața mea.

– Vreau să fiu eu viața ta.

– Ești, susțin cu blândețe.”

De altfel, vom descoperi că precauțiile lui Jesse nu erau cu totul iraționale. Viața sălbatică și aventuroasă pe care Jesse o dusese până atunci îi atrăsese mai mulți dușmani care, remarcându-i punctul nevralgic, încercau să se răzbune pe el folosindu-se de Ava. Un incident dramatic se va produce la un moment dat și doar paranoia lui Jesse de a o urmări peste tot din umbră a salvat-o pe Ava de la un posibil viol.

La rândul ei, Ava era dispusă să facă orice efort pentru ca relația lor să funcționeze, dându-și seama că avea nevoie de Jesse ca de un drog, întrucât în cele cinci zile cât fuseseră despărțiți, viața ei fusese cenușie și complet pustie. Mai mult, realizând cât de mult conta pentru el asigurarea că ea nu va dispărea din viața lui, Ava i-a promis că nu-l va mai părăsi niciodată, indiferent de ce s-ar întâmpla.

”- Promite-mi că n-o să mă părăsești niciodată.

Ridic privirea spre ochii lui plini de chin. Nu mă pot obișnui cu această latură nesigură a lui. Nu-mi place, dar măcar e o rugăminte, nu un ordin.

– N-o să te părăsesc niciodată.

– Promite-mi!

– Promit.”

Pe măsură ce noi evenimente se produc, Ava va avea parte atât de Jesse cel blând, grijuliu și tandru, dar și de Jesse cel aberant, tiranic și irațional. Diverse fațete contradictorii ale personalității lui Jesse au înnebunit-o pe Ava, care ajunge și ea să se comporte complet irațional și impulsiv în anumite momente.

Încăpățânată și perseverentă, Ava era hotărâtă să reușească să pătrundă dincolo de apărările lui și să afle tot ceea ce el încerca să ascundă de ea. Totuși, pe măsură ce află noi și noi informații bulversante despre trecutul lui Jesse, decizia Avei de a nu se despărți de el este pusă la grea încercare. Faptul că ea reușește să rămână alături de el, în ciuda tuturor șocurilor pe care el i le-a provocat (și ce șocuri!), demonstrează din plin tăria sentimentelor ei, care o ajută să-i ierte toate greșelile și să fie dispusă să facă gesturi extreme (veți descoperi în carte despre ce este vorba) pentru a-l ajuta.

”- Suferi din cauza mea, spune cufundat în părul meu.

– Și tu din cauza mea. Vom face față trecutului. Atâta timp cât te am pe tine, puternic și teafăr, vom face împreună față trecutului. Nu trecutul mă face să sufăr acum, ci tu. Ceea ce faci acum.”

Jesse era profund marcat de demonii propriului trecut, iar în trecut dusese o viață sterilă, înecată în alcool și aventuri pasagere, ascunzându-și sufletul chinuit în spatele unei aparențe nonșalante și relaxate. Când Ava a pătruns în viața lui ca o gură de aer proaspăt, emoții de mult înăbușite au izbucnit la suprafață, dezechilibrându-l complet, acționând haotic și agresiv în dorința de a păstra minunea ivită pe neașteptate în viața lui.

”- Nu te merit, Ava. Nu după viața pe care am dus-o. N-am avut niciodată un lucru pe care să-l prețuiesc sau pe care să vreau să îl protejez. Acum am și e un  amestec bizar de fericire și teroare pură.

Ochii lui cercetează minuțios fiecare milimetru al chipului meu.

– Cu tine, simt nevoia viscerală să dețin controlul total, Ava. Nu mă pot abține. Zău că nu.”

Pentru a înclina balanța puterii în relația lor de partea sa, în scopul de se asigura că nu o va pierde niciodată pe Ava, Jesse a aruncat în luptă principalul atu de care dispunea, ridicând modul de a face dragoste la nivel de artă.

”- Ava, eu dețin puterea asupra corpului tău. Când ochii aia frumoși sunt plini de dorință pentru mine, atunci dețin eu puterea.

Se desprinde de fața mea și-și trece palmele ușor peste interiorul coapselor mele.

Mă tensionez, buzele mi se întredeschid și mâinile se reped să se încleșteze pe reverele hainei lui.

Zâmbește, se apleacă și-și lipește buzele de ale mele.

– Vezi? șoptește.

Își ia mâinile de pe mine, apoi le descleștează pe ale mele de pe haina lui.

– Acum puterea e din nou la tine.

Îl studiez cu un zâmbet ușor, înțelegând perfect.

– De aceea mă regulezi până-mi ies ochii din cap, mă iei cu numărătoarea inversă și-mi ordoni să te sărut când sunt supărată.”

După multe furtuni emoționale și întâmplări dramatice, relația dintre Ava și Jesse reușește în sfârșit să ajungă la un echilibru.

”- Îmi datorezi scuze pentru că m-ai făcut să aștept al naibii de mult până să apari în viața mea.

O spune cu o expresie cât se poate de serioasă și un ton plin de gravitate.

Zâmbesc și mă cuibăresc lângă el.”

Mulți dușmani pândeau încă din umbră și au mai rămas destule mistere neelucidate, răspunsurile aflându-le în următorul volum din serie.

 

3. Mărturisirea

Mărturisirea este o carte deosebit de intensă emoțional, un amestec captivant de momente fierbinți, replici spumoase, limbaj murdar, suspans și mister. Jesse și Ava vor avea parte atât de perioade idilice, petrecute într-un decor de basm, cât și de momente foarte tensionante sau pline de pericol. Ultimele secrete ale lui Jesse le vom afla la sfârșitul volumului, în urma unor evenimente încărcate de dramatism, și abia atunci ne vom lămuri pe deplin de motivațiile acțiunilor sale.

Ca și primele două volume din serie, Amantul și În brațele lui, și Mărturisirea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Ava.

Chimia dintre cei doi eroi este foarte puternică, aerul sfârâie în preajma lor atunci când sunt împreună. Însă, pe cât de intensă este pasiunea dintre ei, pe atât de înflăcărate sunt și certurile, ambii manifestând încă o mare nesiguranță în privința celuilalt, în ciuda dovezilor indubitabile de iubire pe care le primiseră până atunci. Acest lucru nu este de mirare, ținând cont că la mai puțin de două luni de când se cunoscuseră cei doi ajunseseră să se căsătorească, întreaga lor relație evoluând ”pe repede înainte”.

Cartea debutează cu nunta dintre Jesse și Ava, organizată la Conacul lui Jesse. În ciuda planificării impecabile făcută de firma angajată de Jesse în acest scop, o grămadă de tradiții au fost încălcate flagrant de Jesse care, conform firii lui impulsive și nonconformiste, refuza să se alinieze unor reguli rigide. Nu lipsesc nici momentele pline de ilaritate, de exemplu atunci când mama lui Ava, impresionată de opulența întregului domeniu deținut de ginerele său, s-a interesat inocentă dacă nu se poate înscrie și ea, împreună cu alte rude, la ”ședințele de spa” organizate de hotelul de lux al lui Jesse 😊

Imediat după nuntă, Ava avea să primească însă o veste bulversantă: era însărcinată în șase săptămâni,  vinovatul fiind Jesse, cel care-i aruncase pastilele anticoncepționale, recunoscându-și ulterior fapta. Reacția Avei este complet irațională, ea intrând într-o stare de șoc, simțind că întreaga ei viață o ia la vale, într-o direcție complet neașteptată. La doar 26 de ani, cu o carieră înfloritoare în domeniul arhitecturii în față, Ava nu era pregătită să devină mamă, simțind că i se forțase mâna să-și schimbe radical planurile, fără a i se cere măcar părerea. Într-o încercare disperată de a-și recăpăta controlul asupra propriului destin, Ava a simțit nevoia să ia distanță o perioadă, părăsindu-l din nou pe Jesse la doar o zi după nuntă (deși anterior îi promisese solemn că nu o va face niciodată), programându-se la doctor pentru a face avort, anunțându-l totodată pe Jesse că a fost o alarmă falsă și că nu este însărcinată.

În continuare, întregul comportament al lui Ava este plin de contradicții, confirmând faptul că se afla într-un dezechilibru psihic major. Pe de o parte, nu voia să-i răspundă la telefon lui Jesse, nedorind ca acesta să o influențeze în decizia ei, iar pe de altă parte, suferea cumplit că el nu o suna prea des. Era înnebunită de gelozie dacă vedea vreo femeie în preajma lui Jesse dar, în același timp, făcea tot posibilul să-l facă gelos, disperată să nu-l piardă.

Din fericire, această stare ambiguă nu a durat prea mult, Ava conștientizând că n-ar fi putut niciodată să renunțe la copilul lor, mintea ei împăcându-se pe deplin cu noua situație, moment în care s-a și simțit copleșită de rușine și vinovăție că s-a jucat cu mintea lui Jesse, care, ținând cont de trecutul lui zbuciumat, numai de un nou șoc emoțional nu avea nevoie.

”Se uită la abdomenul meu și stăruiește acolo cu privirea. Apoi văd cum o lacrimă i se prelinge pe obraz. Mă face să mă simt și mai vinovată, dar când îngenunchează, nu-mi mai pot controla plânsul. Stau acolo și plâng, privind cum trupul i se cutremură de suspine în fața mea. Chiar m-am jucat cu mintea lui, ca și cum ar mai fi nevoie.”

Deși era încă profund marcat de perioada plină de incertitudini și suferință prin care trecuse, Jesse și-a dat seama că o motivație a comportamentului nevrotic al Avei era și aceea că avea impresia că el avea să-și iubească mai mult copilul decât pe ea, astfel că a avut din nou grijă să o reasigure de iubirea lui înflăcărată și profundă, declarația lui având darul de a te impresiona până la lacrimi.

”Îmi așază palmele în dreptul inimii lui și le ține acolo cu fermitate.

– E făcută să te iubească pe tine, Ava. A fost inutilă prea multă vreme, redundantă, nenecesară. Acum e resuscitată. Explodează de fericire când mă uit la tine. Se frânge de durere când ne certăm. Și bate nebunește când fac dragoste cu tine. Poate exagerez cu iubirea asta a mea, dar lucrul ăsta n-are să se schimbe. Te iubesc cu înflăcărare până-n ziua când voi muri. Cu copii sau fără.

Mă simt mai zdrobită ca niciodată. Nu știu cum l-aș putea iubi mai mult pe bărbatul acesta.

– Nu vreau să trăiesc fără dragostea ta înflăcărată.

Se-ntinde și-și strecoară mâna în jurul gâtului meu, trăgându-mă în jos pentru ca frunțile noastre să se întâlnească.

– N-o să trăiești fără ea. N-o să încetez să te iubesc niciodată. Te voi iubi și mai mult pentru că fiecare zi pe care o petrec cu tine înseamnă amintiri noi. Amintiri pe care le voi prețui, nu amintiri pe care vreau să le uit. Am mintea plină de amintiri frumoase cu noi doi și ele înlocuiesc un trecut cu ecouri. Îmi alungă trecutul, Ava. Am nevoie de ele. Am nevoie de tine.”

Problemele celor doi erau însă departe de a se fi terminat. Ava primește mai multe mesaje de amenințare de la o persoană misterioasă, care-i cerea imperativ să-l părăsească pe Jesse. Deși la început Ava le-a ignorat complet, crezând că erau mesaje de șicanare de la Carol, Sarah sau Mikael, dușmanii din trecutul lui Jesse pe care îi cunoștea, în curând s-a dovedit că pericolul era unul real, viața ei atârnând la un moment dat de un singur fir de păr. Cine era persoana malefică din trecutul lui Jesse și de ce îi dorea aceasta moartea Avei? Avea oare legătură cu cicatricea oribilă care-i traversa abdomenul lui Jesse? În ce împrejurări se alesese Jesse cu acea cicatrice? Vă las să descoperiți răspunsurile în carte, asigurându-vă că vor fi complet surprinzătoare. Ultima parte din carte este ”de infarct”, tensiunea atingând cote maxime.

Epilogul este însă dulce și emoționant, scris din perspectiva lui Jesse, la șase ani distanță după evenimentele din carte.

”Nu-i mai cer să-i văd ochii. Nu mai trebuie să-mi confirme că e reală.

Cât timp inima mea va continua să bată, știu că așa va fi.

Și cu asta, basta.”

Deși inițial seria a fost gândită ca o trilogie, iar finalul cărții Mărturisirea este clar și fără echivoc, autoarea și-a surprins fanii și a scris și al patrulea volum – Împreună cu el, deosebit de emoționant. Viața perfectă a lui Jesse se sfarmă în bucăți când, în urma unui accident, Ava își pierde toate amintirile din ultimii șaisprezece – adică toată viața lor trăită împreună. Acum Jesse trebuie să facă totul pentru a o ajuta pe Ava să-și recapete memoria și să o facă din nou să se îndrăgostească nebunește de el. Va reuși el oare și în ce fel? Care va fi deznodământul poveștii lor, după noua lovitură nedreaptă a sorții?

 

4. Împreună cu el

Împreună cu el ne oferă o strălucită încheiere a seriei Amantul. Și de această dată am avut parte de o acțiune alertă, condimentată cu multe scene fierbinți și limbaj colorat, dar și de multe momente sensibile și emoționante.

Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Jesse, fiind intercalate din loc în loc și câteva capitole din perspectiva lui Ava.

La începutul cărții îi regăsim pe Jesse și Ava la fel de îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, deși trecuseră 12 ani de când se căsătoriseră. În plus, le mergea bine pe toate planurile. Gemenii lor, Maddie și Jacob, în vârstă de 12 ani, erau adorabili și temperamentali, Maddie semânând atât fizic cât și ca personalitate cu Ava, în timp ce Jacob părea un Jesse în miniatură. După ce se căsătorise, Jesse își vânduse clubul exclusivist de sex și înființase împreună cu Ava un club elitist de gimnastică.

Singurul stres pe care îl avea Jesse era să se mențină în formă. La cei 38 de ani ai ei, Ava arăta mai bine ca niciodată, iar Jesse, având deja 50 de ani, era disperat să se asigure că soția lui îl găsea la fel de atractiv, trăgând din greu de fiare.

Viața perfectă a lui Jesse a fost însă puternic zgâlțâită din temelii în momentul în care Ava a avut un accident de mașină. Rănile fizice s-au vindecat destul de ușor, dar lovitura la cap suferită a avut un efect de-a dreptul bulversant: Ava și-a uitat complet ultimii 16 ani din viață!

Autoarea reușește să surprindă foarte bine efectul emoțional puternic traumatizant pe care respectivul eveniment l-a provocat celor doi protagoniști.

În momentul în care a ieșit din comă, Ava credea că are 22 de ani, doar ce terminase arhitectura și se pregătea să se mute împreună cu iubitul ei, Matt. În schimb, a aflat cu stupoare că are 38 de ani, își abandonase complet cariera în domeniul arhitecturii, era mama a doi copii și soția unui bărbat necunoscut, gelos și posesiv. Iar șocurile erau departe de a se fi terminat! Vrând să afle cum s-au cunoscut, Jesse i-a mărturisit că s-au întâlnit în clubul lui de sex. Năucită de-a binelea, până să afle că ea mersese acolo în scop profesional, pentru a face un plan de amenajări interioare, Ava a crezut că ea era vreun soi de clientă a clubului!

Ce era cel mai interesant este faptul că, deși mintea ei nu părea să-i recunoască în niciun fel pe Jesse și pe copii, corpul lui Ava părea să aibă propria memorie, simțindu-se puternic atrasă de Jesse, iar pe gemeni iubindu-i instinctiv, dorind să-i protejeze și suferind că, fără voia ei, le cauza o traumă emoțională.

În timp ce Ava încerca din răsputeri să adune la un loc piesele de puzzle disparate din care era acum alcătuită viața ei, Jesse se lupta și el din greu cu propriul haos emoțional. Cândva fusese în iad și doar apariția lui Ava în viața lui îl ajutase să evadeze de acolo. Fără prezența ei în viața lui simțea că se dezintegrează dar, totodată, era conștient că avea o responsabilitate uriașă față de copiii lui pentru a le asigura un echilibru emoțional. Astfel, Jesse apelează la soacra lui, rugând-o să aibă grijă o perioadă scurtă de copii, timp în care el să încerce să-și recucerească soția, o misiune în care nu-și permitea să dea greș în ciuda faptului că, în ochii unei tinere de 22 de ani, vârstă la care se întorsese memoria lui Ava, el putea să pară de-a dreptul bătrân!

Dincolo de eforturile combinate ale lui Jesse și Ava de a-și găsi drumul unul spre celălalt, un alt mare pericol pândea din umbră. Ava pierzându-și toate amintirile din ultimii 16 ani, nu putea să recunoască nici persoanele care le făcuseră atâta rău în trecut. Iar vestea despre accidentul și amnezia ei apăruse în ziare…

Finalul este dramatic și foarte emoționant, unele scene citindu-le cu sufletul la gură și lacrimi în ochi. Din fericire, epilogul este cald și liniștitor, lăsându-ne cu o stare de bine.

Listă cărți Jodi Ellen Malpas

Cărțile autoarei Jodi Ellen Malpas pot fi comandate pe edituratrei.ro, librex.ro, elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, emag.ro, librariadelfin.ro

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Recenzii și prezentări cărți Jodi Ellen Malpas

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

 

 

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *