Delicatese Literare
Serii

Seria Bridgerton de Julia Quinn

Seria Bridgerton de Julia Quinn

 1. 1. Eu și ducele (The Duke and I – 2000) – prezentare
 2. 2. Vicontele care mă iubea (The Viscount Who Loved Me – 2000) – recenzie
 3.     2.5. The Viscount Who Loved Me: The Epilogue II – 2006
 4. 3. Oferta unui gentleman / Propunerea unui gentleman (An Offer From a Gentleman – 2001)
 5.     3.5. An Offer From A Gentleman: The Epilogue II – 2001
 6. 4. Îndrăgostită de domnul Bridgerton / Seducătorul domn Bridgerton (Romancing Mister Bridgerton – 2002)
 7.     4.5. Romancing Mister Bridgerton: The Epilogue II – 2007
 8. 5. Lui Sir Phillip, cu dragoste / În căutarea unui soț (To Sir Phillip, With Love – 2003)
 9.     5.5. To Sir Phillip, With Love: The Epilogue II – 2009
 10. 6. Iubirea unui libertin / Păcătosul conte Kilmartin (When He Was Wicked – 2004)
 11.     6.5. When He Was Wicked: The Epilogue II – 2007
 12. 7. Pentru un sărut / Sărutul lui (It’s in His Kiss – 2005)
 13.     7.5. It’s in His Kiss: The Epilogue II – 2005
 14. 8. În drum spre altar / Fii a mea, Lady Lucinda (On the Way to the Wedding – 2006)
 15.     1.5.-8.5: 8.6 The Bridgertons: Happily Ever After – 2013 

Cărțile autoarei Julia Quinn pot fi comandate pe litera.ro, librariadelfin.ro, libris.ro, elefant.rolibrarie.netemag.ro

Fiecare roman are în centru pe unul dintre copiii familiei Bridgerton, botezați în ordine după literele alfabetului: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory și Hyacinth.

Anthony era cel mai mare dintre cei opt frați. Vicontele Edmund Bridgerton și soția sa Violet se căsătoriseră din dragoste și imediat avuseseră și primul copil, pe când el avea douăzeci de ani iar ea doar optsprezece. La doi ani după Anthony urmase Benedict, la încă patru Colin, apoi Daphne, Eloise, Francesca și Gregory.  Edmund, un om plin de înțelepciune, fusese mereu de părere că un tată trebuie să-și vadă și să-și audă copiii, astfel că își făcea mereu timp pentru a se juca cu ei, a le vorbi despre filozofie, a le recita poezii și a le spune câte o poveste în fiecare seară. Era un munte de om, cu umeri lați și plin de forță. Astfel că Anthony a avut un șoc cumplit în momentul în care, la vârsta de optsprezece ani, venind acasă în vara de dinainte de a pleca la Oxford, a aflat vestea că tatăl lui a murit înțepat de o albină. Mama lui era gravidă cu al optulea copil, Hyacinth…

Toate cărțile din serie ne-au încântat. Le-am citit în ordine, una după alta, iar când am ajuns la sfârșit ne atașasem de fiecare dintre personaje și aveam impresia că le cunoșteam personal. Ne-au impresionat devotamentul și iubirea dintre cei opt frați, felul în care găsea fiecare un sprijin la ceilalți în momentele critice.

1. Eu și ducele (The Duke and I)

Frumosul Duce o cere în căsătorie pe sora celui mai bun prieten, pe Daphne Bridgerton. Dar numai ei doi știu adevărul – că au pus la punct un plan – să se prefacă îndrăgostiți și pe cale să se căsătorească, astfel încât Ducele să scape de încăpățânatele mame ale fetelor de măritat din înalta societate.

Dar în timp ce Simon și Daphne valsează bal după bal, le este din ce în ce mai greu să-și amintească faptul că totul este o înșelătorie. Poate că de vină este zâmbetul lui fermecător, sau felul în care ochii îi strălucesc atunci cînd o privește… și Daphne se trezește că s-a îndrăgostit cu adevărat. Iar el descoperă pentru prima oară în viață iubirea…

2. Vicontele care mă iubea (The Viscount Who Loved Me) – recenzie

De data aceasta, ziarele de scandal s-au înșelat. Anthony Bridgerton nu numai că s-a hotărât să se căsătorească, dar și-a ales și mireasa. Singurul obstacol ar fi sora mai mare a miresei lui, Kate Sheffield, cea mai băgăcioasă fată din Londra. Ea îl înnebunește cu urzelile ei de a împiedică nunta… și îi bântuie somnul noaptea cu vise erotice.

Contrar părerii generale, Kate e sigură că fustangiii care se căiesc nu sunt cei mai buni soți – iar Anthny Bridgerton este cel mai mare crai dintre toți. Kate este hotărâtă să își protejeze sora … dar se îndrăgostește de el fără să vrea … iar când buzele lui Anthony le ating pe ale ei, ea nu-i poate rezista…

3. Oferta unui gentleman / Propunerea unui gentleman (An Offer From a Gentleman)

Sophie Beckett nu a visat niciodată că s-ar putea furișa la balul mascat dat de lady Bridgerton – sau că ar putea fi așteptată acolo de un prinț fermecător. Deși este fată de conte, ea a fost redusă la rolul de servitoare de mama ei vitregă. Dar acum, când dansează cu devastator de frumosul Benedict Bridgerton, se simte aidoma unei prințese. Știe însă că orice poveste cu zâne se sfârșește la miezul nopții.

Cine era acea femeie extraordinară? Din noaptea aceea magică, o viziune purtând o rochie argintie l-a făcut pe Benedict să fie orb la farmecele altor femei… cu excepția unei tinere fete îmbrăcată în haine de servitoare, pe care se simte obligat să o salveze dintr-o situație dezagreabilă. A jurat să o găsească pe femeia misterioasă de la bal și să se căsătorească imediat cu ea… dar se îndrăgostește cu pasiune de frumoasa servitoare…

4. Îndrăgostită de domnul Bridgerton / Seducătorul domn Bridgerton (Romancing Mister Bridgerton)

Colin Bridgerton revine la Londra dintr-o lungă călătorie în străînătate și descoperă că nimic din viața lui nu mai e la fel că înainte – in special Penelope Featherington. Fata pe care o cunoștea de când era mică a început dintr-odată să-i bântuie visele.

Dar, când descoperă că Penelope are secrete, acest burlac secucator trebuie să se hotărască dacă ea este o primejdie pentru el sau este iubirea pe care o caută de-o viață…

5. Lui Sir Phillip, cu dragoste / În căutarea unui soț (To Sir Phillip, With Love)

Sir Phillip Crane știa că Eloise Bridgerton era fată bătrână și a cerut-o în căsătorie fără să o fi văzut vreodată. Spera să fie modestă și o bună stăpână a locului, dar femeia frumoasă din pragul ușii lui era orice, numai tăcută nu și cînd se opri din vorbit suficient de mult că să-și închidă gura, singurul lucru pe care și l-a dorit el, a fost să o sărute…

 Eloise Bridgerton nu se putea mărita cu un bărbat pe care nu-l văzuse în viața ei. Dar apoi începu să se gândească… și să se întrebe… și iat-o în drum spre bărbatul despre care speră că ar putea fi perechea potrivită pentru ea.

     Doar că el nu era așa cum se așteptase. Soțul ei nu putea fi atât de ursuz și nemanierat, complet altfel decât domnii eleganți din Londra, care aspirau la mâna ei. Dar când zâmbea… și când o săruta… restul lumii pur și simplu nu mai exista… Putea oare să fie el bărbatul perfect la care visase?

6. Iubirea unui libertin / Păcătosul conte Kilmartin (When He Was Wicked)

În fiecare viață apare un moment de răscruce. Un moment atât de extraordinar și de acut, încât știi că viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Pentru Michael Stirling, cel mai faimos crai al Londrei, acesta a fost momentul când a văzut-o pentru prima oară pe Francesca Bridgerton.

După ce și-a petrecut viața alergând după fuste sau lăsându-se curtat, fără că inima să-i fie atinsă de vreo femeie, a privit-o odată pe Francesca și s-a îndrăgostit nebunește de ea. I-a trebuit o stăpânire de sine teribilă, că să nu lase să i se vadă sentimentele – ea era soția celui mai bun prieten.

Dar asta se întâmpla atunci … Acum Michael este conte, iar Francesca este liberă și nu bănuiește ce pasiune are el pentru ea… până într-o noapte periculoasă, când ea adoarme în brațele lui, iar dragostea se dovedește mai puternică decât cel mai ascuns secret…

7. Pentru un sărut / Sărutul lui (It’s in His Kiss)

Gareth St. Claire are o mare problemă. Tatăl lui, care îl urăște, este hotărît să aducă la sapă de lemn domeniile familiei și să-i cheltuiască toată moștenirea. Singură avere a lui Gareth este un vechi jurnal de familie, care ar putea să conțină secretele trecutului … sau cheia viitorului. Problema este că jurnalul este scris în italiană, iar el nu înțelege nici un cuvânt.

Toată lumea este de acord – nu mai există nimeni asemenea lui Hyacinth Bridgerton. E inteligență, sinceră și deschisă … Are în ea ceva fermecător, dar și ofensator, care lui nu-i mai dă pace. Hyacinth se oferă să-i traducă lui Gareth jurnalul și când se cufundă amândoi în textul misterios, descoperă că răspunsurile căutate nu se găsesc în jurnal, ci în fiecare dintre ei… și că nimic nu e la fel de simplu – sau complicat, ca un singur sărut perfect.

8. În drum spre altar / Fii a mea, Lady Lucinda (On the Way to the Wedding)

Gregory Bridgerton crede în dragostea adevărată. Este îndrăgostit nebunește de Hermione Watson. Prietenă ei cea mai bună, Lady Lucinda, vrea să-l ajute să o cucerească pe frumoasă Hermione. Din păcate, Hermione este îndrăgostită de alt bărbat și se căsătorește cu el.

Gregory Bridgerton își da seama că s-a îndrăgostit în realitate de prietenă cea discretă, bună la suflet și că de fapt Lucy este cea care, cu umorul ei ascuțit și cu zâmbetul însorit îi face inima să cânte.

Însă Lucy este logodita și obligată de unchiul ei să se căsătorească forțat. Gregory Bridgerton este hotărât să se lupte și să își riște chiar și viață, pentru dragostea lui adevărată.

Shondaland, casa de producție a cunoscutei Shonda Rhimes, care și-a pus amprenta pe seriale precum Anatomia lui Grey sau Scandal, a lansat primul proiect pentru Netflix: serialul Bridgerton, inspirat de romanele de mare succes semnate de Julia Quinn, care și-au câștigat o mulțime de fani în întreaga lume, fiind traduse în 32 de limbi și vândute în milioane de exemplare.

Primul sezon, având 8 episoade care pote fi urmărite acum pe Netflix, este ecranizarea primului volum al cărții, Eu și ducele. Filmul respectă destul de bine acțiunea cărții, cu unele diferențe – surprinzătoare și controversate – în privința personajelor. De menționat filmările, ținutele și decorurile, dar și jocul actorilor!

Trailer Teaser al Sezonului 2:

Cartea Vicontele care mă iubea a fost inclusă în Top 10 cărţi historical-romance cu mult umor

Cărțile autoarei Julia Quinn pot fi comandate pe litera.ro, librariadelfin.ro, libris.ro, elefant.rolibrarie.netemag.ro

Recenzii și prezentări cărți Julia Quinn

4 Comments

Spune-ți părerea!