Delicatese Literare
Serii

Seria Casa păcatelor de Elisabeth Naughton

Seria Casa păcatelor de Elisabeth Naughton

Înainte de a fi în topul listelor de bestseller-uri New York Times, USA Today și Wall Street Journal – Elisabeth Naughton a predat științele la gimnaziu. Un cititor vorace, ea a descoperit în curând că are un talent pentru a crea povești cu o chimie propriei a lor. Scânteia s-a transformat într-o flacără, iar Naughton scrie acum full- time. Pe lângă faptul că se găsesc în topul listelor de bestseller-uri, cărțile sale au fost nominalizate pentru unele dintre cele mai prestigioase premii din domeniu, cum ar fi premiile RITA și Golden Heart din partea Romance Writers of America, premii Australian Romance Reader, și premiul Golden Leaf. Când nu visează noi povești, Naughton își petrece timpul cu soțul ei și cei trei copii ai lor în casa lor din vestul Oregon.

Elisabeth Naughton a câștigat premiul RITA 2017 la categoria Romantic Suspense pentru romanul Repressed.

  1. 1. Fructul interzis – Forbidden – 2018

  2. 2. Sclava iubirii – Deceived – 2018

  3. 3. Legături întunecate – Undone – 2018

  4.     3.5. Surrender – 2018

Seria Casa Păcatelor ne oferă o lectură pasionantă, care ne poarte într-o lume întunecată și plină de pericole, dominată de organizații secrete, cu reguli antice și ritualuri perverse, care conduc din umbră lumea prin jocuri de putere.

În această serie, Elisabeth Naughton a reușit un dozaj perfect de suspans, mister, romantism, erotism, pasiune, iubire și sacrificiu, captivându-și cititorii de la prima până la ultima pagină.

În primul volum, ‘Fructul interzis‘, Natalie James nu se aștepta la nimic ieșit din comun când a aplicat pentru un job la Covet, o agenție de modelling condusă de Luciano Salvatici. Se îndrăgostește de el și cei doi petrec momente extrem de fierbinți și pline de senzualitate, dar abia în al doilea volum ‘Sclava iubirii‘ va afla adevărul și-și va da seama că poate nu va mai ieși niciodată din lumea sinistră și întunecată în care a intrat fără să-și dea seama. În cartea ‘Legături întunecate‘ se vor întâmpla lucruri dincolo de orice imaginație, iar suspansul atinge cote maxime.

1. Fructul interzis

Nathalie pleacă în Manhattan, pentru a lămuri misterul morții unei bune prietene, dar cade pradă privirilor lui celui pe care îl consideră vinovat: Luciano, tentația supremă, fructul interzis.

În viața de zi cu zi, Luc este CEO al unei reviste de modă. Dar pare să fie și păstrătorul unor secrete sinistre. Întunecat și poruncitor, este și foarte atrăgător. Puterea este al doilea nume al său. Natalie știe că trebuie să-l țină la distanță. Totuși, în ciuda pericolului, cade pradă privirii lui seducătoare și atingerii sale care o duce în ispită. Nu poate să nu se gândească la buzele lui senzuale.

Dorința ei este puternică. O intoxică și o apropie de pericol. Natalie trebuie să descopere ceea ce ascunde Luc în spatele ușilor închise ale Casei Păcatului. Totodată, începe să vadă în el și calități umane la care nu se aștepta. În adâncul lui, poate fi extrem de vulnerabil și sensibil, atunci când Natalie îl provoacă. Bărbatul care obișnuia să-i controleze pe toți cei din jur ajunge să fie îmblânzit de o tânără din provincie. Nu reușește să se împace cu acest gând, așa că încearcă să scape. Totodată, relația lor ajunge pe o pantă periculoasă și forțe ale întunericului îi pot duce la pierzare în orice clipă.

”Pentru mine, el este tentația supremă. Fructul interzis. Tânjesc după el, nu mă pot controla.
Am pornit în căutarea lui sperând să găsesc răspunsuri, convinsă fiind că este vinovat. Dar acum am căzut pradă privirilor lui seducătoare și personalității sale charismatice.
Știu că este periculos. Știu că face parte dintr-o lume primejdioasă, pe care nu pot s-o înțeleg. Dar asta nu mă împiedică să tânjesc după atingerea lui, după săruturile acelea păcătoase.
Înainte să mă predau focului dintre noi, trebuie să știu mai multe. Trebuie să văd în spatele ușilor pe care se încăpățânează să le țină închise.
Trebuie să aflu ce ascunde în lumea aceea întunecată, cunoscută sub numele de Casa Păcatelor…”

Citate:

„Nu-mi puteam scoate din minte privirea lui. Toată noaptea m-am foit, disperată să ştiu ce însemna privirea aceea, ce îi trecuse prin minte în clipele acelea şi de ce se uitase atât de lung la buzele mele. Şi chiar dacă nu mi-aş fi dorit, l-am visat. Mi-am imaginat ce mi-ar fi făcut dacă l-aş fi sărutat, în loc să fug ca un animal speriat. Dacă i-aş fi rupt cămaşa de pe el, dacă i-aş fi dezmierdat trupul cu degetele, cu limba, cu dinţii. Dacă l-aş fi devorat cum mă devoraseră pe mine ochii lui.”

„Se ducea o luptă continuă între trupul şi mintea mea, între emoţii şi gânduri care nu-mi dădeau pace. Singura certitudine era că voiam să fiu cu ea. Nu mai simţisem niciodată o dorinţă mai disperată. Nu-mi dorisem niciodată să fiu mai mult cu cineva. Iar faţada aceea de control care mă ghidase toată viaţa începu să se sfărâme. De fiecare dată când îmi zâmbea, de fiecare dată când mă provoca, simţeam că îngenunchez în faţa ei.”

„Voiam totul de la ea. Voiam să iau totul, cu lăcomie. Dar mai mult decât orice, voiam să am supunerea ei. Întunericul din sufletul meu tânjea după supunere. Iar pe când o sărutam, implorând-o cu buzele să mi se supună, am ştiut că nimic altceva nu avea să-mi aducă satisfacţie. Nici sărutările ei, nici trupul ei, nici măcar propria ei plăcere.”

„Vrei să guşti din fructul interzis. Vrei să fie totul ca în noaptea aceea din New York. Dar în mine se ascunde altceva. Ceva mult mai rău. O răutate pe care nici măcar nu ţi-o poţi imagina. Şi dacă rămâi, o să te devoreze şi pe tine.”

2. Sclava iubirii

Natalie se consideră ‘Sclava iubirii’, iar evenimentele tulburătoare par să confirme asta. Atunci când se trezește dintr-un somn greu cu un tatuaj ciudat. Pe degetul inelar scrie ‘Sclavă’, iar în interior sunt inițialele lui Luc.

‘Sclava iubirii’ face o mărturisire dureroasă: 

Unele uși sunt făcute să rămână închise…
Am făcut o greșeală fatală. Nu ar fi trebuit să privesc vreodată în spatele ușii care ducea în lumea lui interzisă.
Dar am făcut-o, iar acum sunt prizonieră. Prinsă în capcană de bărbatul pe care credeam că îl iubesc. Bărbatul în care, cu nesăbuință, am avut încredere. Bărbatul după care, în ciuda minciunilor și înșelătoriilor, continui să tânjesc.
Doar el îmi poate topi voința cu o singură șoaptă aspră, mă poate face să mă abandonez dorinței pe care o trezește în mine cu atâta ușurință. Și totuși, dacă vreau să supraviețuiesc, trebuie să găsesc o cale de scăpare. Fiindcă altfel, mi-e teamă că voi fi consumată de lumea întunecată lui care, în cele din urmă, știu că mă va distruge.
Și voi fi pentru totdeauna pierdută în primejdioasa Casă a Păcatelor…”

Cu toate acestea, Luc nu este vinovat și nu a încercat să o transforme în ‘Sclava iubirii’. El face tot posibilul să o țină departe de familia lui morbidă. Tatuajul i l-a făcut tot pentru a o proteja și o duce departe pe o insulă pustie tot în acest scop. Iar lucrurile se complică și mai tare. Îl vei vedea pe Luc într-o poziție ingrată. Va fi forțat să facă totul pentru a-i apăra viața lui Natalie. Va face tot ce poate să o știe în siguranță, inclusiv să se însoare cu ea?

Citate:

„Inima îmi bătea cu putere. Sângele din vene se transformă într-un vuiet în urechi. M-am întins după el, sorbindu-l la fel cum bea apă un călător care dă peste o oază în deşert.”

„Simţeam în stomac un amestec de frică, nesiguranţă şi euforie. Da, îl doream. Da, voiam asta. Dar dintr-odată, tot ce se întâmpla nu avea nici o legătură cu mine. Era despre el şi demonii lui, şi pentru prima oară de când îl atinsesem în seara asta, mi-am dat seama că nu îmi spusese numele. Nu folosise alintul angioletto pe care îl şoptea de fiecare dată când eram aproape. Mă întrebam dacă acum mă vedea pe mine sau vedea o femeie din trecutul lui.”

„Această femeie incredibilă care făcea furia să arate frumoasă şi slăbiciunea să arate invincibilă şi care chiar şi acum, după toate lucrurile urâte pe care le spusese, auzise şi văzuse, era cel mai angelic lucru pe care îl văzusem vreodată. Angioletto a mea. Singura persoană din lume care avea puterea să mă distrugă. Şi care eram sigur că o să facă asta într-un final.”

„– Ştiu că nu mă crezi acum, dar e adevărat. Te iubesc.
Mă strânse mai tare în braţe. Nu o să-i las să te atingă, îţi promit că o să te protejez. Eşti a mea. Eşti a mea şi eu sunt al tău şi nu o să-i las niciodată să te rănească. Te iubesc, draga mea Natalie. Îşi lipi buzele de zona sensibilă din spatele urechii. Te iubesc atât de mult. Te rog, dă-mi o şansă să-ţi demonstrez asta.”

3. Legături întunecate

Dragostelui Luciano față de Natalie va fi testată lmaximum. Va fi nevoisă îndure torturi teribile. Dar oare o iubește atât de mult? În spatele ușilor închise ale Casei Păcatelor nimeni nu este în siguranță. Mai rămân cuvintele fetei scrise în Jurnal, dar și gravate adânc în inima ei:

”Îl iubesc. E singurul adevăr care contează acum. Am renunțat la viața mea și m-am dedicat în întregime dorințelor și poftelor lui și focului pe care doar el știe să-l aprindă în mine.
Am găsit împreună salvarea și puterea, unul în celălalt.
Dar forțe întunecate și oameni diabolici mă văd ca pe o amenințare ce trebuie eliminată. Zdrobită. Am încredere în dragostea noastră. Știu că poate rezista oricărei încercări. Dar nu pot să ignor umbrele tot mai amenințătoare care ne dau târcoale.
Căci acum înțeleg că acele umbre nu urmăresc să mă distrugă, așa cum mă temeam în trecut. Pe el îl pândesc. Vor să mi-l răpească pentru totdeauna și să-l atragă definitiv în bezna sinistră a lumii pe care se luptă de atâta vreme să o evite.
În întunericul fără scăpare al Casei Păcatelor…”

„Un roman sexy și intens… o încheiere plină de forță a trilogiei. Autoarea știe să dozeze la perfecție emoțiile pe care le creează cititorilor.“

În ultimul volum al seriei pericolul atinge cote inimaginabile, iar Natalie și Luc trebuie să lupte din răsputeri cu forțe întunecate și sinistre pentru a-și salva iubirea și viața.

După un montaigne-russe amețitor, plin de evenimente pe muchie de cuțit, finalul este estrem de romantic, plin de căldură și speranță, aducând un mic miracol în viața celor doi protagoniști.

Citate:

„Cu două săptămâni în urmă mergeam spre altar pe o potecă plină cu petale de trandafiri şi lumânări şi mă căsătoream cu bărbatul vieţii mele. Eram cea mai fericită. Şi iată-mă pe punctul să-l pierd dacă nu îl făceam să îşi aducă aminte că doar noi contam pe lume. Nu era luna de miere pe care mi-o imaginasem. Totul era departe de cum crezusem că va fi.”

„Ce-i trebuie lui era… Eu eram ce-i trebuia! Atingerea mea. Trupul meu. Vocea mea. Singura cale prin care reuşisem să ajung la el în trecut fusese să mă predau cu totul, să mă ofer lui fără restricţii, fără limite. Trebuia să cred că va funcţiona şi de data asta, cu toate că mă temeam că ceva se schimbase, că întunericul era la un pas de a-l învălui definitiv.”

„Mâinile lui mari îmi înclinară capul uşor, ca să mă poată săruta mai profund. Ca să mă poată lua. Ca să mă facă a lui aşa cum amândoi ne doream. Iar eu m-am lăsat în voia plăcerii pe care mi-o provoca atingerea lui. Era liber să-mi facă orice. Oricât voia. Pentru că pentru mine el era totul. Tot ce-mi lipsise. Tot ce aveam nevoie. Inima mea. Forţa mea. Scopul meu în viaţă.”

„Inima îmi bătea să-mi spargă pieptul. Nu eram nimic. Nu aveam nimic să îi ofer, nici măcar o familie. Şi, cu toate astea, mă iubea. Încă mă iubea. Încă mă voia. Nu înţelegeam de ce, dar eram prea slab ca să mă împotrivesc. Aveam nevoie de ea, de puterea şi de dragostea ei. Aveam nevoie să mă salveze. Să continue să mă salveze, aşa cum făcea din clipa în care ne-am cunoscut.”

3.5. Surrender

Acțiunea din Surrender are loc cu câțiva ani înainte ca Luciano să o întâlnească pe soția sa Natalie James și să facă cele mai importante schimbări în Casa Salvatici. Povestea din această nuvelă se concentrează pe relația neașteptată a lui Marco Romano și a lui Felicity Merrick.

Marco fusese trimis de Casa Salvatici pentru a opri ceea ce dorea domnișoara Merrick să înfăptuiască, dar a fost de ajuns o singură privire de-a ei pentru a-l face să uite de misiunea sa.

Felicity și Marco trebuie să lucreze împreună pentru a descoperi secretele pe care le păstrau casele lor, dar încrederea și asigurarea nu erau ceva ce Felicity era dispusă să-i acorde acestui bărbat care i-a tăiat respirația.

Acțiunea se petrece în aceeași atmosferă întunecată și periculoasă, fiind plină de suspans, pasiune și dragoste.

Cărțile autoarei Elisabeth Naughton se pot comanda pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, emag.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Elisabeth Naughton

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

 

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *