Delicatese Literare
Serii

Seria Destine la limită de Katie McGarry

Seria Destine la limită

Seria Destine la limită este o serie fascinantă şi emoţionantă, care abundă în amintiri neguroase, secrete învăluite în mister și momente fierbinți. Narațiunea este plină de suspans, conflicte pline de dramatism, iar personajele cu vieți trăite la limită țin cititorii captivi în poveste. Toate poveștile de dragoste sunt memorabile și captivante, pe muchie de cuțit, toate având însă un final fericit.

Povești de viață impresionante, personaje frumoase, personaje imperfecte dar perfect credibile, sentimente puternice, romantism și iubire, prietenie și relații de familie complexe, sunt ingredientele care fac din această carte și serie una de neuitat!

1. Destine la limită (Pushing the Limits – 2012)

1.1. Crossing the Line – 2013

1.5. Breaking the Rules – 2014

2. Îndrăzneşte să iubeşti (Dare You To – 2013)

3. Cu el pentru totdeauna (Crash into You – 2013)

3.5. Red at Night – 2014 

4. Mai puternici împreună (Take Me On – 2014)

5. Chasing Impossible – 2016

Cărțile autoarei Katie McGarry pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rolibrarie.net, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

1. Destine la limită

ATÂT DE DIFERIȚI UNUL FAȚĂ DE CELĂLALT… ŞI TOTUŞI, ATÂT DE POTRIVIŢI

Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în seară în care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o faţă populară, cu un iubit sportiv, râvnit de multe dintre colegele ei, în bârfita paria cu cicatrice „monstruoase“ pe braţe. Nici măcar Echo nu-şi poate aminti întregul adevăr despre seară aceea oribilă. Tot ceea ce ştie este că vrea că totul să revină la normal.

Dar când Noah Hutchins, singuraticul teribil de sexy, îmbrăcat cu geacă lui neagră din piele, obişnuit să se folosească de fete, pătrunde exploziv în viaţă ei, cu o atitudine de dur, însă şi cu o surprinzătoare capacitate de înţelegere, lumea lui Echo se schimbă într-un fel pe care ea nu şi l-ar fi putut închipui vreodată. Normal ar fi că ei doi să nu aibă nimic în comun. Iar cu secretele apăsătoare ale fiecăruia, să fie împreună pare, în mare măsură, imposibil.

Numai că, la răscrucea destinelor lor, normalitatea capătă alte valenţe, şi nebuneasca atracţie dintre ei refuză să dispară. Iar Echo se vede nevoită să se întrebe până unde ar putea forţa limitele, şi cât ar fi dispusă să rişte pentru singurul băiat capabil s-o înveţe cum să iubească din nou.

Destine la limită este o carte despre iubire, încredere, iertare şi speranţă. Este povestea lui Echo şi a lui Noah, spusă din perspectiva ei, respectiv a lui, alternativ.

Echo şi Noah sunt doi tineri cu vieţile atât de date peste cap, încât visează la normalitate că la un miracol de Crăciun. Ei nu mai îndrăznesc să creadă că vieţile lor vor mai intra pe un făgaş normal, asta până când se întâlnesc, se îndrăgostesc şi-şi iau unul de la celălalt puterea şi încrederea care le lipsesc pentru a merge mai departe.

”—    N-o să spun nimănui, Echo, îţi promit.

Noah mi-a dat părul peste umăr şi mi-a așezat o şuviţă răzleaţă pe după ureche. De multă vreme nu mă mai atinsese cineva aşa, ca el. De ce trebuia să fie Noah Hutchins?

Privirea ochilor lui de un brun închis s-a lăsat spre braţele mele acoperite.

— Nu tu ţi-ai făcut asta, nu-i aşa? Ţi-a făcut-o altcineva?

Nimeni nu-mi mai pusese vreodată întrebarea asta.

Toţi se holbau.

Toţi şuşoteau.

Toţi râdeau.

Dar nimeni n-a întrebat vreodată.”

Echo a suferit cumplit la moartea fratelui său, de care era foarte apropiată. Apoi, în urma unui accident, a rămas cu cicatrice fizice şi psihice, amintirile fiind atât de dureroase, încât mintea ei le blochează, ea neştiind de fapt ce i s-a întâmplat.

Am fixat cu privirea pulsaţiile tuburilor fluorescente fixate de tavan. Aprins. Stins. Aprins. Stins. Ce bine ar fi dacă aş putea să-mi găsesc întrerupătorul pentru durerea mea…”

Echo nu ştie decât că accidentul are legătură cu mama ei, o pictoriţă foarte talentată, dar care suferă de o afecţiune bipolară. Nici de tatăl ei nu se mai simte apropiată, deoarece acesta şi-a refăcut viaţa alături de fosta bonă a lui Echo, pe care această o iubise foarte mult în copilărie, dar pe care acum n-o putea ierta, acuzând-o pe nedrept în sinea ei de despărțirea părinților. Aşa că Echo plutea în derivă, singură cu problemele ei.

Noah avea o familie foarte frumoasă: părinţii săi (“cei mai formidabili doi oameni de pe faţă pământului”) şi cei doi fraţi mai mici, pe care îi adoră. Întreaga sa lume se prăbuşeşte când îşi pierde amândoi părinţii într-un incendiu, reuşind din fericire să-şi salveze fraţii. Este despărţit însă de fraţii săi, devenind o victimă a sistemului, fiind pasat dintr-un cămin în altul, devenind din ce în ce mai cinic, neîncrezător şi rebel. Suferinţa şi neputinţă sa sunt copleşitoare.

M-a impresionat până la lacrimi iubirea dintre Noah şi fraţii săi, eforturile şi sacrificiul de care era capabil pentru ei, pentru a fi din nou o familie.

„— Cum se face că oamenii sunt mândri de mine tocmai când viaţa mea e mai naşpa?
— Asta e pentru că maturizarea înseamnă să iei decizii dificile şi să faci ceea ce trebuie nu echivalează neapărat cu alegerile care te fac să te simţi bine.”

Mi-a plăcut d-na Collins, psihoterapeuta lui Echo şi a lui Noah de la şcoală, care îi va ajută foarte mult. Mi-a plăcut prietena lui Echo, Lila, care o susţine necondiţionat când toţi ceilalţi îi întorc spatele, marginalizând-o.

Mi-au plăcut şi fraţii adoptivi ai lui Noah – Beth şi Isaiah, care purtau propriile traume sufletești, fiind la rândul lor greu încercați de soartă.  Poveştile lor le aflăm în volumele următoare ale seriei.

Dar cel mai mult mi-a plăcut povestea de dragoste dintre Echo şi Noah – intensă, frumoasă şi plină de tandreţe. Mi-a plăcut cum a evoluat relaţia lor, cumva firesc, şi cum s-au înţeles şi acceptat reciproc, fără rezerve. Mi-a plăcut felul în care încercau să-şi rezolve problemele, chiar îndrăznind să trişeze un pic, dar niciodată unul faţă de celălalt, bazându-se unul pe altul fără rezerve.

„Ca la un semnal, a început o nouă melodie lentă. Noah nu mi-a oferit braţul ca să mă conducă pe ring. În loc de aşa ceva, chiar acolo, între intrarea în sala de sport şi vestiare, m-a cuprins cu ambele braţe pe după talie şi m-a tras spre el. Şi, Dumnezeule, cât de bine îl simţeam… cald, solid… Mi-am strecurat braţele pe după gâtul lui, lăsându-mi degetele înmănuşate să-i atingă uşor pielea.
— Credeam că nu te interesează balurile.
Noah mă ţinea îndeajuns de aproape, cât să-i pot vedea ochii aceia ciocolatii.
— Nu mă interesează. Şi, în după-amiaza asta, n-aveam nici cea mai mică intenţie de a veni încoace, a adăugat, după care a înghiţit în sec. Balul ăsta părea să fie al naibii de important pentru tine. Iar tu… tu eşti importantă pentru mine.
S-a oprit din balans şi şi-a abătut privirea de la mine. Inima îmi bătea atât de zgomotos, încât el sigur o auzea, dacă nu cumva mi-o şi simţea prin coaste.
— Echo, nu pot să-ţi spun ce-o să se-ntâmple, pentru că nu ştiu. Eu nu sunt genul care să se ţină de mână pe coridor, sau să stea la masa oricui altcuiva la prânz. Dar îţi jur… pe fraţii mei… că nu vei fi niciodată o glumă pentru mine şi că vei fi cu mult mai mult decât o fată pe bancheta din spate a maşinii mele.
Apropierea dintre trupul lui şi al meu făcea ca exprimarea prin viu grai a miilor de emoţii dezlănţuite înăuntrul meu să devină imposibilă. Degetele mi-au plutit în sus, de pe gât pe capul lui. L-am prins de păr şi i-am călăuzit capul spre mine. Nu puteam să-i spun, dar puteam să-i arăt.”

 „— Spune-mi că m-ai ales pe mine, Echo.
Şi-a umezit buzele. Ochii aceia verzi ardeau la foc mocnit, chemându-mă spre ea.
— Te-am ales pe tine.
Pentru prima oară după trei ani, arcul permanent încordat din măruntaiele mele s-a destins.
— N-o să regreţi niciodată. Ţi-o promit.
Şi, lăsându-mi mâinile să i se plimbe uşor peste curbura taliei, m-am aplecat spre trupul catifelat. O doream. Toată. Numai că Echo merita ceva mai mult decât un fior rapid şi ceva mai bun decât un tip ca mine. Totul trebuia să decurgă lent şi calculat. Voiam s-o înnebunesc cu fiecare mişcare şi cu fiecare sărut, astfel încât fiecare gând al ei să se întoarcă totdeauna la mine. Iar eu nu aveam să mai ating vreodată pe altcineva fără să mă gândesc la ea. Îi promisesem că ea va fi mai mult şi aveam nevoie să-mi ţin promisiunea asta.”

Finalul este foarte frumos (precum v-am mai spus, la mine happy-endul e o condiţie obligatorie – nu singura, bineînţeles – ca să-mi placă o carte)

„Noah mă voia şi pentru totdeauna.
— Dar nu s-ar putea să le luăm la tocat altădată? Acum mi s-a cam acrit de vorbă şi încă n-am reuşit să mă duc să-l văd pe tata. Crezi c-am putea să mergem acum pe încredere, că eu te vreau, că tu mă vrei şi c-o să ne gândim mai târziu cum facem cu happy-endul?”

Aşa cum mi se întâmplă cu toate cărţile care îmi plac mult, după ce am terminat-o, am rămas o vreme sub impresia ei, neputând să mă apuc imediat de altă carte, despărţindu-mă cu greu de personajele care mi-au transmis o întreagă gamă de sentimente!

„Totul în viaţa ei era în flux continuu şi ea avea nevoie de forţă. De statornicie şi de stabilitate. Curios lucru, pe toate trei şi le găsise la mine. Cine-ar fi crezut că aş fi genul de persoană pe care să te poţi baza?”

colaj destine

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți romantice contemporane în care un băiat rău se îndrăgostește de o fată cuminte

 

1.1. Crossing the Line

Nuvela Crossing the Line este despre Lila și Lincoln, doi adolescenți care descoperă că uneori merită să depășești limitele în numele dragostei…

Lila McCormick, cea mai bună prietenă al lui Echo din Destine la limită, l-a întâlnit pe Lincoln Turner când o tragedie i-a lovit pe amândoi în același timp.

Dar Lila nu s-a așteptat ca întâlnirea lor surpriză va duce la doi ani de schimb de scrisori încântătoare, sau că se va îndrăgosti nebunește de băiatul pe care l-a văzut doar o singură dată.

Relația lor este un secret pentru toată lumea, dar Lila se simte mai aproape de Lincoln decât de oricine altcineva. Până când află că el a mințit-o despre singurul lucru de care ea depindea de el cel mai mult.

Rănirea Lilei era ultimul lucru pe care îl dorea Lincoln. Timp de doi ani, scrisorile ei au fost singurele lucruri care l-au ajutat să treacă peste fiecare zi. Lăsându-se purtat de sentimente, Lincoln depășea o limită pe care nu ar fi trebuit să o treacă…

Lincoln va face tot ce trebuie pentru a-și repara greșelile, a câștiga iertarea Liliei și, în cele din urmă, a câștiga șansa de a fi cu fata pe care o iubea din tot sufletul.

 

1.5. Breaking the Rules

O călătorie de vară schimba totul…

Pentru tânăra absolventă de liceu Echo Emerson, o călătorie de vară spre vest cu prietenul ei înseamnă să fugă și să uite de tot ceea ce o face atât de… diferită. Înseamnă să vadă peisaje fascinante, în timp ce își vinde arta în galerii de-a lungul drumului. Și, mai presus de toate, înseamnă trei luni singură doar cu Noah Hutchins, băiatul fierbinte, inteligent, sufletist, care nu a judecat-o niciodată. Echo și Noah își împărtășesc totul – cu excepția unui singur pe care Echo nu se simte pregătită.

Când însă sursa coșmarurilor lui Echo se întoarce în viața ei, ea trebuie să ia unele decizii dificile cu privire la ceea ce își dorește cu adevărat, mai ales când rezultatul căutărilor lui Noah despre ultimele sale rude rămase îi forțează pe amândoi să se confrunte cu adevăruri serioase despre viață, dragoste… și despre ei înșiși.

Acum, cu doar o săptămână înaintea începerii colegiului și a vieții reale, Echo trebuie să decidă dacă Noah este mai mult decât o simplă aventură cu un băiat rău despre care toți au avertizat-o că va fi.

Iar ultimul pas al unei călătorii uimitoare se va transforma într-o… adevărată epopee.

 

2. Îndrăznește să iubești

Dac-ar ști cineva adevărul despre viața pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de șaptesprezece ani, cine știe unde. Așa că ea își protejează mama cu orice preț. Până în ziua în care unchiul ei își face brusc apariția, forțând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei și propria fericire. Așa se întâmplă că Beth se pomenește locuind împreună cu o mătușă care n-o vrea și frecventând o școală care n-o înțelege. Deloc. Cu excepția unui băiat care n-ar trebui s-o înțeleagă, și totuși…

Ryan Stone e băiatul de aur al orașului, un jucător de baseball vedetă cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebunești. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieșire împreună pe skaterița care nici că putea să fie mai puțin interesată de el.

Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracție intensă la care nu se așteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă își riscă împlinirea visurilor și viața pentru fata pe care o iubește, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăși să vrea totul.

În Îndrăznește să iubești facem cunoștință cu un cuplu ce părea complet nepotrivit la prima vedere, amândoi fiind radical diferiți unul de celălalt, dar care dovedește o compatibilitate neașteptată în final, fiecare întregindu-l și umplând golurile din viața celuilalt.

Pe Beth o cunoșteam din Destine la limită ca o fată dură, o brunetă sexy care bea mult și se îmbrăca provocator. Ne dăm seama acum că toată acea atitudine era o mască, în spatele căreia se ascundea o fată sensibilă, capabilă de multă iubire și devotament, ce în copilărie fusese blondă și îi plăceau rochițele și panglicile colorate de pus în păr. Traumele și suferințele trecutului o forțaseră să se întărească, adoptând o atitudine voit nepăsătoare și cinică. Întâlnirea cu Ryan este cel mai bun lucru care putea să i se întâmple, biletul ei spre fericire, cel care reușește să-i înlăture crusta în care își înconjurase inima, ea ajungând să aibă pentru el sentimente puternice de iubire de care nu se credea în stare.

Ryan este băiatul bun, plin de calități, cu suflet cald, dar are și el propriul lui secret întunecat. Sub aparența de familie fericită, perfecta, se ascund multe disfuncționalități. Fratele lui Mark, pe care îl iubea nespus și cu care se înțelegea foarte bine, fusese alungat de acasă când mărturisise că este gay. Gwen, fosta lui prietenă, era cu altcineva acum dar continua să îl tachineze. Îi plăcea mult să scrie și era pasionat de baseball. Beth i se strecoară însă încetul cu încetul în suflet și toate prioritățile lui se schimbă. A o ajuta și a o face fericită pe Beth este acum pe primul loc, riscând totul pentru asta, chiar și propria lui viață.

Citate:

Beth

”El îmi cuprinde fața între palme. Buzele lui mi le ating ca o adiere pe-ale mele, și mor de dorință ca el să mă sărute. Creierul mi se văicărește, spunând cu n-o s-o facă, dar deodată el se apucă să-mi muște ușor buza de jos. Gura i se deschide, și amândoi începem să ne mișcăm buzele într-un dans flămând, în sincron unul cu celălalt.”

Ryan

”Îmi place de tine . Îmi. Place. De. Tine. Recunosc, ești enervantă. Uneori mă iriți până în pragul demenței, dar ești în stare să-mi dai replici ca nimeni altcineva. Atunci când râzi, și mie îmi vine să râd. Când zâmbești, îmi vine să zâmbesc. Ce naiba, vreau să fiu eu cel care te face să zâmbești. Și ești frumoasă. Ba nu, ești chiar sexy…”

beth

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile young adult

 

3. Cu el pentru totdeauna

Cu el pentru totdeauna este un roman exploziv, despre o fată bună, dar cu porniri temerare, un șmecher de cartier care nu are nimic de pierdut și o poveste de dragoste fulminantă.

Fata de zece pe linie, haine de la casele de modă și o viață perfectă: asta așteaptă lumea să fie Rachel. Doar că eleva în penultimul an al unui liceu particular păstrează secrete față de părinții ei bogați și față de frații ei exagerat de autoritari… Iar acum tocmai adaugă încă două pe lista. Unul constă în participarea, cu Mustangul ei GT, la curse ilegale de mașini. Iar celălalt… e Isaiah Walker, un tip de șaptesprezece ani cu care ea nici măcar n-ar trebui să stea de vorba. Numai că băiatul crescut sub tutelă, plin de tatuaje și ochi cenușii pătrunzători, o salvează dintr-o situație delicată, iar ea nu și-l mai poate scoate din minte.

Isaiah are, și el, secrete. Legate de locuința lui și de adevăratele sentimente pentru Rachel. Ultimul lucru care i-ar trebui ar fi să se încâlcească într-o relație cu o fată bogată, dornică să cutreiere prin zone dubioase doar de amorul artei… indiferent de cât de îngerească i-ar fi înfățișarea.

Dar atunci când pasiunea lor comună pentru cursele de mașini ajunge să le pună viețile în pericol, au la dispoziție șase săptămâni ca să găsească o ieșire. Șase săptămâni în care să descopere până unde ar fi dispuși să meargă ca să se salveze unul pe celălalt.

Ea e blondă și diafană, cu ochi albaștri violeți, delicată ca un înger. El este plin de mușchi, tatuat, cu piercinguri în urechi și emană pericol prin toți porii. Ea este bogată, elevă la o școală particulară, de fițe, și locuiește într-un cartier exclusivist de vile, în care nu intri decât după ce treci de o poartă păzită de un paznic. El a fost preluat de sistem de la vârsta de șase ani, după ce mama lui a fost arestată pentru jaf armat, și a trecut de la o tutelă la alta, iar acum fenta sistemul de asistență socială, locuind cu bunul lui prieten Noah într-o locuință unde mișunau șobolanii și duceau grija ce o să mănânce mâine. Amândoi aveau șaptesprezece ani. Lumile lor păreau paralele, iar șansele ca ei doi să se întâlnească vreodată erau ca și inexistente, dar destinul e pus pe șotii câteodată și a hotărât altfel – Cu el pentru totdeauna!

Cartea este povestită din perspectiva celor două personaje principale, Isaiah și Rachel, alternând capitolele.

 Pe Isaiah îl cunoaștem din primele două cărți din serie. Știm deja că a suferit enorm când Beth, marea lui iubire din Destine la limită și-a găsit sufletul pereche, pe Ryan, în Îndrăznește să iubești. Îl regăsim la începutul cărții mai îndârjit ca niciodată, hotărât să nu mai aibă încredere în nimeni.

Dumnezeule, îi detest pe cei care sunt obsedați de animale. Lumea care se dă de ceasul morții pentru un câine malnutrit e mai mult decât fericită când își bate joc de oameni ca mine.”

Singurul lui prieten, de care este mai apropiat decât de un frate, este Noah, pe care îl cunoaștem prea bine din Destine la limită, și care, credincios promisiunii făcute, a rămas alături de el, locuind într-o locuință mizeră și făcând eforturi deosebite să se întrețină. Din păcate, faptul că Noah se străduia să se țină și de facultate în același timp i-a adus într-un impas financiar, ajungând în imposibilitatea de a-și putea plăti chiria. Situația se agravase și datorită faptului că Isaiah își cheltuise toți bani câștigați pentru a o ajuta pe Beth când aceasta se aflase într-un moment de răscruce. Soluția era ca Noah să se ducă la cămin, unde ar fi primit cazare gratuită, iar Isaiah să se întoarcă sub tutelă. Isaiah nu poate să conceapă acest lucru. Disperat să găsească o soluție care să-i scoată din criza financiară în care se aflau, Isaiah se hotărăște să participe la o cursă de mașini ilegală.

Rachel provenea dintr-o familie bogată și avea cinci frați mai mari, Gavin cu opt ani mai mare, Jack cu șapte ani mai mare, West cu un an mai mare, iar ea și Ethan erau gemeni. Din păcate însă, nașterile lui West, Ethan și a ei fuseseră urmarea unei tragedii – sora lor, Colleen murise de leucemie, iar mama lor nu își găsise liniștea până nu avusese încă o fată.

”- După ce a răposat Colleen, habar n-am avut cum o să reușească mama ta să meargă mai departe, însă deodată a aflat c-o să te aibă pe tine: o fată. Ziua în care ecografia te-a dezvăluit pe tine a însemnat și prima dată când am văzut-o pe mama ta zâmbind, după multe luni. Tu mereu i-ai dat mamei tale un imbold.

Clipesc de două ori, ca să nu-mi observe tata lacrimile. O avea habar cât de mult urăsc predica asta, ca și rolul pe care-l dețin în cadrul familiei?”

Conștientizarea acestui fapt, încă de când era mic copil, pusese o presiune uriașă pe umerii lui Rachel. Colleen fusese copilul perfect, o prințesă grațioasă, plină de feminitate. Camera ei roz era păstrată intactă. Rachel însă, deși semăna fizic cu Colleen, nu avea nici pe departe grația acesteia, nu o interesa moda și nici mersul prin mall-uri, fiind pasionată de mică de mașini și de motoare. Din acest motiv era copleșită de un sentiment de vinovăție că nu s-a putut ridica niciodată la înălțimea ”originalului”, ea nefiind decât un surogat jalnic. În plus, faptul că era forțată să vorbească în public despre Colleen la evenimentele organizate de familia ei în memoria acesteia îi declanșaseră atacuri de panică în urmă cu doi ani, care degeneraseră atât de rău încât ajunsese să vomite sânge și fusese internată în stare gravă în spital. După externare, mama ei se îngrijorase atât de tare să nu pățească ceva fatal ca și Colleen încât toată atmosfera din casă se deteriorase, iar Rachel își mascase stările de rău, convingându-i pe toți că s-a vindecat. Însă un nou eveniment social la care trebuia să țină un discurs în onoarea lui Rachel îi declanșează un violent atac de panică și vomită din nou. Reușește, cu mult efort, să țină discursul dar simte nevoia să se liniștească, să se convingă singură că nu este atât de slabă și neajutorată, iar singurul mod prin care reușește acest lucru este să gonească noaptea cu mașina pe străzi.

Eu înțeleg mașinile. Îmi plac senzațiile date de ele. Sunetele lor. Mintea mi se limpezește când sunt la volan, iar în sunetul motorului intrat în viteză când apăs pe accelerație e ceva care mă face să mă simt… puternică.

Nu mai există frică. Nici greață. Nici frați care să-mi dea ordine. Nici părinți cărora să le fac impresie bună. Suntem doar eu, pedala de accelerație și drumul liber.”

La o stație de benzină întâlnește doi tipi, mai mari decât ea cu doi ani, studenți. Află că aceștia se duc la o cursă ilegală de mașini și, într-un gest impulsiv de revoltă față de viața ei anostă, vrând să-și demonstreze sieși că nu e fricoasă, hotărăște să li se alăture.

Lui Isaiah nu îi vine să creadă când o vede pe fata ca un înger căzută ca din cer în fundul iadului. Încearcă să o convingă să plece și, nereușind, renunță la planurile lui de îmbogățire și alege să concureze el cu ea în dorința de a o proteja. Lucrurile se deteriorează rapid când apare poliția și toți participanții sunt nevoiți să fugă pentru a nu fi arestați. Isaiah se întoarce după Rachel care, dezorientată, nu știa pe unde să o apuce. Ajunși în oraș, mașinii îi explodează un cauciuc. Rachel nu concepe să îl părăsească și ajung în cele din urmă la garajul unde Isaiah era mecanic, reușind să ascundă mașina, iar ei se ascund într-un bar. Cei doi stau de vorbă și sunt fascinați unul de celălalt.

Rachel este surprinsă să afle că el avea tot șaptesprezece ani, întrucât aparența lui de băiat dur îl făcea să pară mult mai mare.

Pentru câteva clipe fugare, uluitoare, veșnic-rătăcitorii lui ochi cenușii privesc în ochii mei, și atunci văd: are șaptesprezece ani. În ei găsesc acea fărâmă de vulnerabilitate care mă mistuie și mă sugrumă. Dar, la fel de repede pe cât a apărut, fărâma aceea dispare, iar el reîncepe să cerceteze salonul după cine știe ce amenințare.

Isaiah este uluit că cineva s-a întors după el și nu l-a abandonat, iar grija ei când observă că el este rănit îl emoționează într-un mod cu totul nou pentru el.

Pentru că așa vreau, rămân în continuare cu mâna pe fața ei. Obrazul lui Rachel e cald și neted. Îmi face plăcere s-o ating și, chiar mai mult de-atât, îmi face plăcere ca ea să mă atingă. Îngerul ăsta mi-a spulberat toate ideile preconcepute despre cum ar trebui să arate o fată bogată, elevă la un liceu particular. Nu bea, n-are iubit, îi plac mașinile rapide – ce naiba, se pricepe la mașinile rapide – și e preocupată de starea mea.”

Te înduioșează tandrețea pe care uriașul tatuat i-o arată lui Rachel, care se simte specială și curajoasă privindu-se în ochii lui. Isaiah o sărută blând, cu multă grijă să nu o sperie.

Isaiah preia din nou inițiativa și mă sărută, cu blândețe, încă o dată. De două ori. A treia oară, ceva mai prelung. După care buzele lui se îndepărtează.”

Pe Isaiah sărutul îl duce într-o altă lume, în care totul e luminos, iar lui nu-i mai pasă de grija zilei de mâine.

Rachel zâmbește. E un zâmbet frumos. Unul care luminează încăperea infestată de șobolani de la mansardă. Nimeni nu mi-a mai zâmbit așa vreodată. Nimeni. Totul din mine se contorsionează de nevoia de a o ține lipită de mine.

Ar trebui să fiu enervat. Cine știe dac-o să mai văd vreodată banii de la Eric. Cine știe dacă Noah și cu mine n-o să pierdem apartamentul închiriat, iar eu n-o să ajung la loc în brațele sistemului. Numai că, în clipa de față, nici atâtica nu-mi pasă. Acum, ating un înger.”

Deși la plecare Rachel îi dă numărul ei de telefon, iar Isaiah promite să o sune, acesta descoperă că Eric, organizatorul cursei ilegale, a aflat că cei doi studenți l-au turnat la poliție și e hotărât să se răzbune, inclusiv pe Rachel care venise cu ei. Îngrozit că Rachel ar putea fi târâtă în lumea nemiloasă a străzii, a pariurilor ilegale și a traficanților de droguri, Isaiah se ține departe de ea, pentru ca Eric să nu o poată găsi. Neștiind motivele lui, Rachel se simte rănită și respinsă.

Curând însă, Eric o găsește, iar Isaiah sare în apărarea lui Rachel cu orice risc.

Cei doi se află acum într-o cursă contracronometru. În șase săptămâni trebuie să-i dea lui Eric cinci mii de dolari,  în caz contrar Isaiah ar fi ucis, iar soarta lui Rachel ar fi cumplită.

Încetul cu încetul, cei doi încep să adune banii, participând la cursele legale de mașini.

În tot acest timp, atracția dintre ei crește, cei doi au sentimente tot mai puternice unul față de celălalt, iar dragostea lor e ca o poezie frumoasă.

”Furnicături și unde de șoc și cutremure și uragane. Toate se dezlănțuie simultan, în timp ce buzele noastre se mișcă, dar nici pe departe suficient de repede. Nimic nu pare să se întâmple suficient de repede. Cu cât sunt mai aproape de el, cu atât mai tare mă strânge Isaiah, iar cu cât mai tare mă strânge el, cu atât mai mult îmi doresc să mă strecor înăuntrul lui și să trăiesc în lumea asta delicioasă, plină de căldură și fantastic de plină de dorință.”

Este frapant să descoperi că sub carcasa de băiat dur și periculos se ascunde un suflet tandru și generos, capabil de sacrificii extreme pentru persoana iubită.

Isaiah își face deja planuri de viitor, deși este conștient de diferența enormă de statut dintre ei.

”Rachel mă invită cu un semn larg să intru, iar eu îmi îndes mâinile în buzunarele blugilor când pun piciorul în casă. Există un nume fistichiu pentru genul ăsta de suprafață dintr-o casă, dar cum eu nu sunt fistichiu, nu-l cunosc. E ceva între un hol și o cameră, dar mai mare decât unele dintre casele în care am locuit, ale tutorilor mei.”

Este hotărât să își obțină atestatul de mecanic auto, iar după ieșirea de sub tutelă și terminarea liceului, visează să își deschidă propriul atelier auto, unde ar putea lucra împreună cu Rachel. Dar pentru ca toate acestea să poată fi posibile, trebuie să scape mai întâi de Eric.

Din păcate, când mai aveau puțin să strângă suma de bani, banii dispar din camera lui Rachel, unde amândoi consideraseră că ar sta în siguranță. Iese la iveală faptul că situația anormală din familia lui Rachel, în care părinții făcuseră un adevărat cult pentru Colleen, sora decedată, își pusese amprenta asupra tuturor fraților. Gavin, fratele cel mare, pe care toți îl considerau realizat și sigur pe el, devenise dependent de jocurile de noroc. Datora o sumă mare de bani unor cămătari astfel că atunci când frații lui Rachel, West și Ethan, au găsit banii ascunși din camera acesteia, au considerat că ea i-a strâns pentru vreun moft, o îmbunătățire la mașină care putea să mai aștepte, astfel că i-au luat și au acoperit datoria lui Gavin, ca să nu afle cumva părinții de problemele acestuia.

Isaiah și Rachel sunt disperați. Termenul limită se apropie iar ei nu mai au nici un ban. Când totul pare pierdut, prietenii sar în ajutor și strâng rândurile. Noah și Echo, Beth și Ryan, Abby, Logan se adună cu toții și fac front comun. Vor reuși să găsească vreo soluție înainte de a fi prea târziu?

Cu el pentru totdeauna este o carte emoționantă, profundă, care îți mișcă sufletul, te face să conștientizezi că problemele pot apărea indiferent de starea socială, te convinge că aparențele te pot înșela de multe ori, prietenii adevărați se cunosc în momentele de criză, iar o dragoste puternică poate trece de toate barierele impuse de prejudecăți, condiția socială sau educație.

7256881

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane

3.5. Red at Night

În Red at Night, Stella și Jonah sunt total opuși.

Ea este fata cu păr violet din partea greșită a orașului. El este un licean care se învârte în cercuri înalte.

Însă vina pentru producerea unui accident de mașină îl bântuie pe Jonah, iar acesta începe să-și petreacă timpul la refugiul preferat al lui Stella… cimitirul local.

Stella știe că ar trebui să mențină distanța față de Jonah – la urma urmei, și-a petrecut copilăria jignită de prietenii lui Jonah.

O poveste romantică, emoționantă și dulce, cu un mesaj important de viață!

4. Mai puternici împreună

O PROVOCARE NEDREAPTĂ, O DRAGOSTE SFÂȘIETOARE

Haley, campioană națională la kickboxing, renunță la pasiunea ei pentru artele marțiale mixte în urma unei întâmplări dureroase. Iubitul ei de la acea vreme a lovit-o, dar ea nu vrea să spună nimănui, de teamă că familia ei va lua măsuri. Așa că decide să stea departe de ringul de box și de băieții cărora le place lupta.
Dar într-o seară este atacată de doi tineri drogați. Totuși, nu ea încasează loviturile, ci un băiat de vârsta ei, complet necunoscut, care se aruncă în luptă pentru a o apăra.
Numele lui e West. Câteva zile mai târziu, ea îl reîntâlnește la liceu, iar neplăcerile nu se lasă așteptate: stârnit de gelozie, fostul iubit al lui Haley, Matt, caută un mijloc radical de a se debarasa de acest rival. Îi lansează o provocare: peste două luni, să se întâlnească pentru o luptă în ringul de box.
Haley e îngrozită, știe că împotriva lui Matt, membru al echipei de box thailandez, West n-are nicio șansă. Așa că decide să-l antreneze pe West Young, un băiat infatuat și impulsiv, întruchiparea a tot ceea ce ea și-a promis c-o să evite. West îi ascunde însă un mare secret: cine este el cu adevărat. Pentru el, Haley este șansa de a se mântui, așa că se încăpățânează să o ajute, să lupte pentru ea. Știe că nu-și poate schimba trecutul, dar poate va reuși să schimbe viitorul lui Haley.
Împreună au convenit să-și mențină relația strict în limitele ringului. Dar între ei se creează legături surprinzătoare și atracția reciprocă le dă peste cap bunele intenții, făcându-i să-și înfrunte cele mai negre temeri și să descopere că merită să lupți pentru dragoste.

Mai puternici împreună” ne spune povestea lui Haley și a lui West, doi adolescenți care fac cu greu față realităților și greutăților vieții, plătind greșelile, abuzul, nepăsarea, sau neputința adulților care ar trebui să le ofere stabilitate emoțională și materială.

Cartea este scrisă la persoana întâi, alternativ, din perspectiva celor doi protagoniști.

West e fratele lui Rachel – iubita lui Isaiah, a căror poveste o știm din volumul anterior, „Cu el pentru totdeauna„. Dacă vă aduceți aminte, familia lui West era ușor disfuncțională: tatăl lui era mai mult absent din viața familiei, afacerile fiind pe primul loc, mama lui nu-și revenise niciodată după moartea primei ei fiice, Colleen, iar Rachel se simțise tot timpul ca o înlocuitoare nereușită a acesteia. Fratele cel mare, Gavin, era dependent de droguri, iar West și Ethan (geamănul lui Rachel) „împrumutaseră” banii pe care îi găsiseră în camera lui Rachel pentru a-l ajuta pe Gavin să iasă dintr-o încurcătură. Însă Rachel avea disperată nevoie de bani pentru Isaiah, fiind nevoită astfel să participe la o cursă ilegală de mașini pentru a face din nou rost de ei. Știți toate acestea din volumul trecut, ceea ce nu știți însă este că tatăl lui Rachel s-a dus după ea, nervos când a aflat despre cursă, iar la întoarcere a avut loc un accident în urma căruia Rachel a ajuns pe un pat de spital, luptând să trăiască, dar existând riscul să nu mai poată merge vreodată. Familia îi era alături, iar Isaiah era nedezlipit de ea (Isaiah rămâne personajul meu preferat din seria asta, deși am îndrăgit protagoniștii fiecărui volum în parte). Marele absent, care refuza pur și simplu să dea ochii cu ea, era West, care se acuza pentru situația în care se afla Rachel și nu se putea ierta.
West era în ultimul an la un liceu de fițe, familia lui fiind cea mai bogată din oraș, însă el era rebelul, oaia neagră a familiei, așa cum îl făcea tatăl său să se simtă. Dar și comportamentul lui lăsa mult de dorit, iar în urma ultimei isprăvi – se bătuse, din nou, la școală – fusese exmatriculat definitiv.

Haley este și ea tot în ultimul an de liceu, dar la un liceu de stat, Eastwick. Avea o familie frumoasă, un frate de vârstă apropiată de ea, o sora de opt anișori și doi părinți care îi iubeau. Dar… se afla într-un moment foarte greu al vieții sale, atât ea, cât si întreaga ei familie: tatăl său își pierduse slujba de inginer la firmă unde lucra de douăzeci de ani atunci când aceasta fusese preluată și revândută, iar datoriile îi copleșiseră. Slujba de chelneriță a mamei era foarte prost plătită și, treptat, își pierduseră casa și tot avutul. Ajunseseră pe treapta cea mai de jos, fiind nevoiți să doarmă un timp în adăposturi pentru săraci! După ce tatăl și fratele ei fuseseră bruscați și tâlhăriți, plecaseră de acolo, cerând găzduire la fratele vitreg al tatălui, un om cu un caracter infect! Dar nu aveau altă soluție. Așa că acum locuiau acolo, opt oameni în două camere, claie pe grămadă… În fiecare seară se dădea „stingerea”, iar cine nu ajungea până atunci nu mai era primit în casă.

Vă întrebați probabil cum s-au întâlnit Haley și West, în condițiile în care lumile lor erau atât de diferite?
Într-o seară, întorcându-se acasă de la farmacie (de unde, cu ultimii bani strânși de mama ei luase câteva medicamente pentru tatăl ei, care căzuse pradă depresiei) Haley este atacată de doi tineri drogați, pentru a-i fura medicamentele. Fugind, sare în stradă unde o mașină luxoasă, ce nu avea ce căuta în acel cartier sărăcăcios, trecea cu viteză, evitând să o lovească în ultimul moment. Iar din ea coboară un băiat nu mult mai mare decât ea, dar mult mai înalt. Până la urmă, nu e clar cine pe cine a ajutat mai mult în altercația care a urmat, și care, după cum veți vedea, nu va rămâne fără urmări.
Ce căuta totuși West , căci despre el este vorba, în acel cartier? Ei bine, o urmărea din umbră pe mama lui care, o dată pe lună, în aceeași zi și la aceeași oră intra în barul lui Denny de la capătul străzii. De ce? Era un mister. ..

A doua zi, pe coridorul școlii, Haley și West au surpriza să se reîntâlnească! Tatăl lui West, după ce acesta fusese exmatriculat, l-a înscris la Eastwick să termine liceul, și astfel West și Haley ajung colegi.

Iar West nu poate sta departe de frumoasa fată care l-a intrigat și față de care s-a simțit atras de prima dată când a întâlnit-o. În scurt timp, West a aflat de la o colegă „binevoitoare” despre situația materială grea în care se zbătea Haley, dar nici el nu stătea mai pe roze, căci tatăl său îl dăduse afară din casă!! Și acum dormea în mașină. Îi era foame, și frig, era singur și speriat, viața lui s-a schimbat la 180 de grade peste noapte. Mi s-a rupt sufletul citind despre suferința din viața celor doi adolescenți. E ficțiune, dar câte familii nu trec oare prin asemenea situații, și câți copii nu sunt victime ale dramelor din familia lor pe care adulții sunt incapabili să le gestioneze?

”West deschide și închide gura de câteva ori, iar eu îmi țin respirația. Orice ar avea de spus este ceva important.

– Familia mea m-a dat afară din casă sâmbătă.

Aerul îmi țâșnește din plămâni de parcă cineva mi-ar fi aplicat o lovitură cu piciorul drept în piept.

– Și ai unde să stai?

– Mda.

Dar nu prea îmi vine să-l cred. Luni întregi am fost regina haosului. Sunt o ceață, un abur. Fără să aparțin vreunui loc și totuși împrăștiată peste tot.

Iar băiatul acesta pică din senin în viața mea, cu niște haine, o mașină și o atitudine care sugerează că este bogat și puternic, că este regele lumii. Și cu o propoziție simplă, dar covârșitoare, prăpastia dintre noi dispare. Îmi las mâna să alunece în despărțitura dintre scaune și îi strâng degetele cât pot de tare.

– Te înțeleg, West, îi șoptesc eu secretul meu. Știu cum este să nu ai o casă a ta.”

Dacă în volumele anterioare am intrat în lumea curselor ilegale de mașini, de această dată aflăm despre luptele în cușcă – box thailandez.

Bunicul lui Haley avea o sală de antrenamente, unde se antrenau și fratele și vărul lui Haley, iar Haley fusese, în urmă cu un an, campioană mondială! Însă acum nici nu mai călca în ring. Asta era o altă suferință a lui Haley, faptul că fratele ei, Kaden, și vărul ei, Jax, de care fusese foarte apropiată, aproape că nu îi mai vorbeau, și la fel și bunicul ei. Cum se ajunsese la așa ceva? Ei bine, Haley chiar avea partea ei de vină!
Se îndrăgostise de un coleg de școală, Matt, care practica la rândul lui boxul, un bătăuș periculos, iar bunicul ei încercase să o despartă de acesta. Drept urmare, Haley se mutase de la sala de antrenament a bunicului său la cea la care se antrena Matt. Ba, mai mult, îi dezvăluise acestuia slăbiciunile fratelui și varului ei în ring, astfel că într -o luptă, iubitul ei i-ar fi învins fără probleme.
Iar când adevărata natură a lui Matt a ieșit la iveală și a bătut-o crunt chiar pe ea, Haley a ascuns adevărul, spunând ca a fost bătută de un necunoscut. Pe de o parte de rușine, dar, în principal, de frică! Se temea ca Jax și Kaden să nu-l provoace la luptă, conștientă că Matt ar juca murdar și le-ar pune viața în pericol. Bătaia primită îi distrusese respectul de sine și curajul de a mai intra în ring, iar acest secret o măcina. Și îndura cu stoicism respingerea bunicului, a fratelui și vărului ei care, neștiind adevărul, o acuzau de lașitate.

V-am spus că unul din cei doi drogați care o atacase pe Haley și fusese apoi bătut de West era fratele lui Matt? Vă dați seama că, acum că erau colegi, situația era explozivă! Iar Matt nu pierde ocazia să se răzbune, provocându-l la luptă în cușcă (trei reprize a câte trei minute într-o cușcă octogonală, iar rănile primite puteau fi fatale). West acceptă provocarea, urmând să se înfrunte peste două luni, deși nu știa acest gen de luptă. Iar Haley, disperată și simțindu-se vinovată, se simte datoare să-l antreneze pe West pentru a echilibra balanța.

Relația dintre West și Haley evoluează cu pași mici, dar siguri, amândoi fiind atrași unul de celălalt și înțelegând fiecare prin ce trece celălalt. Însă era un secret care plana asupra prietenei lor: West nu îi dezvăluise cine este el cu adevărat, faptul că este din „acea” familie West, care deținea aproape jumătate din oraș. Ba, mai mult , tatăl lui West era responsabil de preluarea și vânzarea firmei la care lucrase tatăl lui Haley, cel datorită căruia zeci de oameni își pierduseră slujbele… dar pentru el erau doar afaceri! Și West se temea de reacția lui Haley când va afla adevărul…

Un personaj care apare des în carte și de care mi-a plăcut tare mult este Abby, o tipă dură, colegă cu ei la Eastwick, deși nu prea se omora ea cu prezența, învârtind în schimb niște afaceri dubioase, dar care era cea mai bună prietenă a lui Rachel. În volumul următor vom afla povestea acesteia.

Un alt personaj de remarcat este doamna Collins, consiliera de la școală (o cunoaștem din primul volum „Destine la limită„, vă amintiți de ea?), care o va ajuta și sfătui pe Haley cum să aplice pentru obținerea unei burse de studii pentru universitate, căci șansele ei erau foarte mici având în vedere lipsa completă de posibilități materiale.

Fiecare în parte, atât Haley, cât și West, au primit lovitură după lovitură de la viață în acest ultim an de liceu și au rezistat fiind… mai puternici împreună.

”Împreună suntem puternici, Haley. Mai puternici decât atunci când suntem departe unul de celălalt.

– Nu mă simt deloc așa, șoptesc eu.

– Atunci voi fi eu suficient de puternic pentru amândoi.”

La un moment dat, fiecare va avea de făcut o alegere care, într-un fel, părea un sacrificiu pentru ca celălalt să aibă de câștigat. Dar prețul era să se despartă…
Matt îi va propune lui Haley să se întoarcă la el, în schimbul renunțării la lupta cu West, ea fiind îngrozită de rezultatul acestei lupte inegale.
Tatăl lui West îi cere să revină la fosta lui viața și la fostul lui liceu, părăsind-o pe Hailey, în schimbul… finanțării complete a studiilor ei universitare!

Ce vor alege? Iubirea sau sacrificiul din iubire?

Se împacă până la urmă Haley cu bunicul ei și face pace cu Jax și Kaden? Ajunși aici țin să spun că mi-a plăcut foarte mult de bunicul lui Rachel, John, un bărbat de caracter și dintr-o bucată, inflexibil atunci când era convins că are dreptate. Și chiar avea dreptate să se poarte așa cum s-a purtat cu Haley. La început mi s-a părut prea dur cu ea, dar apoi i-am dat dreptate.

Își revine familia lui Haley din situația disperată în care se aflau? Ce se întâmplă cu Rachel, și care sunt șansele ei să meargă din nou? Ce șanse sunt ca familia lui West să devină „funcțională”? Care era misterul din viața mamei lui West? Răspunsul la această întrebare e o surpriză de proporții și îl privește direct pe West, după cum veți vedea!

Povești de viață impresionante, personaje frumoase, personaje imperfecte dar perfect credibile, sentimente puternice, romantism și iubire, prietenie și relații de familie complexe, sunt ingredientele care fac din această carte și serie una de neuitat!

 

5. Chasing Impossible

Tânără și independentă, Abby, în vârstă de 17 ani, nu lasă decât foarte puțini oameni să se apropie de ea. Este cunoscută în orașul său din Kentucky că se ocupă de droguri, dar nici măcar prietenii ei cei mai apropiați nu știu de ce.

Dar atunci când o afacere merge prost, iar Abby se trezește dintr-o dată în pericol, ea se simte nevoită să se sprijine pe îndrăznețul Logan – un băiat al cărui spirit neliniștit se potrivește cu al său.

Logan are motivele proprii pentru care dorește să o țină pe Abby la distanță de el. Dar nu se aștepta niciodată să găsească în ea singura persoană care să-l ajute să se confrunte cu demonii de care încerca atât de mult să fugă.

Împreună, Abby și Logan vor trebui să ia o decizie: să se lase doborâți de circumstanțele vieții lor actuale pentru totdeauna… sau să lupte pentru un viitor pe care l-au crezut imposibil.

Listă cărți Katie McGarry

Cărțile autoarei Katie McGarry pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rolibrarie.net, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *