Seria Florile de la mansarda de V.C. Andrews, Editura Litera

15

Seria Florile de la mansarda (Dollanganger)

V.C. Andrews

Editura Litera

Din 10 februarie 2017, la toate punctele de difuzare a presei!
Un adevărat fenomen literar, seria de cinci romane scrise de V.C. Andrews care se deschide cu „Florile de la mansardă” urmărește, în primele două volume, destinele a patru frați – Cathy, Chris, Carrie și Cory Dollanganger – după tragedia morții tatălui lor. Obligați să se mute la conacul Foxworth, reședința bunicilor, copiii vor fi întâmpinați, în loc de dragoste și căldură, cu dispreț și răutate de către Olivia Foxworth, ființă neînduplecată și plină de cruzime, care îi obligă pe cei patru să locuiască la mansardă, izolați de lume. Următoarele două volume se concentrează pe copiii lui Cathy – Jory și Bart – pentru ca acțiunea din ultimul roman să îi aducă din nou în prim plan pe bunicii fraților Dollanganger. Traduse în 25 de limbi și vândute în peste 100 de milioane de exemplare, cărțile lui V.C. Andrews s-au bucurat de un succes uriaș. Iată ce spunea Gillian Flynn, autoarea romanului „Fata dispărută”, despre romanul „Florile de la mansardă”:
„Am avut, în cercul nostru de prieteni, un exemplar din „Florile de la mansardă”, care a trecut din mână în mână și în final a ajuns la mine. Am zis: „Eu cartea asta o s-o păstrez”. (…) Citesc și acum o dată pe an „Florile” când am puțin timp între alte două cărți.”
Lista titlurilor, in ordinea aparitiei:
1. ​​Florile de la mansardă (Flowers in the Attic – 1979)
Este anul 1957, și membrii familiei Dollanganger par să ducă o existență lipsită de griji în căminul lor idilic din Gladstone, Pennsylvania… până când tragedia lovește crunt. În ziua în care Christopher, capul familiei, este ucis într-un accident, văduva lui, Corrine, trebuie să se confrunte cu povara unor datorii pe care nu-și poate permite să le plătească. Singura ei salvare este să se întoarcă la conacul părinților săi foarte înstăriți pentru ajutor. Mama ei, Olivia Foxworth, o ființă neînduplecată și plină de cruzime, îi găzduiește cu o condiție: cei patru copii ai familiei să stea ascunși în mansardă.
Astfel, începe calvarul fraților Dollanganger – Cathy, Chris și gemenii Carrie și Cory –, victime nevinovate ale păcatelor interzise, condamnați să trăiască izolați de lume.
2. Petale în vânt (Petals on the Wind – 1980)
Amintirile terifiante ale experien’ei din mansarda conacului Foxworth îi bântuie încă pe Cathy, pe Chris şi pe Carrie Dollanganger. Mama lor, altădată afectuoasă şi atentă, ajunsese să se poarte ca şi cum ei n-ar fi existat, cedând manipulărilor Oliviei Foxworth, bunica lor lipsită de suflet, care reuşise s-o convingă de faptul că cei trei copii erau rodul păcatului. Însă ei sunt complet inocenţi. .. Sau cel puţin aşa cred.
Acum, Cathy Dollanganger ştie sigur ce trebuie să facă. A sosit momentul. Este sufficient de puternică pentru a le demonstra mamei şi bunicii, o dată pentru totdeauna, că suferinţele indurate nu aveau să fie iertate niciodată.
3. Spinii destinului (If There Be Thorns – 1981)
4. Semințele trecutului (Seeds of Yesterday – 1984)
5. Grădina umbrelor (Garden of Shadows – 1987)
Sursa: Editura Litera

About Author

15 comentarii

Lasă un răspuns