Delicatese Literare
Serii

Seria Frăția Regală de Sabrina Jeffries

Seria Frăția Regală de Sabrina Jeffries

Sabrina Jeffries este o autoare de bestselleruri New York Times, având publicate peste 50 de romane și opere de scurt ficțiune (unele scrise sub pseudonimele Deborah Martin și Deborah Nicholas).
De fiecare dată când nu scrie pierdută în visele sale cu o energie nebună alimentată de cafea, își petrece timpul călătorind împreună cu soțul ei și fiul ei adult autist sau răsfățându-se cu una din pasiunile sale – puzzle-uri, ciocolată și muzică.
Cu peste 9 milioane de cărți tipărite în 20 de limbi diferite, autorarea din Carolina de Nord nu regretă niciodată că a abandonat o carieră în devenire în mediul academic pentru bucuria de a scrie ficțiune distractivă și speră că într-o zi o carte de-a ei va ajunge să salveze lumea.
Autoarea a fost de mai multe ori finalistă la câștigarea prestigiosului premiu RITA.

  1. 1. În brațele unui prinț (In the Prince’s Bed – 2004)
  2. 2. Pentru plăcerea unui print (To Pleasure a Prince – 2005)
  3. 3. O noapte cu un prinț (One Night with a Prince – 2005)
”Frăția regală” este o serie foarte romantică și pasională, cu o intrigă deosebit de interesantă, autoarea reușind să îmbine spectaculos ficțiunea cu datele istorice reale.
Alexander Black, conte de Iversley, Marcus North, vicontele de Draker și Gavin Byrne, proprietarul unui vestit club de jocuri de noroc din Londra, păreau să nu aibă nimic în comun, învârtindu-se în cercuri diferite. Cu toate acestea, prin vene le curgea același sânge, fiind cu toții bastarzii lui Prinny, prințul de Wales. Mai mult, fiecare dintre ei avea propriile motive să-l urască pe prinț.
În brațele unui prinț” ne dezvăluie povestea lui Alexander, cel care a avut ideea de a înființa un fel de club al celor trei bastarzi regali, în care fiecare dintre ei să-i sprijine pe ceilalți pentru a-și atinge scopurile.
Alexander Black descoperise adevărul despre tatăl lui natural pe când era student la Eton. O farsă nevinovată, în care el îl imitase pe prințul de Wales, fără a bănui legătura lui de sânge cu acesta, l-a înfuriat la culme pe tatăl lui oficial, contele de Iversley. Acesta, simțindu-se umilit, l-a exilat pe Alexander pe continent, acesta fiind nevoit să intre în armată, riscându-și viața în nenumărate lupte. Când revenise la Londra, după moartea contelui de Iversley, Alexander descoperise că moștenise o proprietate în ruină și numeroase datorii, singura lui șansă fiind aceea de a se însura cu o moștenitoare.
Cu sprijinul celor doi frați, Alexander și-a construit strategia de a o seduce pe Katherine Merivale, o moștenitoare bogată, ce părea exact persoana ideală pentru a-și îndeplini scopul. Seducătorul a devenit însă sedus, iar când adevărul a ieșit la iveală, Alexander a realizat că era dispus să renunțe la orice avere, doar să o poată păstra pe Katherine în viața lui.
În ”Pentru plăcerea unui prinț” vom descoperi povestea lui Marcus North, viconte de Draker, care moștenise statura masivă a tatălui său. Acesta știuse încă din copilărie că era bastardul prințului, care venea adesea în casa lor. Însă Marcus își iubea și respecta nespus tatăl oficial, vicontele de Draker, care îl adora la rândul lui. Neputând suporta umilința la care îl supuneau pe viconte mama lui și prințul, Marcus l-a înfruntat pe Prinny la vârsta de doisprezece ani. Întrucât a refuzat să-și ceară iertare, mama lui l-a închis în temnița întunecoasă a castelului timp de trei zile, timp în care bietul băiețel a trebuit să îndure o spaimă teribilă. Marcus nu i-a iertat niciodată pe cei doi pentru supliciul la care l-au supus. După moartea vicontelui, ajuns la maturitate, Marcus și-a alungat mama și a refuzat să-l mai vadă pe prinț, trăind retras la castelul lui.
Când a descoperit că prințul, care era convins că și Louisa, sora lui Marcus, era fiica lui naturală, încuraja o relație între aceasta și ducele de Foxmoor, pentru a o aduce în preajma sa, Marcus s-a opus categoric. Regina Tremaine, sora ducelui, era dispusă însă să facă orice pentru fericirea fratelui său, inclusiv să înfrunte ”bestia” în bârlogul său. O chimie complet neașteptată ia naștere între cei doi. Însă Regina ascundea un secret, ce risca să spulbere orice șansă la o relație dintre ei. Marcus era un erudit și disprețuia orice formă de incultură, iar Regina descoperise încă din copilărie că era dislexică, fiind incapabilă să învețe să citească. Însă dragostea are propria ei formă de magie, care reușește să doboare orice bariere, iar cei doi se vor dovedi în final surprinzător de compatibili…
În ”O noapte cu un prinț” vom afla povestea lui Gavin Byrne, fiul unei actrițe cu prințul. El avea cele mai multe motive să-l urască pe prinț, care refuzase să-l recunoască, în ciuda asemănării lor fizice, ba, mai mult, răspândise tot felul de bârfe calomnioase despre mama acestuia. O tragedie cumplită îl marcase și mai mult destinul pe când el avea doar doisprezece ani. În urma unui incendiu, mama lui murise arsă de vie încercând să îl salveze, iar el ajunsese pe străzi, la mâna unor șarlatani care îl folosiseră la înșelătoriile lor. Gavin fusese nevoit să-și împietrească inima pentru a reuși în viață. La treizeci și cinci de ani, Gavin ajunsese un bărbat puternic, putred de bogat, temut și respectat.
Când văduva Lady Cristabel, marchiză de Haversham, îi cere ajutorul pentru a recupera niște scrisori compromițătoare, răsplata lui fiind titlul de baron oferit de Prinny, Gavin acceptă, urmărindu-și propriile scopuri. Pe de o parte, era decis să o seducă pe frumoasa văduvă, fiica unui general, care îl fascinase prin curajul, dârzenia și spiritul ei milităros, dublate de o surprinzătoare sensibilitate. Pe de altă parte, faptul că Prinny era dispus să-i ofere titlul de baron arăta că acesta era, la rândul lui, disperat ca anumite secrete să nu iasă la iveală, iar Gavin era decis să le afle și să le folosească pentru a se răzbuna pe prinț.
Când însă în balanță vor sta, pe de o parte, dorința de răzbunare, iar pe de altă parte, fericirea persoanei iubite, Gavin își va reconsidera toate prioritățile, desferecându-și inima.
De-a lungul întregii serii vom descoperi că nici Prinny nu era chiar așa de rău, regretând multe din faptele sale din tinerețe și făcând eforturi să îndrepte consecințele nefaste ale nesăbuințelor lui.
Epilogul cărții ”O noapte cu un prinț, ne poartă peste cinci ani, când îi vom regăsi pe cei trei frați împreună, fericiți alături de soțiile și copiii lor.

 

1. În brațele unui prinț

Domnișoara Katherine Merivale este nevoită să se căsătorească pentru a-și primi moștenirea și a-și ajuta astfel familia să scape de datorii.
Dar, cum nu a avut parte de un sezon de baluri londonez și nu vrea să dezvăluie secretul moștenirii pentru a-i ține departe pe vânătorii de zestre, nu are prea mulți pretendenți.
Singura soluție pentru a ieși din această situație este să devină soția lui Sir Sydney Lovelace, prietenul ei din copilărie – care nu este prea dornic să intre „în rândul lumii“.
Alexander Black, conte de Iversley și unul dintre cei trei fii bastarzi ai prințului de Wales, are nevoie disperată de o soție bogată pentru a nu-și pierde moșia. Iar domnișoara Merivale pare să fie răspunsul la rugile lui secrete.
Când o seduce în lumina lunii, reacția ei pasională îi confirmă rapid că succesul îi este asigurat. Știind însă că viitoarea lui soție își dorește o căsnicie bazată pe dragoste, încearcă să-i ascundă faptul că, la început, a ales-o pentru averea ei. Și atunci ce se va întâmpla când inevitabilul se va produce, iar înșelătoria lui va ieși la iveală?
„Apoi contele își lipi buzele de ale ei, iar Sydney deveni lipsit de importanţă.
El niciodată nu mirosise a fum și a secrete și, cu siguranţă, nu îi făcuse pulsul s-o ia razna decât în visele ei.
Acum visele ei nu aveau să mai fie niciodată la fel. Dar cum ar fi putut să știe că un sărut putea fi atât de delicios, chiar și cu bărbatul nepotrivit? Iar Lord Iversley era cu siguranţă bărbatul nepotrivit. Păcat însă că săruta incredibil, buzele lui plimbându-se peste ale ei ușor,subtil…”
„– Poezia de calitate mă liniștește și mă ajută să uit de probleme. Dar nu sunt destul de naivă ca să cred că viaţa e o poezie.
– Bravo ţie!
Alec se simţi ușurat. Lucrurile aveau să meargă mult mai ușor pentru el dacă ea înţelegea și accepta deja realităţile vieţii.
– Toate femeile ar trebui să pășească în mariaj cu atitudinea ta, realizând că este o alianţă făcută din motive practice, nu visul romantic creat de poeţi.
Ea îl privi cu atenţie.
– Mi-ar plăcea să cred că adevărul e undeva la mijloc – nu un vis, dar nici o alianţă practică. Vreau să cred că trebuie să-ţi placă partenerul cu adevărat.”
„Își frecă buzele de ale ei, savurându-le moliciunea. O mușcă în joacă de buza de jos. Cu cât îi desfăta mai mult gura cu a lui, alintând buzele și inspirându-i respiraţia, cu atât ea lăsa garda jos, până când îl sărută înapoi.
Abia atunci adânci sărutul. Exaltat de răspunsul ei, se aruncă și mai adânc în căldura dulce a gurii ei de mătase. Ea își lipi palmele de pieptul lui, apoi îl apucă de haină în timp ce se ridică mai sus, cu buzele lipite de ale lui.
Dumnezeule, era moale peste tot! Nu doar buzele ei, ci și mâinile, talia, șoldurile… Nu avea să se sature niciodată de această desfătare trupească, nu putea să guste niciodată prea mult din gura ei delicioasă.”

 

2. Pentru plăcerea unui prinț

Lady Regina Tremaine a refuzat atâția pretendenți încât a fost poreclită La Belle Dame Sans Merci – frumoasa fără milă.
Deși tânjește după o căsnicie, un secret rușinos o determină să ia hotărârea de a nu se căsători niciodată. Asta nu înseamnă că fratele ei, ducele de Foxmoor, are vreun motiv să nu facă acest pas. De aceea, Regina își dorește să-l ajute pentru a câștiga inima tinerei Louisa North.
Vicontele Marcus North, fratele Louisei, este respins de înalta societate londoneză, fiind considerat un adevărat monstru, care ține femeile captive în temnița castelului său întunecat pentru a profita de ele.
Când Lady Regina îi calcă pragul temutului viconte și îi cere acordul ca fratele ei să-i curteze sora, cei doi încheie un târg: Simon o poate curta pe Louisa, atâta vreme cât Marcus îi poate face curte Reginei – dar numai pentru a-și proteja sora de vicleanul duce de Foxmoor.
Poate Bestia respinsă de aristocrație să facă o curte cuviincioasă Frumoasei adorate de societate, atunci când pasiunea cu totul necuviincioasă care se naște între ei amenință să provoace scandalul secolului?
„Îi acoperi vorbele cu un sărut mai sălbatic, mai îndrăzneţ. Nu dorea să îi asculte minciunile. Nu voia să se gândească la nemernicii aceia din salon. Dorea doar să o sărute din nou.
Ea păru că se împotrivește, împingându-i ușor pieptul. Dar nu își retrase buzele de pe ale lui, iar curând palmele i se deschiseră și se lipiră de el. Asta îl făcu să o sărute cu adevărat, să zăbovească pe gura ei, condus de impulsul de a-i dovedi că se înșela în ceea ce îl privea, de a o face să îl vadă și altfel, nu doar ca o bestie grosolană.”
„Nesigură de sentimentele lui, își ţinu emoţiile în frâu. Dar el i se strecurase oricum în inimă, la fel de subtil precum coada dragonului sculptat pe noua ei harpă.
Cum putea să nu se îndrăgostească de un bărbat care renunţase la luna de miere ca să o înveţe să citească? Care îndurase un munte de umilinţe pentru a o însoţi în public? Care ţinea atât de mult la sora lui încât era în stare să facă orice pentru a o proteja?
Lacrimile îi înţepară ochii. Fără îndoială, îl iubea. Altfel ce ar fi putut-o face așa de plângăcioasă?”
„– Sst, murmură ea, lipită de pieptul lui. Liniștește-te, dragonulmeu. Știi că nu îţi voi face rău. Nu te voi răni niciodată. Arată-mi că ai încredere în mine!
Cu șoapte liniștitoare, ea îl îmblânzi până când el se obișnui ca ea să îl atingă pretutindeni, cum dorea ea, să o aibă peste tot împrejurul lui, mirosul ei de miere pătrunzându-i în toate simţurile și părul ei lăsat liber atingându-i fiecare centimetru de piele.”

3. O noapte cu un prinț

Frumoasa văduvă Lady Christabel vrea să recupereze câteva scrisori care ar putea să-i ruineze reputația și ar face orice pentru a intra în posesia lor. Tocmai de aceea acceptă să se prezinte drept amanta lui Gavin Byrne, proprietarul unui vestit club de jocuri de noroc din Londra, pentru a-l însoți la o petrecere scandaloasă găzduită de bărbatul care deține scrisorile. Dar, când este de acord să învețe de la Byrne cum trebuie să se comporte în public ca o amantă adevărată, nu bănuiește cât de convingătoare urmează să fie lecțiile lui desfrânate.
Gavin Byrne, un notoriu crai din Londra, este hotărât să găsească singur scrisorile și apoi să le folosească pentru a pune la cale propria răzbunare. Faptul că lecțiile de imoralitate se dovedesc un succes cu fermecătoarea Lady Christabel reprezintă un bonus neașteptat al planului său.
Prins fără să vrea în mrejele seducătoare ale „elevei” sale, vestitul crai are de făcut o alegere foarte dificilă: să-și ducă până la capăt răzbunarea la care a visat toată viața ori să o protejeze pe femeia de care s-a îndrăgostit?
„Cum putea să se simtă atrasă de diavolul acela care nu se căia pentru nimic?
Oftă. Cum să nu o fac? Nu degeaba femeile săreau în patul lui. Doar trebuia să te uiţi la el – era făcut pentru dormitor cu părul ciufulit, ochii precum albastrul închis al nopţii și zâmbetul acela obraznic, care promitea paradisul în braţele lui.
Ea își luă iute privirea de la el. Oh, paradisul! Bărbaţii nu le ofereau femeilor paradisul. În orice caz, nu un paradis de durată.”
„Luând-o prin surprindere, îi prinse bărbia într-o strânsoare hotărâtă și își apăsă gura pe a ei. Sărutul era aspru. Poruncitor. Și foarte-foarte adânc. Cu o neobrăzare provocatoare, îi acoperi gura cu a lui, de parcă avea tot dreptul să o facă..”
„Îi prinse gura într-un sărut, iar ea se topi. Chiar dacă știa că era greșit, prostesc și absolut primejdios, se topi. Îi fusese dor de el. Îi fusese dor de modul nesăbuit în care o făcea să se simtă, de parcă se arunca în noaptea întunecată cu capul înainte, unde se putea întâmpla orice – și, de obicei, chiar se întâmpla..”

Recenzii și prezentări cărți Sabrina Jeffries

Cărțile autoarei Sabrina Jeffries pot fi comandate pe elefant.rolibris.rolibrarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *