Delicatese Literare
Serii

Seria Furia Rosie de Pierce Brown, Editura Paladin, Furia Rosie, Furia Aurie, Furia diminetii

Seria Furia Roșie

Pierce Brown

Editura Paladin

Genul: Science-fiction

Titlu original: Red Risig Saga:

  1. Furia Roșie – Editura Paladin – Red Rising  – 2014

  2. Furia Aurie – Editura Paladin –Golden Son  -2015

  3. Furia Dimineții – Editura Paladin – Morning Star – 2016

 

Furia Roșie

An apariție: 2016
Nr. pagini: 489
În viitor, populaţia lumii e împărţită în clase având funcţii strict și clar definite, iar fiecărei clase îi corespunde câte o culoare.
Darrow e un Roşu şi un Sondor al Iadului care lucrează în adâncul minelor de pe Marte pentru a face suprafaţa planetei locuibilă. La fel ca toţi cei din neamul lui, trudeşte din greu pentru a oferi un viitor mai bun generaţiilor următoare.
Darrow va descoperi însă destul de repede că umanitatea ajunsese demult să populeze planeta Marte, iar cei ca el sunt ţinuţi drept sclavi de o clasă conducătoare decadentă, cea Aurie. Singurul mod în care se poate face dreptate în această societate abuzivă este ca Darrow să se infiltreze în mijlocul Auriilor, devenind unul dintre ei.
Ender, Katniss și acum Darrow.” Scott Sigler
O poveste gata să fie preluată de Hollywood, plină de acțiune și de emoție.” Publishers Weekly
Bine ritmat, captivant, excelent scris – genul de roman pe care nu poți să-l lași jos. Abia aștept următorul volum.” Terry Brooks

 “Nu mă descurc la fel de bine la Kravat. Nu-mi reușesc loviturile cu piciorul. Totuși, învăț să rup o trahee. Și învăț cum să-mi folosesc mâinile așa cum trebuie. S-a terminat cu loviturile morișca. Gata cu apărarea prostească. Sunt periculos și rapid, dar nu-mi place disciplină pe care o impune Kravatul. Vreau să fiu un luptător eficient. Asta e tot. Kravatul pare menit să mă facă să dobândesc pacea interioară. Ceea ce e o cauza pierdută.
Totusi, acum îmi țin mâinile asemenea lui Cassius și lui Julian, în aer, cu coatele la nivelul ochilor, astfel încât lovesc sau blochez de sus în jos. Uneori, Cassius aduce vorba despre Julian, și atunci simt cum mă cuprinde o beznă adâncă. Mă gândesc cum Proctorii ne privesc și se amuză – probabil las impresia unui individ malefic și manipulator. 
Uit că eu, Cassius, Roque și Sevro suntem dușmani. Roșu și Auriu. Uit că poate într-o zi va trebui omor pe toți. Mă numesc frate și nu pot să nu mă gândesc la ei în același fel.
Bătălia cu Casa Minerva s-a redus la o serie de ambuscade a bandelor, fără că vreuna dintre părți să câștige un avantaj suficient asupra celeilalte astfel încât să obțină o victorie decisivă. Mustang nu vrea să riște bătălia în câmp deschis pe care o doresc eu, și nici nu poate fi provocată. Oamenii ei nu sunt la fel de tentați de glorie sau violență că soldații mei.
Totusi, cei din Casă Minerva își doresc cu ardoare să mă captureze. Pax înnebunește când mă vede. Mustang chiar a încercat să-i ofere Antoniei, sau cel puțin așa susține Antonia, un acord mutual de apărare, doisprezece cai, șase sulițe-paralizator și șapte sclavi în schimbul meu. Nu știu dacă spune adevărul când îmi povestește toate astea.”

Furia Aurie

An apariție: 2016
Nr. pagini: 562
Darrow e nevoit să lupte în apărarea bărbatului care i-a spânzurat soţia, să fie cel mai bun dintre lăncierii lui.
Pe fondul unui adevărat război civil declanşat în sânul Auriilor, într-un fundal desprins din Războiul stelelor, eroul nu trebuie să piardă niciun moment din vedere adevăratul lui scop: revoluţionarea Societăţii care înrobeşte Culorile considerate inferioare.
În rândul duşmanilor săi, Darrow reuşeşte să găsească prietenie, respect, ba chiar şi dragoste. Însă cine ar mai rămâne alături de el dacă adevărata lui identitate ar ieşi la iveală?
Brown are personaje multidimensionale şi un ochi de regizor de Hollywood pentru explozii, dar cea mai impresionantă reuşită a lui e construcţia subiectului. Ca o maşinărie fin calibrată menită să sară în aer, fiecare acţiune pare să curgă în următoarea.“ NPR
Captivantă… Cu Furia Aurie, Brown ocoleşte acea scădere în intensitate specifică volumelor de mijloc ale trilogiilor, oferindu-i romanului nişte răsturnări de situaţie distopice la care te-ai aştepta mai degrabă de la un ultim volum.“ Entertainment Weekly
Pe ecranul tactic se văd cele șase distrugătoare abile învârtindu-se în jurul singurei mele nave de război. Peste Albaștri se lasă o tăcere sinistră în timp ce funcțiile războiului intră în acțiune. În zona prin care mințile lor plutesc acum, cuvintele sunt mai lente decât aisbergurile. Locotenenții mei monitorizează flota. În oricare altă situație s-ar fi aflat pe propriile lor distrugătoare sau ar fi condus oameni în navete-căpușe, dar acum, în momentul victoriei, îmi vreau prietenii aproape. Și totuși, chiar și cu ei atât de aproape simt separarea, marea prăpastie care se cască între lumea lor și lumea mea. 
– Detectez rachete, spune un Albastru de la comenzi. 
Puntea nu izbucnește în acțiune. Nicio lumina de avertizare nu panicheaza echipajul. Niciun strigat nu sparge tăcerea. Albaștrii sunt niște specimene de gheață, crescuți de la naștere în Secte comune unde sunt învățați să îmbrățișeze logică și să-și îndeplinească sarcinile cu o riguroasă eficientă. Se spune adesea că sunt mai mult computere decât oameni. 
Spatiul întunecat de dincolo de hublouri înflorește-n lumina lăptoasă a micro-exploziilor. Armele noastre defensive creează un mare paravan de nori albi și anoști. Rachetele care se apropie explodează în timp ce barajul de artilerie le detonează prematur încărcătură. Una dintre ele reușește să treacă, iar un distrugător îndepărtat se zguduie din cauza exploziei nucleare simulate. Oamenii s-ar ingramadi să scape din el. Exploziile ar putea face găuri în carenă de metal permițând oxigenului arzând să sară asemenea sângelui dintr-o balenă, pentru că apoi, să fie din nou înghițit de-ntuneric. Dar asta e un joc de război, și nu ne dau focoase nucleare adevarate. 
Cele mai mortale arme de aici sunt studentii. 
Pierdem încă o nava când salve de proiectile electromagnetice trec prin barajul nostru defensiv.”

Furia Dimineții

An apariție: 2017
Nr. pagini: 688
Finalist al Premiului International Thriller Writers 2017
Abandonat de Mustang, luat drept mort de Fiii lui Ares, adus în pragul nebuniei de singurătatea și întunecimea de mormânt a carcerei în care este ținut închis, Secerătorul e redus la acel Darrow din Lykos care era la începuturi.
Totul pare pierdut. Dar cu ajutorul prietenilor pe care încă-i mai are, Darrow reușește să evadeze din mâinile Șacalului, ceea ce se dovedește cea mai ușoară parte a misiunii lui. Cea mai complicată este să-i inspire pe cei asupriți să găsească curajul să se revolte, puterea să rupă lanțurile, îndrăzneala să viseze la o lume complet diferită față de tot ce știau până acum.
Căci a venit în sfârșit momentul revoluționării Societății abuzive.
Brown ar putea fi numit cel mai bine păstrat secret al science-fictionului. În Furia Dimineții, devastatorul și înălțătorul episod final al trilogiei, autorul se joacă cu volumul, oscilând între evadări spațiale furtunoase și tratative tăcute, tensionate între rivali, iar dialogul cinematografic emană atâta exactitate și suspans, încât aproape că poți auzi un ac căzând între pagini. Realizarea lui Brown stă în crearea unei lumi a defectelor, a fricii și a promisiunilor incomod de familiară.“ Entertainment Weekly
Multistratificat și colcăind de personaje care se mișcă într-o lume a umbrei situată undeva între mit și istorie, cam ca în Dune al lui Frank Herbert. Un sfârșit ambițios și foarte satisfăcător pentru o saga monumentală.“ Kirkus Reviews
Într-un curânt, Furia Aurie e uluitoare.“ Tor.com

 

Cărțile autorului Pierce Brown pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *