Delicatese Literare
Serii

Seria Gentlemanii din St James de Lorraine Heath

Seria Gentlemanii din St James de Lorraine Heath este o spectaculoasă serie historical-romance, cu intrigi spectaculoase, personaje pitorești și mult romantism!
Mi-a plăcut mult că autoarea ne-a oferit în fiecare carte din serie un epilog foarte romantic, în care aflăm evoluția fiecărui cuplu peste ani și o concluzie emoționantă despre puterea iubirii necondiționate, care vindecă răni și împlinește destine.
  1. 1. O șansă la dragoste (When the Duke Was Wicked – 2014)
  2. 2. Cucerește-mă din nou (Once More, My Darling Rogue – 2014)
  3. 3. Ducele și doamna în roșu (The Duke and the Lady in Red – 2015)
  4. 4. O moștenitoare scandaloasă (An Affair with a Notorious Heiress – 2017)
  5.     4.5. Gentlemen Prefer Heiresses – 2017
Personjele seriei „Gentlemanii din St James” sunt moștenitorii personajelor din seria „Rebelii din St James„.
În primul volum, O șansă la dragoste, personajele principale sunt Henry, duce de Lovingdon și Lady Grace Mabry. Henry este fiul Oliviei din Între diavol și dorință , iar Lady Grace fiica lui Frannie și a lui Sterling din În căutarea plăcerilor interzise.
Drake Darling, personajul principal din al doilea volum, Cucerește-mă din nou, fusese adoptat de Frannie Darling și de soțul ei, ducele de Greystone (a căror poveste o știm din În căutarea plăcerilor interzise).
Avendale, personajul principal din a treia carte din serie – Ducele și doamna în roșu, era fiul odiosului duce de Avendale, pe care l-am cunoscut în cartea Un pact cu diavolul, și a lui Winnie, cea care și-a găsit în final fericirea alături de William Graves în cartea Ultimul rebel.
Alistair Mabry, personajul principal din a patra carte din serie – O moștenitoare scandaloasă, este fiul lui Frannie și a lui Sterling din În căutarea plăcerilor interzise.
Andrew Mabry, personajul principal din Gentlemen Prefer Heiresses, este al doilea fiul al lui Frannie și a lui Sterling din În căutarea plăcerilor interzise.

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Lorraine Heath

 

1. O șansă la dragoste (When the Duke Was Wicked

Uriașa zestre a lui Lady Grace Mabry o face să-i fie imposibil să-și dea seama dacă un pretendent la mâna ei este îndrăgostit cu adevărat de ea sau de bogățiile ei. Și cine ar putea să facă mai bine distincția dintre un curtezan sincer și un escroc avid de bani decât faimosul duce de Lovingdon, prietenul ei din copilărie?
Fără a fi interesat să se însoare, Lovingdon trăiește de mult timp doar pentru plăcerile vieții și nu vede nimic rău în a o ajuta pe Grace să-și găsească perechea potrivită. La urma urmei, îi sunt cunoscute toate tertipurile pe care le folosește un crai versat pentru a câștiga favorurile unei femei. În acest caz, pur și simplu trebuie s-o învețe pe frumoasa inocentă cum să deosebească sentimentele sincere de cele false.
Și cum să facă asta mai bine decât demonstrându-i propriile metode păcătoase?
Dar pe măsură ce lecțiile conduc la o pasiune toridă, iar Grace cade în capcana planurilor altui bărbat de a o cuceri, Lovingdon trebuie să facă o alegere disperată: să-și deschidă cu totul inima… sau să riște s-o piardă pe femeia pe care o adoră.
Citate:
„Gândurile i se opriră subit. Grace. Ea era personajul principal în gândurile lui depravate. Ea voia iubire. El îi putea oferi doar pasiune, nu și iubire. Inima lui era închisă în faţa acestei posibilităţi.”
„Nu existau cuvinte care să descrie ce simţea pentru ea. Voia să o vadă fericită; voia să aibă parte de dragostea la care visa. Voia să o fure și s-o ducă undeva departe, într-un turn, ca să nu știe niciodată ce înseamnă durerea pricinuită de pierderea unei persoane iubite. În acel moment își dădu seama că, fără să vrea, dacă o ajuta să-și găsească dragostea, o condamna la o suferinţă insuportabilă.”
„Se aplecă și îi prinse buzele într-un sărut tandru, dulce, explorându-i gura după voie, de parcă nu ar mai fi sărutat-o niciodată, de parcă i-ar fi descoperit pentru prima dată forma și gustul și trebuia să le savureze. Era doar un sărut, dar o fermecase complet.”

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.rolibris.ro, elefant.rolibrarie.net, carturesti.ro

 

2. Cucerește-mă din nou (Once More, My Darling Rogue)

Cartea Cucerește-mă din nou este o carte deosebit de romantică, foarte caldă, care îți demonstrează cât de mult te pot înșela uneori aparențele și te convinge de puterea vindecătoare a dragostei.
Drake Darling, pe adevăratul lui nume Peter Sykes, crescuse în stradă. Viața îi dăduse multe lecții aspre și lovituri nemiloase. La vârsta de opt ani, tatăl lui o omorâse în bătaie pe mama lui și fusese condamnat la moarte prin spânzurătoare.  Drake asistase la execuția lui, cu sentimente amestecate. Pe de o parte îl ura și dorea să fie pedepsit pentru ceea ce îi făcuse mamei lui, pe de altă parte era sfășiat de durere, întrucât, în ciuda greșelilor pe care acesta le făcuse, își iubea tatăl…
Dar soarta îți oferă, câteodată, compensații neașteptate. A fost adoptat de Frannie Darling și de soțul ei, ducele de Greystone (a căror poveste o știm din În căutarea plăcerilor interzise)
De-a lungul anilor, Drake a încercat din răsputeri să-i mulțumească și să-i facă mândri de el, sperând să șteargă orice urmă din dureroasa moștenire lăsată de tatăl lui…
”Pentru că domnișoara Darling nu mai avea nevoie acum de numele de familie, l-am luat eu, într-o încercare de a mă curăța de păcatele trecutului meu.
Într-o seară, ducele mi-a arătat pe cer Constelația Draco și, acolo, între stele, am văzut formidabilul dragon pe care nimeni nu-l putea atinge. Și mi-am luat numele de Drake, încercând încă o dată să mă separ de trecut și de destinul pe care mi-l hărăzise tatăl meu. Împreună cu familia ducelui am călătorit prin lume, am văzut creaturi și creații fantastice, mituri ce depășesc orice imaginație.
Dar oricât de departe aș fi călătorit, nu puteam scăpa de originea mea dezgustătoare. Nu puteam fi nimic altceva decât ceea ce mă născusem să fiu.”

Lady Ophelia Lyttleton era o aristocrată stilată, cu maniere impecabile, blondă cu ochi verzi fascinanți, crescută într-o familie închistată în tradiții.
Când tatăl ei murise, îi lăsase o moștenire substanțială, în posesia căreia putea să intre doar la împlinirea vârstei de treizeci de ani sau dacă se căsătorea cu o persoană de același rang cu ea. În caz contrar, întreaga moștenire i-ar fi revenit fratelui ei, lordul Somerdale.
Lady Ophelia ascundea însă un trecut întunecat, care o făcea să fie reticentă față de orice bărbat. Însă Drake Darling, brunet și chipeș ca un diavol, trezea în ea senzații nedorite, făcând-o să se acopere instinctiv cu o armură de aroganță, neratând nici o ocazie de a-i reaminti originile sale modeste, tratându-l ca pe un servitor, în ciuda faptului că își făcuse un renume conducând un club faimos (Doger’s Club) și că ceilalți aristocrați îl tratau ca pe egalul lor.
”- Băiete! repetă ea, cu și mai multă aroganță în glas. Adu-mi un pahar de șampanie și vezi să te grăbești.”
Drake nu putea să îi riposteze, întrucât ar fi părut un necioplit și, în plus, lady Ophelia era cea mai bună prietenă a lui Grace, sora lui adoptivă. Deși nu era deloc imun la farmecele ei, Drake o considera pe Ophelia o ființă complet superficială, răsfățată, preocupată doar de nevoile ei.
”- Ești răsfățată pentru că toată lumea îți dă tot ce-ți dorești. Nu a trebuit să muncești niciodată pentru nimic. Nici măcar pentru atențiile unui gentleman.”
Cu toate acestea, Drake nu se poate abține să îi fure un sărut la un bal, care îi afectează în egală măsură pe amândoi.
În curând însă, blestemul trecutului o lovește din plin pe Ophelia. Unchiul ei apare pe neașteptate în ceas de noapte, cerându-i să îl însoțească la mătușa ei grav bolnavă.
În aceeași seară, plimbându-se îngândurat pe malul Tamisei, reflectând la sărutul împărtășit cu Ophelia, Drake are parte de șocul vieții lui în momentul când o pescuiește din apă chiar pe aceasta, inconștientă și plină de noroi!
Îngrijorat la culme, Drake o duce la el acasă, eliberând-o de hainele ude. Dar, în momentul în care ea își revine, Drake constată că, în ciuda atitudinii ei poruncitoare pe care și-o păstrase, Ophelia nu își mai amintea absolut nimic din viața de dinainte!
Ocazia era prea savuroasă pentru a fi ratată. Drake simte o adevărată plăcere de a se răzbuna, măcar un pic, pe desele ocazii în care ea îl umilise. În momentul în care ea solicită, pe un ton imperios, să vină fata din casă să o ajute, Drake o informează sec că tocmai ea era aceea, amuzându-se copios în sinea lui pe reacția ei.
”- Nu e posibil să fiu servitoare.
– De ce nu?
– Nu mi se pare… potrivit. Da, asta este. Pur și simplu nu mi se pare familiar. Care sunt îndatoririle mele, mai exact?
– Totul. Speli podelele, pregătești mesele, îmi lustruiești cizmele, îmi calci cămășile, îmi faci patul, îmi pregătești baia. Și faci ori altceva consider eu că trebuie făcut.
– Nu e de mirare că am sărit în Tamisa, mormăi ea.”
Drake nu intenționa să o țină mai mult de o zi, dar în momentul în care descoperă că ea avea coșmaruri noaptea, iar fratele ei se prezentase la club ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, decide să o mai păstreze încă o vreme, până se lămurește ce se întâmplase de fapt în acea noapte. Misterul se adâncește în momentul în care află că unchiul ei ajunsese acasă și se purta ca și cum nimic neobișnuit nu s-ar fi petrecut.
În tot acest timp, eliberată de masca în spatele căreia se ascunsese, Ophelia se dovedește a fi o persoană foarte caldă, săritoare, plină de compasiune față de cei aflați în suferință și dornică să învețe cât mai bine mersul gospodăriei, dovedind un remarcabil talent în a face târguieli și a amenaja casa.
Drake este uluit de transformarea ce se petrecuse sub ochii lui și simte o nevoie impulsivă de a o proteja. Începe să-i facă cadouri costisitoare și să-i interzică să facă muncile grele. Sentimentele lui față de ea cresc din ce în ce în intensitate, iar Drake Își neglijează tot mai mult afacerile de la club, care însemnaseră centrul vieții lui până atunci, pentru a petrece tot mai mult timp cu Ophelia.
„Nu se simţise atât de ademenit niciodată în viaţa lui. Nu era dată cu parfum și totuși reușea să miroasă a orhidee. Coapsa, șoldul ei erau lipite de ale lui. Când loveau o piatră de pe caldarâm, braţul i se atingea de sânul ei. Când îi vorbise de nevoile lui, mintea lui o apucase pe o cale de care ar fi trebuit să se ferească. Aproape că apucase între buze lobul urechii lăsat la vedere – pentru că părul îi era împletit în coadă – ca să îl sărute până când o auzea gemând de plăcere, rugându-l să nu se oprească.”
La rândul ei, Ophelia făcea cu drag toate muncile, dorind să-i facă plăcere lui Drake, de care se simțea atrasă și pe care îl aprecia pentru bunătatea și grija lui față de ea.
„Nu făcea treburile din casă pentru că asta era obligaţia ei. Le făcea pentru că voia să-i facă lui plăcere. Voia să-l facă fericit. Voia să-l facă să vrea să se întoarcă acasă, la ea. Voia să-l întâmpine cu un zâmbet și cu un sărut. Voia să o cuprindă în braţele lui. Voia să se întoarcă în miez de noapte, se să strecoare în pat, lângă ea și să o ia în braţe. Voia să doarmă lângă ea, cu respiraţiile împreunate.”
Drake realiza însă că nu avea dreptul să o păstreze și era îngrozit de momentul în care ea va descoperi adevărul, în ciuda faptului că ea îi declarase, inocentă, că îl place foarte mult. Intenția lui de a se răzbuna se întorcea acum ca un bumerang împotriva lui.
”Intenționase să o umilească, să o pună să-l servească și să-i îndeplinească dorințele. Și iată că acum el era cel umilit să o vadă străduindu-se atât de mult să-i facă pe plac. Se așteptase să se lamenteze tot timpul, să-și ignore îndatoririle, să stea degeaba, frângându-și mâinile. Nu se așteptase să-și îmbrățișeze rolul cu entuziasm, să accepte provocarea de a învăța cum să aibă grijă de casa lui.”
Unele amintiri sunt atât de dureroase încât, chiar subconștient, nu vrei să le mai scoți la suprafață. Deși nu își recăpătase memoria, Ophelia simțea instinctiv că nu fusese niciodată mai fericită ca atunci, așa că își bloca memoria, complăcându-se în starea de bine pe care o simțea. Nu același lucru se putea spune despre Drake, care era în continuu măcinat de frământări, pe de o parte realizând că trebuie să-i spună adevărul și să o redea familiei ei, pe de altă parte fiind incapabil să renunțe la ea, îngrijorat în același timp de faptul că nu știa încă ce îi provocase accidentul.
Deși Drake încearcă să reziste eroic, Ophelia, eliberată de orice amintire și constrângere, i se oferă cu multă dăruire și fără rezerve, cei doi petrecând o noapte plină de pasiune, în urma căreia însă Drake și-a dat seama de o parte din secretul ei…
„Plăcerea crescu și crescu până când nu mai rămase pe lume decât el, decât această clipă și această senzaţie. Fără amintiri, fără alt bărbat, fără urâţenie. Doar frumuseţe. Doar adorarea lui. Doar bucurie. Doar dorinţă. Fără rușine. Doar acceptare. Trăia senzaţii de o incredibilă plăcere, pe care nu le bănuise, nu știuse că există. Era o amintire care le eclipsa pe toate celelalte, dar tot nu era de ajuns.”
Dar, tocmai când Drake luase hotărârea ca, indiferent de consecințe, să-i spună lui Ophelia adevărul și să o provoace să-și amintească trecutul, apare la ușa lui Grace, înnebunită de îngrijorare întrucât aflase că Ophelia a dispărut fără urmă. La vederea ei, memoria i-a revenit brusc lui Ophelia, în valuri succesive, creându-i sentimente amestecate, mai întâi bucurie că știa cine era, apoi furie dându-și seama de trădarea lui Drake, ca la sfârșit să rămână o durere surdă, a pierderii a ceva nedefinit, dar extrem de prețios…
Drake a sesizat imediat momentul în care frumoșii ei ochi ei verzi și-au căldura, aruncând fulgere de gheață, iar ea s-a înfășurat în vechea ei platoșă de aroganță.
Deși nu credea că va fi iertat vreodată, Drake era decis să descopere cine i-a făcut rău în trecut, să o răzbune și să o elibereze definitiv de fantomele care o bântuiau noaptea, chiar riscându-și propria lui viață și libertate.
Vă las să descoperiți singuri în carte ce anume se întâmplase în trecutul Opheliei și cum a reușit Drake să o răzbune.
Diferențele de clasă și educație dintre ei păreau de netrecut, dar amândoi se schimbaseră mult și fiecare îl vedea acum pe celălalt așa cum era cu adevărat, și nu masca pe care fiecare o arătau lumii. Iubirea dărâmă orice bariere și merită orice sacrificii, astfel că, în final, Ophelia va avea curajul luării unei decizii, reclamate de Drake cu un ordin imperativ.
”- Mărită-te cu mine!
Nu era o întrebare, era un ordin. Era felul lui. Ca și al ei. Nu întrebai, atunci când râspunsul ar fi putut fi nu. Deși nu înțelegea ce motiv pe lume ar fi putut avea să nu se mărite cu el.”
Un motiv ar fi fost totuși, anume că pierdea întreaga sa moștenire dacă se mărita cu un bărbat de rând și era o sumă considerabilă… Alternativa era să aștepte până împlinea ea treizeci de ani, când averea i-ar fi revenit fără condiții, dar Drake a avut grijă să tranșeze lucrurile.
”Drake clătină încet din cap.
– Nici dacă ar fi bijuteriile coroanei.”
Mi-a plăcut mult că autoarea ne-a oferit, ca și în celelalte cărți ale sale, un epilog foarte romantic, în care aflăm evoluția cuplului peste ani și o concluzie emoționantă despre puterea iubirii necondiționate, care vindecă răni și împlinește destine.
”Am crezut cândva că sunt legat de trecutul meu sumbru și că nu există nimic suficient de puternic ca să mă poată elibera. Am subestimat puterea iubirii. Iubirea unei mame pentru un copil pe care nu l-a născut ea. Iubirea unui tată pentru un fiu care nu era al lui. Iubirea fraților pentru cineva care nu are sângele lor. Iubirea unei surori pentru un frate care nu s-a născut în familia ei.
Iubirea unei soții pentru soțul pe care și l-a ales. Iubirea unei femei pentru un bărbat care îi apreciază în aceeași măsură punctele tari, dar și pe cele slabe. Iubirea lui Phee, centrul amintirilor mele cele mai de preț, inima vieții mele. Adevăratul meu dragon care mi-a ucis demonii, la fel cum i-am ucis și eu pe ai ei.”

 

1. Ducele şi doamna în roşu (The Duke and the Lady in Red)

Când atrage atenția viciosului duce de Avendale, Rosalind Sharpe simte că se află în fața unei alegeri foarte dificile: să se lase pradă atracției pentru chipeșul crai sau să profite de faptul că acest bărbat bogat este ținta perfectă pentru lovitura care o va ajuta să asigure o viață liniștită pentru ea și mica ei familie.
Totuși, Avendale nu este la fel de ușor de păcălit cum au fost toți ceilalți. După ce descoperă că atrăgătoarea lady se pregătește să părăsească Londra cu o sumă deloc neglijabilă din banii lui, el îi face o propunere scandaloasă: Rose poate avea suma pe care o cere… pentru o săptămână în patul lui.
Având nevoie disperată de bani, Rose este de acord, dar cu o singură condiție: Avendale nu trebuie să cerceteze nici­odată care sunt motivele care stau în spatele acțiunilor ei.
Lucru care este mai ușor de zis decât de făcut, căci Aven­dale descoperă curând că Rose este mult mai mult decât pa­siune și plăcere – se dovedește a fi tot ce și-­a dorit vreodată.
Dar pentru un viitor împreună, toate secretele lor ar trebui scoase la lumină. Vor putea să-­și lase în urmă propriul trecut întunecat și să riște totul pentru o șansă la dragoste?
Citate:
„Abia dacă făcuse doi pași când ducele îi cuprinse braţul cu mâna lui mare, o răsuci spre el și o sărută din nou. Era delicios, fierbinte și atât de priceput în a o face să-și uite răspunderile, datoria. Ce rău putea să fie dacă o dată în viaţa ei făcea ceva pentru sine? Dacă lua ceva după care tânjea?”
„Își lăsă privirea să coboare asupra buzelor lui voluptuoase și se gândi la săruturile lor anterioare, știind că amintirea lor era suficientă ca să o facă să roșească, să-i transforme culoarea ochilor într-un albastru topit.”
„Trebuia să vadă dincolo de plăcere, dar era așa de al naibii de greu, când toate terminaţiile ei nervoase se transformaseră în niște steluţe minuscule care sclipeau în ceruri, străbătute de un soi de electricitate. Îi plăcea la nebunie să-l sărute pe Avendale, adora felul în care se jucau buzele lor, iubea căldura pe care el i-o provoca.”

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice historical

 

4. O moștenitoare scandaloasă (An Affair with a Notorious Heiress)

Fiul unui duce și al unei femei cu o reputație scandaloasă, marchizul de Rexton și-a croit cu mari eforturi și cu multe umilințe drumul către o viață respectabilă.
Acum, devenit cel mai râvnit burlac din Londra, Rexton are de gând să își aleagă o soție cu un nume impecabil, de familie bună și care să nu apară în paginile ziarelor de scandal.
Însă, în momentul în care, mânat de pasiunea sa pentru cai și de un aranjament greu de refuzat, acceptă să fie văzut „curtând-o“, de ochii lumii, pe o dulce și inocentă debutantă, pentru a o ajuta să își găsească un pețitor din lumea bună londoneză, Rexton se trezește atras fără să vrea de sora acesteia, Tillie, tulburătoarea și infama Lady Landsdowne.
După un incident scandalos care a șocat întreaga societate și a făcut-o să cadă în dizgrație, Tillie refuză să se lase umilită de disprețul fățiș al aristocrației. În schimb, ca însoțitoare a surorii ei care își face intrarea în lumea bună, adoptă o atitudine mândră și totodată vigilentă, pentru a-i ține departe pe vânătorii de zestre.
Tillie este convinsă că interesul lui Rexton nu poate fi autentic și jură să-i dea secretele în vileag. Dar apropierea de acest marchiz incredibil de chipeș și inaccesibil ar putea să le dea tuturor planurile peste cap…
Citate:
„– Femeile iubesc mai ușor, cred. Mai firesc. Bărbaţii trebuie să se străduiască mai mult, mai ales că nu suntem foarte expresivi în general. Așa că, dacă poţi cuceri inima unui bărbat, rochiile, bomboanele de ciocolată și banii vor veni de la sine. Nu trebuie să insiști să le primești.“
„Chiar credea, după ce o sărutase atât de arzător, că aveau să stea pe pătură, sorbind vin și conversând despre vreme sau despre stelele? Deși, trebuia să recunoască, dacă ar vedea o stea căzătoare traversând cerul, s-ar putea trezi punându-și o dorinţă ca undeva în America să găsească un bărbat care să o facă să se simtă așa cum o făcea să se simtă cel de lângă ea: preţuită, adorată, dorită.“
„Așa, se gândi ea frenetic, așa trebuiau să fie săruturile – pline, îndrăzneţe, arzătoare. Trebuiau să te lase fără suflare, să-ţi înmoaie genunchii, totodată redeșteptând, inspirând și aţâţând pasiunea până când te făceau să te simţi incredibil de viu, aprins, simţind toate micile atingeri, toate nuanţele mângâierilor.“
„Dumnezeule, era mult mai bine să fii amantă decât soţie. Poate din pricină că aventurile erau ilicite și, drept urmare, aduceau ispite mai mari. Poate pentru că erau proscriși, încălcând legile lui Dumnezeu și ale omului. Poate pentru că erau pe deplin conștienţi că timpul lor împreună era limitat. Că nu aveau să fie împreună până la moarte, astfel că fiecare moment era preţios.“

 

4.5. Gentlemen Prefer Heiresses

Lordul Andrew Mabry, cel de-al doilea fiu al ducelui de Greystone, nu are nicio dorință să se căsătorească. Fiind al doilea născut, el nu are nici o obligație de a oferi un moștenitor și mai degrabă se bucură să-și petreacă zilele și nopțile distrându-se cu curtezanele.
Andrew este atras din ce în ce mai mult de moștenitoarea americană, Gina Hammersley, cu care are tot felul de fantezii erotice.
După ce scandaloasa ei soră mai mare s-a căsătorit cu un marchiz, Gina Hammersley devine brusc preferata Londrei, cu o mulțime de invitații la baluri, flori primite și caiete de dans umplute până la refuz.
Din păcate, cel pe care îl dorește cel mai mult este și cel care nu dorește să fie prins în capcana căsătoriei: Lordul Andrew Mabry.
Dar când cei doi sunt descoperiți într-o situație compromițătoare, această pereche puțin probabilă va trebui să decidă dacă va face față scandalului sau va descoperi că pasiunea pe care au simțit-o dintotdeauna este suficient de puternică încât să se îndrăgostească și să râmână împreună tot restul vieții lor.

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Lorraine Heath

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

One Comment

  • K S Mocanu

    puteti sa mi spuneti si mie daca se gaseste tradusa cartea Gentlemen prefer heiresses de la Lorraine Heath? Daca da sub ce nume?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *