Delicatese Literare
Recenzii,  Serii

Seria Hacker de Meredith Wild

Seria Hacker este o serie bine scrisă, care te poartă printr-un vârtej de evenimente încărcate de tensiune, iar momentele de pasiune dintre cei doi eroi sunt fierbinți până la incandescență. Pasiune, trădări, răzbunări, neliniști, corupție la nivel înalt, suspans și crimă – toate se împletesc într-un amestec captivant care dă dependență, făcându-te să aștepți cu nerăbdare deznodământul.

1. Întâlnire periculoasă (Hardwired) – 2013
2. Atracție fatală (Hardpressed) – 2013
3. Pasiune amețitoare (Hardline) – 2013
4. Legătură fragilă (Hard Limit) – 2014
5. Iubire triumfătoare (Hard Love – 2015)

Cărțile autoarei Meredith Wild pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, dol.ro

 

1. Întâlnire periculoasă (Hardwired)

Pentru aceia care adoră Fifty Shades – această serie e minunată.
Heroes and Heartbreakers

Seria Hacker e o călătorie în lumea tehnologiei, presărată cu secrete, minciuni și vicii. Odată ce începi primul volum, vrei să le citești pe toate celelalte.
Art, Books & Coffee

Cartea este povestită la persoana întâi din perspectiva lui Erica Hathaway, o tânără de douăzeci și doi de ani ce tocmai absolvise Harvard-ul și se afla la o cotitură de drum, trebuind să ia o decizie cu privire la direcția în care să o apuce viața ei. De mică fusese nevoită să învețe să se descurce pe cont propriu, rămânând orfană de mamă, pe care o iubise nespus, de la vârsta de doisprezece ani, tatăl ei vitreg trimițând-o departe de el, la o școală cu internat. Pe tatăl ei natural nu-l cunoscuse niciodată. Mama ei rămăsese gravidă în timpul facultății, refuzând să dezvăluie identitatea tatălui, iar familia ei o renegase. Astfel că, în ultimii zece ani, singura care îi stătuse alături lui Erica era Marie, cea mai bună prietenă a mamei ei din timpul facultății, de altfel și singura care venise să asiste la ceremonia ei de absolvire.

Cele două merg să sărbătorească evenimentul la un restaurant din oraș, iar Erica o pune la curent pe Marie cu planurile ei de viitor. Încă din timpul facultății, muncind asiduu, Erica își încropise o afacere ce se afla la început de drum, respectiv o rețea socială concentrată pe modă, care îi ajuta pe oameni să-și găsească ținute și să ia legătura cu firme ori designeri. Fusese ajutată în proiectul ei de buna ei prietenă și colegă de cameră Alli, ce se ocupa de partea de marketing, și de un alt student pasionat de calculatoare, Sid, care asigura buna funcționare a site-ului. Până în prezent, Erica investise în proiectul ei banii din moștenirea pe care o primise, dar aceștia se împuținaseră drastic după ce-și achitase cursurile la facultate. Acum, singura opțiune pe care o avea pentru a-și dezvolta afacerea și a o face profitabilă în viitor era să găsească un investitor privat, pe care să-l convingă de fezabilitatea proiectului său pentru a-l finanța. Alternativa de a-și găsi o slujbă cu program normal nu i se părea prea atractivă, întrucât aceasta ar fi însemnat să renunțe la visul ei, în care pusese atât de mult suflet, renunțând complet și la viața socială, nemaiavând nici o relație de peste șapte luni de zile.

La ieșirea din restaurant, Erica se ciocnește de un bărbat superb, sub a cărui privire, o fermecătoare tornadă de verde și căprui, simte că se topește, neopunând nici o rezistență când el a strâns-o în brațe pentru a o echilibra, într-un mod încrezător și posesiv, de parcă ar fi avut tot dreptul să o țină acolo oricât i-ar fi plăcut.

”O părticică din mine, cea care nu tremura de dorință pentru acest bărbat străin, ar fi vrut să protesteze împotriva îndrăznelii lui, însă orice gând rațional mi se întunecă pe măsură ce-i studiam trăsăturile. Nu putea fi cu mult mai în vârstă decât mine. Cu excepția părului castaniu dezordonat, părea gătit la patru ace, într-un sacou de culoarea cărbunelui, îmbrăcat peste o cămașă cu guler alb și doi nasturi descheiați. Părea scump. Până și mirosul lui părea scump.”

Erica este bulversată de sentimentele pe care le stârnise în ea misteriosul bărbat, pe care era sigură că nu avea să-l mai întâlnească niciodată. Soarta avea însă alte planuri.

Profesorul ei din facultate, Brendan Quinlan, care-i apreciase eforturile de a-și crea propria afacere, o pune în legătură cu Max Pope, un tânăr de aceeași vârsta cu Erica, moștenitorul magnatului transportator Michael Pope, pentru a stabili o întâlnire în care să-și susțină proiectul în fața unui grup de investitori. Erica are un adevărat șoc recunoscându-l printre aceștia pe Blake Landon, bărbatul de la restaurant. Deloc amabil, acesta o supune unui adevărat tir de întrebări cu privire la afacerea ei ba, mai mult, are și tupeul să o întrebe și dacă e într-o relație cu cineva, justificând că vrea să știe acest lucru întrucât o relație i-ar putea afecta dedicarea afectată site-ului. Nervoasă și agitată, Erica se concentrează să răspundă cât mai bine întrebărilor, precizând iritată că este dedicată total site-ului ei. Cu toate acestea, Blake refuză sec să investească. Din fericire, Max se arată interesat de afacerea ei, luându-și un răgaz de două săptămâni, la sfârșitul cărora urma să-i dea răspunsul final.

Așteptarea o ține pe Erica în tensiune, dar primește pe neașteptate o veste bună. Un vorbitor la conferința TechLabs, cea mai mare conferință a anului în tehnologie, își anulase participarea și ea este invitată să-i ia locul. Extrem de bucuroasă, Erica o roagă pe Alli să o însoțească la Las Vegas, unde se ținea conferința, sperând să stabilească acolo câteva contacte cu oameni importanți care să le ajute în afacere.

Ajunse acolo, Erica realizează cu surprindere că totul fusese de fapt orchestrat de Blake, cel care era de fapt moderatorul întregii conferințe. Acesta era însoțit de fratele lui, Heath. Între Alli și Heath se naște o atracție instantanee, cei doi ajungând în timp record să-și petreacă noaptea împreună.

Blake îi transmite lui Erica tot felul de semnale amestecate. Dacă în timpul întâlnirii precedente, avusese un comportament agresiv, făcând-o să se simtă nesigură pe ea, acum se poartă amabil și îi face cunoștință cu mai multe persoane importante. De asemenea, insistă să ia cina împreună, promițându-i că se va purta ca un adevărat gentleman.

Numai că cina are loc în luxosul lui apartament, aflat la etajul patruzeci și cinci, iar scena seducției e gata.

”Am străbătut un hol împodobit și, drept în fața noastră, un perete de ferestre înalte de la podea până la tavan, ne-au dezvăluit întreaga panoramă a orașului Las Vegas. Soarele coborâse cu câteva clipe în urmă în spatele siluetei munților golași, umplând cerul cu nuanțe de aur și ambră, în timp ce fiecare clădire importantă de pe fâșia de cer ce se întindea în fața noastră reflecta strălucirea naturii. Un milion de luminițe dădeau viață nopții, în acest oraș sălbatic, ce te făcea să devii dependent de el.”

Blake are un efect devastator asupra lui Erica, care, în ciuda hotărârii de a se ține departe de el, nu-i poate rezista farmecului acestuia, momentele lor de pasiune fiind foarte fierbinți. A doua zi dimineață Erica pleacă înainte ca el să se trezească, propunându-și ca pe viitor să se țină departe de el, întrucât simțea că el îi bulversează întreaga viață. Îi lasă un bilet laconic, punând alături jetonul de zece mii de dolari, pe care acesta insistase să i-l dea, după ce câștigase la ruletă pe numerele alese de ea.

”Ce se întâmplă în Vegas…”

Întoarsă la Boston, Erica va constata în curând că Blake nu avea nici un gând să renunțe la ea. Cu multă insistență, Blake se amestecă în viața ei. O pune în legătură cu sora lui, Fiona, care deținea o agenție imobiliară, pentru a o ajuta să-și găsească un apartament. Aceasta îi face o ofertă foarte avantajoasă la un apartament superb, Erica constatând ulterior că de fapt acesta era proprietatea lui Blake, el locuind cu un etaj deasupra.

”- Întotdeauna ești așa insistent?

– Numai când văd ceva ce-mi doresc.

– Cum de m-am pricopsit tocmai eu cu norocul ăsta?”

(…)

-Ești altfel.”

Erica avea însă un secret întunecat, care-i provoca și acum coșmaruri. Trecutul o izbește din plin într-o seară, pe când se afla cu Blake la un restaurant. Îl revede pe bărbatul, căruia nu-i știa identitatea, dar care o violase în urmă cu patru ani la o petrecere a frăției, răpindu-i inocența. Acesta o privește sarcastic, lui Erica i se face instantaneu rău, iar Blake, îngrijorat, o duce acasă. Erica nu vrea să intre într-o relație cu Blake bazată pe minciună, așa că îi mărturisește tot ce i s-a întâmplat atunci.

”- Sunt o marfă stricată.”

Reacția lui Blake e impresionantă. Îi declară fără echivoc că ea e persoana cu care vrea să fie, afirmând cu multă admirație că o consideră uluitoare.

”- Cum poți să spui asta după tot ce ți-am povestit adineauri?

– Pentru că e adevărat, Erica, o experiență îngrozitoare nu te definește. Iar dacă ar face-o, mă îndoiesc că tu ai mai vrea să fii cu mine.

– Dar vreau, am zis.”

După o noapte plină de pasiune, Blake o șochează însă a doua zi spunându-i că a descoperit identitatea bărbatului care o violase, insistând că ea să depună reclamație împotriva lui. Erica, ce își găsise cu greu liniștea și nu dorea să răscolească trecutul, se ceartă cu el, refugiindu-se la Alli, care se mutase între timp cu Heath, dar nu poate rezista prea mult departe de Blake, căruia îi trimite un mesaj că îi e dor de el. Revederea lor furtunoasă e urmată de noi momente pline de pasiune.

”- Ai avut dreptate, Erica. O să te fac să vrei lucruri pe care n-ai știut niciodată că le vrei.”

Numai că necazurile nu par să-i ocolească. Heath, fratele lui Blake, avea probleme cu drogurile și este prins cu cocaină asupra lui, iar Blake îl internează într-o clinică de dezintoxicare, insistând în același timp ca Erica să se țină departe de Alli până când Heath își va rezolva problemele. Pretenția lui o scoate din sărite pe Erica, care nu poate suporta nevoia lui de a o controla cu totul. Blake se justifică spunându-i că ar face totul pentru a o proteja.

”- Țin la tine. Mă îndrăgostesc de tine și o să fac orice e nevoie să te apăr. Pricepi?”

Complet dată peste cap de el, simțind că viața îi scapă de sub control, Erica are nevoie de un sfat și apelează la Marie. Vorbele acesteia dovedesc o mare profunzime, subliniind faptul că schimbarea este benefică atâta timp cât te afli lângă persoana potrivită.

”- Ești în mare încurcătură, fetiță scumpă, a spus Marie.

– Știu, dar nu vreau să mă pierd, Marie. Am ajuns până aici și asta sunt. Îmi plac viața și independența mea, întocmai cum îți plac și ție. De ce aș vrea să schimb totul și să renunț la ceea ce sunt pentru un om pe care abia îl cunosc?

– Renunți, Erica, pentru că, alături de persoana potrivită, te transformi în ceva mult mai grozav, cu mult mai bun decât ai putea măcar să-ți dai seama acum.

Vorbele ei au avut ecou în sufletul meu, tulburându-mă până în adâncul ființei mele. Buza a început să-mi tremure ușor și am clipit ca să alung lacrimile ce-mi înțepau ochii.

– Cred că-l iubesc, am șoptit. Și asta mă sperie de moarte.”

Curând, Erica nu-și va mai putea nega sentimentele față de Blake, pe care își dă seama că îl iubește total.

”Am deschis ochii și i-am văzut pe ai lui, iar pasiunea și dragostea pe care le-am întâlnit acolo mi-au aprins o durere în piept. Nu mai puteam să neg că-l iubeam pe omul ăsta.”

hacker

Deși Max se hotărâse să facă finanțarea și pregătise contractul in acest sens, Blake se răzgândește brusc și îi propune lui Erica să accepte investiția din partea lui. Erica refuză categoric, nedorind să depindă financiar de el.

”Îl iubeam, nebunește și cu o patimă pe care probabil că nu aveam s-o mai întâlnesc vreodată, însă nu intenționam să devin o femeie întreținută.”

Blake nu este însă omul care să accepte un ”nu” drept răspuns. De altfel, avea propriile lui motive pentru care se răzgândise. Între el și Max era o rivalitate de ani de zile. În adolescență, Blake fusese un hacker, care fusese prins la cincisprezece ani. Tatăl lui Max, Michael, sesizase potențialul lui și îl ajutase să scape de închisoare, oferindu-i ocazia de a lucra legal. Iar acum, la vârsta de douăzeci și șapte de ani, Blake ajunsese miliardar prin propriile puteri, lucru pe care Max nu avea cum să-l egaleze. Dacă ar fi primit finațarea de la Max, Erica ar fi putut ușor deveni un pion în lupta dintre cei doi.

Vă las să descoperiți singuri în carte dacă și de la cine a primit Erica în cele din urmă finanțarea.

Finalul ne mai aruncă o surpriză, Erica descoperind șocată identitatea bărbatului care a violat-o, acesta având o conexiune surprinzătoare cu o persoană nou intrată în viața ei.

Ambii eroi au caractere puternice. Erica a primit mai multe lovituri ale sorții, dar a reușit să le depășească, investind mult timp și energie într-un proiect ambițios, în care s-a implicat cu multă dăruire. Deși îndrăgostită nebunește de Blake, nu vrea să depindă financiar de el, dorind să-și atingă scopul propus prin propriile puteri. Blake este foarte ambițios și inteligent, având o tendință compulsivă de a controla totul. Este implicat total în relația cu Erica, pe care ar vrea să o protejeze de orice rău, apărând de altfel de câteva ori la momentul oportun pentru a o salva din câteva situații critice. Mi-a plăcut foarte mult și semnificația celor două brățări cu diamante pe care i le-a oferit, fiecare având un mic pandantiv prins de ea – o ruletă și o inimioară, simbolizând că ea era persoana ce îl întregea cel mai bine, talismanul lui norocos, cea căreia îi dăruise inima lui în totalitate, fiind capabil de orice sacrificiu pentru ea.

”- Doamne, Erica, m-aș băga și-n foc ca să mă asigur că ești ferită de orice rău!”

Pasionantă, cu multe conexiuni și secrete, momente fierbinți până la incandescență și emoții puternice, cartea te ține în priză de la început până la sfârșit, iar informațiile din final te fac să stai ca pe jar în așteptarea volumului următor.

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

 

2. Atracție fatală (Hardpressed)

„O carte plină de pasiune, dramă, intrigi, inimi frânte, înflăcărare, mister și dragoste.“ – Kiss and Tell Reviews

„Te lasă cu gura căscată și nu vrei decât să dai paginile mai repede.“ – Busy Mom of 3 Blog

„Nu cred că vreo altă carte a avut un asemenea impact asupra mea precum Atracție fatală.“ – Made for You Book Reviews

Atracție fatală ne oferă o fascinantă poveste de dragoste, neconvențională, pasională și foarte fierbinte, condimentată cu multe drame, trădări, intrigi, suferință și mister, petrecută în lumea nemiloasă a politicii de nivel înalt și a afacerilor de mare clasă.

Anumite amănunte din carte mi-au adus aminte de seria ”Cincizeci de umbre” a lui E.L. James, altele de seria Crossfire a Sylviei Day, dar autoarea introduce și destule elemente de originalitate, astfel că fanii celor două serii vor fi cu siguranță captivați.

Cartea este povestită la persoana întâi din perspectiva lui Erika, dar mi-aș fi dorit în anumite momente să aflu și gândurile lui Blake, pe care le subînțelegem totuși din desfășurarea evenimentelor.

La sfârșitul precedentului volum din serie, Întâlnire periculoasă, Erika acceptă în cele din urmă finanțarea lui Blake în sumă de patru milioane de dolari, refuzând oferta lui Max în momentul în care a realizat că ea era doar un pion în lupta celor doi, iar asociindu-se cu Max i-ar fi oferit acestuia un avantaj nedrept în fața lui Blake, care ar fi fost ușor de șantajat prin prisma ei. Totuși, Erika îi pune condiția lui Blake să nu se amestece în conducerea afacerii ei, știindu-i obsesia acestuia de a controla totul.

Tot la sfârșitul primului volum, pornind de la niște indicii descoperite din întâmplare, Erika află identitatea tatălui ei biologic – Daniel Fitzgerald, un politician de succes, aflat în plină campanie electorală pentru postul de guvernator.

Surprinzător, după ce trecuse de primul șoc, Daniel păruse încântat ca Erika să facă parte din viața lui, chiar dacă deocamdată din umbră, pentru a nu-și compromite campania, și o invitase la el acasă. Acolo însă Erika avusese un șoc cumplit, recunoscând în Mark, fiul vitreg al acestuia, pe cel care o violase în primul an de studenție și care încă îi chinuia nopțile, având coșmaruri îngrozitoare. Mai mult, Mark pare extaziat să o reîntâlnească, amenințând-o fățiș că el dorea să reia relația cu ea. Blake aflase însă unde plecase, folosindu-se de rețeaua lui de informații, și apare la momentul oportun și o salvează, având grijă să lanseze și câteva amenințări printre dinți.

Revenirea lui Mark în viața ei nu era singura sursă de îngrijorare pentru Erika. Se părea că cineva din fosta grupare de hackeri din care făcuse parte Blake în adolescență aflase de asocierea lor, iar acum făcea tot posibilul să-i saboteze site-ul de modă pe care îl deținea, ținându-l în permanență sub un tir de atacuri informatice.

La începutul volumului al doilea, Atracție fatală, asistăm la eforturile Erikăi de a-și menține afacerea competitivă, în ciuda amenințărilor informatice repetate. Pentru că refuzase să-i dea codul de acces lui Blake și echipei acestuia de informaticieni, tot greul cădea pe umerii lui Sid, informaticianul alături de care începuse afacerea. Pentru a-i ușura acestuia misiunea, Erika îl angajase pe James, un informatician foarte priceput, dar în același timp tatuat și sexy.

De asemenea, în urma plecării bunei ei prietene Alli, Erika trebuise să angajeze o altă persoană care să se ocupe de marketing și, la recomandarea unei prietene din facultate, îi oferise postul Risei, o tânără foarte ambițioasă și entuziastă.

În ceea ce privea realația personală cu Blake, Erika realizează că se îndrăgostise total de el, în ciuda tendințelor obsesive de control ale acestuia.

”Ceea ce eram împreună devenise mult mai puternic, o forță ce-mi tăia răsuflarea și făcea ca orice altceva să cadă pe locul doi. Oricât de puțin îmi plăcea s-o recunosc, Blake Landon devenea cu repeziciune totul pentru mine.”

Erika recunoaște sincer în fața lui Blake că o parte din ea ar dori să-i predea controlul total asupra vieții ei, chiar și în momentele în care i se opunea cu înverșunare. Prea mult timp avusese grijă de ea de una singură… Totuși, nu îi putea lăsa atâta control asupra vieții ei, fiind vital pentru ea să-și păstreze o brumă de independență. Ca o soluție de compromis, în dormitor era însă dispusă să o lase să o domine cum dorea el.

”- Tu ai grijă de ceilalți și știu că pot avea încredere în tine cu orice aș lăsa în sarcina ta. Recunosc lucrul acesta și mă lupt cu el, pentru că mă sperie al naibii de tare. Nu-ți pot acorda atâta control asupra vieții mele. Pur și simplu nu pot. Dar cred că, în ceea ce privește sexul, te-aș putea lăsa să mă domini așa cum vrei.”

Dar Blake nu dorea încă să ducă relația lor intimă la un alt nivel, oricât și-ar fi dorit-o. Teama de a nu o răni era prea mare și nu era sigur că ea putea să suporte modul dur preferat de el.

Fosta iubită a lui Blake, Sophie, fusese cea care îl inițiase în aceste preferințe, fiind o adeptă înfocată a BDSM și acceptând cu mult entuziasm poziția de sclavă sexuală. Blake rupsese relația cu ea în momentul în care ea începuse să ceară lucruri din ce în ce mai periculoase.

Iubindu-l foarte mult, Erika dorea să îi ofere tot ceea ce el avea nevoie, având deplină încredere în el că nu îi va face rău.

Participând împreună cu Blake la o gală găzduită de firma lui Daniel, la invitația acestuia, Erika îl reîntâlnește din nou pe Mark, care profită de un moment în care Blake era reținut în altă parte și o invită la dans, făcându-i avansuri și precizându-i că el n-a renunțat la ea.

Vechile atacuri de panică i se declanșează lui Erika, înnebunindu-l de grijă pe Blake, care este orbit de furie aflând de amenințările lui Mark.

La scurt timp după aceea, Mark este găsit mort în apartament, toate aparențele conducând la concluzia că s-a sinucis, iar Erika se simte eliberată de presiunea psihică enormă sub care se simțise de când îl reîntâlnise.

În timp ce Blake era plecat cu afaceri, Erika pleacă într-un bar cu echipa ei pentru a sărbători un nou contract pe care îl obținuseră. A fost momentul în care a realizat că James o privea cu alți ochi decât ca pe o colegă. Pretextând că vrea să-i arate o lovitură la biliard, s-a apropiat prea mult de ea, moment în care au fost surprinși de Heath, fratele lui Blake, care îl trimisese după ea, înnebunit că nu îi răspundea la telefon.

Incidentul respectiv i-a oferit pretextul lui Blake de a trece relația cu Erika la alt nivel. Pentru a o ”pedepsi”, Blake o bate la fund pe Erika iar aceasta, spre surprinderea ei, se simte incitată de experiență.

”Savuram pedeapsa, primeam cu brațele deschise expresia fizică a tot ceea ce fierbea în mine. Totul ieșea la suprafață. Trupul mi s-a relaxat, chiar în timp ce Blake mă lovea, ca și cum aș fi fost complet descompusă, redusă la cea mai simplă, neprelucrată stare pe care mi-o puteam închipui. Nu reușeam să pricep de ce, dar întreaga situație avea ceva ce mă făcea să mă simt foarte bine.”

Pentru Blake, acceptarea pedepsei de către ea consfințea faptul că ea realiza că îi aparținea în totalitate.

”- A mea. Ești a mea. Exact așa. Corpul tău, sufletul tău. Fiecare părticică din tine.”

Din păcate însă, întreaga existență a Erikăi fusese dată peste cap, iar ea nu mai avea libertatea propriilor alegeri. Daniel o căutase și îi mărturisise că el îl omorîse pe Mark, pentru a-l pedepsi pentru ceea ce îi făcuse ei și pentru a o elibera pe ea de obsesiile lui. Dar totul avea un preț, iar ea trebuia să se revanșeze dedicându-i-se lui cu totul, renunțând la afacerea ei și canalizându-și toată energia pentru a-i susține campania lui electorală. Mai mult, pentru că Blake îndrăznize să îl amenințe, ea trebuia să rupă orice legătură cu el, în caz contrar el va avea grijă ca el să fie eliminat, întocmai ca și Mark. Pentru a fi cât mai convingător și a o convinge că nu glumea, Daniel o brutalizează, trăgându-i un dos de palmă.

Disperată ca Daniel să nu-și pună amenințările în practică, iubindu-l prea mult pe Blake ca să riște orice i-ar fi pus viața în pericol, Erika pretextează că are o nevoie de o pauză și mai mult spațiu și pleacă din apartamentul ei, vecin cu cel al lui Blake, să locuiască la Marie.

Blake este înnebunit de durere, nepricepând motivele ei și crezând că plecarea ei are legătură cu noaptea precedentă, iar limitele pe care le depășiseră împreună o copleșiseră. Este disperat să repare lucrurile, promițând orice, dar Erika este neclintită.

Urmează o perioadă de chin pentru amândoi, fiecare suferind cumplit din cauza despărțirii.

Blake folosește orice armă pe care o avea la îndemână pentru a o recuceri, urmărind-o peste tot iar apoi, văzând că nu are succes, s-a afișat cu fosta lui iubită, Sophie, pentru a o face geloasă. Erikăi i s-a frânt inima când i-a văzut împreună, deși din punctul lui de vedere ea îl părăsise fără nici un motiv. Este distrusă sufletește, realizând că nici o pierdere de până atunci nu însemnase nimic în comparație cu ce simțea în acel moment.

”Mai pierdusem și alți oameni. Știam cum să-mi iau adio. Dar nu-mi aminteam să fi suferit cândva la fel de mult. Sensul vieții mele, motivul pentru care mă trezeam în fiecare dimineță, tot ce-mi dădea până atunci speranță îmi fusese răpit.”

”Cea mai mare iubire a mea se transformase în cea mai mare pierdere.”

În același timp James, care văzuse urmele lăsate de palma lui Daniel pe obrazul ei, era convins că Blake o brutalizase și de aceea s-au despărțit și își intensifică eforturile să o cucerească.

Totuși, în ciuda faptului că James se purta foarte grijuliu și simțea o oarecare atracție față de el, Erika realizează că, pentru ea, Blake va rămâne singurul bărbat pe care-l putea iubi.

”Și atunci mi-am dat seama: Blake era singurul pe care aveam să-l las vreodată să se apropie de mine. Cumva el prinsese rădăcini în sufletul meu și asta nu avea să se mai schimbe, indiferent cât de multe și pătimașe întâlniri ocazionale aș fi avut cu James.”

Blake își intensifică atacurile emoționale asupra ei, afișându-se cu Risa, angajata ei. A fost momentul în care Erika a clacat și s-a dus la el la birou să-i ceară socoteală, moment pe care Blake îl aștepta cu nerăbdare, recunoscând că scopul lui a fost să o provoace intenționat, făcând-o geloasă și mărturisindu-i că nici Sophia, nici Risa nu contau pentru el și că nu avusese nicio relație cu nimeni de când o întâlnise pe ea. Mai mult, indiferent cât ar fi durat și indiferent ce ar fi presupus, era hotărât să facă orice pentru a o aduce înapoi.

”- Indiferent ce te-ar fi luat de lângă mine, o să îndrept lucrurile, îți promit!

– Situația asta n-ai cum s-o îndrepți, Blake.

– Pe naiba! Aș face orice ca să te aduc înapoi. Înțelegi? Orice!”

Rugămintea sfâșietoare din glasul lui a copleșit-o pe Erika, toate sentimentele ei izbucnind la suprafață și mărturisindu-i lui Blake ceea ce el dorea cu disperare să audă.

”- Te iubesc foarte mult!”

Blake o imploră să lupte, să nu renunțe la relația lor.

”- Atunci nu renunța la noi. Iubește-mă, fir-ar să fie! Te rog, scumpo! Lasă-mă să te iubesc și eu pe tine!”

Iubirea necondiționată a lui Blake, care nu încetase nicio clipă să lupte pentru ea chiar dacă nu înțelesese motivul pentru care îl părăsise, îi insuflă curajul lui Erika să-l înfrunte pe Daniel și să încerce să găsească o cale prin care să poată să fie din nou împreună.

Personaje puternice și fascinante, momente tensionate, altele foarte fierbinți, replici incitante, sentimente arzătoare, drame și trădări, toate te țin în priză de la începutul până la sfârșitul cărții, iar după ce dai ultima filă aștepți cu nerăbdare să citești următorul volum din serie.

3. Pasiune ametitoare (Hardline)

Meredith Wild are talentul extraordinar de a descrie acele momente din viață și din relațiile de iubire care adesea rămân nespuse. Scoate la iveală detalii cu o semnificație profundă.“ – Heroes and Heartbreakers

Meredith Wild este o magiciană a cuvintelor. Țesătura scrisului ei este uimitoare, delicată, provocatoare și seducătoare. Personajele ei sunt complexe. Când suferă, și tu suferi. Când iubesc, și tu iubești.“ – Goodreads

„Felul în care scrie Meredith Wild te vrăjește, pur și simplu.“ – Never Ending Book Basket

Pasiune amețitoare, volumul al treilea din seria Hacker, ridică miza, pasiunea dintre Blake și Erica atinge cote amețitoare, dar în același timp relația lor e pusă la grea încercare atât de evenimentele din trecut cât și de faptele din prezent. Avem de-a face cu un Blake din ce în ce mai dominant, Erica pierzând tot mai mult teren, cedând tot mai mult în fața nevoii lui obsedante de control. În timp ce Erica și Blake luptă să-și întărească relația, vechii dușmani crează noi probleme, iar tensiunea atinge cote maxime în anumite momente.

La începutul acțiunii, Erica descoperă că Risa și Max creaseră o clonă a site-ului ei, folosindu-se de informațiile obținute din interior de Risa în perioada cât lucrase pentru Erica, iar acum îi făceau o concurență puternică, reușind să-i ”sufle” câteva contracte importante.

În plan personal, Erica descoperă că era încântată de jocurile sexuale propuse de Blake, acceptând cu plăcere ”pedepsele” și rolul dominant al acestuia în pat.

Cei doi sunt mai îndrăgostiți ca niciodată unul de celălalt, iar Blake o ia complet prin surprindere, ducând-o într-o vacanță romantică și cerându-i să fie soția lui, dorind să oficializeze cât mai repede relația lor.

”- E o nebunie! Am șoptit.

– O fi o nebunie, dar e viața noastră și vreau să mi-o petrec alături de tine, ca soț al tău. Vreau să mă întorc acasă știind că tu o să fii întotdeauna acolo. Vreau să fac dragoste cu tine în fiecare noapte și să mă trezesc lângă tine în fiecare dimineață, până la sfârșitul zilelor.”

”- Te iubesc, Erica. N-o să înțelegi niciodată cât de mult, dar eu o să mă străduiesc al naibii de tare să-ți arăt.”

Deși Erica era încă speriată de ideea de a-și pierde independența, era hotărâtă să se implice cu trup și suflet în relația lor.

”Încă eram în al nouălea cer, însă pe amândoi ne așteptau realități mult mai puțin plăcute. Orice necazuri aveau să ne iasă în cale, urma să le înfruntăm împreună. Îi promisesem lui Blake că așa va fi. Gata cu fuga și încercările de a fi puternică pe cont propriu. Nu-mi venea ușor să mă lupt cu propria fire independentă, dar acum, mai mult ca niciodată, era important să-mi împart viața cu el, la bine și la rău.”

Din păcate, erorile de judecată din trecut au avut un efect de bumerang, întorcându-se și lovind-o în plin pe Erica. Risa îl întâlnește pe Blake la o petrecere și îi dezvăluie faptul că Erica a avut o relație cu James, ea surprinzându-i pe când se sărutau. Vechile resentimente și frustrări îi revin brusc lui Blake, care, gelos și rănit sufletește, o confruntă furios pe Erica, cerându-i să-i spună adevărul. Erica încearcă să se apere, spunându-i că acel sărut a fost tot ceea ce se întâmplase între ea și James, într-un moment în care ea se simțea vulnerabilă, fiind despărțită de Blake, iar el se afișa cu Risa. Blake punctează însă faptul că toate acestea fuseseră doar din vina ei, pentru că nu avusese încredere în el, încercând să găsească de una singură soluții și ascunzându-i adevăratele motive pentru care îl îndepărtase de ea, el întâlnindu-se cu Risa doar pentru a o provoca și a o face geloasă. Deși Erica încearcă din răsputeri să-l înduplece, promițându-i că va face orice va vrea el în pat, partida furtunoasă de dragoste ce urmează, deși complet satisfăcătoare pentru amândoi, nu reușește să-i împace, Blake părăsind-o imediat după aceea, Erica rămânând pustiită sufletește.

”Trecuse dincolo de o graniță invizibilă, despre a cărei existență nu știam. Poate că și eu întrecusem o limită, prin faptele cu care-l scosesem din fire. Însă golul pe care mi-l lăsase în suflet nu semăna cu nimic din ce mai simțisem până atunci în relația noastră. Acel loc arunca acum o umbră asupra durerii și pedepselor la care mă supusese, făcându-le să pară mult mai întunecate.”

Din păcate, nici în zilele următoare Blake nu s-a arătat prea ușor de înduplecat, punând condiția fermă ca ea să renunțe la tendințele ei de independență și de a găsi soluții de una singură, fără ca măcar să-l consulte.

”- Înseamnă că vii la mine înainte de a începe măcar să te gândești la vreo decizie pripită. Înseamnă să mă implici, astfel încât să mă pot asigura că apelezi la mine, ceea ce include și îndepărtarea lui James din afacerea ta. Înseamnă să-mi ceri ajutorul la nevoie și să nu-mi ascunzi nimic, niciodată. Iar când se ivește o situație de care e mai logic să mă ocup eu, mă lași s-o gestionez. Orice-ar fi.”

Mai mult, de data aceasta Blake a refuzat orice negociere, dându-i practic un ultimatum care a îngrozit-o pe Erica, făcând-o să se simtă precum un animal în cușcă încolțit.

”- Vreau totul Erica! Nu accept nimic mai prejos. Bagă la cap sau…”

Urmează o perioadă de iad sufletesc pentru Erica, care era îngrozită de ideea de a-l pierde pe Blake. Gândind obiectiv, realizează că situația în care se aflau era și din cauza ei, întrucât îl provocase și îl înfruntase în permanență, speriată de ideea că și-ar putea pierde controlul asupra propriei vieți și afaceri, iar acum realiza că nimic nu mai avea importanță dacă Blake pleca din viața ei. Propriile reflecții se cristalizează în sfatul pe care i-l dă bunei ei prietene Alli, care era măcinată, la rândul ei, de grija că Heath ar putea cădea din nou în capcana drogurilor.

”- Nu mai tot aștepta să se întâmple chestii rele! Cel mai bun lucru pe care-l poți face e să-l iubești, să-i arăți că-ți pasă și să profiți la maximum de fiecare minut pe care-l aveți. Nu te mai strădui să controlezi ceea ce nu poți controla.!”

În perioada cât fuseseră despărțiți, Blake suferise ca un câine, neînțelegând de ce ea îl îndepărtase fără un motiv, înnebunit de gelozie și de gândul că ar putea să o piardă pentru totdeauna. De fapt, toate certurile lor fuseseră din faptul că ea se încăpățânase să mențină o distanță față de el, încercând să-și apere un teritoriu personal în care nu dorea să lase accesul nimănui.

”Nu voiam să ne mai certăm și nu voiam ca relația noastră să se transforme într-un câmp de luptă. Poate că și ăsta era motivul pentru care Blake nu-mi oferea nicio altă alternativă. Amândoi sufeream și eram nefericiți, drept consecință a gafelor mele, iar acum mă făcea să plătesc pentru ele sau să mă schimb.”

Conștientizând propriile greșeli, neconcepând ideea că l-ar putea pierde, Erica ajunge să capituleze total în fața lui, renunțând și la ultima fărâmă de independență. Câteodată, trebuie să pierzi pentru a câștiga ceva mult mai prețios…

”- Nu merge așa. Despărțirea ne distruge. Nu pot să trăiesc fără tine. Abia dacă reușesc să supraviețuiesc o noapte. Cum să risc să te pierd pentru o viață? Dacă nu vrei să-mi acorzi acestă mică favoare, atunci n-am de ales, nu-i așa? Deci te las să câștigi. Îți încredizez tot ce am: trup, suflet și afacere. Ia ce vrei, fii oriunde ai nevoie să fii.”

Deși cartea e scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Erica, din schimbul de replici putem să deducem și motivațiile lui Blake. Un adevărat luptător și cuceritor, Blake a schimbat tactica, forțând nota și obligând-o pe Erica să ajungă mai repede la concluzia pe care o dorea. Nemaidorind să mai treacă vreodată printr-o situație de criză ca cea din trecut, când el orbecăia încercând din răsputeri să găsească o strategie să o recucerească, neavând niciun indiciu de ce îl îndepărtase din preajma ei, Blake a decis să joace dur, la cacealma, amenințând-o cu o despărțire în care era evident că el nu credea, fiind mult prea îndrăgostit de ea, ținându-se departe de ea în tot acest război al nervilor, întrucât realizase că dacă ar fi fost lângă ea ar fi sfârșit prin a face dragoste cu ea și a se înmuia.

”- Tot ce mi-am dorit, din ziua în care te-am cunoscut, a fost să-ți câștig încrederea. Vreau să-ți stau alături, să te ajut, să te ocrotesc. Nu pot să fac nimic din toate astea așa cum trebuie, când tu te lupți cu mine și mă respingi.

– N-am s-o mai fac, îți promit!

Privirea i s-a mai îmblânzit. Mi-a cuprins talia cu brațul și m-a tras mai aproape de el.

– Iar eu îți promit că niciodată n-o să-ți regreți alegerea!”

Gesturile lui Blake din perioada următoare ne dovedesc faptul că el n-a încercat niciodată să-i înfrângă spiritul, el cedându-i un loc în consiliul de administrație al propriei lui firme, arătându-i că era dispus să ofere la fel de mult pe cât pretindea.

”- Dar nu vreau să crezi că tu n-ai niciun pic de putere în relația noastră, că n-ai niciun cuvânt de spus. Până la urmă, tocmai însuflețirea asta m-a atras la tine, deci ultimul lucru pe care aș vrea să-l fac ar fi să înăbuș flacăra dinăuntrul tău. M-am gândit și cred că un loc în consiliul de administrație ar fi o formă perfectă prin care să contribui cu experiența ta în lansarea unei mici afaceri.”

Un moment dramatic se petrece la petrecerea lor de logodnă, dată de părinții lui Blake. Max, vechiul rival al lui Blake, înnebunit de furie că acesta îl îndepărtase din conducerea firmei, apare acolo alături de tatăl lui, mentorul lui Blake. Pretextând că dorește să discute cu ea pentru a clarifica un anumit aspect, Max o atrage pe Erica într-o cameră, unde o droghează și încearcă să o violeze, fiind salvată în ultimul moment de Blake, care îl stâlcește în bătaie pe Max.

Șocul emoțional este cumplit pentru Erica, reînviindu-i vechile coșmaruri ce le avea după trauma suferită în trecut, când fratele ei vitreg o violase cu brutalitate, răpindu-i inocența.

Blake o înconjoară cu multă grijă, dovedindu-se capabil de o tandrețe înduioșătoare, ajutând-o să depășească cumplitul moment ce-i deșteptase temerile din trecut.

”… străpunseserăm o barieră, lucru pe care îl reușiserăm împreună. Eu nu lăsasem trecutul să ne despartă și avuseserăm îndeajuns de multă încredere unul în celălalt, încât să ne ridicăm deasupra temerilor pe care acel trecut ni le sădise în suflete.

Pe parcursul ultimelor săptămâni, ceva se schimbase între mine și Blake. Dincolo de suișuri și de coborâșuri, de piedicile din drum, învățam să înaintăm împreună. Uneori pașii nu ni se potriveau și ne poticneam, dar ne găseam un nou ritm. Și de fiecare dată când ne acordam încredere unul altuia, ne mișcam cu ceva mai multă grație.

Faptul în care Blake făcuse dragoste cu mine în noaptea precedentă era tocmai ilustrarea acelei grații, iar eu mă simțeam cât mai ușurată și mai împlinită.”

Erica și Blake ajunseseră în sfârșit să formeze o adevărată echipă, unită și indestructibilă, fiecare găsind sprijin și alinare în celălalt, dar problemele lor erau departe de a se fi terminat. Vechii dușmani pândeau din umbră, iar finalul, ca și în precedentele volume, ne face să ardem de nerăbdare până la apariția următoarei cărți din serie.

 

4. Legătură fragilă (Hard Limit)

„Senzual și neașteptat de tandru...” – Kirkus Reviews

Legatura fragilă e pasiune pură, iar tensiunea erotică este aproape insuportabilă!” – Sexy Book Reviews

Minunat scrisă… Cu personaje atât de autentice, încât nu vrei ca povestea să se termine.” – Books and Beyond Fifty Shades

Meredith Wild știe să îmbine perfect iubirea și suferința. Pentru fiecare moment dureros ne oferă unul magic.” – Sizzling Pages Romance Reviews

Legătură fragilă este o carte bine scrisă, care te poartă printr-un vârtej de evenimente încărcate de tensiune, iar momentele de pasiune dintre cei doi eroi sunt fierbinți până la incandescență. Trădări, răzbunări, neliniști, corupție la nivel înalt, suspans și crimă – toate se împletesc într-un amestec captivant care te face să nu poți lăsa cartea din mână odată ce ai început-o.

Deși nunta cu Blake se apropia cu pași repezi, Erica era frământată de multe îndoieli, singura certitudine din viața ei fiind că îl iubea pe acesta cu disperare.

Nesiguranța îi fusese alimentată de câteva aluzii răutăcioase ale Sophiei, fosta iubită a lui Blake, care o făcuseră să realizeze că existau zone întregi din trecutul lui Blake despre care ea nu știa nimic iar el refuza să vorbească despre ele. Erica începe să fie din ce în ce mai îngrijorată de faptul că, neînțelegându-l complet și neconștientizându-i dorințele, în timp îl va pierde, neputând să îl facă fericit.

”Cine era Blake… de fapt? Din ce e clădit omul? Ce ne face pe oricare dintre noi să fim cine suntem la un moment dat?

În momentul acela, pentru mine Blake juca mai multe roluri. De amant, de prieten, de tămăduitor. Și, da, pe cel de mentor. M-am crispat, detestând sensul peiorativ pe care Sophia îl dăduse cuvântului. Oare cine fusese Blake pentru ea? Chiar se schimbase atât de mult de dragul meu? Oare asta avea să-l deranjeze odată cu trecerea anilor petrecuți împreună? Veșnicia durează mult.

Pentru prima dată după multă vreme, închipuirile mele despre traiul fericit până la adânci bătrâneți erau întinate de posibilități nedorite. Dacă urma să mă mărit cu omul pe care-l credeam, numai pentru a descoperi că, de fapt, Blake e cu totul altcineva? Ce aveam să mă fac atunci? Cum Dumnezeu să pot supraviețui fără el, sau cu el, știind că nu-l fac fericit așa cum reușiseră altele?”

Însă adevărul este de multe ori incomod iar răspunsurile dureroase, iar incursiunile Ericăi în trecutul lui Blake o vor aduce pe pistă alunecoasă, punându-se singură în situații dificile pe care nu știa cum să le gestioneze.

Săpăturile ei au scos la suprafață latura sălbatică a lui Blake, cea obsedată de control și dominare.

”- Deși îți cunoaștem trecutul cu Mark, nu m-am putut ține la distanță. Am încercat să mă schimb, să devin un om mai bun de dragul tău. Dar tu m-ai tot îndemnat să revin la cel pe care-l știu. Pe calea asta am mers, încercând să fiu bărbatul pe care-l meriți și să-ți ofer tot ce-ți dorești.

– Ești, Blake, și îmi oferi.

– Da, dar uneori lucrurile merg prea departe. Deși îmi doresc controlul, uneori mi-l pierd. Câteodată nu reușesc să mă opresc. Aș vrea să pot alege mereu cu grijă momentele noastre. Îți cunosc corpul și știu la ce râvnești. Însă uneori nu am cum să-mi înfrânez vechile dorințe, iar asta ne sperie de moarte pe amândoi.”

Însă, deși Blake i-a forțat de mai multe ori limitele Ericăi în timpul jocurilor lor din dormitor, experiențele senzuale oferite de el au dus-o pe noi culmi de satisfacție, făcând-o complet dependentă de el și făcând-o incapabilă să-i spună ”nu”.

În ciuda atitudinii lui arogante și dominatoare, este evident că și Blake era la fel de dependent de ea, fiind îndrăgostit până peste cap.

”- Tu ești în sufletul meu, Erica. N-aș putea să mă ascund de tine nici dacă aș încerca. Dar… (…)

– Dar ai grijă cu el, OK? Deții mai mult control decât îți imaginezi.

Inima mi-a stat în loc, iar dragostea a început să-mi pulseze din centrul corpului în fiecare membru, încălzindu-mă și înmuindu-mă în brațele lui. Buzele îmi tremurau. Povara îmi fusese ușurată.”

Mi-a plăcut că, în acest volum, avem și un prolog din perspectiva lui Blake în care avem posibilitatea să-i auzim gândurile și să-i înțelegem și motivațiile acestuia.

”Era drogul fără de care refuzam să trăiesc, indiferent de câte ori m-ar fi respins ea. Mă luptasem din răsputeri să domin relația dintre noi doi, ca s-o protejez, s-o feresc din calea celor ce-ar fi fost în stare să-i facă rău unuia dintre noi, pentru a-l distruge pe celălalt. Nu puteam să cedez controlul și să risc să pierd ceva mai important: singura persoană care intrase în viața mea și o făcuse să merite trăită.”

Pe plan profesional, viața Ericăi ia o întorsătură neașteptată în momentul în care primește o ofertă de nerefuzat, pe care ea insistă să o negocieze singură, cerându-i imperativ lui Blake să nu se amestece. Însă, întocmai ca un cal troian, oferta incredibil de atrăgătoare ascundea în spatele ei motivații întunecate de răzbunare, iar Erica va descoperi că a fost trădată și păcălită doar după ce tranzacția fusese finalizată.

Pe lângă tot caruselul emoțiilor din viața personală și cea profesională, Erica mai avea de înfruntat un alt pericol potențial, presa fiind pe urmele ei după ce se aflase informația că Daniel era tatăl ei, iar ancheta poliției privind moartea lui Mark era în plină desfășurare. În același timp, oamenii periculoși de care se înconjurase Daniel erau ca o bombă cu ceas, Erica temându-se pentru viața și siguranța lui Blake.

Evenimentele iau o turnură de-a dreptul dramatică în final, pericolul atingând cote alarmante și suspansul crescând amețitor.

Finalul aduce noi elemente surpriză și nu pot decât să sper că ultimul volum va apărea cât mai repede pentru a vedea cum se vor limpezi toate situațiile.

5. Iubire triumfătoare (Hard Love)

Iubire triumfătoare este un foarte frumos și satisfăcător final al unei serii intense, care ne-a purtat printr-un adevărat carusel al emoțiilor. Nici în acest ultim volum nu vor lipsi situațiile tensionate, pe muchie de cuțit, dar și momente de pasiune înflăcărată, fierbinți până la incandescență.

Într-o perioadă relativ scurtă de timp, de doar câteva luni, cei doi eroi, Erica și Blake, au fost nevoiți să treacă prin multe situații extrem de dificile. Au fost mințiți, amenințați, șantajați și trădați, inclusiv viața fiindu-le pusă în pericol. Aflați în situații limită, nu au luat de fiecare dată cele mai bune decizii, ajungând chiar să se despartă pentru o scurtă perioadă de timp. Însă iubirea puternică, aproape vecină cu obsesia, pe care o simțea fiecare dintre ei pentru celălalt, i-a ajutat în final să-și găsească calea împreună, depășind toate obstacolele.

”Lumina dansa pe inelele mele, în timp ce eu meditam la călătoria prin care viața ne purtase de-a lungul a numeroase luni. Fuseserăm răniți, amenințați și trădați. Descoperiserăm dragostea, iertarea și speranța. Trecuserăm prin toată gama de emoții și trăiri, dar încă rezistam, preocupați pentru următoarea aventură.”

În precedentele volume din serie am precizat de mai multe ori că mi-aș fi dorit să aflu și gândurile lui Blake, iar în acest volum mi s-a îndeplinit dorința, povestea alternând capitolele scrise la persoana întâi din perspectiva Ericăi cu cele scrise la persoana întâi din perspectiva lui Blake.

La sfârșitul precedentului volum din serie, Legătură fragilă, Erica a fost împușcată de unul din oamenii lui Daniel, de fapt chiar cel care îl omorâse pe Mark la ordinul lui Daniel. Întrucât Daniel nu cedase șantajului acestuia, bărbatul se răzbunase încercând să o omoare pe Erica. În urma rănilor suferite, Erica a pierdut un ovar și o parte din uter, posibilitatea ca ea să mai poată rămână însărcinată fiind foarte redusă. Te impresionează dragostea necondiționată și sprijinul pe care i-l oferă Blake Ericăi pentru a o ajuta să depășească trauma sufletească.

Pe de altă parte, Daniel, deși chiar el îl omorâse pe atacatorul Ericăi, salvându-i acesteia viața în ultima clipă, a fost chinuit de remușcări, fiind conștient că doar din cauza faptelor sale, viața fiicei lui fusese pusă în pericol. În scopul de a o proteja pe aceasta, Daniel a decis să se retragă din viața ei.

”- Tu ești fiica mea. Singurul meu copil. Te iubesc, dar e timpul să plec.”

La începutul cărții îi regăsim pe Erica și Blake în luna de miere, într-un peisaj exotic, fericiți și liniștiți, ”departe de lumea dezlănțuită”. Totuși, chiar și în acele momente, cei doi erau conștienți că perioada idilică nu avea cum să dureze la nesfârșit, iar problemele pe care le aveau nu aveau cum să dispară de la sine.

Din păcate, ceea ce nu aveau cum să anticipeze a fost o nouă ”lovitură sub centură”, dată de un vechi dușman al lui Blake – Trevor Connors. Astfel, imediat după reîntoarcerea în Boston, Blake a fost pus sub acuzare de FBI, fiind bănuit că a fraudat alegerile electorale pentru a-i asigura victoria lui Daniel.

Aflați sub o presiune enormă, nici Erica și nici Blake nu au acționat prea bine. Blake a fost rănit de faptul că Erica se îndoise de nevinovăția lui, iar Erica a fost bulversată de faptul că Blake refuza să se apere, indicându-le anchetatorilor identitatea adevăratului făptaș.

În toată această perioadă întunecată, se părea totuși că un mic miracol se produsese în viața lor, toate simptomele sugerându-i Ericăi că rămăsese însărcinată. Aceasta, simțindu-se responsabilă față de ființa ce începuse să se dezvolte în ea, a decis să acționeze de una singură pentru a obține probele necesare dovedirii nevinovăției lui Blake.

”În joc erau dragostea noastră, viața pe care o clădeam, libertatea lui Blake și poate mai mult de atât. Dacă el nu avea să le ocrotească, atunci cine?

Deodată, învălmășeala gândurilor s-a potolit și mi-am dat seama ce trebuia să fac. Am urcat la etaj, m-am dus la dulap și, ignorând cearșafurile mototolite ce aminteau de pasiunea nopții trecute, mi-am căutat valiza. Apoi m-am apucat să-mi fac bagajele.”

Din păcate, persoana la care a apelat a refuzat-o categoric, dezamăgind-o profund.

Schimbând perspectiva, te înduioșează suferința lui Blake care, neștiind de ce Erica plecase de acasă și își închisese telefonul, era convins că ea intenționa să îl părăsească, gând care-l paraliza de frică, întrucât, fără ea alături, s-ar fi stins toată lumina din viața lui…

”Nimic nu avea să fie în regulă înainte ca ea să se întoarcă acasă. Dacă mi-ar fi dat șansa să mă justific, aș fi îndreptat lucrurile.”

”Nervozitatea mi-a făcut nervii să se strângă. Nu aveam s-o las să mă părăsească. Poate că i-ar fi fost mai bine cu cineva care să n-aibă mintea făcută varză, dar nu-mi păsa. În mod egoist, intenționam să lupt cu ghearele și cu dinții ca s-o păstrez prin orice mijloace.”

Împăcarea lor este foarte emoționantă, amândoi realizând că au greșit unul față de celălalt și, fără voia lor, fiecare l-a făcut pe celălalt să sufere…

”Am simțit o strângere de inimă. Uram faptul că suferise atât de mult. Acum era curat și bărbierit, însă când mă întorsesem acasă era o epavă. Niciodată nu-l văzusem așa de dezolat.”

Mi-a plăcut că autoarea nu a creat personaje perfecte, reacțiile acestora fiind credibile și umane.

”După ce-i lăsasem lui Blake un mesaj care să-i amintească de angajamentele pe care ni le luasem unul față de altul, mă gândisem mult la jurămintele noastre și la ce însemnau ele, atât din vedere simbolic, cât și al cuvintelor în sine. Reprezentau promisiuni de a construi, nu legi ce așteptau să fie încălcate. Eram oameni. Imperfecți. Încă tineri, din multe puncte de vedere, deși deprinși cu mersul lumii.

Ne răniserăm reciproc. Ne dăduserăm câteva lovituri puternice și, cumva, ne regăsiserăm drumul spre dragoste și înțelegere. Ne schimbaserăm. Și, de-a lungul călătoriei, fiecare lecție dură împletise mai strâns relația dintre noi.”

Vă las să descoperiți singuri în carte cum se vor desfășura lucrurile în continuare, dacă și cum va reuși Blake să-și susțină nevinovăția și ce alte evenimente se vor mai produce.

Finalul cărții ne mai rezervă câteva răsturnări de situații, unele personaje apar într-o cu totul lumină decât le-am perceput până atunci, beneficiind chiar de o a doua șansă neașteptată

După un roller coaster plin de adrenalină, epilogul cărții este foarte fericit, convingându-ne pe deplin de trăinicia relației dintre Erica și Blake peste timp.

”- Nu sunt sigură că există așa ceva, dar dacă ar fi, centrul lumii e dragostea noastră, Blake. Fiecare bucurie… fiecare lucru frumos pe care-l am în viață i se datorează ei.

Blake a închis ochii și m-a tras mai aproape, până când și-a lipit fruntea de a mea. Apoi a ridicat-o, cucerindu-mă cu o privire adâncă, emoționantă.

– O s-o ai mereu!”

Mi-a plăcut că autoarea ne-a mai pregătit o surpriză, oferindu-ne și o scenă bonus, întorcându-ne acolo unde a început totul și având ocazia specială de a descoperi exact la ce se gândea Blake atunci când Erica a intrat pentru prima dată în sala de ședințe a companiei Angelcom, scenă pe care o văzusem deja din perspectiva Ericăi în Întâlnire periculoasă, înțelegând abia acum comportamentul lui Blake, ce păruse cumva paradoxal atunci.

M-a emoționat și capitolul de Mulțumiri de la final, în care Meredith Wild a dedicat cartea celor trei copii ai săi, fără a omite să-i mulțumească, pe lângă altor colaboratori, și soțului ei, alături de care trăiește o dragoste nebună, fapt care a inspirat-o, de altfel, și în realizarea intrigii.

”Cartea asta e pentru prichindeii mei, S., A. și E., care, deși eu refuz să accept, nu o să rămână pentru totdeauna așa de mici. Cu toate că acum s-ar putea să nu vi se pară evident, vă dau cuvântul meu că în fiecare zi din viețile noastre nebune și agitate, mă simt copleșită de mândrie, uimire și mai multă dragoste pentru voi decât aș putea vreodată să exprim cu adevărat în cuvinte.”

”Mai presus de toate, aș vrea să-i mulțumesc soțului meu, Jonathan, doar că vorbele îți mulțumesc n-o să fie niciodată de ajuns. Nu-mi imaginez c-aș fi scris vreodată o poveste despre două personaje care se iubesc cu patimă, fără să fi cunoscut și eu însămi o astfel de dragoste nebună. Îți mulțumesc că ești apărătorul meu, cel mai bun prieten al meu și iubirea vieții mele.”

Cărțile autoarei Meredith Wild pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net, dol.ro

Recenzii Colecția Eroscop

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Recenzii și prezentări cărți Meredith Wild

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

 

 

Spune-ți părerea!