Delicatese Literare
Serii

Seria Îngerii căzuți de Mary Jo Putney

Seria Îngerii căzuți de Mary Jo Putney

Eroi puternici și eroine pe măsură, pasiuni intense și iubiri mistuitoare, dragoste și onoare, loialitate și trădare, război și supraviețuire, suspans și dramatism într-o serie ce va cuceri inimile tuturor romanticelor.
Volumele pot fi citite și de sine stătător, fiecare are propriul deznodământ, însă au alt farmec citite la rând, având în vedere legăturile dintre personajele pe care le întâlnim de-a lungul poveștilor ce alcătuiesc această minunată serie și pe care le regăsim dintr-un volum în altul.

Seria Îngerii căzuți (Fallen Angels) de Mary Jo Putney

  1. Tunete și trandafiri – Editura Litera – Thunder and Roses – 1993
  2. Dansul pasiunii – Editura Litera – Dancing on the Wind – 1994
  3. Taina contesei – Editura Litera – Petals in the Storm – 1989 – face parte şi din seria Regency
  4. Călătorie spre iubire – Editura Litera – Angel Rogue – 1990 – face parte şi din seria Regency
  5. Curcubeie sfărâmate – Editura Litera – Shattered Rainbows – 1995
  6. Râul de foc – Editura Litera – River of Fire – 1996
  7. O iubire imposibilă – Editura Litera – One Perfect Rose – 1997

 

Tunete și trandafiri

A fost numit Contele Demon și despre el se spunea că este capabil de orice. Fiul unui nobil rebel și al unei țigănci, Nicholas Davies a dus o viață lipsită de griji până în momentul în care o trădare cutremurătoare l-a lăsat singur și plin de resentimente. După ce călătorește prin lume timp de patru ani, se întoarce doar pentru a plănui vânzarea domeniului.
Disperarea o împinge pe învățătoarea Clare Morgan să-i ceară Contelui Demon să ajute la salvarea satului său. Pentru că nu are nici cea mai mică dorință de a se implica în problemele altora, Nicholas stabilește un preț imposibil de plătit: Clare trebuie să accepte să locuiască împreună cu el timp de trei luni, lăsându-i pe membrii micii ei comunități să creadă ce este mai rău despre ea – și numai așa el va interveni în favoarea lor.
Furioasă, Clare acceptă această provocare scandaloasă, iar cei doi sunt atrași într-o lume fascinantă, plină de pericole și dorințe. Ca aliați, Clare și Nicholas luptă pentru salvarea satului. Ca adversari, explorează împreună terenul periculos al puterii și al senzualității. Iar ca iubiți, se predau unei pasiuni copleșitoare.
Triumfător, se așeză comod și se pregăti să se descotorosească de Clare Morgan.
– Am un preț, dar e unul pe care nu-l vei plăti.
Precaută, ea întrebă:
– Care e?
– Nu te îngrijora – virtutea pe care mi-ai oferit-o fără bunăvoință e în siguranță. Ar fi prea plicticos pentru mine să ți-o iau și yu probabil te-ai bucura să devii martira poftelor mele deșănțate. Ce vreau în schimb – se opri din vorbit să bea o dușcă de brandy – e reputația ta.
– Reputația mea? spuse Clare, sfârșită. Ce Dumnezeu vrei să spui cu asta?
Arătând foarte mulțumit de sine, contele spuse:
– Dacă vei trăi cu mine, să zicem, trei luni, voi ajuta satul tău cum pot mai bine.
Ea simți cum i se strânge inima de frică. În ciuda cuvintelor ei îndrăznețe, nu-și închipuise vreidată că el ar fi putut avea vreo brumă de interes pentru ea.

 

Oare doi oameni atât de diferiți pot clădi o relație care să dureze pentru totdeauna?

Dansul pasiunii

Asemenea tizului său, Lucifer, lordul Strathmore este renumit pentru frumusețea nepământească și inteligența diabolică. Un eveniment tragic din trecut l-a determinat să-și folosească înzestrările excepționale pentru a-și ocroti țara de inamicii nevăzuți, și se achită de misiune la perfecție – până când întâlnește o femeie misterioasă cu aptitudini comparabile în materie de înșelătorie. Rând pe rând senzuală și sfioasă, nechibzuită și vulnerabilă, fermecătoarea lui adversară îi înnebunește deopotrivă mintea și inima.
Kit Travers a intrat într-un joc periculos care presupune schimbări continue de identitate și minciuni abile, în care un singur pas greșit i-ar putea aduce moartea. Dar fiecare dată, deghizările ei nu au înșelat ochiul atent al contelui de Strathmore. Fără a-și putea acorda o încredere deplină, dar incapabili să se despartă, cei doi își unesc forțele pentru a cerceta dedesubturile înaltei societăți londoneze.
Însă nici măcar doi maeștri în arta mistificării nu pot scăpa din capcana senzuală a pasiunii – sau dintr-o iubire imposibilă mai prețioasă decât viața însăși.
Poreclele erau importante; o poreclă idioată precum Plângăciosul, căpătată la Eton, îl putea urmări pe un bărbat toată viața. Lucifer era o poreclă puternică; o făptură care îi putea râde în față lui Dumnezeu știa că nu trebuia să iubească prea mult. Iar un înger căzut, mândru și periculos, nu plângea noaptea.
Încercă să afișeze o expresie rece și ironică. Da, era perfect.
– Prea bine, murmură el. O să fiu Lucifer.
De unde să înceapă? Potrivit indiciilor, Fantoma era un englez de condiție bună, posibil chiar un cunoscut de-al lui Lucien. Trebuia să analizeze puținele dovezi pe care le avea, să adauge un strop de instinct, apoi să elaboreze un plan de capturare a trădătorului. Lucien urcă treptele casei sale cu un zâmbet ironic.
Nici măcar o fantomă nu putea scăpa de Lucifer.
În ultimele câteva minute fusese o fecioară înspăimântată, o nimfă senzuală și un dușman cu sânge rece. Acum era un copil încântat. Bănuia că toate acele fețe ale ei erau autentice, însă reprezenta oare vreuna dintre ele femeia profundă, esențială din ea? Avea în fața ochilor un puzzle fascinant pe care era hotărât să îl rezolve.
Încercă să se retragă în siguranța rolului de observator, dar îi era imposibil. Era cât se poate de vulnerabilă, avea nevoie de căldura și de puterea lui cu o disperare care îi distrugea voința.

Am inclus cartea în Top 10 cărți historical-romance cu eroi geniali

Taina contesei

Un adevărat maestru al senzualității, Rafael Whitbourne, duce de Candover, și-a căpătat reputația de cuceritor în budoarele elegante ale aristocratelor din Anglia, fără însă să-și dăruiască vreodată inima sau libertatea.
Pe neașteptate, o misiune vitală pentru un prieten îl duce la Paris, unde trebuie să colaboreze cu contesa Magda Janos, „cea mai frumoasă spioană din Europa“. Spre uluirea lui, fermecătoarea femeie nu este deloc o contesă adevărată, ci prostituata care l-a trădat cu mulți ani în urmă – singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat și, totodată, singura pe care a urât-o din toată inima.
Margot Ashton, cunoscută acum de toată lumea bună drept contesa Janos, nu-și dorește decât să uite trecutul dureros și pe bărbatul care, cu cruzime, a nedreptățit-o.
Pe fundalul intrigilor și al comploturilor care pot arunca un întreg continent în război, un vârtej pasional de sentimente contradictorii îi atrage pe cei doi într-o poveste de dragoste căreia nici unul nu i se poate împotrivi.

Călătorie spre iubire

Un maestru al spionajului cu chip de înger păcătos și un trecut eroic, dar întunecat, Lord Robert Andreville se întoarce la căminul strămoșesc din Yorkshire după doisprezece ani în care a desfășurat operațiuni extrem de primejdioase împotriva lui Napoleon. Dar nimic nu-i poate alina sufletul chinuit până când o frumoasă tânără apare pe neașteptate în viața lui.
Pe jumătate indiancă mohawk și întru totul americancă, Maxima Collins nu reușește să-și găsească locul în Anglia, dar nimic n-o va opri din călătoria spre Londra, unde vrea să afle adevărul despre moartea subită a tatălui său, vlăstarul unei familii nobile englezești care a dus mereu o viață aventuroasă.
Împreună cu Robert, Maxima va străbate Anglia, încercând să scape de urmăritori și tatonându-se reciproc într-un dans al dorințelor în care adevărul rămâne greu de stabilit și singurul lucru cert este pasiunea.
Un secret cumplit le zguduie idila ‒ și numai dragostea are puterea de a vindeca rănile trecutului.
„Magie pură… o călătorie incredibilă a imaginației oferită de una dintre cele mai bune scriitoare de romane de dragoste a acestor vremuri.” – Romantic Times

Curcubeie sfărâmate

Deprins cu primejdiile și bantuit de propriul trecut, lordul Michael Kenyon nu ezită să-și riște viața in valtoarea războiului. Acum insă se vede pus in fața unui pericol mult mai mare: acela de a-și pierde inima, indrăgostindu-se iremediabil de frumoasa infirmieră de pe front care i-a salvat viața… dar care nu poate fi a lui.
Considerată o adevărată sfantă pentru virtutea, altruismul și curajul său, Catherine Melbourne are un secret care o macină de multă vreme. În Michael vede forța și blandețea după care tanjește, insă, de dragul onoarei, trebuie să-și ascundă iubirea și să-l indepărteze. Chiar și atunci când se eliberează dintr-o căsnicie care i-a adus numai nefericire, nu-i mărturisește adevărul lui Michael, deoarece știe prea bine că n-ar mai putea fi soția altcuiva.
Soarta îi oferă insă posibilitatea de a căpăta o avere, un titlu și o moștenire pentru fiica ei ‒ cu condiția că Michael să joace rolul soțului în cursul vizitei pe o insulă sălbatică din Cornwall.
Ceea ce începe că o simplă călătorie se transformă într-un vârtej nebun de pericole, trădări și iubire – o dragoste pătimașă, care nu mai poate fi negată.

Râul de foc

Pentru a-și salva moștenirea și titlul, Kenneth acceptă misiunea de a demasca o crimă teribilă. În schimb, descoperă un mod de viață nou și o femeie irezistibilă. Este tot ce și-a dorit mereu – și ce nu va putea avea niciodată.
Ca rebel, soldat, erou, spion, Kenneth Wilding nu a cunoscut niciodată înfrângerea, datorită abilităţilor lui ieşite din comun. Dar nimic nu-i poate salva moştenirea şi titlul când se întoarce din război şi îşi găseşte domeniul pustiit. Nimic – până când un străin îi oferă un pact cu diavolul: salvarea financiară în schimbul abilităţilor subversive remarcabile ale lui Kenneth.
Cu inima îndoită, Kenneth este de acord cu misiunea de a pătrunde în casa unuia dintre cei mai mari pictori ai Angliei, pentru a demasca o crimă teribilă. Acolo însă, descoperă ceva infinit mai periculos: un mod de viaţă nou şi tentant şi o femeie irezistibilă. Este tot ce şi-a dorit mereu – şi nu va putea avea niciodată.
Cu reputaţia distrusă de o aventură a tinereţii, impetuoasa Rebecca Seaton se izolează în atelierul ei şi se dedică total picturii, până când Kenneth Wilding, bărbatul cu chip de pirat şi suflet de poet, îi dă viaţa peste cap.
Dar misiunea secretă a lui Kenneth este o piedică în calea iubirii dintre ei şi declanşează un pericol care ameninţă viaţa Rebeccăi, aruncându-i într-un adevărat râu de foc, care le va transforma sufletele pentru totdeauna…

O iubire imposibilă

Stephen Kenyon, noul duce de Ashburton, s-a comportat mereu după cum i-a cerut societatea – asta până când doctorul familiei îi dă o veste șocantă: mai are doar câteva luni de trăit. Gândul că suferă de o boală necruțătoare îl face să-și dorească să-și ducă viața așa cum nu o mai făcuse niciodată.
Încercând să își limpezească gândurile și sentimentele și să se împace cu propria soartă, Stephen fuge din lumea exclusivistă și izolată a celor privilegiați și pornește incognito să străbată țara ca om de rând.
Întâlnirea cu Rosalind Jordan, o orfană care s-a transformat într-o femeie încântătoare și plină de compasiune, îi trezește din amorțire inima îndurerată. În pofida viitorului sumbru, Stephen o cere de soție, cu gândul că va fi o căsătorie scurtă, benefică pentru amândoi.
O poveste înduioșătoare despre doi iubiți care par lipsiți de orice șansă, atrași într-o uniune fragilă și de neuitat… 
– Și dacă nu mori? Doctorii se înșeală adesea. Nu vei redreta că te-ai căsătorit cu cineva care nu este de rangul tău?
– Ar fi nevoie de un miracol ca să trăiesc și eu nu cred în miracole. Dar dacă asta se va întâmpla, nu voi regreta că am făcut această alegere. Dar tu?
– Nu, nici eu, spuse ea încet. (…)
Privi apoi lung în ochii lui și înțelese. Dacă el ar fi fost sănătos, nu s-ar fi întâlnit niciodată, și în mod evident nu i-ar fi propus să se căsătorească cu el, chiar dacă printr-un ciudat joc al sorții s-ar fi îndrăgostit de ea. Acum însă, avea de înfruntat moartea, singur și înfricoșat, și era prea mândru pentru a recunoaște asta. Ea bănuia că nu ar fi spus pentru nimic în lume că avea nevoie de ea sau de altcineva Deși chiar avea nevoie de ea.
Va trebui să intre în lumea lui și să fie puternică, fără sprijinul oferit de familia ei. Va fi disprețuită de majoritatea membrilor familiei lui Stephen și a prietenilor săi, în ciuda sprijinului oferit de el.
O femeie înțeleaptă i-ar mulțumi și ar refuza, iar o femeie mândră s-ar simți insultată de tunul detașat cu care îi prezentase propunerea.
În mod evident, nu era mândră, și în mod cert, nu era înțeleaptă.
Surprins, descoperă că încă se poate bucura de căldura apropierii familiale și de o pasiune mistuitoare, lucruri refuzate până atunci de propria familie și de firea lui rezervată.
Dar poate Stephen să-și declare dragostea conștient de secretul care l-a făcut să fugă de vechea lui existență?
Iar Rosalind poate risca să iubească un om plin de taine, care, deși este pentru ea întruchiparea celor mai profunde dorințe, totuși nu ar putea niciodată să-i aparțină cu adevărat?

Tulburător, tandru, fascinant… pasiune pură

Recenzii și prezentări cărți Mary Jo Putney

Recenzii și prezentări cărți historical-romance

Cărțile autoarei Mary Jo Putney pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, emag.ro

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *