Delicatese Literare
Serii

Seria MacKade de Nora Roberts, Editura Litera, Colectia Carti Romantice – recenzie

Seria MacKade

Nora Roberts

1. Întoarcerea lui Rafe MacKade – Editura Litera – The Return of Rafe MacKade -1995
2. Mândria lui Jared MacKade – Editura Litera – The Pride of Jared MacKade – 1995
3. Inima lui Devin MacKade – Editura Litera – The Heart of Devin MacKade – 1996
4. Subjugarea lui Shane MacKade – Editura Litera – The Fall of Shane MacKade – 1996

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro

În fiecare carte din serie aflăm, pe rând, povestea unuia din cei patru frați MacKade, pe care îi cunoaștem bine încă din primul volum.
În tinerețe, frații MacKade căutau necazurile cu lumânarea.
”Băieții MacKade formau un grup dur și primejdios. Toți înalți și impunători ca armăsarii sălbatici, cu pumnii pregătiți și adesea mult prea dornici să găsească o țintă. Ochii lor, ochii neamului MacKade, în diferite nuanțe de verde, puteau sfredeli un om de la zece pași distanță. Când erau umbriți de acea dispoziție primejdioasă, un om înțelept știa să se îndepărteze unsprezece pași sau mai mulți.”
Jared era cel mare, urma Rafe cu zece luni mai mic, apoi Devin și Shane, mai mic decât Devin cu un an. Tatăl lor murise când erau copii, apoi decedase și mama lor, după ce se luptase cu boala un an, când ei erau doar băiețandri. Toată lumea se așteptase ca ei să piardă ferma și să se rateze, dar ei reușiseră în viață, în ciuda tuturor. Peste ani, Devin era șerif, Jared era avocat, Shane se făcuse fermier, iar Rafe era un prosper om de afaceri.
Seria MacKade este extrem de romantică, cu multe momente și replici pline de umor, altele pline de sensibilitate, dar și câteva situații critice, tensionate.  Stropul de supranatural, cu care autoarea ne-a obișnuit deja, dă un plus de savoare cărților.
Acțiunea celor patru cărți se petrece în micul oraș Antietam din Marryland. În timpul războiului de secesiune, în acest loc se dăduse o luptă între cele două tabere. Doi soldați, care erau doar niște băieți, unul unionist, altul confederat, s-au rătăcit de regimentele lor. S-au întâlnit în pădure și s-au ciuruit unul pe altul. Confederatul a reușit să se târască până la o casă din apropiere, reședința Barlow. Stăpâna casei, Abigail O’Brian Barlow, l-a îngrijit pe tânăr, moment în care a apărut soțul ei, un bărbat foarte brutal, care l-a împușcat pe băietan chiar pe scări. Abigail a murit doi ani mai târziu, timp în care nu i-a mai adresat nici un cuvânt soțului ei. Celălalt băiat rănit, yankeul, a ajuns la ferma MacKade, unde străbunicul fraților MacKade și soția lui l-au îngrijit pe băiat. În ciuda eforturilor lor, băiatul a murit. Toți cunoscuții îi știau simpatizanți sudiști devotați, care își pierduseră un fiu pentru cauză și mai aveau încă doi plecați în armată. Le-a fost teamă să fie găsiți cu un soldat unionist mort, așa că l-au îngropat cu uniforma pe el, cu arma și o scrisoare de la mama lui în buzunar.
Atât reședința Barlow, cât și ferma MacKade erau bântuite. Vom vedea, pe parcursul acțiunii celor patru cărți, că toți erau cumva conectați cu personajele din trecut, fiecare trăind, la un moment dat, o experiență supranaturală, în urma căreia vom afla amănunte noi despre acea întâmplare fatidică din trecut.
Cartea începe cu întoarcerea lui Rafe în micul oraș Antietam, după o perioadă de absență de zece ani. Plecase imediat după moartea mamei lui, după o încăierare cu Joe Dolin. Joe fusese cândva vedeta echipei de fotbal a liceului, dar, în acel moment, la douăzeci și unu de ani, era deja ratat, bețiv și violent, învinețindu-și tânara soție, Cassie, de fiecare dată când dorea să-și descarce nervii. În urma altercației, Rafe a avut o revelație. Dacă rămânea acolo, s-ar fi afundat în permanență și ar fi ajuns un ratat la fel ca Joe. Trebuia să ia distanță, sa muncească și să trimită bani, pentru ca Jared să-și poată continua studiile de drept, Devin să-și împlinească gândurile lui ciudate și mărețe, iar Shane să păstreze ferma.
Întoarcerea băiatului rău, după zece ani de absență, agitase micul orășel, care vuia de zvonuri și insinuări.
Regan, proprietara unui magazin de antichități, era venită în oraș de doar trei ani și era foarte intrigată de vâlva stârnită. Aflată în cafeneaua lui Ed, unde buna ei prietenă Cassie era chelneriță,  absoarbe cu aviditate informațiile oferite de aceasta despre Rafe, moment în care acesta intră pe ușă.
”El își scutură zăpada din părul des, de culoarea cărbunelui, și își scoase de pe el o jachetă modernă din piele neagră, care nu era făcută pentru iernile de pe coasta de est. Regan se gândi că avea chipul unui războinic – cicatricea micuță, bărbia nerasă, nasul ușor curbat, care împiedica acea față după care îți lăsa gura apă să fie mult prea drăguță.”
Și Rafe o remarcă imediat.
”Observă o străină. Una imposibil de treecut cu vederea. Cu părul castaniu deschis, ca mierea, lung până la bărbie și aranjat astfel încât să încadreze perfect un chip cu trăsături fine și ten alb ca laptele. Cu gene lungi, care umbreau niște ochi de un albastru intens și de o curiozitate stăpânită. Și cu o mică aluniță obraznică exact în colțul gurii cu buze pline și nu prea obișnuite să zâmbească.”
Atracția dintre ei este instantanee. Rafe, un bărbat de succes acum, cumpărase reședința Barlow și, aflând despre ea că deținea un magazin de antichități, o angajează pentru a-i face decorarea casei.
Deși Regan este copleșită de Rafe, care are un efect devastator asupra simțurilor ei, nu vrea să se implice într-o relație serioasă. Propriile ei amintiri triste din copilărie, în care mama ei era complet dependentă de tatăl ei, pierzându-și, încetul cu încetul, propria personalitate, au făcut-o să devină extrem de precaută.
”Nu avea să facă niciodată greșeala pe care o făcuse mama ei și să depindă de altcineva, din punct de vedere emoțional și financiar.”
Regan începe lucrul și este copleșită de prima experiență supranaturală pe care o trăiește în casă, începând să creadă în legendele locului. Vede imagini din trecut și simte senzațiile de șoc, ură și teroare pe care le-au simțit personajele implicate.
Rafe și Regan nu pot rezista prea mult pasiunii pe care o simt unul față de celălalt și ajung, cât de curând, amanți, petrecând clipe fierbinți împreună.
”Iubea parfumul ei, acel gust seducător și discret care îi persista pe piele. Senzația pe care i-o dădea corpul ei, curbele delicate, liniile lungi. Mirosul părului ei, al hainelor ei, al umerilor ei.
Așa că le savură acum pe toate, cu sărutări lungi, încete, care îi încețoșară mintea și îl făcură să uite că exista și altceva în afară de acea cameră, pentru oricare dintre ei.”
”Ea ar fi putut pluti pe acel nor de senzații, subțire ca o șoaptă, la nesfârșit, cu soarele de iarnă care scălda în lumina rece ferestrele, cu focul trosnind și cu trupul luiputernic și  ferm dedesupt.
Senzația mâinilor pe pielea ei, mângâind-o, calmând-o, chiar și când se ridicau, era ca un dar. Simți miracolul acestuia prin toți porii, în toate terminațiile nervoase, în fiecare bătaie a inimii.”
Regan are grijă să traseze liniile de la bun început, zicându-i lui Rafe că nu își dorește o implicare emoțională și provocându-l astfel pe acesta să facă un pariu.
”- Eu spun că te-aș putea face într-o lună atât de nebună după mine, încât vei defila într-o fustă mini de piele. Una roșie. Vei intra în tavernă pentru o bere și un joc de ”nouă bile”. ”
”- Și să te asiguri că vei purta tocuri foarte înalte. De-alea subțiri.”
Regan acceptă provocarea și face și ea un pariu, la rândul ei.
”- Iar eu te-aș putea face să reciți din Shelley.”
– Scumpo, în ziua în care voi începe să recit poezii, porcul premiant al lui Shane va căpăta aripi și va zbura pe Main Street.”
Evenimentele se precipită când Regan sare în ajutorul lui Cassie când, după ani de teroare și bătăi, aceasta se hotărăște în sfârșit să-și părăsească soțul, Joe Dolin, luându-și cei doi copii și depunând plângere împotriva lui. Turbat de furie,  Joe vine și o atacă cu sălbăticie pe Regan, care reușește să scape lovindu-l cu o legătură de chei în cap și chemându-l pe șerif, Devin.
Rafe află cu întârziere despre atac, este înnebunit de grijă și ajunge furios la culme, dornic să îl pedepsească personal pe Joe, fiind oprit cu multă greutate de Devin.
După ce primul val de furie și îngrijorare îi trece, Rafe realizează că Regan s-a descurcat fără el și nu i-a cerut nici o clipă ajutorul.
”- Nu am avut de ales. Nu m-ar fi ajutat nicicum să mă las copleșită.
– Te pricepi foarte bine să îți păstrezi cumpătul. (…) De una singură.”
”- Nu ai avut nevoie de mine. Ochii îi erau liniștiți, nu mai scăpărau. Mai avea foarte puțină furie în el. Nu ai nevoie de mine.”
Sesizează corect motivele ei și anume că nu dorea să ajungă ca mama ei, dependentă de un bărbat, și de aceea menținea distanța. Rănit, consideră că în timp ce el s-a implicat tot mai mult sentimental în relația lor, ea a păstrat mereu o distanță emoțională. Prin urmare, el reconsideră relația lor și îi aduce la cunoștință noile lui reguli: din acel moment, relația lor va fi doar bazată pe sex, lipsită de orice fel de obligații.
Regan realizează că orgoliul ei l-a îndepărtat pe bărbatul pe care îl iubea dar nu avusese curajul să recunoască. Sunt momente în care trebuie să pierzi pentru a câștiga, iar Regan decide să își calce pe mândrie și să facă totul pentru a-l recâștiga pe Rafe.
Rafe era la un joc de bile cu frații lui când își face apariția Regan.
”Fusta de-abia atingea lungimea legală. Nu era strâmtă. Era mai mult decât strâmtă, strângând posesiv fesele curbate într-un roșu aprins ca focul, care sărea în ochi de la o poștă. Se continua cu picioarele. Gura deschisă, amuțită a lui Rafe le urmă în jos, până la tocurile cui, ascuțite ca niște lame, de aceeași culoare îndrăzneață.”
Orgoliul lui Rafe fusese satisfăcut, Regan se făcuse de râs pentru a arăta că este nebună după el, dar Rafe consideră că gestul ei merita o replică pe măsură.
”Se gândi că ar fi fost mult mai ușor să accepte ștreangul de gât decât să facă ceea ce era pe cale să facă. Usturimea din gât ar fi fost mai ușor de suportat. Îngenunche.”
”Ea inspiră adânc și se întrebă dacă mai exista vreo femeie pe lume căreia i se recitase din Shelley cu niște ochi care prevesteau crima.”
Și astfel, deși amândoi au pierdut pariul (e drept că Regan în public iar Rafe doar în particular), în final fiecare a câștigat pentru totdeauna dragostea celuilalt.
Rafe

Pe Rafe MacKade l-am menționat în Top 10 eroi romantici din cărțile contemporane

Cartea Întoarcerea lui Rafe MacKade de Nora Roberts poate fi comandată pe librarie.net, cartepedia.roemag.ro

Oricine îl vedea pe Jared MacKade, avocatul sigur pe el, responsabil, bun cunoscător al legilor, îmbrăcat impecabil, nu ar fi putut bănui trecutul turbulent al acestuia. Deși ajunsese un avocat de succes, Jared nu avusese același noroc și în viața personală, fiind divorțat și singur.
”Mina încruntată se potrivea cu chipul său cu trăsături ca sculptate, cu mica imperfecțiune a nasului care fusese rupt de două ori și cu linia aspră a bărbiei. În spatele bărbiei, sub sprâncenele negre și arcuite, se ascundeau ochii săi pătrunzători, într-o nuanță rece de verde.”
”În sala de judecată era o prezență impunătoare. Umerii lui lați, șoldurile înguste și constituția puternică și osoasă îl făceau să arate ca scos din cutie în costumul făcut la comandă, însă imaginea aceea elegantă nu putea masca în întregime puterea care se ascundea în spatele ei.”
Savannah Morningstar este o femeie misterioasă care a cumpărat o casă micuță de la marginea pădurii, în apropierea fermei MacKade. Este complet devotată fiului ei în vârstă de zece ani, Bryan, nu socializează cu nimeni, văzându-și doar de treaba ei.
Jared o caută în calitate de avocat pentru a-i comunica faptul că răposatul ei tată i-a lăsat moștenire șapte mii opsute douăzeci și cinci de dolari. De la prima vedere, Jared este fermecat de tânără.
”Era înaltă – o tipă cu forme, cam de un metru optzeci, după estimările lui Jared – care umplea un tricou galben-cafeniu și o pereche de blugi rupți până la limita admisă de lege. Avea niște picioare interminabile. Era desculță, iar mâinile îi erau pline de noroi. Soarele îi strălucea în părul la fel de bogat și de castaniu precum al lui. Îl purta lăsat pe spate, împletit într-o singură coadă. ”
”Pomeții înalți și netezi, ca sculptați, erau acoperiți de un ten de culoarea prafului auriu. Avea buze pline, care nu zâmbeau deloc, nasul drept și ascuțit și bărbia ușor ascuțită.”
Spre suprinderea lui, Savannah reacționează complet necioplit, respingând categoric moștenirea, fără să-i explice motivele.
Jared nu este omul care să se dea bătut prea ușor și revine iar și iar la casa ei.
Încetul cu încetul, reușește să-i spargă barierele de neîncredere și află bucăți din trecutul ei, dându-și seama ce viață grea a avut, după ce a rămas însărcinată la șaisprezece ani și propriul ei tată a dat-o afară din casă, renegând-o. Savannah fusese însă o luptătoare, strânsese din dinți și făcuse multe sacrificii pentru a supraviețui și a-și ocroti și crește copilul.
”Îi luase zece ani, lungi și grei, ca să ajungă în acel loc, în acel leagăn, pe acea verandă, din acea casă. Și nu regreta nici un moment din toți acești zece ani. Nici sacrificiile făcute, nici grijile și nici riscurile. Pentru că dacă ar fi regretat ceva din toate acestea, însemna să le regrete pe toate. Dacă ar fi regretat ceva din toate astea ar fi însemnat să regrete pe Bryan. Și așa ceva era imposibil.”
Jared și Savannah sunt atrași ca un magnet unul de celălalt și curând ajung să împărtășească momente pline de pasiune împreună.
”Savannah era ca un vis întunecat și interzis, în care brațele ei calde se încordau în jurul lui, alunecând cu mișcări dureroase asupra denimului prea strâns pe trupurile lor, care se frecau unul de altul.”
”Jared o privi peste pătură, acolo unde se oprise, cu un șold înainte și cu bărbia ridicată; în privire i se citeau puterea și dorința. Ar fi fost în stare să mestece și sticlă, numai să o poată avea.”
”Nu cunoscuse nicicând în viața ei magia și generozitatea dragostei. Știa doar că în acel moment ar fi fost în stare să-i ofere orice. Orice i-ar fi cerut. Orice ar fi dorit.”
”Nu mai făcuse nimeni dragoste cu ea în felul acesta, ca și cum ea ar fi fost cel mai important lucru, de parcă nu ar mai fi existat nimeni și nimic în afară de ea, și nici nu ar mai fi fost nevoie de nimeni și de nimic altceva.”
Pentru ca relația lor să aibă o șansă și ei să conștientizeze că sunt făcuți unul pentru celălalt, în ciuda faptului că el era super școlit iar ea nu își dăduse nici măcar bacalaureatul, va trebui ca fiecare să se schimbe: Savannah să învețe să aibă încredere deplină și să se bazeze și pe altcineva, renunțând la toate barierele defensive pe care și le ridicase datorită greutăților cu care se luptase, iar Jared să renunțe la orgoliul lui nemăsurat care, la un moment dat, l-a făcut să gafeze și să o rănească pe femeia iubită.
jared 2

Cartea Mândria lui Jared MacKade de Nora Roberts poate fi comandată pe libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

 

Devin MacKade, al treilea frate ca vârstă, fusese îndrăgostit dintotdeauna de Cassie.
”Un metru cincizeci și opt, nici patruzeci și cinci de kilograme, delicată și fragilă ca un boboc de trandafir. Părul de îngeraș, ondulat ca un halou în jurul unei fețe din care ieșeau în evidență ochii cenușii și tăcuți. Un nas micuț, ce se răsucea ușor în vânt. Cea mai frumoasă gură din toată regiunea, cu un ”v” pronunțat al buzei de sus.”
Din păcate, înainte de a-și putea declara sentimentele față de ea, aceasta se căsătorise la șaptesprezece ani cu Joe Dolin, cândva vedeta echipei de fotbal a liceului, dar care se dovedise a fi un bețiv, brutal și abuziv. Devin observase neputincios ani la rând urmele bătăilor pe care Joe i le administra lui Cassie, neputând interveni în nici un fel atâta timp cât Cassie refuza să depună plângere, justificându-și vânătăile prin pretinse căzături.
Totuși, după ani întregi de abuzuri și bătăi, în momentul în care Cassie își dăduse seama că ambii copii erau terorizați de tatăl lor, își găsise în sfârșit curajul să pună capăt chinului, depunând plângere împotriva lui Joe și divorțând.
Viața lui Cassie se schimbase radical în cei doi ani care trecuseră de la divorț. Acceptase oferta lui Rafe și a lui Regan să se îngrijească de motelul pe care acesta îl construiseră în vechea reședință Barlow. Cassie își făcea munca cu multă plăcere și eficiență. Camerele străluceau de curățenie, erau flori peste tot, iar ea oferea cu mult entuziasm oaspeților informații despre legendele locului, relatându-le povestea tristă a celor doi băiețandri soldați care se împușcaseră în timpul războiului de secesiune. Spre deosebire de ceilalți care știau povestea, ea mai adăuga de fiecare dată un amănunt, și anume că Abigail, stăpâna casei Barlow, avusese parte de o poveste tristă de dragoste, iubind un alt bărbat decât soțul ei rău și violent.  Cassie nu spusese nimănui, dar avea momente în care simțea prezența lui Abigail în casă, parfumul acesteia de trandafiri, ba mai mult, conștientiza și gândurile și sentimentele pe care le avusese aceasta.
Devin își găsea mereu câte un pretext ca să treacă pe la reședința Barlow să o vadă pe Cassie, îngrijindu-se de fiecare dată ca ei și copiilor ei, de care se simțea foarte atașat, să nu le lipsească nimic. Dar întrucât Cassie îl întâmpina de fiecare dată cu multă prietenie, nedând vreun semn că ar nutri și altfel de sentimente pentru el, Devin nu avea curajul să-și declare dragostea, pentru a nu o forța în vreun fel.
Cassie avea toate motivele să se teamă de forța unui bărbat, dar alături de Devin, atât de masculin și puternic, se simțea tot timpul în largul ei și în siguranță, neputând să nu remarce, de asemenea cât de bine arată.
”Ar fi fost mai simplu dacă el nu ar fi arătat atât de… arătos. Atât de viu. Părul lui era negru ca noaptea și cădea în bucle peste gulerul uzat al cămășii. Până și osatura feței lui era așa de bine definită, încât era imposibil de trecut cu vederea felul în care se formau adâncituri și netezimi. Gura lui era fermă, iar gropița din barbă îi atrăgea mereu privirea.”
 Când însă, la un moment dat, Cassie îi mulțumește timid pentru ajutor, sărutându-l ușor pe buze, pasiunea izbucnește în Devin ca napalmul, o trage spre el și o sărută cu multă ardoare, după care, speriat de ce a făcut, se bâlbâie, își cere scuze și fuge.
Cassie este complet surprinsă de forța sentimentelor lui pentru ea, mai ales că el îi spune ulterior că a iubit-o dintotdeauna. Conștientizează că și ea l-a iubit tot timpul, dar și-a înăbușit mereu sentimentele, crezând că nu are nici o șansă la inima lui.
Cassie se săturase să fie lașă. Realizând că el s-a retras, nesigur pe sentimentele ei, se hotărăște să facă ea următoarea mișcare.
”Toate astea ajungeau direct la supărarea lui și o făceau bucăți: felul în care stătea ea acolo, răsucind în mâini cureaua de la geantă și chinuindu-se să îndrepte lucrurile.
– OK, Cassie, ce-ar fi să…
– Am venit să mă culc cu tine.”
Momentele lor de pasiune sunt deosebit de frumoase, ca o poezie plină de sensibilitate. Cassie simte senzații pe care nu le-a avut niciodată, având parte pentru prima dată de tandrețea unui bărbat, iar el este copleșit de fericirea de a ajunge în sfârșit cu persoana iubită.
”Niciodată nu simțise asemenea dorințe, asemenea plăceri. Sau poate cumva le uitase. Mâinile lui erau puternice, palmele lui erau aspre, dar atingerea lui era extrem de delicată. Ar fi fost foarte fericită dacă el ar fi continuat să o atingă așa pentru totdeauna. S-ar fi cufundat plină de bucurie în valul acela de senzații.”
”Ea era incredibil de dulce, așa de uimitor de inocentă. Asta îl ajuta să-și țină dorința în frâu, să-și țină mâinile, să nu apuce prea repede. ”Doisprezece ani”, se gândi el, ascultându-i respirația întretăiată, apoi șuierătoare atunci când el ajunse cu degetul pe interiorul coapsei. Când un bărbat așteaptă atât, poate să fie răbdător ca un sfânt, cu toate că sângele lui curge ca un râu învolburat.”
Cassie continuă să vadă imagini din trecut și vede momentul în care iubitul lui Abigail, șeriful de atunci, îi spune că părăsește orașul și îi cere să vină cu el. Lașă, Abigail nu are curajul să își părăsească soțul și rămâne, cufundându-se din ce în ce într-un ocean de nefericire și ajungând să se sinucidă în final.
Cassie nu are de gând să repete greșeala acesteia. Are șansa ei la fericire și se apucă de ea cu ambele mâini. S-a săturat să fie slabă și vrea să fie o femeie adevărată pentru Devin, o parteneră pe măsura lui.
”- Cassie, ai nevoie de tandrețe.
– Nu-mi spune mie de ce am nevoie. Vocea ei căpătă un accent strident, iar ochii îi scăpărau. Mi s-a spus destul până acum. Da, am nevoie de tandrețe, dar mai am nevoie și de încredere și respect, și să fiu tratată ca o femeie. Ca o femeie normală.”
Din păcate, pe Cassie o trădează chiar propria ei mamă, care o acuzase întotdeauna că divorțase și ținuse legătura cu Joe. Acesta evadează cu gânduri feroce de răzbunare, iar Devin va trebui să lupte pentru a o salva pe Cassie.
Mi-a plăcut foarte mult această carte. Ambele personaje m-au cucerit. Devin este plin de blândețe și compasiune față de Cassie, dar și extrem de pasional în același timp. În momentul în care situația o impune, Devin devine dur și nemilos, apărând legea și persoanele iubite. Mi-a plăcut, de asemenea, modul în care a interacționat cu copiii lui Cassie, câștigându-le dragostea și încrederea deplină, cu atât mai greu de obținut ținând cont de abuzurile la care au fost supuși aceștia din partea tatălui lor. Cassie este bună și inocentă, fragilă și sensibilă, a suferit mult, dar în final a devenit suficient de puternică pentru a lupta pentru șansa ei la fericire.
Devin

Cartea Inima lui Devin MacKade de Nora Roberts poate fi comandată pe librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

Ultima carte din serie ne încântă cu momente pline de umor, altele pline de romantism, iar elementele de supranatural nu lipsesc nici ele, având parte și de un epilog al poveștii din trecut.
Shane MacKade, cel mai mic dintre frați, ajunsese la vârsta de treizeci și doi de ani și nu avea nici cea mai mică întenție să se însoare. De ce ar fi făcut-o? Iubea femeile, fără rezerve sau prejudecăți, fie că erau înalte, scunde, plinuțe, slabe, bătrâne sau tinere. De când se știa făcuse tot posibilul să arate aprecierea lui nemărginită pentru sexul frumos unui număr cât mai mare de femei, iar sentimentele îi fuseseră împărtășite de fiecare dată.
Spre deosebire de frații lui, iubise dintotdeauna fără echivoc viața la fermă.
”Pământul era al lui. Simțise asta dintotdeauna, cu toată ființă. De parcă la naștere cineva i-o șoptise la ureche. Ferma, pământul. Asta era tot ceea ce conta cu adevărat. Dacă ar fi vrut o fată, ar fi putut face rost de una, sau de un pluton întreg, însă ferma era mult mai importantă.”
În momentul în care Regan, care tocmai ce născuse al doilea copil, îl roagă pe Shane să se ducă la aeroport pentru a o aduce la fermă pe o bună prietenă a ei, Rebecca Knight, Shane nici nu bănuia că întreaga lui viață e pe cale să i se schimbe radical.
Rebecca se dovedise a fi un geniu de mic copil și își petrecuse întreaga viață de până acum adunând titluri universitare prestigioase. De curând, Rebecca își schimbase radical preocupările științifice, îndreptându-se spre studiul fenomenelor paranormale. După cum se va vedea, avusese și un motiv personal să facă acest lucru. Vise ciudate, dar care păreau atât de reale, îi chinuiau nopțile. Avea viziuni cu evenimente din trecut petrecute chiar în micul oraș Antietam, în timpul Războiului civil american. Fire logică și pragmatică, dorea să găsească o explicație științifică acestor fenomene supranaturale care, se părea, li se întâmplaseră mai multor persoane.
În timp ce o aștepta pe Rebeeca, Shane observă o brunetă atrăgătoare.
”Apăru o brunetă drăguță ce înainta cu pași mari, ca o foarfece ce decupa ritmic pământul. Ochii ei mari și aurii îi aminteau de mărgelele de chihlimbar pe care mama lui le păstra în cutia de bijuterii.”
Shane se aștepta să întâlnească o tocilară tipică, astfel încât în momentul în care observă o femeie cu umerii căzuți, cu un păr castaniu prins într-un nod încâlcit la ceafă, cu o servietă neagră, ochelari pătrați și pantofi butucănoși, cu șireturi, se și repede să o preia, speriind-o pe biata femeie. De fapt, Rebecca era chiar brunetă atrăgătoare pe care Shane o remarcase cu puțin timp înainte.
Rebecca îl analizează, la rândul ei.
”Tricou de flanelă descheiat la guler, notă ea. Blugi uzați, bocanci zgâriați, mâini mari, bătătorite. Păr negru, des, revărsându-se de sub o șapcă ponosită, și un chip uscățiv și bronzat care s-ar fi putut afla pe orice panou publicitar.”
Shane nu putea scăpa de senzația incomodă că era studiat, cântărit și disecat ca o broască în laborator.
Reîntâlnirea cu Regan este emoționantă, dar Rebecca nu poate să nu simtă un mic ghimpe de invidie văzând viața împlinită a prietenei ei, cu un soț incredibil de atrăgător și doi copii foarte reușiți, față de viața ei academică pe care o dusese, complet sterilă.
”Își dorea sentimente, emoții, pasiune. Își dorea să-și asume riscuri, să comită greșeli, să facă lucruri necugetate și palpitante.”
Rebecca începe cu mult sârg studiul fenomenelor supranaturale. Toți recunosc că au avut, în vreun fel sau altul, o experință supranaturală, doar Shane se încăpățâna să pretindă că el nu a simțit niciodată nimic de acest gen.
Cercetările o conduc pe Rebecca la fermă, iar Shane, intrigat și atras de ea, îi propune un experiment, anume să o sărute pentru o plăcere reciprocă.
Rebecca reușește să rămână complet impasibilă, năucindu-l complet la sfârșit când l-a întrebat complet calmă dacă asta a fost cea mai bună încercare a lui. Încercând să-și regăsească demnitatea, Shane i-a răspuns că se mai întâmplă să mai existe și experimente eșuate și că el trebuie să se ducă la muncă în acel moment.
De fapt, Rebecca făcuse eforturi uriașe să se controleze.
”Reușise să fie rece, distantă, recitând cu disperare discursul lui Henric al V-lea din ziua Sfântului Crispin. Habar nu avea de unde-i venise ideea să facă asta, dar o împiedicase să scâncească asemenea unui cățeluș flămând. E adevărat că își cam pierduse concentrarea când ajunse la partea cu ”Noi, cei câțiva fericiți”, dar Shane se oprise la scurt timp după aceea.”
Întrucât se părea că aparatele înregistrau cele mai bune rezultate ale unor activități supranaturale la fermă, Regan îl convinge pe Shane să o lase pe Rebecca să se instaleze și să lucreze acolo.
Shane era hotărât să repete, la rândul lui, propriul lui experiment și a fost încântat să obțină un rezultat complet diferit.
”Prima lui reacție fu aceea de satisfacție arogantă. Indiferentă față de el? Ba bine că nu. Fierbea. Tremura. Gemea. Femeia pe care o sărutase în dimineața aceea fusese rece, amuzantă și de-a dreptul enervantă. Nu și femeia din fața lui, acum. Ea era…
Delicios de fierbinte. Ar fi putut să guste gura aceea la nesfârșit, atât de fină, de moale, de mătăsoasă.”
”- Ia te uită! Spuse el voios, tachinând-o atât în scop defensiv, cât și ca să-și marcheze victoria. Pântecele lui tremura de dorință. Aș zice că avem un rezultat complet diferit de data asta.”
Din experiment în experiment, cei doi nu pot să reziste atracției reciproce pe care o simțeau și ajung să petreacă momente extrem de fierbinți împreună.
Rebecca își dă seama imediat, ea fiind și psihiatru, că ceea ce simțea pentru Shane era dragoste.
”Inteligența și studiile, ba chiar și bunul simț nu aveau nici o legătură cu asta. Bineînțeles că era îndrăgostită de el. Fusese îndrăgostită de la început, respectase întru totul clișeul dragostei la prima vedere. Își ignorase sentimentele, le dăduse diverse nume, le acoperise cu diverse tehnici sofisticate, însă dragostea fusese acolo.”
Din păcate, dacă l-ar fi întâmpinat pe Shane cu o declarație de iubire, Rebecca era convinsă că acesta ar fi fugit ca un iepure speriat. Departe de a se întrista, Rebecca își acceptă sentimentele și ia totul ca o nouă provocare, o nouă emoție la cele pe care își permisese să le simtă. Viața ei de până atunci îi arătase că era mult mai rău să nu ai nimic decât să suferi din dragoste.
În continuare vor urma multe momente de umor, voințele celor doi se înfruntă, iar finalul este delicios, foarte romantic, marcat de capitularea necondiționată a lui Shane și de clarificarea poveștii din trecut.
”-Vrei să rămân aici?
– În ce limbă vrei să îți spun? Frustrat, Shane o scutură de umeri. Nu-nțelegi engleza?”
”- Te iubesc, Rebecca! O, Doamne, te iubesc! Și trebuie să mă așez.
Îi tremurau genunchii. Era convins că urma să se târască. Își apăsă degetele pe ochi, încercând să se controleze. Era capabil de orice umilință, numai s-o facă să rămână.”
”- Mărită-te cu mine, Rebecca, murmură el. E mai simplu să spui ”Da” direct, oricum o să te conving.
Căsătorie. Familie. Copii. Shane. De ce ar fi fost nevoie s-o convingă de ceva ce își dorea mai mult decât orice pe lume?”
Shane

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantice contemporane cu mult umor

Cartea Subjugarea lui Shane MacKade de Nora Roberts poate fi comandată pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, cartepedia.ro, carturesti.roemag.ro

Vă recomand întreaga serie, vă va oferi momente prețioase de relaxare și bună dispoziție, lăsându-te la final cu o senzație de optimism.

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

98 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *