Delicatese Literare
Serii

Seria Malory-Anderson de Johanna Lindsey – lorzi, pirati si aventuri spectaculoase

JOHANNA LINDSEY 

malory

 1. Iubeşti doar o dată (Love Only Once – 1985)
 2. Pasiune şi tandreţe (Tender Rebel – 1985)
 3. Jocul seducţiei (Gentle Rogue – 1990)
 4. Suflet vrăjit (The Magic of You – 1993)
 5. Spune-mi că mă iubeşti (Say You Love Me – 1996)
 6. Jurnalul unei iubiri (The Present – 1998)
 7. Un libertin îndrăgostit (A Loving Scoundrel-2004)
 8. Înlănțuită de iubire (Captive of My Desires – 2006)
 9. Seducția (No Choice But Seduction – 2008)
 10. Perechea perfectă (That Perfect Someone – 2010)
 11. Pasiuni mistuitoare (Stormy Persuasion – 2014)
 12. Pasiune furtunoasă (Beautiful Tempest – 2017)
Seria Malory-Anderson, una dintre cele mai fascinante serii din colecția Iubiri de poveste, ne-a încântat cu aventuri spectaculoase, pasiuni mistuitoare, momente fierbinți, caractere puternice,  personaje pitorești, situații și replici pline de umor.
Fiecare carte din serie reușește să te captiveze cu o poveste aparte, pe care cu siguranță vei mai dori să o recitești.

1. Iubeşti doar o dată (Love Only Once – 1985) 

love-only-once

Zărindu-și iubita în fața casei altui bărbat, chipeșul Nicholas Eden nu poate rezista impulsului de moment și se hotărăște să o răpească, pentru a-i da o lecție binemeritată. Însă gestul necugetat se dovedește a fi o mare greșeală… căci descoperă că prada sa este o altă femeie – Regina Ashton. Iar fermecătoarea tânără este hotărâtă să-l facă pe acest burlac convins să plătească pentru grava eroare… cu inima sa.
Un seducător cu păr de aur, Nicholas ascunde un secret dureros în trecutul său. Iar acum, pentru că a compromis-o pe tânăra Reggie, femeia cu temperament vulcanic a jurat să-l ia de soț. Frumusețea ei nemaiîntâlnită îl subjugă pe Nicholas așa cum nici o femeie n-a mai reușit înainte – iar farmecul lui stârnește dorința plină de pasiune a lui Reggie.
Dar asta nu poate duce decât la o înfruntare periculoasă… și la o iubire ce poate fi trăită doar o dată-n viață.
„Ştia că tinerele visau la aventură, că tânjeau să fie luate pe sus de străini fermecători călare, dar ea trăise experienţa pe viu. De două ori, de fapt, căci escapada din seara aceasta era cea de-a doua. Fusese răpită o vară întreagă și îndurase furtuni cumplite pe mare. Ei bine, acum avea parte de o altă aventură, una amuzantă şi cât se poate de sigură.”
„O sută de focuri se aprinseră în ea, unindu-se într-o flacără care în curând nu va mai putea fi controlată. O cuprinse cu totul, înecând-o în flacăra cea mai dulce.”
„Ochii ei îi întâlniră pe ai lui pentru prima dată. Doamne, uitase cât de devastatori erau ochii aceia de chihlimbar. Şi arăta minunat, foarte bronzat, cu părul strălucitor, ars de soare. Dar nu-i putea permite să o păcălească iar.”
„Nicholas fu fascinat. Din străfundurile inimii, sentimente necunoscute îl luară cu asaltat, sentimente tandre, care îl vrăjiră.”

2. Pasiune şi tandreţe (Tender Rebel – 1985) 

tand

Uneori un barbat care pare nepotrivit din toate punctele de vedere se poate dovedi alegerea perfecta.
La moartea bunicului sau, Roslynn Chadwick, o fermecatoare scotiana, a mostenit o avere impresionanta. Acum insa trebuie cu orice chip sa se casatoreasca, pentru a se proteja impotriva vanatorilor de zestre, asa ca vine la Londra sa gaseasca un sot potrivit.
Anthony Malory este exact genul de barbat chipes de care a fost avertizata sa se fereasca, un burlac convins, celebru pentru cuceririle in randul femeilor maritate din inalta societate. O privire aruncata lui Roslynn, si Anthony se hotaraste sa o faca iubita lui… evident, dupa ce ea se marita, asa ca se ofera sa-i fie sfatuitor in privinta burlacilor eligibili. Curand insa Anthony incepe sa gaseasca tot felul de cusururi posibililor candidati, iar incercarea varului lipsit de scrupule al lui Roslynn de a o rapi pentru a pune mana pe averea ei il determina pe Anthony sa-si asume rolul de sot.
Roslynn isi doreste cu ardoare sa aiba indrazneala sa se predea unui astfel de barbat irezistibil, sa se poata indragosti si sa urmeze visul fermecat, insa este constienta ca increderea in promisiunile acestui crai siret ii poate frange inima. Dar refuzul de a-si asculta inima o poate indeparta de o dragoste nemaiintalnita, mai fierbinte decat orice flacara si mai pretioasa decat cea mai rara bijuterie.
”El o ținu în brațe îndelung, sărutând-o, lăsând-o să se desfete cu senzațiile delicioase pe care i le producea.”
”Nu o atinse, dar își plimbă încet privirea în jos și apoi din nou în sus. Pe buze îi apăru acel zâmbet senzual care avea puterea de a-i lichefia membrele, periculos când simțurile îi erau deja topite. Ea se clătină, dar el o ținu, punându-și mâinile pe șoldurile ei, dar fără a se opri acolo.”
”- Te iubesc, spuse ea, pur și simplu, apoi țipă când el o strânse atât de tare, încât nu mai putea respira.
– O, Doamne, Roslynn, mi-era teamă că nu te voi auzi niciodată spunând asta! Chiar mă iubești? În ciuda faptului că am fost un idiot jumătate din timp?
– Da.”
”- Mă iubești? gemu ea.
– Te-aș fi lăsat să mă învârți pe degete, dacă nu aș fi făcut-o?”

3. Jocul seducţiei (Gentle Rogue – 1990) 

gentle

După ce descoperă că logodnicul pe care l-a așteptat ani întregi a trădat-o în cel mai mârșav mod, disperată, Georgina Anderson se hotărăște să se întoarcă cât mai curând acasă în America, pentru a-l da uitării și a-și lecui inima frântă. Așa că adoptă soluția nebunească de a se îmbarca la bordul navei Fecioara Anne deghizată în mus, fără să aibă nici cea mai vagă bănuială că va fi cu totul la dispoziția tiranicului căpitan al vasului, James Mallory.
Oaia neagră a unei familii mândre și pline de firi furtunoase, chipeșul căpitan, fost pirat, a jurat cândva că nu există femeie care să-l poată prinde în mrejele căsniciei. Iar asta pentru că întreaga lui viață a fost un adevărat crai, poate cel mai renumit din Londra, fiind martor la superficialitatea femeilor măritate care abia așteptau să-și înșele soții neștiutori chiar cu… el însuși.
Dar în largul mării, hotărârea aparent nestrămutată va fi slăbită de o pasiune mai fierbinte ca iadul și de frumusețea temperamentalei Georgina, a cărei dragoste pentru libertate și aventură se potrivește atât de bine cu ceea ce simte el însuși. Iar când două suflete-pereche se întâlnesc, nici un obstacol nu poate rezista în calea iubirii.
”Trecu destulă vreme până reuși să respire din nou. Cine avea nevoie să respire? Ea nu. Și încă nu o făcea cum trebuie, icnea când buzele acelea experimentate se mișcau pe fața și pe gâtul ei.”
”Spre deosebire de Georgina, James era în deplinătatea facultăților mintale. Doar că nu le folosea prea bine.”
” Toate femeile erau la fel; o putea avea pe oricare. Dar o dorea pe aceasta. Poate pentru că o pierduse odată şi fusese pentru el mai mult decât o dezamăgire oarecare, iar dezamăgirea nu era ceva obişnuit în viaţa lui.”
” – Mă uimeşti. Mereu am bănuit că nu eşti în toate minţile.
– Doar un bărbat hotărât, iubito. Dar şi eu am fost al naibii de mirat. Nu ştiu cum de-ai reuşit. dar ai reuşit să mi te cuibăreşti în inimă şi să nu mai ieşi. Însă încep să-ţi accept prezenţa.”
” – Singurul lucru pe care nu-l poţi face e să mă părăseşti.
– Şi de ce nu te pot părăsi?
– Pentru că te iubesc!
– Ai auzit? îi șopti ea lui Warren.
– Tot nenorocitul de port a auzit. Dar asta nu contează absolut deloc.
Ea își dădu ochii peste cap.
– Cred că glumești! Contează enorm, pentru că și eu îl iubesc.”

4. Suflet vrăjit (The Magic of You – 1993) – recenzia

magic

Fire sălbatică și necugetată, Amy Malory a atins vârsta măritișului și a pus ochii pe cel mai nepotrivit bărbat care ar fi putut să-i devină soț – inflexibilul și cinicul căpitan american de corabie, care, la un moment dat în trecut, aproape l-a pus în ștreang pentru piraterie pe unchiul ei James.
Warren Anderson este uluit de avansurile îndrăznețe pe care i le face fermecătoarea nepoată a acestui dușman neîmpăcat. De o sinceritate dezarmantă, Amy Malory se folosește de cele mai iscusite arme pe care le are – farmecul și umorul – pentru a-și croi drum către inima celui pe care îl dorește. Deși hotărât să nu-i cedeze, căci sufletul îi este împietrit de o iubire trădată în tinerețe, sentimentele pentru neastâmpărata englezoaică încep să-l mistuie. Iar o inimă clocotind de pasiune îl imploră să se abandoneze unei iubiri care ar putea să ațâțe focul mocnit al unei vrajbe de familie, prefăcând-o într-o flacără devastatoare.
Cât timp va putea rezista Warren seducătoarei Amy și farmecelor ei irezistibile, până ce gheața din inima lui se va topi?
„O încruntare ca aceea pe care o afişase el ar fi trebuit s‑o pună pe fugă, în schimb ea îl provoca, nicidecum intimidată. Warren nu era obişnuit cu aşa ceva. De obicei, femeile se temeau de el, sau cel puţin aveau grijă să evite a‑i stârni mânia, iar lui îi plăcea asta. Pălăvrăgeala inutilă se menţinea astfel la un nivel minim. Dar cu neastâmpărata asta mică, cu amestecul ei de seducţie neruşinată şi jocuri neastâmpărate, nu ştia cum să se descurce. Nu era a lui ca s‑o disciplineze sau să‑i facă morală, cu toate că în momentul acela simţea o dorinţă puternică să fi fost aşa – cel puţin temporar.”
„Braţele îi alunecară în jurul lui, ca să‑l ţină doar pentru ea, în timp ce limbile li se încolăciră cu un fel de disperare frenetică născută din clipe furate. Era o furtună de aţâţare şi de dor, de frustrare şi lipsă de experienţă contopite în dulcea nevoie a pasiunii.
Timpul şi locul n‑aveau nici o importanţă în acea descătuşare erotică, una delicată totuşi, pe atât de uşor de intensificat, pe cât era de încheiat brusc.”
„Furia îl adusese aici, dar asta fusese doar o scuză, şi era momentul să recunoască. Ea îi zâmbea, aşteptând, cu fiecare promisiune pe care i‑o făcuse el vreodată acolo, în ochi, cu râsul, fericirea, dragostea – pe care el nu mai putea să nege c‑o voia la fel de mult cum ea o dorea pe‑a lui. Cuvintele pe care n‑ar fi crezut să le spună vreodată nu erau atât de dificile, la urma urmelor.”

5. Spune-mi că mă iubeşti (Say You Love Me – 1996) 

say

Rămasă fără nici un venit – alături de familia sa care e pe cale să-și piardă casa din pricina datoriilor – și într-o stare de disperare cruntă, Kelsey Langton își dă seama că doar lăsându-se vândută la o licitație poate salva viitorul surorii sale. Astfel, nobila mândră și deznădăjduită intră în renumita Casă a lui Eros, resemnându-se să devină jucăria favorită a unui lord înstărit şi să fie la dispoziția lui cât timp acesta avea s-o dorească – iar Lord Derek Malory este bărbatul care oferă suma cea mai mare pentru a deveni unicul proprietar al farmecelor lui Kelsey.
Un crai chipeș și un burlac convins, Derek o atrage în curând pe senzuala și inocenta fecioară într-o lume de plăceri nebănuite și de rivalități primejdioase. Şi, fără ca vreunul din ei să-şi fi propus, grația, inteligența și frumusețea ei îl ispitesc pe noul „stăpân” să renunțe la viața de huzur și pierzanie și să parieze tot ce are pe dragostea adevărată. Dar Kelsey știe că nu trebuie să dezvăluie niciodată secretul provenienței sale aristocratice, căci scandalul în care ar fi târâtă familia ei ar fi inimaginabil – şi acest lucru este exact ceea ce şi-a dorit să evite cu orice preț. Însă Kelsey ştie că o asemenea dragoste nu apare decât o dată în viaţă…
„Şi apoi se aplecă, iar ea simţi mângâierea moale a buzelor lui pe ale ei – nimic ameninţător, nimic alarmant, ci cea mai uşoară dintre atingeri. Scoase un oftat de uşurare. Până la urmă, nu era aşa de rău, şi cu siguranţă nu era ceva de care să se teamă.
Fuseseră câţiva tineri care îi făcuseră curte în Kettering, dar nici unul nu îndrăznise să o sărute. Ochii de vultur ai mamei ei fuseseră întotdeauna asupra lor, aşa cum se cuvenea. Iar pentru un prim sărut, fusese cu adevărat frumos. Cu siguranţă nu văzu
nimic rău în asta, şi nici de ce părinţii se încruntau când fiicele se complăceau în astfel de activităţi.”
„Vorbele îi atraseră privirea asupra lui, iar felul în care o privea cu ochii lui verzi, cu atât de multă admiraţie, o făcu să se încălzească şi mai tare.
Însă fiind atât de aproape de ea, o făcu să simtă o mulţime de alte lucruri, fluturaşi în stomac, o strânsoare în zona sânilor.
Până şi mirosul lui, de ierburi aromate, îi desfăta simţurile. Şi se trezi privind lung la gura lui, aproape îndemnându-l să o sărute, aducându-şi aminte de cât de mult mai plăcut fusese când o sărutase, cum nu se mai simţea nesigură atunci şi se simţea în
sfârşit liniştită.”
„De când îşi pusese braţul în jurul ei în grădină, începuse să simtă furnicături prin tot corpul. Ce spusese May despre asta? Că va şti dacă o să dorească un bărbat, şi ar trebui să mulțumească stelelor norocoase dacă se întâmpla ca acel bărbat să o păstreze.
Oare simţea dorinţă atunci când se simţea moale toată în clipa în care Derek îi arunca o privire, iar buzele lui se arcuiau într-un anumit fel? Sau atunci când pulsul ei creştea nebuneşte doar pentru că el o atingea?”
„Ce gând incredibil de tentant! Să se trezească împreună în fiecare dimineaţă. Să ia micul dejun cu ea. Să-i spună gândurile lui pe măsură ce se înfiripau, şi nu să le păstreze până când avea să o vadă din nou. Să facă dragoste cu ea când simţea dorinţa să o facă, nu doar când se cuvenea.”

6. Jurnalul unei iubiri (The Present – 1998) 

thepresent

Numeroasa familie Malory se reunește cu ocazia sărbătorilor, însă tensiunile dintre ei tind să strice atmosfera festivă. Însă când în salon apare un pachet frumos ambalat, curiozitatea tuturor este stârnită. Misteriosul cadou se dovedeşte a fi un caiet vechi, de o valoare inestimabilă. Este jurnalul primului marchiz de Haverston şi al soţiei sale, fascinanta Anastasia, o țigancă de o frumusețe uimitoare. Familia Malory va afla lucruri necunoscute despre Anastasia – care dorea să îşi găsească sufletul-pereche într-un bărbat străin de obiceiurile neamului ei, pentru a se salva de căsătoria cu bruta căreia îi fusese promisă din copilărie – și despre Christopher Malory, semețul lord englez care, deşi era fermecat de superba necunoscută, nu ar fi aceptat niciodată să încheie o asemenea mezalianţă. Însă prejudecăţile şi convenţiile sociale nu pot reprezenta un obstacol în calea iubirii adevărate. Iar dragostea minunată care a înflorit cândva, la Haverston, îi va inspira pe urmașii din familia Malory, oferindu-le răspunsuri la dileme care păreau fără rezolvare și reamintindu-le că visurile devin realitate când îți asculți inima.
„O încrucişare între o madonă şi o dezmăţată, aşa spuseseră despre ea cu o seară înainte, şi era o descriere foarte corectă. Anastasia iradia o promisiune senzuală, dar părea în acelaşi timp de neatins, o combinaţie desăvârşită pentru a stârni pofta unui bărbat şi care, în acelaşi timp, îl făcea să ezite în pornirea atacului, lăsându-l plin de dorinţe şi de fantezii.”
„O iubea? Christopher dădu să pufnească, apoi aproape se înecă în propriul hohot de râs. Dumnezeule mare, de ce nu se gândise la asta? Se gândise că era obsedat de ea. Se gândise că îşi pierduse controlul emoţiilor. Se gândise că se lăsase condus de pofta carnală. Totuşi, gândindu-se din nou, îşi aminti cât de incredibil de fericit fusese când se trezise alături de Anastasia în dimineaţa aceea. Nu se gândise că ar fi putut să fie iubire.”
„– Nu, iubirea în sine nu e destul. Poţi să iubeşti şi să fii nefericit. Acesta era un lucru pe care îl aflase din experienţă proprie, dar se opri s-o spună, şi adăugă doar: Iubirea şi fericirea sunt cele mai importante. Dacă merg mână în mână, nu trebuie să ceri mai mult. Dar ca să le obţii pe amandouă trebuie să oferi iubire şi să primeşti iubire in schimb.”

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți romantice a căror acțiune se petrece în preajma Crăciunului

7. Un libertin îndrăgostit (A Loving Scoundrel – 2004) 

libert

Danny, o tânără crescută pe străzile Londrei, este alungată din banda de hoți din care face parte după ce îl ajută pe Malory să fure niște giuvaieruri, moștenire de familie, pierdute de prietenul lui la cărți. Prin urmare, Danny se consideră îndreptățită să-i ceară lui Jeremy să-i ofere o slujbă în casa lui – un pas spre visul ei de respectabilitate și de a-și întemeia propria familie. Intrigat de ea, Jeremy este de acord să o angajeze drept cameristă, deși dorința lui neascunsă este ca ea să-i devină amantă.
Danny se simte și ea foarte atrasă de noul ei stăpân, dar este conștientă că diferențele dintre ei sunt prea mari pentru a avea un viitor împreună. În plus, Jeremy este un crai, fără gând de însurătoare.
Lucrurile se schimbă când Danny participă la un bal din înalta societate jucând rolul de iubită a lui Jeremy pentru a-l ajuta să scape dintr-un potențial scandal. Mai mulți membri din lumea bună constată că înfățișarea frumoasei tinere le este familiară, și zvonurile încep să circule rapid privind adevărata ei identitate. Acum pericolul planează nu numai asupra viitorului lui Danny, ci și asupra vieții ei – căci secretele din trecut ies la iveală rând pe rând, mai amenințătoare ca niciodată.
„Acesta era Malory, până la urmă, şi ea era deja atrasă de el mai mult decât fusese atrasă de orice alt bărbat până acum. Şi o fi fost el beat, dar acest lucru nu se simţea în sărut, absolut deloc. De fapt, nu ar fi mirat-o deloc dacă acest prim sărut al ei ar fi cel mai minunat sărut pe care îl va primi vreodată sau dacă nu ar mai trăi altul la fel de puternic sau de senzual.”
„Un bărbat şi o femeie nu se sărutau în public decât dacă fusese anunţată data nunţii, şi nici măcar atunci nu era considerat un comportament acceptabil. Doar un libertin asemenea lui Jeremy ar fi ignorat aceste reguli.”
„Nici nu apucase să termine de vorbit, că mâna lui se repezi şi o trase la pieptul său, iar gura lui o acoperi pe-a ei. Dorea să o devoreze, dar se stăpâni, cu greu. Sărutul fusese senzual; Doamne, îi iubea gustul. Ea săruta cu întreg corpul, nu doar cu gura, lipită de el.”

8. Înlănțuită de iubire (Captive of My Desires – 2006) 

johanna-lindsey-johanna-lindsey-6737570-437-346

Gabrielle Brooks părăsește Anglia cu destinaţia Caraibe pentru a-și căuta tatăl înstrăinat. Odată ajunsă, are parte de o surpriză care îi va schimba viața: află că tatăl ei este pirat. După ce petrece trei ani minunați alături de el, căutând împreună comori, Gabrielle este luată prin surprindere de decizia tatălui ei de a o trimite înapoi în Londra pentru a-și găsi un soț cum se cuvine. În acest scop, acesta apelează la vechiul lui prieten, James Malory, ca să o ajute pe tânără să-și facă debutul în societate. Gabrielle este însoțită la baluri și la petreceri de soția lui James, Georgina, și de fratele acesteia, Drew Andreson, un căpitan de vas american răvășitor și un crai amator de distracții. Când Drew o atrage pe Gabrielle într-un scandal care îi zădărnicește șansele de a-și găsi un soț respectabil, chiar în seara anterioară plecării lui din Londra, fiica de pirat jură să se răzbune și pune mâna pe Triton, corabia lui Drew, iar pe el îl ia prizonier. Dar, cum în timpul călătoriei pe mare pasiunea se dezlănţuie atotcuprinzătoare, devine dificil de spus cine este cu adevărat piratul și cine captivul.
„Ochii li se întâlniră, şi râsul îi îngheţă pe buze. Abia avu timp să observe dorinţa din privirea lui înainte ca el să o cuprindă în braţe şi să înceapă să o sărute.
O, Dumnezeule, ştiuse instinctiv că un sărut cu el avea să fie mai incitant decât îşi putea închipui. Buzele lui se mişcau uşor, iar şi iar, peste ale ei, atrăgând-o cu iscusinţă în mrejele senzualităţii.”
„O gustase din nou, acesta era necazul. De ce dracu’ o făcuse?
Fusese atât de aproape de libertate, de a-şi recupera corabia şi de a-i pune cu botul pe labe pe piraţii ăştia, dar se lăsase ispitit de o pereche de buze senzuale. Pur şi simplu fusese incapabil să se abţină să nu o sărute când gura ei era atât de aproape de el şi îşi mişca fundul în poala lui, iar parfumul ei îi umplea nările.”
„Minunea atingerii lui o ului, în timp ce îi mângâia braţele, gâtul, obrazul ‒ nici măcar degetele de la picioare nu scăpară de atenţia lui. Dar pasiunea era acolo, dincolo de suprafaţă, de-abia stăpânită. O simţi când în cele din urmă o trase aproape şi o sărută adânc, şi păru că pasiunea lui o molipseşte şi o cotropeşte înainte de a-l copleşi pe el.”

9. Seducția (No Choice But Seduction – 2008) 

no-choice

După moartea mamei sale, exuberanta Katey Tyler se hotărăște să părăsească micul cătun din Connecticut în care ducea o existență liniștită și monotonă, pornind într-o călătorie în Europa, în căutarea familiei pierdute și a aventurii. Nu își imaginează însă că totul se va transforma într-o odisee plină de pericole și de neprevăzut în momentul în care îl întâlnește pe căpitanul Boyd Anderson – iar viața ei se va schimba pentru totdeauna.
Când nepoata lui este răpită, neînfricatul Boyd este singurul care o poate găsi și este hotărât să-l facă pe răpitor să plătească pentru fapta sa necugetată. Ultimul lucru la care se așteaptă este să o găsească pe nepoata lui în compania frumoasei Katey Tyler, femeia care i-a fost de curând pasager pe corabie și care l-a făcut să se gândească pentru prima dată la însurătoare. Însă impetuozitatea lui îl determină să tragă cele mai greșite concluzii, declanșând astfel o serie de evenimente neașteptate.
Katey nu-și dă seama că, din clipa în care a stârnit interesul temerarului Boyd Anderson, viitorul îi rezervă multe surprize, de la un secret tăinuit de mama ei, până la sacrificiile pe care le poate face un bărbat pentru a câștiga afecțiunea femeii care are toate motivele să îl disprețuiască – dar care nu poate rezista farmecului și iubirii lui pasionale.
„Visele pe care le avusese cu ochii deschiși pur și simplu nu se comparau cu ceea ce se întâmpla acum. Chiar dacă unele dintre ele chiar îi accelerau pulsul și îi provocau oarece roșeaţă în obraji, nici unul nu se compara cu fiorul pe care îl simţea când buzele lui Boyd erau lipite de ale ei. Inima îi începu să-i bată repede chiar înainte ca gurile lor să se atingă, anticipând gestul! Sărutul era atât de apăsat, de scânteietor.”
„Nu era totul doar pasiune brută din partea lui, așa cum se temuse Katey că va fi. Era pe aproape. Adevărat, foarte. Dar mai era și priceperea pe care o adusese el în joc, neașteptată. Dacă se gândea că el fusese mereu ca un butoi cu pasiune în preajma ei și
se gândea și la ultimul lui sărut, avea parte de o plăcută surpriză.
De parcă ar fi încercat să o farmece și în același timp să-i potolească temerile, să o atragă seducându-i încet simţurile, să o facă să vrea să-l sărute la rândul ei și, vai, Doamne, îi reușea de minune.”

10. Perechea perfectă (That Perfect Someone – 2010) 

that-perfect-someone-9781439101087-in02

Cu aproape un deceniu în urmă, Richard Allen a părăsit Anglia ca să scape de un tată abuziv şi tiranic, care dorea să-l însoare cu fiica unui comerciant bogat pentru a face rost astfel de o avere uriaşă. Hotărât să-și trăiască viața după bunul plac, Richard se îmbarcă însă pe o corabie și se stabilește în Caraibe, alăturându-se unei bande de vânători de comori sub identitatea lui Jean Paul, un francez seducător și lipsit de griji. Când se întoarce în secret în Anglia ca să rezolve o sarcină urgentă şi participă la un bal mascat, Richard face întâmplător cunoştinţă cu o femeie tulburătoare.
Încântată că avocații ei au găsit în sfârșit o modalitate de a o elibera de contractul de căsătorie cu fiul contelui de Manford, încheiat pe când cei doi erau doar niște copii, Julia Miller, moștenitoarea unei mari averi, speră să-și găsească perechea perfectă la balul prietenei sale, Georgina. Fermecată de un francez mascat, care îi dă primul sărut tulburător din viața ei, Julia nu se poate abține să nu încerce să descopere identitatea acestui bărbat misterios – și face o descoperire șocantă. Acum, ca să scape de fantomele trecutului, Julia se vede nevoită să participe la o farsă riscantă alături un bărbat despre care nu ar fi crezut niciodată că poate fi perechea perfectă.
„Se întâmplase prea repede. Furia nu mai avu nici o șansă să reziste, ca să-i păstreze măcar un dram de judecată. Se transformă în schimb într-o pasiune foarte diferită, la fel de explozivă, la fel de necugetată, în secunda în care buzele lui le atinseră pe ale ei. Nu era doar un sărut, era mult mai mult, era dorinţă pură, o dorinţă care răvășea simţurile, ceva atât de primitiv, încât nu putea fi controlat.”
„Te rog, nu mai plânge, spuse el, și o sărută pe frunte. De două ori. Şi atât de tandru.
Tonul lui liniștitor făcu minuni. Se întrebă de ce voia să o mângâie.
Dintr-un sentiment de vinovăţie? Sau găsea și el mângâiere pentru propriul chin? Era bărbat. Probabil că nu își permitea luxul lacrimilor, dar ea se trezi îmbrăţișându-l – poate că avea nevoie.”
„Nu am simțit niciodată asta cu o femeie. Când m-ai sărutat pe umăr, păreai gata să-ţi înfigi dinţii. Când te-am sărutat pe gură, părea că încerci să îmi smulgi buzele. Când mă apropii de tine, îmi risc viaţa. Nu, nu te simţi insultată… Nu am spus că e un lucru rău. De fapt, este ciudat de excitant.”

11. Pasiuni mistuitoare (Stormy Persuasion – 2014) 

pasiuniJames Malory pornește spre America pentru a onora promisiunea făcută cumnaților săi: fiica lui și a Georginei, Jacqueline, își va face debutul în America. Judith și Jacqueline Malory sunt prietene de nedespărțit, de aceea Judith își convinge părinții să-i amâne propriul debut din Londra cu câteva săptămâni, pentru a-și putea însoți verișoara. Oricum, nici una dintre fete nu intenționează să se îndrăgostească din primul sezon. Dar planurile lui Judith sunt date peste cap în clipa în care, la bordul corăbiei, se trezește față în față cu fantoma care i-a bântuit visele.
Străin de neamul Malory, marinarul Nathan Tremayne este un contrabandist cu o misiune ascunsă. Nathan simte din prima clipă că Judith Malory îi va aduce necazuri. Cumva, frumoasa vicleană i-a aflat secretele ‒ și încearcă să smulgă mai multe informații de la el. În vreme ce pasiunea dintre ei se înalță asemenea valurilor pe timp de furtună, Nathan este conștient că aristocrată vrea doar să se amuze cu el. Însă o nenorocire ivită pe neașteptate îi va da ocazia lui Nathan nu doar să participe la o misiune de salvare alături de James Malory, dar și să lupte cu înflăcărare pentru a-și câștiga dreptul la inima lui Judith.
„Se simţi ușor aplecată pe spate, și buzele lui se mișcară ușor peste ale ei. O ţinea într-o poziţie atât de clasică, chiar romantică! Totuși, gândul care-i trecu prin minte fu că îi fura din nou un sărut. Dar, de data asta, știa cine era hoţul – nu un vagabond fără chip, ci un ticălos incredibil de chipeș.”
„Imaginea lui Nathan dormind în cabina ei, cu pisoiul în braţe – atât de adorabil! Atât de inocent, acesta era cuvântul care-i rămăsese în minte. Firește, până și un criminal putea să iubească o pisică. Afecţiunea pe care o simţea faţă de pisoi nu însemna că era în vreun fel inocent.
Dar simţise cum i se încălzește inima când îi văzuse așa.”
„Gura lui o întâlni pe a ei într-un sărut adânc și furios, care trăda chiar și mai multe sentimente decât mărturisiseră cuvintele lui. Dar lui Judith nu-i păsa de motivul pentru care Nathan o săruta cu atâta pasiune, ci doar că o săruta. ”

12. Pasiune furtunoasă (Beautiful Tempest – 2017)

Pentru prima oară de când se cunosc, James Malory și cumnații pe care nu-i prea are la inimă cad de acord asupra unui lucru: a venit vremea ca, împreună, să-l facă să plătească pe ticălosul care a răpit-o cu ceva timp în urmă pe Jacqueline „Jack“ Malory, iubita fiică a lui James, ducând-o în Caraibe.
Faptul că ea a reușit să scape nevătămată nu-i poate împiedica însă pe acești bărbați intempestivi să caute să se răzbune. James a reușit să își dea seama cine a orchestrat totul, așa că pornește către Indiile de Vest pentru a le demonstra vinovaților ce înseamnă o răzbunare în stil Malory.
Interesată mai degrabă de răzbunare decât de găsirea unui soț în timpul primului ei sezon londonez, Jack este furioasă că tatăl ei a lăsat-o acasă, așa că pune la cale propriul plan.
Curând, un necunoscut o face să cadă, împreună cu fratele ei Jeremy, chiar în capcana pe care ei i-o pregătiseră misteriosului răpitor. Cei doi frați sfârșesc pe corabia lui Damon Reeves, iarăși în drum spre Caraibe. În timp ce Jack reia înfruntarea de voințe cu chipeșul ei temnicer, își dă seama că nu are de-a face cu un simplu pirat, ci cu un nobil hotărât să-și regleze conturile cu cel care pe vremuri era cunoscut drept căpitanul Hawk – nimeni altul decât James Malory.
Dar în această cursă a răzbunărilor, victimă ar putea cădea chiar Jack, prinsă fără scăpare în pasiunea furtunoasă care se naște între ea și Damon.
„El nu zise nimic, nici măcar nu încercă să o facă să se răzgândească în privinţa uciderii sale, dar ea îi simţi mâna pe ceafa ei, trăgându-i încet capul înspre al lui. Apăsă și mai tare lama pe gâtul lui, cu un gest ameninţător, dar el nu se opri până când gurile lor se atinseră. Era aproape magic felul în care fusese oprită. Iar de data aceasta nu era vorba despre un sărut scurt. Buzele lui se mișcară peste ale ei încet, însă cu atâta pasiune, încât ea se simţi atrasă tot mai mult într-o intimitate pe care nu o mai împărtășise cu nimeni.”
„– Nu este nevoie să mă seduci…, încercă el să spună.
– Sunt Jack Malory, prea directă pentru subtilităţi, îi răspunse ea și-l sărută din nou, cu și mai multă pasiune.
Toată frustrarea stârnită de faptul că-l dorea fu transferată în sărutul acela, acum că nu mai trebuia să-și nege dorinţa. Rezistenţa lui îi crescu și mai mult frustrarea. Nu era acum momentul să facă pe piratul cavaler!”
„Sunt o pacoste, așadar. Dar știu că dragostea îi poate face pe oameni să acţioneze prostește și să ignore raţiunea, așa că nu intenţionez să las să mi se întâmple așa ceva, pentru că dragostea nu va conta deloc dacă bărbatul nu este un bun amant, dacă nu este distractiv atât în pat, cât și în afara lui și dacă ajunge să fi e un puritan care vrea să facă dragoste îmbrăcat. Dormitorul este o parte importantă a unei căsnicii, și refuz să mă mulţumesc doar cu jumătate din bunătăţi.”

Cărțile autoarei Johanna Lindsey pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, emag.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Johanna Lindsey

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

 

 

27 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *