Delicatese Literare
Prezentari carti

Seria Peyton Place, Grace Metalious, Editura Litera

Din 19 ianuarie – o nouă colecție a Editurii Litera la punctele de difuzare a presei!

Lista titlurilor, in ordinea aparitiei:
Seria Peyton Place de Grace Metalious:
  1. Peyton Place/ Peyton Place

  2. Intoarcerea la Peyton Place/ Return to Peyton Place

Statele Unite ale Americii, anii `40. Peyton Place este un orășel liniștit din New England, dar fațadele elegante ale caselor victoriene și cele dărăpănate ale locuințelor din suburbii ascund o mulțime de drame.
Tânăra Allison MacKenzie, fiica frumoasei Constance MacKenzie, nu este conștientă de secretul în care este învăluită nașterea ei și de trecutul controversat al mamei sale. Tot ce contează pentru ea este prietenia cu Selena Cross, o fată isteață din pătura de jos a societății, maltratată de tatăl vitreg alcoolic…
Prin intermediul prozei sale captivante și dezinhibate, Grace Metalious prezintă complexitatea anatomiei sociale a unei mici comunități din America, examinând viețile locuitorilor săi, pasiunile și viciile, ambițiile și înfrângerile, lipsa de reacție sau violența, calitățile și speranțele lor secrete, luptele și, adesea, curajul lor.
Cronică incisivă a unui orășel american, ce abundă în personaje pline de viață și de întâmplări șocante, Peyton Place a fost un adevărat eveniment literar la apariția sa, devenind rapid un bestseller internațional.
Cartea a fost ecranizată de două ori, pentru marele ecran și pentru televiziune, și s-a vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.
New England, anii `50. După un început presărat cu evenimente nu tocmai fericite, Allison MacKenzie cunoaște gloria: primul său roman, Castelul lui Samuel, devine bestseller. Dar succesul, oricât de plin de satisfacții, poate avea un gust amar când admirația presei se transformă în hărțuire zilnică. Numai iubirea clandestină pe care o trăiește în New York cu Lewis, editorul ei, pare sinceră pentru ea. Pentru a se pune la adăpost, Allison se întoarce la Peyton Place, în casa părintească, alături de mama sa, Constance. Dar va trebui să înfrunte din nou ura întregului oraș, o ură alimentată de invidie…
Cu Întoarcerea la Peyton Place, Grace Metalious a scris un roman sensibil și emoționant; în spatele personajului Allison, cititorul o va recunoaște pe autoare și suferințele cu care aceasta s-a confruntat după publicarea volumului Peyton Place, romanul-cult vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.
La rândul său, Întoarcerea la Peyton Place a devenit rapid bestseller internațional, cartea fiind ecranizată de două ori, pentru marele ecran și pentru televiziune.
Preț carte: 19.99 lei
Sursa: Editura Litera

 

 

 

3 Comments

Spune-ți părerea!