Delicatese Literare
Serii

Seria Predestinati – Predestinati; Regatul umbrelor; Profetia – de Josephine Angelini, Editura RAO

Seria Predestinaţi

1. Predestinaţi

2. Regatul umbrelor

3. Profeţia

Josephine Angelini

Editura: RAO

Titlu original: Starcrossed Series – Starcrossed, Dreamless, Goddes

Josephine Angelini este un absolventă a Universității din New York, Tisch School of the Arts in theater. Originară din Massachusetts, ea locuiește acum în Los Angeles împreună cu soțul ei, scenarist, fetița lor și cele trei pisici.
Seria ei de debut, StarcrossedDreamless și Zeița, (Harper Teen) sunt toate bestselleruri internaționale și au atras lauda marilor publicații, inclusiv LA Times, și au câștigat de două ori Reader’s Choice Awards în Germania.

starcrossed

Predestinaţi (Starcrossed)

Helen Hamilton a încercat mereu să ascundă cât este de diferită, un lucru nu prea uşor pe o insulă atât de mică precum Nantucket şi care devine tot mai greu pe măsură ce este chinuită din ce în ce mai mult de halucinaţii şi coşmaruri.
Dar adevărata moştenire a lui Helen va ieşi la iveală abia când îl întâlneşte pe Lucas Delos la şcoală.
Dar chiar şi atunci când Lucas o ajută să-şi trezească la viaţă uimitoarele puteri adormite, ei nu pot fi împreună dacă nu se eliberează de destinul tragic ţesut pentru ei de cele trei moire.

 

dreamless

Regatul umbrelor (Dreamless)

Regatul umbrelor este cel de-al doilea volum din seria Predestinati. Cartea continuă povestea lui Helen Hamilton, o tânără timidă care locuieşte in Nantucket şi a cărei viaţă este cuprinsă de haos atunci când descoperă că este singurul scion, descendentă directă a zeilor greci, care poate cobori în Lumea de Dincolo. Helen este hotărâtă să-şi foloseasca talentul pentru a pune capăt raăboiului împotriva zeilor şi, de asemenea, să-şi schimbe destinul. În cruciada pe care o declanşează, un lucru se dovedeste dificil: să-l uite pe Lucas Delos. Fără el, Helen simte că nu poate înfrunta Lumea de Dincolo şi este pe punctul de a ceda. Chiar atunci, un alt scion misterios, neînfricat îşi face apariţia şi îi oferă eroinei ocrotirea sa. Volumul doi din această saga aduce cu sine o poveste romantică încărcată de dinamism, în care se infiripă un triunghi amoros de neuitat.

 

goddesProfeţia (Goddes)

După ce i-a eliberat accidental pe zei din captivitatea lor de pe Muntele Olimp, Helen Hamilton împreună cu prietenii ei trebuie să stîngă setea de sânge şi de război a acestora, care ameninţă să cuprindă întreagă lume.
Însă furia zeilor este dezlănţuită, iar timpul se scurge în defavoarea muritorilor.
Cum viaţa băiatului pe care îl iubeşte, Lucas Delos, atârnă de un fir de păr, iar grupul ei de prieteni cunoaşte o scindare neaşteptată, Helen se vede nevoită să facă faţă de una singură acestei confruntări şi, de asemenea, să decidă cui îi va oferi inima ei – lui Lucas sau unui eventual Tiran, Orion.
    Fragment din roman:
„O jumătate de ora după ce Tantalus, Daedalus şi Pallas părăsiră tabăra, Matt auzi din nou alarma. Afară era zarvă şi zgomot de luptă, iar câteva secunde mai târziu Telamon se ivi la intrarea în cortul lui cu un raport.
    – O femeie scion a fost capturată în timp ce dădea târcoale pe plajă, îl informa acesta. Aş fi trimis-o înapoi la casă ei, doar că… este ea, stăpâne.
    – E în regulă, zise Matt dând din cap. Adu-o aici.
    Ariadne fu adusă în cort, încadrată de doi mirmidoni care o ţineau de braţe. Părul îi era răvăşit, iar obrajii i se înroşiseră de la efort. Evident, se luptase cu ei, dar nu ar fi putut să-l învingă nici măcar pe unul dintre soldaţii lui Matt – cu atât mai puţin o companie întreagă.
    – Daţi-i drumul. Apoi lăsaţi-ne singuri. Gărzile se supuseră în tăcere. Matt se întoarse spre Ariadne. Cum ne-ai găsit?
    – L-am urmărit pe tată. S-a purtat ciudat în seară asta, îi spuse ea în şoaptă. Faţă păstra distanţă, ţinându-se departe de Matt şi frecandu-şi braţele pentru a-şi potoli durerea.
    – Te-au rănit? întreba el încet.
    Ea ignoră întrebarea lui.
    – Cum poţi să fii El? Tu nu eşti scion.
    – Nici Ahile nu era.
    Ariadne îşi lasă faţă în palme şi îşi freca nervoasă ochii.
    – Nu, zise ea ridicând brusc capul. Nu, nu pot să cred nimic din toate astea. Nu pot.
    Fugi spre ieşire, dar mult mai rapid decât ea Matt ajunse acolo înaintea ei. O prinse de încheietura, împiedicând-o să plece. Îl privi şocată.
    – Trebuie să crezi. Pielea ei era moale şi caldă în mâna lui. Matt îi dădu drumul şi se întoarse cu spatele la ea. Ştia că era mai bine aşa, chiar dacă era dureros. Du-te acasă. Oamenii mei nu te vor opri.
    Ariadne nu pleca.
    Matt o auzi apropiindu-se şi se întoarse spre ea, clătinând din cap.”

starcrossed 1

 

https://youtu.be/WjRD87LEifs

 

Cărţile autoarei se pot comanda de pe elefant.rolibrarie.netlibris.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro.

 

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

27 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *