Delicatese Literare
Serii

Seria Rebelii din St James de Lorraine Heath

Seria Rebelii din St James de Lorraine Heath este o serie historical-romance superbă, cu o intrigă deosebit de interesantă și personaje pline de farmec, care te convinge pe deplin de magia dragostei!
Fiecare carte din serie ne spune povestea unui dintre cei cinci orfani din ceata lui Feagan, copii ai străzii și hoți de buzunare – Luke, Jack, Frannie, Jim și Will. Cei cinci crescuseră în condiții extrem de precare, noaptea fiind nevoiți să se înghesuie unul în altul pentru a se încălzi. Pentru a-și putea asigura o bucată de pâine, cei patru băieți bântuiau ziua străzile și șterpeleau obiecte de valoare, Frannie stând de pază în acest timp, iar seara cu toții își predau prada lui Featon. Toți membrii cetei erau extrem de solidari, fiecare dintre ei fiind capabil de orice sacrificiu pentru ceilalți.
Întocmai ca în viață, unde binele și răul se împletesc uneori în mod neașteptat, un eveniment dramatic va produce o întorsătură extraordinară în viețile celor cinci.
La paisprezece ani, Luke va fi condamnat la spânzurătoare pentru că omorâse un om, încercând să o salveze pe Frannie. Spre marea surpriză a tuturor, contele de Claybourne, tatăl celui ucis, l-a recunoscut pe Luke ca fiind nepotul lui de mult pierdut și l-a luat sub protecția lui. Mai mult, observând cât de atașat era Luke de prietenii lui, i-a adoptat practic și pe aceștia, angajându-le profesori și învâțându-i bunele maniere. Peste ani, roadele lui dăduseră roade, toți cei cinci copii ai străzii realizându-se în diverse meserii. Luke  își însușise comportamentul unui aristocrat, Jack conducea un cazinou, la care o angajase pe Frannie pentru a-i ține contabilitatea, Jim era polițist, iar Will medic.
În fiecare carte a seriei vom descoperi noi adevăruri șocante despre trecutul celor cinci și despre cum ajunseseră aceștia în banda lui Featon, precum și modul în care fiecare își va găsi, în cele din urmă, împlinirea alături de persoana iubită.
ULTIMUL REBEL încheie „Rebelii din St. James“, seria care i-a fascinat pe cititori cu poveștile aventurilor celor mai doriți burlaci din Anglia. Iar acești bărbați cu cele mai scandaloase reputații au dovedit că, pentru femeia potrivită, chiar și cel mai încăpățânat rebel poate fi făcut să o ia pe calea cea dreaptă…
Poveștile copiilor personajelor din Rebelii din St. James le vom afla în seria Gentlemanii din St James, cât și în cartea Iubire fără mască, care face parte din seria Zurbagiii din Havisham.
  1. Un pact cu diavolul (In Bed with the Devil – 2008)
  2. Între diavol și dorință (Between the Devil and Desire – 2008) 
  3. În căutarea plăcerilor interzise (Surrender to the Devil – 2009) 
  4. Plăcerile nopţii (Midnight Pleasures with a Scoundrel – 2009) 
  5. Ultimul rebel (The Last Wicked Scoundrel – 2014) 

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Lorraine Heath

 

1. Un pact cu diavolul (In Bed with the Devil)

A fost poreclit Contele Diavol – un bărbat cu spirit nesupus, acuzat de crimă, crescut pe străzile periculoase ale Londrei şi care nu-şi mai aminteşte nimic despre trecutul lui. Orice domnişoară bine educată ştie că riscă mai mult decât reputaţia atunci când îşi asociază numele cu frumosul Lucian Langdon, însă Lady Catherine Mabry nu are altă soluţie. Ar face orice pentru a-i proteja pe oamenii pe care îi iubeşte… chiar şi să ajungă la o înţelegere cu însuşi diavolul.
Lucian vrea să fie respectat şi, mai presus de asta, îşi doreşte o soţie. Problema este că aleasa lui nu cunoaşte eticheta pe care trebuie să o respecte în mijlocul aristocraţiei şi nu e acceptată de înalta societate. Catherine îl poate ajută pe Lucian să dobândească tot ce-şi doreşte. Dar preţul pe care îl cere ea în schimb le poate pune chiar vieţile în pericol.
Atunci când primejdia le dă târcoale, cei doi se descoperă cu adevărat: Lucian se dovedeşte a fi un bărbat incredibil de pasional, iar Catherine, o femeie de un curaj nemăsurat. Pe măsură ce ies la iveală secrete din trecutul lui întunecat, Lucian ajunge să pună sub semnul întrebării toate lucrurile pe care le consideră adevărate, inclusiv dorinţele propriei inimi.
Un pact cu diavolul este o carte historical-romance superbă, o adevărată capodoperă a genului! Cartea te convinge că dragostea chiar poate săvârși miracole, vindecând, alinând și aducând speranța unui bărbat mult încercat de soartă, care crezuse cândva că își predase pentru totdeauna sufletul diavolului…
Un pact cu diavolul este prima carte din seria ”Rebelii din St. James” și ne spune povestea lui Lucian (Luke) Langdon, actual conte de Claybourne, fost copil al străzii și hoț de buzunare, unul din cei cinci pungași din ceata lui Featon, alături de Jack, Frannie, Jim și Will.
Amintirile lui Luke din fragedă pruncie erau foarte neclare, primele momente de care își aducea aminte fiind cele în care se înghesuia sub pături alături de ceilalți orfani, preluați și transformați în pungași de nemilosul Featon. Pentru a-și putea asigura o bucată de pâine, cei patru băieți bântuiau ziua străzile și șterpeleau obiecte de valoare, Frannie stând de pază în acest timp, iar seara cu toții își predau prada lui Featon.
Toți membrii cetei erau extrem de solidari, fiecare dintre ei fiind capabil de orice sacrificiu pentru ceilalți.
Jack fusese dintotdeauna cel mai bun prieten al lui Luke, cel care încasase adesea cele mai crunte bătăi pentru a-l proteja pe acesta.
Frannie, singura fată din grup, era liantul care-i unea pe toți, cea care le gătea, le spăla hainele și îi îngrijea.
Astfel că, atunci când aceasta a fost vândută unui bordel la doar doisprezece ani, Luke și Jake au fugit într-un suflet să o salveze. Din păcate, cei doi nu au reușit să ajungă la timp, astfel că Luke l-a omorât fără niciun pic de remușcare pe ticălosul care-i răpise inocența cu atâta cruzime. Întrucât existase un martor, Luke a fost încarcerat și condamnat, așteptându-și cu stoicism execuția prin spânzurătoare la paisprezece ani ai lui. O surpriză colosală avea să-l aștepte însă pe Luke în momentul în care tatăl celui ucis de el, contele de Claybourne, a venit să-l viziteze în închisoare. Acesta, după doar o privire aruncată în ochii cenușii ai lui Luke, l-a recunoscut pe acesta ca fiind moștenitorul lui de mult timp dispărut. Luke, deși nu credea o iota că el ar fi acela, nu putea rata ocazia de a scăpa de spânzurătoare.
Mai mult, onorabilul conte, descoperind că el se furișa noaptea pentru a le duce haine și mâncare prietenilor lui, i-a luat și pe aceștia sub oblăduirea lui, angajând profesori ca să-i învețe diverse discipline și bunele maniere. Peste ani, roadele lui dăduseră roade, toți cei cinci copii ai străzii realizându-se în diverse meserii.
Luke  își însușise comportamentul unui aristocrat, Jack conducea un cazinou, la care o angajase pe Frannie pentru a-i ține contabilitatea, Jim era polițist, iar Will medic.
Marea societate nu se grăbise însă să-l accepte pe Luke în rândurile sale. La primul și singurul bal la care participase, Luke fusese privit ca un paria de toată lumea, doar o tânără de șaptesprezece ani, Catherine Mabry, având curajul să-l privească în ochi și să-i transmită semnale că-i dorea atenția. Spre marea ei dezamăgire, Luke trecuse mai departe fără a se opri în dreptul ei.
Cinci ani mai târziu, Catherine avea să-l surprindă complet pe Luke, vizitându-l în miez de noapte cu o propunere cu totul neobișnuită, solicitându-i acestuia să omoare pe cineva pentru ea. Deși Luke îi refuză cererea, împărtășesc un sărut plin de pasiune care-i bulversează pe amândoi.
Curând însă, hotărârea lui Luke se clatină, având nevoie, la rândul lui, de Catherine. Legat sufletește de Frannie încă din copilărie, Luke o cere în căsătorie, dar aceasta refuză categoric, explicându-i că ea nu se va putea ridica niciodată la nivelul lui și-l va face nefericit. Decis să o răzgândească, Luke apelează la Catherine pentru a o învăța pe Frannie cum să se poarte în societate, în schimb el acceptând să o ajute în legătură cu cerința ei cu totul neobișnuită.
De fapt, Catherine era bună, curajoasă și altruistă, iar solicitarea ei venise din pură disperare. Winnie, cea mai bună prietenă a ei, se căsătorise cu ducele de Avendale, cu care avea deja un băiețel, În timp, Winnie descoperise că sub aparența lui plină de farmec, se ascundea un om plin de cruzime, care o bătea adesea. Catherine observase, plină de îngrijorare, vânâtăile din ce în ce mai dese. Iar când descoperise șocantul adevăr că primele două soții ale acestuia muriseră în condiții misterioase, Catherine începuse să se teamă pentru viața lui Winnie și a băiețelului ei, apelând la o soluție radicală.
Pe măsură ce evenimentele se precipită, Luke descoperă că este tot mai atras de Catherine, realizând că sentimentele lui față de Frannie erau mai degrabă ca față de o soră. La rândul ei, Catherine descoperă că Luke era, în ciuda reputației lui, bun și onorabil, îndrăgostindu-se profund de el.
Pericolele pândesc la tot pasul, iar informații șocante din trecutul lui Luke ies la iveală, acesta descoperind durerosul adevăr despre moartea părinților săi în noaptea când el fusese dat dispărut, precum și nefasta implicare a lui Jack în acel incident.
Din fericire, situația dramatică a lui Winnie se va rezolva în cele din urmă printr-un concurs de împrejurări, fără ca Luke să fie nevoit să-și piardă și ultima fărâmă de suflet pe care o mai avea.
O carte deosebit de romantică, cu o intrigă captivantă, mult suspans, personaje fascinante și un epilog foarte emoționant!
Citate:
„Avea nevoie de o femeie suficient de puternică să-i accepte fără teamă pasiunea sălbatică, o femeie care să nu se clintească, o femeie care să ispitească bestia din el şi să nu aibă nici o dorinţă să-l îmblânzească.”
„Un sărut ar trebui să te mistuie, să-ţi facă genunchii să tremure, să-ţi facă inima să bubuie…”
„Era ca şi cum sărutul i-ar fi cuprins tot corpul, nu doar gura. Părea că ajunge până în miezul feminităţii sale şi trezeşte un dor pe care ea nu-l mai cunoscuse niciodată. Fu copleşită de un val de pasiune care îi amorţi celelalte simţuri.”
”Draga Frannie, scumpa Frannie.
Ea va rămâne pentru totdeauna dragostea mea din tinerețe, cea pentru care mi-am vândut sufletul diavolului. Însă Catherine, iubita mea Catherine, va fi mereu în inima mea, cea care nu l-a lăsat pe diavol să pună stăpânire pe mine.”

 

2. Între diavol și dorință (Between the Devil and Desire)

Doamnele din înalta societate vorbesc încontinuu, deşi pe şoptite, despre cel mai celebru rebel din Londra – decadent, depravat, interzis. Jack Dodger, cândva orfanul de pe străzi, este acum înstăritul proprietar al celui mai exclusivist club pentru domni din Londra. Nu există plăcere pe care el să n-o fi încercat şi nici păcat pe care să nu-l pună la dispoziţia gentlemenilor care îi frecventează clubul.
Olivia, ducesa de Lovingdon, nu ar alege niciodată să fie în preajma unui asemenea ticălos. Astfel că, în momentul în care Jack este numit unicul moştenitor al averii ducelui, frumoasă lady cu educaţie aleasă este scandalizată, căci acum Olivia este nevoită să-şi împartă căminul cu acest bărbat îngrozitor. Însă dispreţul de gheaţă al Oliviei nu poate rivaliza cu farmecul periculos al lui Jack. Atingerea lui îi trezeşte dorinţa. Sărutul lui îi cere predarea. Şi deşi ea se va strădui să-l ţină departe de inima, trupul ei, tânjind după plăcerea divină, n-o va lasă să-l alunge.
La rândul lui, Jack va descoperi în Olivia femeia care îl va îmblânzi şi îl va face să simtă o dragoste care nu cunoaşte limite.
Între diavol și dorință este o carte superbă, cu mult romantism, intrigă, mister, cu personaje bine conturate. Scenele de dragoste sunt deosebit de senzuale, aşa cum autoarea ne-a obişnuit deja. M-am bucurat ca Jack, pe care îl ştiam bine din Un pact cu diavolul, şi-a găsit fericirea alaturi de Olivia, sora odiosului duce de Avendale, soţul lui Winnie, pe care i-am întâlnit în prima carte. Îmi place că autoarea păstreaza personajele active în fiecare carte din serie. Catherine si Luke, Frannie, James si Graves apar de mai multe ori in carte. Personajele principale ale următorului roman din serie vor fi Frannie şi Sterling, fratele lui Catherine.
Citate:
”Nebună de dorință, îi cuprinse fața cu mâinile. Nu era suficient. Voia să-i simtă și mai mult pielea cu vârfurile degetelor, dar nu-și putea face curaj să ceară mai mult… sau să ia singură ceea ce își dorea atât de mult. Cu siguranță el simțea dorința înfiorându-se în ea, la fel cum ea simți dorința în mușchii lui încordați, când își prinse genunchiul între coapsele ei.
Presiunea era nemaipomenită, întreținând flăcările pasiunii. Ea nu experimentase niciodată, absolut niciodată, o astfel de dorință intensă, nu simțise niciodată asemenea furnicături de-a lungul pielii, implorând mai mult, ceva nedefinit, ceva ce ea nu înțelegea întocmai. Știa însă că el avea priceperea și știa să ducă plăcerea spre apogeu și împlinire.”
”Jack Dodger își câștigase pe deplin reputația. El era într-adevăr diavolul. În seara asta o dusese în paradis. Iar acum, ea avea să se stingă in iad.”
”Te iubesc, Jack Dodger. Te iubesc din toată inima și sufletul meu. Dacă trebuie să trăiesc cu tine fără beneficiul căsătoriei, așa să fie! O voi face fără nici un regret și cu uimitor de multă mândrie că m-ai ales pe mine să-ți fiu alături. Iar când mă voi duce în iad, voi dansa bucuroasă cu tine.”
 ”Îmi amintesc de o vreme când tânjeam după următoarea monedă, când aș fi făcut orice – chiar orice – pentru a o avea. Acum, nu tânjesc decât după momentele petrecute cu Livy a mea. Ea este adevăratul aur din viața mea. Cea care mi-a câștigat inima, sufletul… și dragostea mea eternă.”

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cartile historical

 

3. În căutarea plăcerilor interzise (Surrender to the Devil)

Frannie Darling a copilărit în cartierele rău famate ale Londrei printre escroci, hoți de buzunare și spărgători. Deși a supraviețuit unei copilării dure și a devenit o femeie realizată, nu vrea să aibă nimic de-a face cu bărbații care o doresc. Așa că își împarte timpul între clubul pentru care lucrează în calitate de contabilă și orfelinatul unde le acordă adăpost copiilor străzii. Își poate purta singură de grijă și se simte în siguranță – până când un bărbat cu un farmec diabolic îi amintește că viața este plină de pericole. Să o aibă în așternut fără s-o ia de nevastă, aceasta este dorința simplă a lui Sterling Mabry, al optulea duce de Greystone (fratele lui Catherine, soția lui Luke).
Frannie îi detestă pe nobilii aroganți, interesați numai de propriile plăceri. Atunci de ce tremură de dorință numai la gândul unei aventuri clandestine cu el? Aristocratul apăsat de un secret sumbru și tânăra cu origini modeste care își dedică eforturile salvării orfanilor nu ar trebui să aibă multe în comun dincolo de pasiunile interzise. Și totuși…
Citate:
„Nimeni nu avea un păr mai aprins decât Frannie Darling.
Putea să aibă orice femeie din Londra, și totuși ea era singura pe care și-o dorea. Nu îi bântuia doar visele, ci și fiecare clipă din viaţă.”
„Știa că, în virtutea titlului pe care-l deţinea, trebuia să se însoare cu o aristocrată. Cu ea nu-și dorea decât o noapte. Fără îndoială, ar fi fost o noapte plină de cuvinte pătimașe, atingeri senzuale și sărutări înflăcărate, o noapte care ar fi făcut-o să vrea mai mult. Era mai bine să aibă o singură noapte care să-i lase un dor nesfârșit, sau să se întrebe toată viaţa cum ar fi fost noaptea aceea?”
„Se afla acolo doar pentru plăcerea pe care și-o puteau oferi unul altuia. Niciodată în viaţă nu dorise mai mult o femeie. Nevoia de a o poseda îi trimitea junghiuri de durere prin tot corpul, însă nu trebuia să se grăbească. Voia ca amintirea acelei nopţi să dăinuie o viaţă întreagă. Era ferm convins că nu avea să mai întâlnească o femeie la fel de curajoasă, de hotărâtă și de fascinantă.”

5841519

4. Plăcerile nopţii (Midnight Pleasures with a Scoundrel)

Plecând la Londra pentru a răzbuna moartea surorii ei, Eleanor Watkins nu se aștepta să se îndrăgostească de bărbatul care îi urmărea din umbra fiecare mișcare. Dar curând nimic nu o mai poate ține departe de brațele ticălosului atrăgător, nici măcar secretele periculoase pe care ea le ascunde. Puternic, înțelegător și absolut irezistibil, James e tot ce își dorește ea. Dar oare poate să se încreadă în el îndeajuns încât să cedeze tuturor plăcerilor pe care noaptea le permite?
James Swindler a muncit din greu să compenseze pentru trecutul său întunecat. Acum se simte ca acasă deopotrivă în saloanele strălucitoare ale Londrei și pe cele mai periculoase străzi ale orașului. Dar când inspectorul primește sarcina să supravegheze o doamnă misterioasă, bănuită de intenții infame ce au drept țintă un lord cunoscut, e hotărât să-și folosească talentele de seducător pentru a o convinge pe Eleanor să-i dezvăluie planurile.
În schimb, constată că el este cel sedus, renunțând la tot ce prețuia și pentru care luptase întreaga viață, doar ca să o protejeze pe ea – indiferent de prețul pe care inima lui avea să-l plătească.
Citate:
„Femeile din viaţa lui nu zăboveau niciodată prea mult, pentru că el nu le putea oferi ce își doreau. Iar el ţinea la ele îndeajuns cât să pretindă că le iubește, dar nu într-atât încât să le iubească într-adevăr.”
„Îi simţi sărutul ezitant pe obraz și își dădu seama că degetele ei tremurau ușor. Îi acoperi mâna cu a lui, își puse obrazul în mâna ei și o sărută chiar în mijlocul palmei. Fu cuprins de regrete. Regrete cu privire la trecutul lui. Regrete cu privire la adevăratul motiv pentru care se afla cu ea. Regrete că putea să-și neglijeze ordinele și să o seducă fără să se gândească măcar cum s-ar simţi ea după aceea, când și-ar da seama că el era aici în interes de serviciu.”
„El o sărută pe ceafă și ea avu senzaţia că îi turnase ceară fierbinte în vene. Căldura o învălui. Știa că era greșit să fie aici, să ducă lucrurile atât de departe, dar moartea lui Elisabeth o învăţase că nu știai niciodată când îţi era răpit ceva de valoare. James era al ei în noaptea asta. Nu avea promisiuni că urma să fie tot al ei și mâine.
Fericirea era trecătoare. Iubirea era o iluzie.”

midnight

 

5. Ultimul rebel (The Last Wicked Scoundrel

William Graves este ultimul dintre ticăloșii lui Feagan.
Fost hoț de morminte devenit medic al reginei, el și-a dedicat viața salvării semenilor – fiindcă nu are nici o șansă să se salveze pe sine însuși. Mai ales când se află în preajma unei lady precum Winnie. În ciuda diferenței de rang, el nu se poate opune atracției năvalnice. Pasiunea lui nu poate fi îmblânzită… nici chiar în fața pericolelor.
Winnie, ducesă de Avendale, nu a cunoscut niciodată liniștea până la moartea violentului ei soț. Cu William a descoperit dorința arzătoare… și puterea vindecătoare a dragostei. Dar acum, confruntată cu trecutul pe care crezuse că-l lăsase în urmă, Winnie trebuie să-și sfideze temerile… sau riscă să-l piardă pe bărbatul care îi poate împlini visurile.
ULTIMUL REBEL încheie „Rebelii din St. James“, seria care i-a fascinat pe cititori cu poveștile aventurilor celor mai doriți burlaci din Anglia. Iar acești bărbați cu cele mai scandaloase reputații au dovedit că, pentru femeia potrivită, chiar și cel mai încăpățânat rebel poate fi făcut să o ia pe calea cea dreaptă…
Citate:
„Muzica amuţi și, foarte lent, încetară și mișcările lor. El păru că vrea să spună ceva, poate să îi ceară încă un dans. Sau cel puţin asta nădăjduia ea să audă. Nu îi păsa că se cuveneau doar două dansuri. Ar fi dansat toată seara numai cu el dacă i-ar fi cerut-o.”
„O privea atât de atent, de parcă i-ar fi memorat fiecare rid, fiecare trăsătură, fiecare cucui și fiecare cicatrice. Intensitatea cu care o scruta o făcu să-i vină tot felul de gânduri, gânduri pe care o doamnăcuviincioasă nu ar fi trebuit să le aibă.”
„Ea râse cu hohote. Adora să o audă râzând și, în ultima vreme, părea că râdea tot mai mult. Nu mai avea nici o grijă, nici un necaz. Îi lumina zilele, îi ușura greutăţile, îi aducea bucurie nopţilor. Cum își închipuise vreodată că și-ar fi putut petrece viaţa fără ea?”

last

 

Cărțile autoarei Lorraine Heath pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, carturesti.ro, emag.ro, cartepedia.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Lorraine Heath

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

2 Comments

Spune-ți părerea!