Delicatese Literare
Serii

Seria Salem de Corina Cîndea

Seria Salem de Corina Cîndea

Seria Salem de Corina Cîndea este o serie deosebit de caldă, romantică, amuzantă și relaxantă. Acțiunea este condimentată cu multe replici spumoase, momente fierbinți și un strop de supranatural, care dă un plus de savoare. Deși cărțile pot fi citite și independent, eu recomand să se citească întreaga serie în ordine, întrucât personajele principale dintr-o carte se regăsesc și în celelalte două, iar prietenia dintre cele trei fete și cei trei băieți ei este una cu totul specială.
Trei cupluri memorabile, trei povești fermecătoare de iubire, care te cuceresc și te lasă cu o stare de bine la sfârșitul lecturii!

Seria Salem

1. Dragoste și mătase albă
2. Pasiune și satin roșu
3. Iubire și catifea albastră

1. Dragoste și mătase albă

Dragoste și mătase albă este o carte romantică fermecătoare, caldă, cu mult umor, momente fierbinți și un strop de paranormal, care dă un plus de savoare.
Deși replicile spumoase și duelurile verbale dintre personajele cărții m-au făcut să pufnesc în râs de multe ori, cartea abordează și multe teme serioase.
De multe ori, greșelile tinereții ne urmăresc peste ani  și am da orice să putem întoarce timpul înapoi să îndreptăm faptele de atunci. Din păcate, acest lucru nu este posibil, astfel că trebuie să faci eforturi serioase pentru a corecta efectele acestora.
După o trădare dureroasă în dragoste, reacția firească este să devii sceptic și să nu mai ai încredere în nimeni. Dar, pentru a-ți oferi o șansă la fericire, trebuie să-ți asculți instinctele și să riști să-ți pui din nou inima în joc.
Iar  când simți că ți-ai întâlnit adevăratul suflet pereche, merită să faci orice efort pentru posibilitatea unei vieți trăite împreună.
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva personajelor principale ale cărții, Logan și Faith, oferindu-ne ocazia să înțelegem mai bine sentimentele, motivațiile, temerile și speranțele acestora.
Logan, Quinn și Declan erau trei buni prieteni și colegi de echipă, uniți de o greșeală asemănătoare din trecut. În urmă cu patru ani, pe când erau studenți, fiind deosebit de inteligenți și mânați de teribilismul specific vârstei, se distraseră accesând bazele de date ale Pentagonului și altor agenții guvernamentale, printre care și NASA. Deși nu avuseseră niciun folos material din activitatea lor, fapta era o infracțiune grav pedepsită de lege. Din fericire, li se oferise o alternativă la anii grei de pușcărie și anume să semneze un contract pe termen nelimitat cu o agenție guvernamentală, urmând să execute sarcini în numele acesteia și anume să descopere hackerii care spărgeau bazele de date și să refacă sistemele de securitate ale instituțiilor afectate. Cei trei se agățaseră cu ambele mâini de șansa miraculoasă oferită și, o perioadă, părea că duceau o viață perfectă, făcând ceea ce le plăcea, câștigând o grămadă de bani, călătorind mult și având nenumărate aventuri în locurile unde ajungeau.
Venirea în micul orășel Salem din Oregon avea să aducă o cotitură decisivă în destinul lor, conștientizându-i că schimbaseră de fapt o închisoare cu alta, contractul semnat limitându-le drastic opțiunile.
Imediat ce au intrat în Salem, Declan a și ochit o roșcată apetisantă și s-a repezit să o vrăjească, cerându-i să-l îndrume spre o stradă inexistentă, sperând să-i intre repede în grații, roșcatele fiind slăbiciunea lui. Și-a găsit însă repede nașul, focoasa fată punându-l repede la punct!
”- Nu există strada asta! Îi răspunde femeia după o scurtă ezitare, iar vocea joasă și extrem de senzuală mă face să ridic din sprâncene. De când vii?
– De când? rânjește Declan. Poate de unde!
– Nu! De când? Continuă femeia și îi putem auzi și noi, de la distanță, ironia din voce, iar rânjetul lui Declan dispare treptat, lăsând loc confuziei. Ești călător în timp?”
Văzându-l confuz, roșcata îl lămurește repede că numai un călător venit din timpuri trecute nu ar fi auzit până atunci de GPS.
”- GPS? întreabă el pe un ton derutat, de parcă ar fi pentru prima oară când ar auzi de așa ceva.
– Global Positioning System, îi spune roșcata extrem de rar, ca și cum i-ar explica unui tâmpit. E un program care… Stai! strigă atât de brusc încât Declan tresare. Ai auzit de telefon mobil? Oh, văd că ai unul în buzunar! arată cu degetul către el. Se folosește la altceva decât să îți umpli partea din față a pantalonilor cu el! Mă rog, bănuiesc că tu ai nevoie și de asta, adaugă chicotind, dar te sfătuiesc să încerci să găsești cu el strada pe care o cauți. Asta în cazul în care nu ai găsit statul. Sau continentul! începe să râdă, apoi îl depășește pe Declan, văzându-și de drumul ei în timp ce prietenul nostru rămâne blocat câteva secunde bune.”
Uluit de aplombul fetei, Declan rămâne complet fără replică, spre hazul nebun al prietenilor lui. Încercând să-și aline demnitatea rănită, Declan găsește repede o explicație: fata sigur era vrăjitoare și l-a hipnotizat cu privirea ei intensă.
”- Vă jur că e vrăjitoare! e primul lucru pe care-l spune Declan și deja nu mai pot, hohotele provocându-mi deja dureri de burtă. M-a țintuit cu ochii ăia mari și nu am mai putut scoate nici un sunet, se justifică el, clătinând uluit din cap, iar când am vrut să mă mișc… Era ca și cum o forță mă ținea pe loc!”
Peripețiile celor trei nu se opresc aici. La scurt timp după aceea, mașina lor intră în coliziune cu o alta, pe care o avariază ușor. Din mașina lovită ies trei amazoane înfuriate, toate superbe: roșcata de mai înainte, o brunetă cu ochi albaștri fascinanți și o șatenă atrăgătoare, toate având un corp tonifiat, bine lucrat.
Bruneta, de care Logan se simte atras ca de un magnet, îl ia imediat în primire.

” – Voi sunteți măcar de pe planeta asta? întreabă bruneta ironică, iar întrebarea ei mă face să înțeleg că roșcata le-a povestit de întâlnirea cu noi.”
Însă, de data aceasta, Logan nu îi mai vine să râdă. Era una când prietenul lui fusese lăsat fără cuvinte, dar cu totul altceva atunci când și el era pus în aceeași oală cu el, astfel că se grăbește să-i dea replica.
”-  Nu, suntem dintr-o altă galaxie, vrem să vă invadăm, iar voi tocmai ne-ați avariat nava spațială! spun cât se poate de serios.”
Bruneta nu se pierde cu firea, ironizându-l. Mai mult, gesturile ei par să provoace efecte inexplicabile, lăsându-i pe cei trei cu gura căscată.
”- O, hai că nu e chiar așa de grav! spune cu o voce atât de senzuală încât îmi produce un gol  în stomac. Din mașina noastră iese fum, face un gest cu mâna spre bolidul negru și, ca prin minune, aburul sau fumul sau ce era, se oprește brusc din a mai apărea de sub capotă. Iar nava voastră spațială… e doar puțin îndoită, nu a pierdut nimic! și repetă gestul cu mâna, de data aceasta înspre mașina noastră.
Exact în acel moment, oglinda aflată lângă portiera mea se desprinde de parcă ar fi fost retezată de o lovitură invizibilă și se sparge cu zgomot când atinge asfaltul.”
Concluzia lui Declan e clară. După părerea lui, renumele orașului avea un sâmbure de adevăr și aici chiar trăiau urmașele vrăjitoarelor care scăpaseră să fie arse pe rug.
”- Și asta e vrăjitoare!”
În curând, cei trei mai descoperă o coincidență uluitoare. Casa pe care o închiriaseră ei, pe strada Miracolelor nr. 13 era vecină cu cea a lui Faith, fermecătoarea brunetă. Prietenele ei veneau adesea să petreacă timpul împreună cu ea, April fiind șatena, iar Piper roșcata.
După o perioadă amuzantă în care cele două grupuri de prieteni își fac tot felul de șotii unii altora, se produce un eveniment tensionant, cu implicații profunde. În timp ce se aflau cu toții într-un bar și se tachinau reciproc, apare un tânăr la vederea căruia Faith se încordează brusc. Logan descoperă în curând că era Nathan, fostul logodnic al lui Faith, de care se părea că aceasta nu se despărțise în condiții amiabile, dar care părea hotărât să o recâștige. Faith îl ia prin surprindere pe Logan zâmbindu-i galeș și pretinzând că el era noul ei logodnic. Logan este asaltat de o furtună de sentimente: gelozie, dorință de a o proteja și ceva mult mai puternic și nedefinit, care îl răscolește.
”Dar un lucru îl știu cu siguranță: în această clipă, aș da orice ca zâmbetul pe care mi-l acordă să fie sincer!”
Fără să ezite, intră în jocul ei, înfruntându-l pe Nathan și găsind imediat o explicație pentru lipsa inelului de logodnă.
”- A trebuit să-l scoată, spun ce îmi trece prin minte. I se mai umflă degetele câteodată și o strânge. Din cauza sarcinii, înțelegi?”
Deși jucaseră teatru amândoi, Logan a realizat că și-ar fi dorit ca totul să fi fost real. Împins de un impuls irezistibil, îi iese din ce în ce mai des în cale lui Faith. În același timp, nopțile îi sunt dominate de visuri erotice cu aceasta. Mai mult, în curând se va lămuri că decorul pe care îl visa în fiecare noapte era cât se poate de real. Dintr-un amănunt semnificativ, Logan își dă seama că era ceva în neregulă cu Faith și pătrunde în casa ei, descoperind-o pe aceasta în pat, mistuită de febră.
”Ochii îmi privesc uluiți camera care îmi este atât de cunoscută, de la mobilier și până la șemineul aflat într-un colț, deși știu cu siguranță că este pentru prima oară când pășesc în ea. Și se opresc pe patul care ocupă o bună parte din încăpere.
Același pat uriaș cu baldachin pe care l-am visat de când am ajuns în Salem. Aceleași așternuturi de mătase albă.
Iar în mijlocul lui, cu părul negru, lung și împrăștiat pe pernă, doarme Faith.
Exact ca în visele mele!”
Se părea că totul avea legătură cu Simone, vrăjitoarea ce trăise în urmă cu peste o sută de ani în casa lui Logan și ale cărei vrăji și poțiuni magice ajutaseră multe persoane să-și găsească adevărata dragoste.
”- Știu doar că, de-a lungul timpului, toți cei care au locuit în casa lui Simone și-au găsit sufletul pereche. Au avut povești uimitoare de iubire și toți au ajuns să fie fericiți.”
Logan a realizat că o iubea profund pe Faith și că își dorea o relație adevărată, de durată, cu aceasta, în ciuda faptului că nu o putea avea.
”Fiindcă, la atracția care este între noi, ori stăm departe unul de celălalt, ori ardem împreună. Cale de mijloc nu există.”
Din păcate, greșelile trecutului îl înrobiseră cu lanțuri grele, deși invizibile, pe Logan, care nu avea libertatea propriilor decizii, poposind pentru scurt timp în fiecare loc unde era trimis, doar până își rezolva misiunea și neavând nicio idee unde va trebui să plece apoi.
”Înjur din nou în sinea mea și, pentru prima oară, aș vrea să dau timpul înapoi. Să nu mai fac prostiile pe care le-am făcut.”
Prea îndrăgostit de Faith, Logan nu se poate ține departe de ea dar, în același timp, nu i se pare corect să o inducă în eroare. Își deschide sufletul în fața ei, mărturisindu-i toate greșelile lui și conștientizând-o că orice relație dintre ei nu poate fi decât pe termen scurt.
Faith suferise mult în trecut, descoperindu-și logodnicul în brațele altei femei. Cu orgoliul și încrederea zdruncinate, nu mai dorea să se implice prea curând în altă relație, dar Logan, cu ochii lui verzi scânteietori și replicile lui jucăușe i se strecurase încetul cu încetul în suflet.
Tandrețea și grija cu care o înconjura Logan i-au redat lui Faith încrederea în ea și i-au alinat sufletul rănit, astfel că, fie și pentru un scurt timp, nu-și poate refuza bucuria unei relații cu el.

Relația dintre ei e foarte intensă și pasională, amândoi realizând că nu mai pot renunța unul la celălalt, fiind hotărâți să lupte pentru șansa lor la fericire indiferent de riscuri.
Părea o misiune imposibilă, dar destinul, prin mesagerii lui speciali, îți poate oferi uneori oportunități neașteptate.
Evenimentele se precipită, Logan îl pune la punct pe Nathan, hackerul pe care îl căutau în Salem se dovedește a fi o surpriză neașteptată, persoane din trecutul lui Logan își fac apariția, iar cei doi vor acționa fiecare, în felul lui, pentru a-și oferi posibilitatea unei vieți trăite împreună, trecând cu brio proba încrederii reciproce și fiind dispuși la orice sacrificiu de dragul celuilalt.
”- Nu puteam să înțeleg cum pot avea asemenea vise cu tine când tu, la fiecare întâlnire, nu făceai decât să mă ironizezi și să îmi ceri să păstrez distanța. Nici nu mi-am dat seama când m-am îndrăgostit de tine! continuă cu un glas răgușit care își face loc în mine, țopăind totul în calea lui. Însă ador firea ta bătăioasă la fel de mult ca și felul în care te făstăcești uneori. La fel cum iubesc și faptul că, oricât ai fi de emoționată, eu sunt cel care te liniștește imediat. Modul în care îți umezești buzele de fiecare dată e un chin pentru mine, și geme adânc când eu, fără să vreau, mi le umezesc imediat, dar te iubesc mai mult decât pot spune în cuvinte!”
O carte care îți încălzește sufletul și te lasă cu o stare de bine!

Am menționat cartea în Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

 

2. Pasiune și satin roșu

Pasiune și satin roșu ne încântă cu o poveste romantică foarte frumoasă, condimentată cu mult umor, replici spumoase, momente fierbinți și o picătură de paranormal.
Chimia dintre cele două personaje principale ale cărții, Quinn și April, a fost evidentă încă din primul volum al seriei, Dragoste și mătase albă. Tot atunci am aflat că cei trei buni prieteni, Logan, Quinn și Declan ispășeau o pedeapsă pentru o gravă greșeală din trecut, de pe vremea când erau studenți. Cu toții deosebit de inteligenți și mânați de teribilismul specific vârstei, se distraseră accesând bazele de date ale Pentagonului și altor agenții guvernamentale, printre care și NASA. Deși nu avuseseră niciun folos material din activitatea lor, fapta era un delict federal grav pedepsită de lege. Din fericire, li se oferise o alternativă la anii grei de pușcărie și anume să semneze un contract pe termen nelimitat cu o agenție guvernamentală, urmând să execute sarcini în numele acesteia și anume să descopere hackerii care spărgeau bazele de date și să refacă sistemele de securitate ale instituțiilor afectate. Cei trei se agățaseră cu ambele mâini de șansa miraculoasă oferită și, o perioadă, părea că duceau o viață perfectă, făcând ceea ce le plăcea, câștigând o grămadă de bani, călătorind mult și având nenumărate aventuri în locurile unde ajungeau.
Însă, în timp ce Logan își asumase orice risc pentru a se putea elibera de contract și a rămâne împreună cu Faith, ceilalți doi rămăseseră în continuare legați de contract și obligați să plece în altă parte pentru a îndeplini o altă misiune.
Revenit în Salem pentru a participa la nunta lui Logan, după ce lipsise o perioadă de nouă luni, Quinn era decis să o recucerească pe April, șatena temperamentală cu ochi verzi care-i pusese inima pe jar și îi bântuise visele, neputând-o uita nicio clipă.
“Un foc pe care l-am văzut cândva în doi ochi verzi și pe care l-am tot căutat de atunci încoace, dar nu l-am mai găsit la nimeni.”
Pentru a-și îndeplini scopul propus, Quinn găsise o cale de rezolvare pentru a se elibera de constrângerile contractului și își cumpărase un aprtament în Salem, rugând-o pe Faith să i-l mobileze.
Neștiind însă prea bine cum va fi primit și dorind să-i atragă atenția lui April încă de la prima vedere, făcând-o geloasă, Quinn a venit însoțit de o tânără superbă, agățată de el ca o liană.
Însă el va fi cel mai surprins, un nod puternic formându-i-se în gât după ce a observat strălucitorul inel de logodnă ce-i împodobea degetul lui April.
“La dracu’!
Puțin îmi pasă că înjur în biserică sau că mă holbez ca un tâmpit, dar nu-mi pot muta privirea de pe mâna ei. Mai exact, de pe mâna ei stângă și de pe inelul care aruncă slabe străluciri în lumina lumânărilor din jur, parcă bătându-și joc de mine.”
April, la rândul ei, suferise enorm când Quinn plecase, fără nicio explicație. Auzind că acesta va reveni în Salem pentru nunta prietenului lui Logan, April apelase la o stratagemă disperată, pentru ca acesta să nu-și dea seama cât de mult o afectase plecarea lui. Astfel, la propunerea lui Justin, prietenul ei din copilărie, acceptase să joace rolul de logodnică a acestuia pe tot timpul campaniei electorale în care acesta candida. Însă, o singură privire aruncată în direcția lui Quinn când intrase în biserică fusese de ajuns ca toate sentimentele ei să revină în forță.
”Quinn.
În clipa în care am intrat în biserică, singurul lucru pe care l-am putut obseva a fost el. Același păr șaten ușor ciufulit de parcă tocmai a scăpat din mâinile unei femei, același zâmbet superior, aceiași ochi căprui-aurii a căror privire m-a făcut să tremur de-atâtea ori.”
Deși Quinn nu avea de unde să știe că logodna lui April nu era reală, era decis să o recucerească prin orice metodă, aruncându-și în luptă toate armele de care dispunea. Cu mult șarm, perseverență și tachinând-o în permanență, Quinn reușește să-i slăbească încetul cu încetul rezistența lui April, care nu mai poate nega sentimentele pe care le avea pentru el.
”Anul trecut, el a fost cel care a încercat să păstreze distanța, iar în ultimele săptămâni, am încercat eu. Fără să reușim. Nici atunci, nici acum. Din contră, a devenit din ce în ce mai greu să stăm departe unul de altul, de parcă o forță nevăzută ne-ar împinge unul spre celălalt, o forță în fața căreia nu ne putem împotrivi. De când s-a întors, a fost mereu în jurul meu și mi-a dovedit că între noi este mai mult decât o simplă atracție.
Inspirând adânc și privind în ochii lui aurii și calzi, îmi dau seama că nu are rost să mă mai ascund și este momentul să o recunosc și cu voce tare.”
Ca și precedentul cuplu din serie, Logan și Faith, și cuplul Quinn-April avea vise premonitorii, fiecare dintre cei doi visându-se împreună cu celălalt într-un decor de satin roșu.
Se părea că totul avea legătură cu Simone, vrăjitoarea ce trăise în urmă cu peste o sută de ani și care, încă din copilărie, după ce fetițele găsiseră o carte ce-i aparținuse, le provocase celor trei viziuni în care Faith era înconjurată de mătase albă, April de satin roșu, iar Piper de catifea albastră, țesături și culori care deveniseră preferatele fiecăreia. Iar când una dintre ele își găsea ursitul, acesta începea să aibă aceleași vise ca și aceasta.
În ciuda limbii ei ascuțite și a temperamentului ei aprig, April era complet inocentă, Quinn constatând cu satisfacție masculină că era primul ei iubit, clipele lor de pasiune fiind deosebit de fierbinți.
”Și la fel de uimitor este și modul în care corpul ei răspunde fiecărei atingeri de-ale mele, la cel mai mic gest.”
Totuși, lucrurile erau departe de a se fi liniștit. April avea o datorie morală față de Justin, iar dacă s-ar fi anunțat public că logodna fusese ruptă, șansele lui Justin ar fi devenit practic nule în campania electorală. Astfel, la rugămintea lui April, Quinn este de acord să se vadă o perioadă în secret, deși nu îi convenea deloc situația, mai ales că el, spre deosebire de April, își dăduse seama că Justin era de fapt îndrăgostit de ea și spera să transforme logodna lor într-una reală.
Un moment teribil de amuzant, la care am râs în hohote, are loc când Quinn ajunge la apartamentul lui April și o găsește pe aceasta împreună cu Justin și… un preot! Înnebunit de panică, Quinn nu poate gândi logic și are impresia că Justin a găsit o cale pentru a o constrânge pe April și a finaliza logodna cu o căsătorie, repezindu-se să-l dea afară pe preot și interogând-o pe April dacă i-a mărturisit acestuia tot ce au făcut ei. Abia după mai multe replici savuros de picante a realizat ce gafă a făcut, preotul fiind de fapt tatăl ei!
”- Dar, după cum ați ghicit, nu mai e nevoie de dumneavoastră, indiferent de ce ați fost chemat, spun împingându-l ușor spre ușă, dar Aprilie mă oprește din nou.
– Quinn, el e părintele meu.
Încerc să analizez ce vrea să însemne asta, dar răbdarea mea a ajuns aproape de zero după nebunia de azi, așa că doar rânjesc.
– Părintele tău? Iubito, să înțeleg că i-ai mărturisit tot ce am făcut noi doi? Absolut tot?
April scoate un fel de geamăt adânc și, cu obrajii în flăcări, își ascunde fața la pieptul meu. Brațele mele o înconjoară într-un gest instinctiv și o lipesc mai bine de mine.
– Puteai să sari peste unele amănunte, spun râzând, iar ea se îngrămădește și mai mult în mine.
Abia apoi încep să-mi dau seama că ceva nu este așa cum ar trebui.
Peste capul lui Aprilie, îl pot vedea pe Justin cu mâna la gură, încercând să-și ascundă râsul. Chiar dacă nu s-a mișcat de pe canapea, umerii îi tresaltă din cauza râsului înfundat. Nu-i înțeleg veselia bruscă și sunt din nou tentat să îl lovesc.
Apoi îmi întorc privirea spre bărbatul de lângă noi. Două pete roșii îi colorează acum obrajii și am impresia că răsuflă destul de greu.
– Spre dezamăgirea mea, April nu mi-a povestit nimic de tine.
Ochii mi se măresc și îl privesc șocat. Ei, poftim! Preotul e amator de amănunte picante!”
O serie de încurcături le vor pune lui Quinn și April relația la încercare iar cei doi vor învăța prețioasa lecție că o dragoste adevărată trebuie să se bazeze pe încredere reciprocă, iar suspiciunile și gelozia nu își au locul.
Mi-a plăcut mult cum, în momentele de cumpănă, atât April cât și Quinn au fost susținuți necondiționat și sfătuiți de prietenii lor.
După multe peripeții și întâmplări, unele foarte amuzante, altele tensionate, cei doi au reușit să-și găsească o binemeritată fericire, dispărând toate secretele și tensiunile dintre ei.
”Iar când îmi lipesc gura de buzele ei dulci, sunt vrăjit de modul în care îmi răspunde chiar și în somn și îmi dau seama că sunt înconjurat exact de lucrurile pe care mi le-am dorit: pasiune, satin roșu și parfum de lăcrămioare.
Într-un cuvânt, April…”

Am menționat cartea în Top 10 cărți contemporane care m-au făcut să râd

3. Iubire și catifea albastră

Iubire și catifea albastră este o frumoasă încheiere a seriei Salem, oferindu-ne povestea cuplului Declan-Piper, un cuplu care a reușit să ne atragă atenția încă de la primul volum al seriei cu tachinările lor pline de umor.
Cei care se iubesc se tachinează” ne spune un proverb franțuzesc (”Qui s’aime, se taquine”), iar cuplul Declan-Piper ne-a convins pe deplin de acest adevăr!
Atât în Dragoste și mătase albă, cât și în Pasiune și satin roșu, înțepăturile acide, pline de umor, dintre cei doi au reușit să mă facă să pufnesc în râs de mai multe ori, astfel că abia așteptam să apară ce-a dea treia carte a seriei pentru a descoperi cum va evolua relația lor.
Întrucât Iubire și catifea albastră este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectia lui Declan cu cele din perspectiva lui Piper, ne vom convinge încă de la primele pagini că cei doi erau, de fapt, îndrăgostiți nebunește unul de celălalt. Însă, mult prea asemănători ca fire, amândoi își ascunseseră adevăratele sentimente în spatele unor replici sarcastice, care îl derutaseră pe celălalt, nici unul neavând curajul să lase garda jos și să-și declare adevăratele sentimente, temându-se prea mult să nu fie rănit sufletește.
Gândurile lui Declan:
“Piper.
Ea este motivul pentru care în ultimele două luni am ocolit Salemul ca și cum ar fi un loc blestemat și tot din cauza ei am acceptat toate misiunile pe care mi le-a dat Collin, indiferent cât de departe m-au dus. Ba chiar am fost de acord și să formez o nouă echipă, fir-ar să fie!
Cu buzele strânse, îmi amintesc de prima mea întâlnire cu Piper. Părul ei roșu mi-a atras privirile imediat, dar ochii ei au fost cei care m-au dat pe spate. Am debitat cele mai tâmpite cuvinte de agățat din lumea asta, așa că nu mă mir că m-a ironizat. Nu, nu m-a ironizat. A șters cu mine pe jos din câteva cuvinte, în timp ce eu nu mai puteam scoate nici un sunet.
Nici acum, după mai bine de un an, nu înțeleg ce s-a întâmplat. Și încă se mai întâmplă!”
Gândurile lui Piper:
”Îmi întorc privirea brusc spre geamul din dreapta atunci când câteva imagini îmi apar în fața ochilor și tot ce pot să sper este ca roșul din obrajii mei să nu devină prea evident. Aproape că simt în palme felul în care buclele lui răvășite mi s-au încolăcit pe degete de câteva ori, deși totul a fost numai în visele mele.
Inspir adânc sub impactul senzației, doar pentru ca întregul meu interior să se agite din nou. De data aceasta, parfumul lui este cel care mă zăpăcește, Câteva esențe lemnoase și o urmă de mosc, dar care, împreună cu propriul lui miros, mă face să-mi lase gura apă. Mă simt tentată să-mi îndes fața în locul unde umărul i se întâlnește cu gâtul și să rămân acolo.
Fără să vreau, capul mi se întoarce și privesc câteva clipe lungi exact spre acel loc. Am senzația că mi-am odihnit capul acolo de multe ori și că este locul meu preferat în care dorm, iar asta e o nebunie totală, pentru că știu cu siguranță că niciodată nu am făcut asta. Nu în realitate. Nu în viața asta.”
La fel ca și precedentele cupluri, și Declan și Piper aveau, fără să știe unul de celălalt, vise inexplicabile în care apăreau amândoi împărtășind momente de pasiune, înconjurați de valuri de catifea albastră.
Se părea că totul avea legătură cu Simone, vrăjitoarea ce trăise în urmă cu peste o sută de ani și care, încă din copilărie, după ce fetițele găsiseră o carte ce-i aparținuse, le provocase celor trei viziuni în care Faith era înconjurată de mătase albă, April de satin roșu, iar Piper de catifea albastră, țesături și culori care deveniseră preferatele fiecăreia. Iar când una dintre ele își găsea ursitul, acesta începea să aibă aceleași vise ca și aceasta.
Ca doi dueliști ambițioși, nici unul dintre ei nu dorea să cedeze primul. Noroc că soarta, ajutată din plin de Faith și April, cele două prietene ale lui Piper, a decis să le dea o mână de ajutor, împingându-i unul spre celălalt.
Urmează un șir de întâmplări pline de umor, condimentate din plin cu replici spumoase, cei doi sfârșind în a capitula în fața sentimentelor năvalnice pe care le aveau unul pentru celălalt.
”De când ne-am cunoscut, am aruncat mereu cu vorbe și ironii unul către altul, însă acum… Acum tot ce este între noi a devenit serios și a fost atât de minunat, încât preferăm să tăcem. Sau am rămas amândoi fără cuvinte. (…)
Apoi, știind că Piper e exact acolo unde trebuie să fie, în brațele mele, adorm mulțumit.”
Din păcate însă, trecutul lui Declan îl ajunge din urmă, iar cei doi trec prin momente extrem de tensionate, când Piper ajunge să fie răpită…
Din fericire, cu ajutorul necondiționat al prietenilor, Declan reușește să dezamorseze pericolul, eliberând-o pe Piper.
Mi-a plăcut să reîntâlnesc precedentele cupluri din serie, Faith și Logan, April și Quinn, care m-au convins pe deplin de trăinicia relațiilor lor și de puterea sentimentelor pe care le aveau unul pentru celălalt, în fiecare cuplu în parte.
M-a impresionat și prietenia necondiționată dintre cei șase eroi, care au trecut prin multe evenimente împreună, atât fericite și amuzante cât și dramatice, în tot acest timp sprijinindu-se și încurajându-se necondiționat.
Finalul este deosebit de romantic, convingându-ne de puterea destinului care, pornind de la o simplă glumă, intersectează drumuri și schimbă vieți, ajutând sufletele pereche să se descopere.
”Mângâi o șuviță din părul roșu care mi-a atras atenția de când am intrat în oraș și de la care a pornit întreaga poveste. O glumă îți poate schimba viața? Uneori, da, pentru că gluma cu vrăjitoare și extratereștrii a ajuns să ne schimbe la toți șase întreaga viață. Și niciunul nu regretăm nimic.”

Cărțile autoarei Corina Cîndea pot fi comandate pe site-ul www.editurahathor.com

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

10 Comments

Spune-ți părerea!