Delicatese Literare
Cărți pentru copii,  Serii

Seria Școala secretă a dragonilor de Emily Skye, Editura NOMINA

Seria Școala secretă a dragonilor

Seria Școala secretă a dragonilor este o serie fantasy fascinantă, plină de imaginație, despre prietenie, sete de cunoaștere, ingeniozitate și curajul de a-ți depăși propriile limite. Intriga este deosebit de interesantă, iar autoarea crează o atmosferă minunată, magică. Aș dori să menționez și ilustrațiile alb-negru, extrem de inspirate, realizate de Pascal Nöldner.

Deși seria se adresează copiilor cu vârsta între 9-11 ani, ea este captivantă și pentru un cititor adult, fiind plină de aventuri, amuzantă și cu întorsături de situație.

  • Seria Școala secretă a dragonilor

  1. Școala secretă a dragonilor – Die geheime Drachenschule – 2018
  2. Dragonul cu coarne de argint – Der Drache mit den silbernen Hörnern – 2019
  3. Die Rückkehr des siebten Clans – 2020
  4. Das Erwachen der Blattfinger. – 2020
  5. Das Tribunal der Sieben Flammen. – 2021

1. Școala secretă a dragonilor

Insula Șapte Focuri nu există în realitate. Nici misterioasa Cetate a Norilor. Și nici dragonii. Henry era convins de asta. Cel puțin până acum.
Deodată, se trezi ales să devină un călăreț al dragonilor. Și până să-și dea seama ce se întâmplă, se trezi într-un hidroavion care îl ducea spre insula înconjurată de mituri și legende. Dragonii există pe insulă! Dragoni adevărați, iar Henry trebuia acum să călărească unul dintre ei. Din păcate, își va alege un dragon foarte morocănos. Va reuși el oare să stabilească o conexiune cu dragonul său?

Henry este un băiețel de unsprezece ani care adoră să joace fotbal. Nu numai că este căpitanul echipei sale, dar este și golgheterul acestewia. De ziua lui câștigă meciul vieții sale, dar nu numai atât. Un  mesager îi aduce vestea că a fost acceptat în școala exclusivă aflată pe Insula Șapte Focuri, despre care bunicul său îi vorbise atât de des. Se pare că acele povești nu erau basme până la urmă… dar ceea ce îl așteaptă acolo, nu ar fi îndrăznit să-și imagineze în cele mai nebunești vise: Dragoni!

Din păcate, dragonul care i-a fost repartizat nu pare să fie deloc entuziasmat de noul său călăreț, astfel că Henry trebuie să dea dovadă de multă ingeniozitate pentru a putea crea o conexiune cu dragonul său cel morocănos.

La sfărșitul volumului rămân destule mistere nesoluționate, care mențin trează curiozitatea și dorința de a citi cât mai repede următorul volum.

 

2. Dragonul cu coarne de argint

Henry este fericit. În sfârșit, și-a găsit dragonul și a stabilit o conexiune magică cu acesta.
Chiar dacă perioada de instrucție pentru a deveni un călăreț al dragonilor nu este chiar o trândăveală, alături de Phoenix se simte în stare să ia în piept orice provocare. La un moment dat, lui Henry îi apare în vis un alt dragon, care îi cere ajutorul. Ce se întâmplă oare cu această ființă misterioasă? Și de ce coarnele sale sunt acoperite cu argint?
Henry va încerca să rezolve acest mister împreună cu prietenii săi.

La școala secretă a dragonilor, Henry și-a făcut prieteni, dar cel mai important, a stabilit o legătură magică cu dragonul său, Phoenix.În timp ce Henry formează o echipă cu prietenii săi și începe să se antreneze, mai multe vise caudate încep să îl bântuie. Un dragon ciudat, extraterestru, pare să îi ceară ajutor.

Este un dragon cu adevărat în pericol? Și îl pot ajuta Henry și prietenii lui?

Alături de Phoenix și de prietenii lui, Henry se avântă într-o nouă aventură incitantă, dar și foarte periculpoasă.

 

Seria Școala secretă a dragonilor de Emily Skye poate fi comandată pe edituranomina.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți fantasy

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *