Delicatese Literare
Serii

Seria Vânătorii de fantome de Amanda Quick

Seria Vânătoarea de fantome de Amanda Quick (Jayne Castle)

0.5. Bridal Jitters – 1999
1. Orașul de cuarț – Editura Orizonturi (After Dark – 2000)
2. Săptămâna pierdută – Editura Orizonturi (After Glow – 2004)
3. Înfruntând fantomeleEditura Orizonturi (Ghost Hunter – 2006)
4. Piatra viselor – Editura Orizonturi (Silver Master – 2007)
5. Pe urmele vânătorilor – – Editura Orizonturi (Dark Light – 2008)
6. Comoara de ametist – Editura Orizonturi (Obsidian Prey – 2009)
7. Midnight Crystal – 2010
8. Canyons of Night – 2011
9. The Lost Night – 2012
10. Deception Cove – 2013
11. The Hot Zone – 2014
12. Siren’s Call – 2015
13. Illusion Town – 2016

Îndrăgita autoare Amanda Quick, a cărei imaginație se dovedește fără limite, a reușit să ofere o surpriză de mari proporții cititorilor săi prin tema acestei serii fascinante și plină de mister, intitulată Vânătoarea de fantome.

Paranormal, crime, trădări, suspans, umor, replici spumoase, romantism și momente fierbinți, toate într-o succesiune amețitoare, reprezintă o rețetă sigură a captării la nivel maxim a interesului cititorilor de la prima până la ultima pagină a fiecărei cărți din serie.

Acțiunea acestei serii se petrece pe Armonia, o planetă fascinantă descoperită de pământeni în urmă cu două sute de ani, o lume pe care extratereștrii au părăsit-o: catacombe cu pereți de cuarț și curenți stranii încărcați de energie psi.

Pe atunci, o imensă Cortină de energie s-a deschis în apropierea Pământului, făcând pentru prima dată călătoriile interstelare posibile. Mii de coloniști aventurieri și-au făcut bagajele și au plecat spre noua Lume să-și întemeieze cămine și societăți noi, aducând cu ei tot confortul de acasă – tehnologie sofisticată, artă, literatură și ultima modă. Comerțul prin Cortină le-a oferit posibilitatea să rămână în contact cu familiile de acasă, dar și să-și mențină computerele și gadgeturile de înaltă tehnologie funcționale.

Însă, într-o zi, fără niciun avertisment, Cortina s-a închis, lăsându-i pe coloniști izolați într-o existență primitivă, nemaiavând posibilitatea să-și procure uneltele și materialele necesare pentru a-și menține în funcțiune tehnologia. Din fericire, oamenii au făcut ceea ce știau ei cel mai bine: au supraviețuit și, încetul cu încetul, descendenții primei generații de coloniști au reușit să-și croiască drumul spre un nivel de civilizație aproximativ cu cel de pe Pământ de pe la începutul secolului XXI.

Totuși, pe Armonia existau și câteva diferențe existențiale. Extratereștrii care trăiseră cândva își îngropaseră adânc comorile înainte de a părăsi planeta, iar savanții, aventurierii și cei dornici de îmbogățire se avântau adesea în catacombele subterane pentru a încerca să le descopere.

În plus, cuarțul care se găsea din belșug peste tot avea un efect extrem de interesant, sporind abilitățile psihice ale tuturor locuitorilor, deși nu în același mod la fiecare. Unii puteau de-rezona capcanele de coșmar, lăsate de extratereștri pentru a le apăra misterele, capcane în care dacă intrai aveai toate șansele să dispari pentru totdeauna. Alții puteau ”ghici” la nivel energetic personalitatea tuturor celor din jur.

Și mai existau și vânătorii de fantome, organizați în Breaslă sau Ghildă, cei care puteau anihila ”fantomele” – periculoasele forme de energie distonantă care puteau să ardă orice lucru și pe oricine îl atingea și care erau produse de energia psi din catacombe. De aceea, orice para-arheolog sau căutător de comori nu putea coborî în subteran fără un vânător de fantome alături.

Dar, adesea, o fantomă era produsă chiar de un vânător de fantome, care se alimenta de la energia psi din subteran, pentru a o folosi pe aceasta ca o armă fie de atac, fie de intimidare, fie de apărare.

Existau însă și câteva efecte colaterale ale invocării unei fantome. Imediat ce fantoma se stingea, era de notorietate fapul că vânătorul era cuprins de o dorință irezistibilă față de sexul opus. Avea legătură cu încărcătura de testosteron, hormonii bio-psi care le inundau organismul când își foloseau puterile. Zvonurile despre îndemânarea lor sexuală când se aflau în mijlocul efectului post-distrugere a fantomei nu erau tocmai nefondate, conform femeilor care se întâlniseră cu bărbați ai Breslei. Aceasta era și motivul pentru care tavernele și barurile unde veneau vânătorii erau de asemenea populate cu studente aflate în vacanța de vară și petreceri ale burlăcițelor. E drept și că, după ce frenezia se potolea, vânătorii cădeau într-un somn profund de câteva ore, ceea ce îi făcea complet vulnerabili la eventualele pericole ce ar fi putut apărea în acel răstimp.

În privința căsătoriei, existau două forme ale acestei instituții: Căsătoria de conveniență și Sfânta căsătorie. Dacă prima putea fi încheiată pe o perioadă determinată și ruptă fără prea mari formalități, cea de-a doua era practic indestructibilă, fiind acceptate mult prea puține motive pentru a putea fi desfăcută, unul dintre acestea fiind adulterul. Evident că, dacă în timpul Căsătoriei de conveniență apărea un copil, aceasta se transforma automat într-o Sfântă Căsătorie.

Nu pot să nu-i menționez și pe adorabilii ”iepurași de praf” – niște animale de companie minuscule, cu blană pufoasă și ochi de bebeluși, pofticioși și măncăcioși, mari amatori de obiecte de podoabă. Nu trebuia însă să te lași păcălit de aspectul lor angelic. Iepurașii de praf erau niște prădători redutabili, foarte atașați și loiali stăpânilor lor, cu care aveau o inexplicabilă conexiune psihică. Imediat ce iepurașii de praf simțeau un pericol, blana acestora se zburlea, li se deschideau un alt doilea rând de ochi ce arunca priviri ucigătoare, iar când le vedeai dinții se spunea că este deja prea târziu să mai poți face ceva ca să te aperi.

Doar primele două volume din serie sunt legate între ele și ar trebui citite împreună, fiind vorba de povestea aceluiași cuplu – Lydia și Emmett, celelalte volume din serie putând fi citite separat, în fiecare dintre ele delectându-ne cu povestea captivantă a unui alt cuplu.

Dacă, asemenea mie, savurați combinația de romantic-suspans cu răsturnările paranormale de situații, această serie vă va încânta cu siguranță.

1. Orașul de cuarț (After Dark)

Lydia Smith, eroina cărții, este un para-arheolog care dorea să descifreze tainele trecutului, vechi de mii de ani, ale acestei planete de adopție. Din păcate, în urmă cu șase luni, cariera ei se prăbușise brusc ca urmare a unui incident bizar. Aflată în catacombe, Lydia se rătăcise pe neașteptate de echipa din care făcea parte, iar ceea ce se întâmplase apoi intrase într-o zonă nebuloasă a memoriei sale, din care mai răzbăteau din când în când câteva flash-uri răzlețe. Pierzându-și chihlimbarul care o ajuta să se orienteze în subteran, Lydia ar fi avut șanse minime să mai răzbată la suprafață însă, din fericire, Fuzz, iepurașul ei de praf reușise, nu se știe cum, să o găsească și să o ghideze spre ieșire. Cu reputația făcută praf, întrucât vânătorii de fantome ce fuseseră angajați să o păzească susținuseră că ea încălcase voit regulile impuse, considerându-se totodată și că era grav afectată psihic, Lydia fusese concediată de la facultate, toate rezultatele muncii ei de până atunci fiind însușite cu multă nonșalanță de fostul ei iubit, care se despărțise de ea imediat după aceea. Inutil de precizat că atât vânătorii de fantome ca breaslă, cât și fostul ei iubit, îi stăteau ca ”sarea-n ochi” Lydiei, care nu mai dorea în veci să mai aibă de-a face cu ei.

Singurul care-i mai oferise un loc de muncă fusese Shrimp, deținătorul unui muzeu de mâna a doua – Casa Shrimpton de Orori Antice. Lydia își făcuse un plan pe termen lung să-și recâștige locul în elita oamenilor de știință, însă lucrurile rele continuau să se întâmple, cum ar fi cadavrul pe care l-a găsit într-unul din exponatele muzeului. Iar noul ei client, Emmett London, este unul dintre cei mai periculoși bărbați din oraș. Totuși, în ciuda faptului că află că Emmett era fostul șef al Ghildei din Rezonanța, cât și fiul nelegitim al lui Mercer Wyatt, șeful Ghildei din Cadența, Lydia nu poate rezista atracției magnetice pe care o simte pentru el, simțind instinctiv că acesta era adevăratul ei suflet pereche…

Aici, în umbra Orașului Mort din Cadența, lucrurile nu se încălzesc cu adevărat decât după Întuneric. Vă invit să descoperiți spectaculoasele aventuri care se petrec atunci!

Fragment din roman:

„Dacă nu ar fi fost groaznic de evident că Chester Brady era deja mort, Lydia Smith l-ar fi strâns de gât cu mâinile ei.

Prima presupunere pe care o făcu, după ce dăduse colțul în semiintunericul din aripa Mormântul Orașului Mort a Casei Shrimpton de Orori Antice, fusese aceea că Chester punea la cale una din șmecheriile lui. Trebuia să fie o bizară tactică de păcăleală, concepută să îi fure ei de sub nas posibilul client nou, înainte de a putea să semneze contractul.

Era atât de caracteristic pentru păcăliciul asta nenorocit! Și după tot ce făcuse pentru el!

Se opri holbându-se la un braț și un picior care atârnau pe o latură a unui sarcofag antic. Poate era doar un truc mai de neînțeles, de data asta. Umorul lui Chester înclina mai mult spre festele copilărești. Dar era ceva puțin cam prea realistă în felul în care era prăvălit în coșciugul cu o formă nu chiar umană.

– Poate că a leșinat, sau ceva de felul asta, zise ea fără prea multe speranțe.

– Nu cred. Emmett London trecu pe lângă ea și merse mai departe pentru a privi în jos, în cutia funerară din cuarț verde.

– E mort de-a binelea. Ai face bine să chemi autoritățile.

Ea mai înainta un pas, cu precauție, și văzu sângele. Se scursese din gâtul lui Chester și se adunase pe fundul sicriului.

Realitatea lucrurilor pe care le privea o izbi cu o putere năucitoare. Nu putea să creadă. Nu Chester. Era hoț și escroc sentimental, genul de caracter dubios care dădea nume rău tuturor celorlalți comercianți legitimi de antichități și para-arheologilor respectabili, dar era și un prieten. Într-un fel.”

2. Săptămâna pierdută (After Glow)

Săptămâna pierdută continuă năucitoarea poveste începută în „Orașul de cuarț“, dezvăluindu-ne misterul săptămânii ”pierdute” din memoria Lydiei.

Lydia Smith continuă să se refacă după accidentul suferit în catacombe, în urma căruia și-a pierdut memoria. Treptat, amintirile îi revin, dar nu suficient de repede pentru a scăpa de capcanele întinse de cei din jur. Alături de ea este Emmett London, cel mai periculos om din oraș, decis să o apere de orice amenințare.

Iubire fierbinte, răpiri și tentative de omor, descoperiri ale unor faimoase foste încăperi ale extratereștrilor, intervenția unor fantome energetice și cele mai neașteptate răsturnări de situație, personaje interesante și dialoguri pline de umor, plus formidabilul iepuraș de praf Fuzz, toate acestea te fac să nu lași cartea din mână odată ce ai început-o și să aștepți cu nerăbdare următorul volum al seriei.

Fragment din roman:

”- Doamne, spuse Lydia după o vreme. Nu mai sunt fantome prin preajmă și se pare că nimeni nu va încerca să ne omoare. Cred că măcar de data asta vom avea o noapte a nunții drăguță și liniștită.

– Nu, atâta timp cât mai am o brumă de autoritate. Își lăsă jos paharul, se ridică în picioare și o ridică de pe șezlong. Fusta rochiei se revărsă în cascadă peste brațul lui. Planurile mele pentru noaptea asta sunt departe de a fi drăguțe sau liniștite. Nu aș vrea să te plictisești în a doua noapte a nunții noastre, draga mea.

Ea zâmbi. Muzicalitatea râsului ei dansă în întuneric, amestecându-se cu șoaptele de energie psi care se înălțau din Orașul Mort.”

3. Înfruntând fantomele (Ghost Hunter)

Șeful Breslei vânătorilor de fantome din Aurora Spring, Cooper Boone, era tot ceea ce botanista Elly St. Claire își putea dori – tipul frumos, puternic și tăcut. Iar când el a cerut-o în căsătorie, inima lui Elly a tresăltat de fericire, ținând cont că se îndrăgostise nebunește de el. Când însă secretele de breaslă îi amenință cariera la colegiu, făcând-o totodată să se îndoiască de sentimentele logodnicului ei pentru ea, Elly rupe logodna și, cu inima frântă, pleacă din micul orășel spre metropola înfloritoare Cadența, unde și-a deschis un magazin specializat pe plante medicinale. Când Bertha, o bună prietenă a lui Elly dispare fără urmă în catacombele bântuite de fantome, Cooper apare exact la timp pentru a o ajuta pe Elly să o caute.

Momente fierbinți, situații limită, suspans și înfruntări cu forțe paranormale…

Vor reuși cei doi, la capătul acestor formidabile încercări, să treacă peste conflictele care i-au despărțit și să reînnoade firul iubirii ce i-a legat cândva?

Pe măsură ce misterul se adâncește, iar miturile și legendele periculoase despre fantome ies la iveală, devine tot mai evident că Cooper este decis să o recucerească pe Elly iar, de data aceasta, nimic nu-l mai poate ține departe de ea… Exact ceea ce spera și Elly, încă de când plecase din Aurora Spring! 😊

Bineînțeles că iepurașii de praf nu puteau lipsi nici de data aceasta, adorabila Rose fiind un companion pe cinste pentru Elly, împrumutându-i bijuteriile și împodobindu-se cu ele, dar totodată arătându-și loialitatea și sărind în apărarea stăpânei sale în situații critice.

Fragment din roman:

”- Încă un lucru, zise Doreen din ușă. De ce era Frazier atât de sigur că mai devreme sau mai târziu ai să vii după Elly? Nu aveai nevoie de ea sau de influența tatălui ei ca să devii șeful Breslei Aurora Spring. Erai deja.

– Ăsta a fost singurul lucru pe care l-a înțeles perfect, zise Cooper fără să deschidă ochii. Și-a dat seama că o să vin, mai devreme sau mai târziu, pentru că știa că Elly era slăbiciunea mea. Ca toți cei de-acasă, știa că o iubesc.

– Știa ce? Strigă Elly.

Cooper se întoarse pe o parte și adormi.

– Tipic bărbătesc, zise Doreen.”

4. Piatra viselor (Silver Master)

Fugind de un teribil scandal, Celinda Ingram ajunge în Candența, unde își dorește să ia totul de la capăt. Astfel, începe o afacere ca pețitoare, beneficiind de capacități paranormale, care o ajută să facă predicții legate de felul în care se potrivesc partenerii unui cuplu, prin citirea undelor psi.

Acest dar o face să fie atrasă încă de la prima întâlnire de Davis Oakes, directorul unei firme de pază. El însuși un individ cu remarcabile capacități paranormale, Davis încearcă să dea de urma unui vechi obiect, cunoscut sub numele de Piatra viselor. O contactase pe Celinda întrucât descoperise că aceasta cumpărase respectivul artefact, fără a-i bănui proprietățile, pe post de jucărie pentru Araminta, iepurașul ei de praf.

Deși Celinda este de acord să-i dea Piatra viselor lui Davis, Araminta are alte planuri, fugind cu Piatra viselor și ascunzând-o într-un loc numai de ea știut.

Ceea ce Celinda și Davis nu știau, era faptul că două personaje malefice urzeau planuri din umbră pentru a smulge acest obiect de chihlimbar, faimos pentru culoarea sa rubinie, din mâinile celor care ajunseseră să îl dețină.

Pericole extraordinare o pândesc pe Celinda din partea celor care ar face orice pentru a intra în posesia râvnitului obiect. Dar Davis nu precupețește niciun efort pentru a o apăra. În același timp, Araminta face un duo formidabil cu Max, iepurașul de praf al lui Davis, ajutându-și stăpânii prin metode cu totul inedite.

O lectură atractivă și amuzantă, o poveste plină de mister și suspans, din care nu lipsesc aventura și erotismul prezentate adesea cu umor.

Fragment din roman:

”Un grup mic de musafiri neinvitați la nuntă urmărea fericita scenă dintr-un ascunziș al mesei-bufet acoperită de verde și chihlimbar. Fiecare era aranjat pentru această ocazie. Fuzz purta o fundă de culoarea galbenă a chihlimbarului. Însoțitoarea lui specială pentru nuntă strălucea în scânteierile brățării din jurul gâtului. Max și Araminta erau gătiți cu strălucitoare agrafe pentru hârtie, care le fixau bine smocurile mici de blană pe vârfurile capetelor într-o manieră elegantă.

Din perspectiva unei adunături de iepuri de praf flămânzi, impresionantul tort de nuntă le apărea lung de o milă, iar fântânile de șampanie se revărsau în râuri.

Dacă oamenii preferau mai degrabă să danseze decât să mănânce, aceasta era treaba lor. Iepurii de praf știau ce se poate face cu o masă-bufet încărcată din belșug.”

5. Pe urmele vânătorilor (Dark Light)

Eroina cărții, Sierra, este o tânără care provine dintr-o familie bogată ce face parte din înalta societate din Harmony. S-a mutat de curând în Crystal pentru a încerca să uite traumele de un logodnic care a înșelat-o. Constrânsa de împrejurări devine reporter de investigații la un ziar de scandal.

Poveștile reporterului Sierra McIntyre despre vânătorii de fantome din Crystal City – și misterioasa lor breaslă – i-au adus tabloidului multă popularitate. Articolele ei despre disparițiile vânătorilor pensionari, fără adăpost, i-au atras atenția șefului Ghildei din Crystal, John Fontana, un bărbat extrem de puternic, atât fizic cât și psihic.

Pentru a descoperi adevărul, mai ales că suspecta o trădare la nivel înalt în cadrul Ghildei, John Fontana îi propune să-și unească forțele, mascându-și investigația în spatele unei… Căsătorii de Conveniență! Deși sceptică la început, atât simțurile ei, cât și iepurașul ei de praf pe post de animal de companie, Elvis (supranumit pe bună dreptate și ”Regele”, întrucât împrumutase atât ținutele cât și apucăturile celebrei vedete rock), îi dau undă verde. În ciuda faptului că este pur și simplu un aranjament de afaceri, nu există nimic pur sau simplu în privința atracției irezistibile care ia naștere între Sierra și Fontana. 😊

M-a amuzat mult scena de la nunta lor, când invitații au decis să-l testeze pe Fontana dacă este demn de Sierra, creând cinci fantome de energie și interpunându-le între cei doi astfel că Fontana trebuia să le anihileze pe toate dacă dorea să ajungă la mireasa lui.

”- Ce spui, șefu’? întrebă Andy. Merită Sierra să îți croiești drumul spre ea prin cinci fantome?

Fontana se uită la ea deasupra fantomelor care pluteau între ei.

– Oh, da, spuse el, foarte serios. Merită.

Căldura controlată din ochii lui era mai fierbinte decât fantomele din fața ei. Înțepeni, devenind conștientă de dorința pe ambele planuri, atât cel normal, cât și cel paranormal. Mai devreme în cursul zilei, în biroul lui, simțise o parte din această energie masculină, dar acum părea că a coborât o barieră și o lasă să vadă cât de puternică este aceasta.

Din nou, părul i se zbârli pe ceafă, dar reacție ei nu avea nimic de-a face cu fantomele strălucitoare care îi separau. Îi răspundea lui Fontana cu fiecare fibră a ființei sale. Căldura i se revărsa în vene. Și atunci știu că, indiferent de motivele lui pentru această căsătorie, un lucru era clar: soțul ei pe termen scurt o dorea.

Dumnezeu să o ajute, dar și ea îl dorea. Probabil că acesta nu era un lucru bun. În cel mai bun caz, era un lucru foarte periculos.

Fontana nu se mișcă, nici măcar nu-și desfăcu brațele. O privea cu intensitatea aceea întunecată, inumană, care transmitea prin ea fior după fior.

În cameră se răsucea și mai multă energie, de data aceasta nu era lumină verde fantomatică; altceva, ceva ce nu mai văzuse niciodată. Auzi în jurul ei gâfâieli speriate și murmure.

Apăru un râu învolburat de umbre negre, care pulsau. În lung și în lat, plutea într-un model ondulat, ciudat.

Elvis vibra emoționat. Era în continuare pufos, dar cel de-al doilea rând de ochi clipea. Și aceștia luceau ca niște chihlimbare calde.

Simon, Jeff, Andy și Mitch erau uluiți. Toți ceilalți, cu excepția lui Ray, care zâmbea, păreau să fi rămas fără cuvinte.

– A dracu’ treabă, respiră Simon. Este lumină neagră. Zvonurile sunt adevărate.

– Iisuse, șopti Jeff. Nu este de mirare că a reușit să-l doboare în duel pe Jenner.

– Ce dracu este lumina neagră? Întrebă Runtley, făcându-și loc printre cei care priveau. Vreo tehnologie extraterestră?

– Nu, spuse Ray calm. Este energie distonantă, cum este lumina fantomatică. Dar vine din capătul întunecat al spectrului. Foarte puțini vânători reușesc să o aducă.

Râul de noapte pluti deasupra uneia dintre cele patru fantome, formând un vârtej. Fantoma verde fu absorbită în întunericul care se rotea și dispăru.

Una câte una, mingile strălucitoare de lumină fantomatică au fost atrase în vâltoare și au dispărut. Când ultima se făcu nevăzută, undele negre de energie psi se evaporară.

Fontana se duse direct spre Sierra și o ridică în brațe. Elvis sări pe umărul lui.

– Acum plecăm, spuse Fontana mulțimii.

Cei patru vânători de la Green Gate scoaseră un chiot plin de veselie. Toată lumea li se alătură. Cineva deschise ușa.

Fontana o duse pe Sierra în hol. Ușa se închise în urma lor.”

Demersul lui Sierra și a lui Fontana de a afla cine era responsabil de răpirile foștilor vânători de fantome se dovedește a fi unul extrem de primejdios, care îi poate costa chiar viața. Reușind să scape la limită din casa incendiată a lui Fontana, cei doi ajung în pădurea subterană tropicală, unde se confruntă cu o bandă de traficanți ai unui drog creat de extratereștri.

O poveste plină de suspans, cu numeroase aventuri, o căsătorie de conveniență, momente fierbinți, pericole extreme și un final absolut surprinzător, pe care vă invit să o savurați!

6. Comoara de ametist (Obsidian Prey)

Lumea Armoniei are o strălucire aparte, datorită extratereștrilor care au lăsat în urmă chihlimbare cu proprietăți puternice și catacombe subterane pline de mister.

În urmă cu trei luni, prospectorul independent Lyra Dore a făcut descoperirea deceniului într-o pădure tropicală subterană: ruine de ametist. Din păcate, bucuria i-a fost repede umbrită de faptul că bărbatul de care se îndrăgostise s-a dovedit că își însușise o identitate falsă, furându-i descoperirea și frângându-i inima. Mai mult, bunicul lui Cruz Sweetwater și bunicul Lyrei deveniseră dușmani înverșunați, după ce mai întâi fuseseră prieteni. Versinile celor doi erau diametral opuse, iar adevărul greu de aflat…

Din fericire, Lyra măcar avea un iepuraș de praf cu talent artistic, Vincent, pentru a o consola… Vincent este o adevărată figură, iar tablourile realizate de el se vând ca pâinea caldă. La un moment dat, Lyra și asociata ei vor da o adevărată lovitură la o licitație, tablourile realizate de Vincent fiind adjudecate la niște prețuri de-a dreptul exorbitante. Vă las să descoperiți singuri cine era misteriosul cumpărător…

Cruz Sweetwater, CEO-ul Amber Inc., nu a dorit niciodată să o rănească pe Lyra. Afinitatea lui pentru chihlimbarul obsidian i-a conferit abilitatea de a simți că ea este adevărata lui iubire. Tot ceea ce el făcuse în urmă cu trei luni fusese în scopul de a o proteja, însă ea îi interpretase greșit motivele…

În scurt timp, s-a dovedit că ruinele de ametist au puteri misterioase, punându-i pe toți cei implicați în proiect în pericol, iar Cruz îi cere ajutorul Lyrei pentru a elibera o întreagă echipă rămasă captivă în interiorul lor.

Înainte de a fi înlăturată din proiect, Lyra reușise totuși să pună deoparte câteva obiecte de ametist, inclusiv o adevărată comoară: trei piramide de ametist considerate obiecte de artă extraterestră. Valoarea acestora nu era însă una doar artistică, ci şi una extrem de importantă – generarea unei cantităţi imense de energie.

Pentru a intra în posesia comorii, are loc o încleştare pe viaţă şi pe moarte, în care sunt implicate diverse personaje, inclusiv vânători de fantome şi vânători de oameni.

Doar având încredere în instinctele lor psihice, Cruz și Lyra vor putea supraviețui, iar în final se vor preda dorinței care îi unește.

Situaţii extreme, cu rezolvari de-a dreptul surprinzătoare, trădări, crime, iubiri împlinite – constituie ingredientele acestei uimitoare poveşti care nu poate fi lăsată din mână de la prima până la ultima pagină.

Fragment din roman:

”- Am încurcat lucrurile. Înțeleg asta. Dar trebuie să mă crezi când îți spun că m-am îndrăgostit de tine de prima dată când te-am văzut și că te voi iubi totdeauna.

Ea reuși să schițeze un zâmbet tremurat.

– Te cred.

– Mă crezi?

– Da. Și eu te iubesc pe tine. Dar sunt o Dore, iar tu ești un Sweetwater, și mi-ai luat ruina de chihlimbar, apoi niște oameni au încercat să te omoare, și Quinn mă urmărea pe mine, și…

– Și lucrurile s-au complicat din nou, zise Cruz. Dar de acum înainte ne putem descurca cu orice complicații pentru că știm că ne iubim.

Ea îi înconjură gâtul cu brațele.

– Te iubesc atât de mult, Cruz. Te voi iubi întotdeauna.

El o sărută sub lumina lunii, iar ea simți energia legăturii dintre ei cum arde prin noapte. Când, în sfârșit, el își ridică capul, ea zâmbi.

– Ce-i? întrebă el.

– Cred că norocul meu tocmai s-a schimbat.

– Păi, sigur. Ești pe cale să devii o Sweetwater. La ce te așteptai?

Ea râse plină de bucurie. Apoi el o sărută din nou, iar noaptea sclipi invizibilă în jur cu puterea dragostei lor.

Talismanele din brățara ei scoteau sunete muzicale în noapte. Un foc verde ardea în inima chihlimbarului obsidian.”

M-aș bucura foarte mult dacă această serie s-ar traduce integral!

Cărțile autoarei Amanda Quick pot fi comandate pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți Amanda Quick

Recenzii și prezentări cărți fantasy

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

21 Comments

 • Oli

  Superba recenzie Tyna, a fost o incantare s-o citesc si sa-mi aduc aminte de seria asta minunata! M-ai facut sa vreau s-o recitesc, mi-e dor de adorabilii iepurasi de praf!

 • Geo

  O serie absolut superbă! O recenzie absolut superbă! ❤️ Îți mulțumesc mult ca mi-ai adus aminte de ea! Felicitări!
  Mi-aș dori să se continue seria… sa se traducă, vreau sa spun…

 • familiasimionescuyahooro

  Mi-nu-na-ta recenzia, Tyna !❤ Nu am nicio carte din acesta serie splendida, din pacate, cred ca sunt printre putinii care nu au citit-o si nici nu stii cat de mult regret!!!. Iti multumesc mult pentru recomandarea extrem de frumoasa si tentanta! ❤Felicitari!❤

  • Tyna

   Mulțumesc! Cu mult drag! Să știi că și eu abia luna trecută mi-am procurat-o și am început să o citesc! Nici eu nu știu cum de am ratat-o până acum!

   • Tyna

    Ultimele 4 se găsesc pe Libris la un preț foarte avantajos! Și se pot citi independent. Am pus link la sfârșitul articolului.

   • familiasimionescuyahooro

    Am intrat pe libris de pe linkul de aici si am gasit ultimele 4 carti dar primele doua inca nu!❤

   • Tyna

    Da, și eu doar pe ultimele 4 le-am luat de pe Libris. Pe primele două le-am luat de la un anticariat. Dar ultimele 4 se pot citi și independent de primele două.

 • Doina

  O serie absolut fantastica pentru mine in momentul aparitiei la noi. Mi-a placut foarte mult.
  Am inteles ca autoarea, pe care eu o consider foarte simpatica, a fost inovatoarea acestui gen de roman paranormal.
  Seria merita citita oricand, la orice varsta.
  Nu am stiut ca mai sunt inca atatea volume in continuare.
  Multumesc pentru delicioasa prezentare si pentru zambetul de aducere aminte. Parca mi-ai facut pofta si mie de o reintalnire cu simpaticii iepurasi de praf, cu extraordinarele eroine si bineinteles cu uimitorii eroi.

  • Tyna

   Mă bucur mult că te-am tentat să o recitești! Nu știu cum de ratasem până acum această serie, Amanda Quick este una din autoarele mele preferate și am citit aproape toate cărțile ei traduse la noi. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată, și pot spune că această serie a mers ca focul în această perioadă, când chiar aveam nevoie de o lectură mai relaxantă!

 • Mirela Barbalata

  Oooo, ce serie captivantă!!! Eu nu am auzit de această serie .
  Mulțumesc pentru frumoasa recomandare!
  Sună tare palpitant!

Spune-ți părerea!