Delicatese Literare
Serii

Seria Zece respiratii scurte de K.A. Tucker

Seria Zece respiratii scurte de K.A. Tucker

Seria Zece respirații scurte dă dependență, fiecare carte din serie făcându-te să o aștepți cu nerăbdare pe următoarea.
Seria Zece respirații scurte se adresează tuturor celor cărora le plac poveștile de dragoste inspirate din viața reală, cu bune și rele, cu personaje greu încercate, dar puternice, care se apleacă sub povara suferinței, dar nu se frâng…
O serie răvășitor de emoționantă, cu un mesaj deosebit de optimist, care te face să crezi că, după multe încercări și suferințe, soarta îți poate oferi un ocean de speranță, luminat din plin de magia dragostei!
0.5. In Her Wake – 2014

1. Zece respirații scurte – Editura Epica – Ten Tiny Breaths – 2012 – recenzia

2. O minciună nevinovată – Editura Epica – One Tiny Lie – 2013 – recenzia
3. În patru secunde ai pierdut totul – Editura Epica – Four Seconds to Lose – 2013 – recenzia
4. Cinci motive să o iei de la capăt – Editura Epica – Five Ways to Fall – 2014 – prezentare

Cărțile autoarei K.A. Tucker, Editura Epica pot fi comandate pe librex.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro și carturesti.ro

 

1. Zece respirații scurte (Ten Tiny Breaths)

Zece respirații scurte este un roman înduioșător. Am râs, am plâns, am suferit și m-a adus în starea ca eu însămi să fiu nevoită să respir de zece ori, scurt.” (Cora Carmack)

Oli:

”Zece respirații scurte” se adresează tuturor celor cărora le plac poveștile de dragoste inspirate din viața reală, cu bune și rele, cu personaje greu încercate, dar puternice, care se apleacă sub povara suferinței, dar nu se frâng…
Este o poveste cutremurătoare, sfâșietoare. Lectura ei m-a copleșit și mi-a turat emoțiile la maxim.
Cartea este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Kacey Cleary, o tânără în vârstă de doar douăzeci de ani, dar care duce cu sine suferință cât pentru două vieți.
Capitolele cărții urmăresc stadiile recuperării unei persoane aflate în stres post-traumatic, evoluînd de la stadiul întâi, ”Complet amorțită”, trecând prin negare, împotrivire, acceptare, dependență, retragere, cădere nervoasă, recuperare și, în final, iertare.
Facem cunoștință cu Kacey în timp ce, împreună cu sora ei în vârstă de cincisprezece ani, Livie, fuge din Grand Rapids, Michigan – din casa mătușii sale unde stăteau de când rămăseseră orfane – pentru a începe o nouă viață în Miami. Vrea să lase în urmă amintirile, trecutul, și, mai ales să pună distanță între ele și libidinosul soț al mătușii ei, care pusese ochii pe Livie. Livie, minunata ei soră, care era ancora ce o lega de viață și care nu lăsa întunericul să o cuprindă cu totul.

ten3

În urmă cu patru ani, Kacey fusese supraviețuitoarea unei cumplite tragedii: în timp ce se afla în mașină împreună cu părinții, iubitul ei și cea mai bună prietenă a sa, sunt izbiți violent de o mașină în care se aflau trei tineri beți. Bilanțul accidentului – șase morți, și viețile distruse ale tuturor celor implicați și ale familiilor acestora!
După cum declara însăși autoarea, ”Subiectul conducerii unui autoturism în stare de ebrietate și consecințele acestui fapt m-a îngrozit întotdeauna (…) Sunt multe vieți pierdute , destine spulberate, inimi și suflete distruse, toate acestea din cauza unor decizii luate atunci când nu ești în stare să iei astfel de decizii. Dacă această carte va opri măcar o singură persoană în a lua decizia catastrofală de a se urca beat la volan sau de a delega altă persoană să conducă în stare de ebrietate, atunci putem spune că romanul acesta ”a realizat” ceva monumental.” E foarte profund acest mesaj al cărții, sub semnul căruia stă întregul ei subiect.
Unu… doi… trei… patru… cinci… șase… șapte… opt… nouă… zece.
— Numele meu este Kacey Cleary. Acum patru ani, mașina în care eram a fost lovită de un șofer beat. Mama mea, tatăl meu, cea mai bună prietenă a mea și iubitul meu au fost omorâți cu toții. Eu am fost nevoită să stau în mașină, ținându-l de mână pe prietenul meu mort, ascultând-o pe mama mea cum își dădea ultima suflare, până când paramedicii au reușit să mă scoată de acolo.
Fac o pauză să înghit în sec. Unu… doi… trei… De data asta recurg la respirații profunde. Respirații lungi, profunde. Nu sunt scurte. Sunt uriașe. Sunt monumentale.”
Bântuită de amintiri, chinuită de coșmaruri, simțindu-se vinovată că a supraviețuit, Kacey recurge la alcool și droguri ca să își anestezieze durerea. Apoi a trecut la violență și sex la întâmplare. Această perioadă neagră a durat doi ani după accident, după care, din dragoste pentru sora ei, a renunțat complet la alcool, droguri și sex. Violența a rămas, dar a luat forma kick-boxingului pe care a început să-l practice cu înverșunare.
Fosta Kacey a murit cu patru ani în urmă și n-a mai rămas din ea nimic altceva decât o epavă. O epavă care, timp de un an, a făcut recuperare fizică medicală în spital ca să își repare corpul făcut zob, doar ca să fie externată cu un suflet făcut fărîme (…) Actuala Kacey nu plânge, nu varsă nici măcar o lacrimă. Nu sunt sigură dacă știe cum să o facă. Nu își deschide nicidecum sufletul; nu suportă atingerea mâinilor deoarece îi reamintesc de moarte.”
Ajunse la Miami, fetele închiriază un apartament modest și se străduiesc să supraviețuiască din salariul insuficient al lui Kacey, care se angajase la Starbucks. Kasey era ferm hotărâtă să nu lege prietenii cu nimeni, ținându-și orice brumă de emoție sub control și pe toată lumea la distanță. Își crease o armură impenetrabilă prin care doar Livie putea pătrunde. Cu toate acestea, nu luase în considerare întâlnirea cu Trent Emerson, vecinul lor de apartament. La prima vedere, o banală întâlnire în spălătoria comună, dar…
Aerul îmi iese din plămâni cu un șuierat ușor și privesc încremenită de mirare o pereche de gropițe și cei mai albaștri ochi pe care i-am văzut vreodată – iriși bleu înlănțuiți de inele de cobalt. Îmi mijesc ochii. Au puncte turcoaz în interiorul lor? Da! Oh, Doamne! Pardoseala albăstruie, mașinile vechi și ruginite, pereții, totul în jurul meu dispare sub greutatea privirii lui care mă dezbracă de mantia mea protectoare de javră, azvârlind-o departe de mine și lăsându-mă goală și vulnerabilă doar în câteva secunde.”
Atracția dintre ei e instantanee, dar Kacey luptă din răsputeri împotriva acesteia, în timp ce Trent, din contră, luptă din răsputeri s-o cucerească, deși ea îi va spune că are un trecut care o face incapabilă să ”funcționeze” normal.
Am avut un accident urât de mașină acum câțiva ani. Un șofer beat a lovit mașina tatălui meu. Partea dreaptă a corpului meu a fost zdrobită. Am zeci de șuruburi și tije metalice în tot corpul, care mă țin laolaltă. ”Fizic vorbind. Altfel, doar cele zece respirații scurte țin restul ființei mele laolaltă.””
Platoșa pe care și-o pusese Kacey începe treptat să cadă, în primul rând în fața lui Trent, căruia nu-i poate rezista, dar și în fața vecinei ei, Nora, numită ”Storm” și a adorabilei fetițe a acesteia, Mia. Storm lucra într-un club de noapte și câștiga foarte bine, și se dovedește o prietenă adevărată, vorbind cu șeful ei să o angajeze pe Kacey, ”doar chelneriță”, pe un salariu foarte bun. Am spus ”doar chelneriță”, având în vedere că era un club de striptease, iar Storm făcea mai mult decât să servească la mese…
Toate personajele cărții sunt extraordinare, mă refer la cele pozitive, iar cele negtive te fac să le urăști sincer, de exemplu fostul iubit al lui Storm, care era un nemernic, după cum veți vedea.
Facem cunoștință cu Cain, patronul clubului unde lucrează Storm, și cu Nate și Ben, care asigurau paza la club. În ciuda reticenței inițiale a lui Kacey, toți se vor dovedi prieteni de nădejde, și vor fi momente când vor demonstra acest lucru.
În privința lui Trent, cel mai semnificativ indiciu că el înseamnă pentru ea mai mult decât e dispusă să recunoască este faptul că a suportat să îl țină de mână, o ”realizare” nemaipomenită pentru ea. De când prietenul ei murise în mașină cu mâna lui în mâna ei, ea nu suporta să fie atinsă pe mâini. Orice atingere o ducea cu gândul la moarte, dar Trent reușește să treacă această barieră.
”Pentru prima oară în patru ani, gândul că o mână ar acoperi-o pe a mea nu mă mai aruncă cu capul în jos într-un vârtej amețitor. Și îmi dau seama că vreau ca Trent să mă atingă (…) Concentrându-mi atența asupra acelor minunați ochi albaștri, îmi forțez mâna să elimine distanța dintre noi (…) Încet, încet de tot, ușor, ușor de tot, degetul meu îi atinge degetul arătător (…) un val de sânge mi-a năvălit în urechi. Unu…doi…trei…Am început să execut cele zece respirații scurte. Simt cum debordez de fericire. Atingerea lui Trent este atât de plină de viață.”
Relația lui Kacey și Tent evoluează, dar cu pași foarte mici. Trent o ”curta” efectiv, venind în fiecare seară la bar și nedezlipindu-și atenția de la persoana ei, care, fizic, era mai mult decât dispusă să interaționeze cu el, dar sufletește, nu era pregătită să lase pe nimeni în preajma emoțiilor ei. Trent, la rândul său, nu dorea doar o relație bazată pe sex, el dorea…inima ei, și să o facă să zâmbească des! Grea misiune…
”Aș ”repara” totul pentru tine dacă aș putea. Știi asta, da? Îmi șoptește el.
Mă întreb dacă se referă la cicatrice sau la ultimii patru ani din viața mea.
  • Da, este tot ce am de spus.
Da, pentru tot.”
Numai că lucrurile nu sunt atât de simple, iar unele adevăruri ieșite la iveală pot fi distrugătoare, dar să nu anticipăm…
Fragilul echilibru al emoțiilor lui Kacey e pus la încercare când fostul iubit al lui Storm, tatăl Miei, sparge ușa apartamentului, drogat fiind, și le atacă pe Mia și pe Livie. E un episod foarte intens al cărții.
La puțin timp după această întâmplare, Trent reușește să o convingă pe Kacey (veți vedea cum) să participe, împotriva voinței ei, la o sesiune de terapie în cadrul unui grup de sprijin pentru persoanele cu tulburări de stres post-traumatic, dar acest lucru nu va avea rezulatul dorit, din contră…
În cele din urmă, Kacey va claca! Declanșator a fost atacul unui nenorocit asupra lui Storm. În timp ce aceasta își executa numărul de dans la bară, s-a repezit asupra ei cu un cuțit, iar reacția lui Kacey a fost dincolo de orice închipuire. Abia a putut fi liniștită. Însă nu pentru mult timp, deoarece Trent dispare pe neaștepatate, după ce ea își deschide sufletul în fața lui și îi povestește despre accident, dându-i detalii, și lăsând să iasă la iveală ura ei împotriva celor trei tineri beți, din care doi muriseră și ei pe loc, dar acest lucru nu o împiedica să-i urască până dincolo de moarte. Dispariția lui Trent din viața ei o aruncă – din nou – într-un abis emoțional. După două săptămâni reapare, vizibil afectat el însuși de despărțirea lor. De ce plecase? Ce secrete ascundea el însuși? Cum vor evolua lucrurile între ei și dacă mult-încercata Kacey va reuși să-și depășească suferința și va avea în final vreo șansă la fericire, veți afla citind cartea. Nu vă dezvălui mai multe, doar vă asigur că veți fi impresionați, bulversați și, în final, cuceriți de această intensă și emoționantă poveste de viață, cu drame și suferință, dar și cu puterea de a le depăși, prin speranță, încredere și, mai ales, iubire, acest minunat sentiment vindecător.
”— La început, m-am folosit de alcool și de droguri ca să îmi anihilez durerea. Apoi am trecut la violență și la sex. Dar acum, spun eu, uitându-mă drept în ochii doctorului Stayner, prețuiesc faptul că o pot îmbrățișa pe sora mea, că pot râde împreună cu prietenii mei, că pot să mă plimb, că pot să alerg. Că sunt în viață. Că pot să respir.
Sunt la suprafața apei.
Și de data asta voi rămâne acolo unde îmi este locul.

ten2

 

2. O minciună nevinovată (One Tiny Lie)

,,Intensă, plină de emoție și cu foarte multe scene fierbinți… K.A. Tucker nu lasă niciun sentiment neatins. O lectură care te va ține prizonier până la ultimul cuvânt.” – Colleen Hoover

Oli:

Cartea este foarte frumoasă și captivantă, chiar dacă nu e la fel de dramatică precum ”Zece respirații scurte”. Întâlnim însă și aici o poveste foarte emoționantă, cea a lui Ashton, tipul de care se îndrăgostește Livie, dar vom afla prin ce a trecut acesta abia la finalul cărții, când vom vedea într-o altă lumină multe din gesturile și deciziile acestuia. Dar să nu anticipăm…
De când am citit ”Zece respirații scurte” am fost cucerită de personalitatea puternică a lui Livie, sora lui Kacey, cea care a ajutat-o pe aceasta să ajungă pe linia de plutire când toată viața le-a fost distrusă de teribilul accident în care au pierit părinții lor, am fost intrigată de felul ei de a fi , foarte aproape de perfecțiune, foarte echilibrat și mult prea matur pentru vârsta ei, dar viața o forțase să se maturizeze repede. De această dată, rolurile se inversează, și Kacey este cea care își face griji din cauza sorei ei. Era îngrijorată că Livie și-a luat mult prea în serios sarcina de a-l face mândru pe tatăl ei, promisiune pe care i-o făcuse pe când avea nouă ani, fără a pune vreodată la îndoială dacă asta e ceea ce-și dorește cu adevărat: să urmeze Princeton (universitatea pe care o urmase și tatăl lor) și să devină medic pediatru oncolog.
Așadar, în ajunul plecării lui Livie la Pricetown, Kacey o roagă să îi facă o ”favoare” și să accepte să stea de vorbă cu doctorul Stayner, genialul și nonconformistul ei medic psihiatru. După o scurtă ezitare, Livie a acceptat, și astfel a devenit, fără voia ei, nefiind de acord că are nevoie de vreun fel de consiliere psihologică, pacienta de sâmbătă dimineața a doctorului Stayner, iar metodele acestuia de tratament erau mai mult decât neobișnuite, constând în sarcini care mai de care mai trăsnite.
” – Nu uita să dai peste cap un shot de tequila. Să încingi un break dance. Sau orice altceva faceți voi bobocii din ziua de azi în prima săptămână de studenție. Îți va prinde bine.
(…)
– ”Normal” este un termen plictisitor. Tequila, Livie. Le ajută pe domnițele fără cavaleri să se metamorfozeze în fluturi. Poate că vei și întâlni – trage aer în piept pentru a accentua efectul dramatic – un băiat!”
Acestea fiind zise, o însoțim pe Livie la prima ei petrecere studențească – în togi! – însoțită de Kacey, care venise să se asigure că sora ei înțelege ce înseamnă să te distrezi! Și s-au distrat, nu glumă…
Au petrecut o noapte de pomină stropită din plin cu shot-uri de jeleu cu vodcă, ale cărei urmări nici nu le-ar fi putut bănui. Nu-și aducea prea clar aminte ce s-a întâmplat, doar flashuri scurte, când s-a trezit a doua zi în camera ei de cămin, șocată să realizeze că are o mahmureală de zile mari. Și asta nu e tot…
Întins de-a curmezișul pe patul de jos se afla, complet dezbrăcat, un tip, foarte bine făcut de altfel, primul bărbat gol pușcă pe care Livie îl văzuse vreodată, iar pe fesa lui stângă se afla un tatuaj proaspăt: ”Irlandeza”. Iar când dă ochii cu tipul, amintirile nopții trecute o năpădesc. Era Ashton, un student într-un an mai mare, căpitanul echipei de canotaj și un cunoscut cuceritor, renumit pentru aventurile sale. Și, în același timp, primul băiat care o sărutase. Deși era beată când s-a întâmplat asta…
”Limba individului asta a fost în gura mea? Tipul asta… acest Adonis înalt, gigantic, cu părul șaten închis ondulat, cu pielea bronzată și cu un corp capabil să seducă până și o călugăriță oarbă… a avut limba în gura mea.”
”Cu mișcări surprinzător de grațioase, se rostogolește jos din pat și se ridică în picioare. Aerul îmi șuieră printre dinți când îl trag în piept, mutându-mi privirea spre fereastră, dar nu înainte de a-l vedea din față în toată splendoarea.
Mă întreabă, râzând pe înfundate:
– Ce s-a întâmplat Irlandezo?”
Ce era cu tatuajul lui, de ce îi spunea ei Irlandeza și de ce îi suna oarecum cunoscut, Livie era foarte curioasă să afle…
Cartea ne introduce în atmosfera strălucitoare a petrecerilor studențești, facem cunoștință cu o mulțime de personaje noi, dintre care un loc special îl ocupă Reagan, colega de cameră a lui Livie, o tipă minionă și foarte simpatică, fiica antrenorului echipei de canotaj.
Drumurile lui Livie și Ashton se intersectează, întâmplător sau nu, dar relația lor nu avansează inițial în afară de câteva tachinări reciproce, mai ales că Livie face cunoștință cu Connor, cel mai bun prieten al lui Ashton, un tip care întrunea toate calitățile dorite de ea pentru o relație stabilă. Între timp, află că Ashton are o prietenă, Dana, ba chiar îl vede împreună cu aceasta în timp ce se sărutau. Connor e cucerit de ea și începe să o curteze, fără a o presa însă. Toate bune și frumoase, dar gândul și ochii ei tot la Ashton zburau de fiecare dată. La rândul lui, Ashton îi trimitea semnale amestecate. Pe de o parte, o încuraja să fie prietenă cu Connor, spunând că e cel mai bun lucru pentru ea, pe de altă parte îi tot ieșea în cale și îi dădea de înțeles că este atras de ea.
Își ferește o clipă privirea de mine și văd cum își încleștează fălcile. Când privirile ni se întâlnesc din nou, văd resemnare în ochii lui.
– Pentru că tu nu ești o aventură de-o noapte, Irlandezo.
Aplecându-se să depună o sărutare pe linia maxilarului meu, îmi șoptește:
– Tu ești fata din inima mea pentru totdeauna.”
Livie realizează la un moment dat că Ashton se lupta cu proprii demoni, dar nu avea idee cât de puternici erau aceștia. Își pierduse mama copil fiind, iar relația cu tatăl său era ciudată și tensionată.
Un plan special al cărții este cel în care o însoțim pe Livie în misiunea ei de voluntariat la o clinică cu copii bolnavi de cancer. Toate scenele respective au o încărcătură emoțională copleșitoare.
În continuare, acțiunea cărții implică un triunghi amoros Ashton-Livie-Connor. În timp ce Livie era prietenă cu Connor, Ashton era cel care i-a fost alături de câte ori a avut nevoie: când și-a luxat glezna, să o poarte în brațe (deși tot el fusese oarecum de vină, distrăgându-i atenția în timp ce alerga cu Reagan și l-a zărit pe trotuarul celălalt), când a fost distrusă din cauza unui calificativ neașteptat de mic primit la prima ei evaluare.
Între timp, relația ei cu Connor pare că va intra într-o nouă etapă, odată ce acesta i-a spus că vrea s-o prezinte părinților lui. Sincer vă spun, pe mine nu m-a convins acest personaj, mi s-a părut un tip scorțos, interesat mai mult de persoana lui…
După care, a venit o zi care a zguduit totul din temelii.
Doctorul Stayner a emis cândva ipoteza că toți oamenii ajung să trăiască o zi definitorie pentru ei, care prefigurează evoluția lor ca persoană și le trasează calea pe care o au de urmat. Mi-a mai zis că acea zi fie îi va călăuzi. Fie îi va bântui până la ultima lor suflare (…) Privind acum în urmă, cred că aș putea fi de acord că ziua în care am trecut prin foc a fost aceea în care părinții mei au murit.
Dar ziua de 31 octombrie este ziua care a zguduit totul din temelii.
Ce s-a întâmplat în acea zi? Revelații, momente tensionate, minciuni, trădări, persoane care își arată o altă față, inimi frânte și destine ce vor cunoaște un moment de cotitură. Despre ce este vorba, vă las să aflați.

Ce faci când realizezi că ai ajuns la o răscruce de drumuri, când nu mai știi cine vrei să fii cu adevărat, când trebuie să-ți reconsideri toate prioritățile și să faci noi alegeri?
De obicei, un drum acasă și discuțiile purtate cu cei apropiați ajută, iar pentru Livie asta a fost ajutorul de care a avut nevoie într-un moment de cumpănă. Asta, plus intervența inimosului doctor Stayner, un personaj care mi-a plăcut în mod deosebit!
Iar uneori, cea mai bună alegere e să faci propriile greșeli, să ți le asumi, să le depășești și să mergi mai departe!
Ultima parte a cărții este cea mai impresionantă, plină de dramatism și emoție, iar cele aflate despre povestea de viață a lui Ashton ne vor cutremura și ne vor da răspunsul la multe întrebări pe care ni le-am pus de-a lungul cărții legate de el și de felul lui de se purta.
Fac un pas spre el, îmi apăs palma pe inima lui care bate nebunește, întipărindu-mi în minte senzația momentului.
A momentului în care fac o alegere pentru mine și doar pentru mine.
O alegere care este corectă pentru că este potrivită pentru mine.”

Tyna:

O minciună nevinovată m-a cucerit prin personaje memorabile, răsturnări de situații, trăiri intense, implicații psihologice și câteva replici și momente pline de umor.
Încă de la începutul cărții m-am bucurat să o descopăr pe Kacey (personajul principal din Zece respirații scurte) perfect echilibrată în urma ședințelor de terapie urmate și a vieții complet satisfăcătoare alături de Trent.
Depășindu-și proprii demoni interiori, Kacey a fost cuprinsă de sentimente de vinovăție față de Livie, sora ei mai mică, ce fusese nevoită să se maturizeze forțat și să-și asume responsabilitatea în perioada în care Kacey plutise în derivă, folosindu-se de alcool, droguri și sex pentru a-și amorți durerea copleșitoare care o măcina.
La unsprezece ani, în urma accidentului în care își pierduse ambii părinți, iar sora ei era la recuperare intensivă cu multiple răni fizice și mai ales sufletești, Livie își înăbușise propria durere și dovedise o remarcabilă maturitate, anunțând școala și rudele despre tragedie și încercând din răsputeri să-i fie alături surorii ei în perioada de recuperare.
Anii trecuseră, iar Livie se comporta la fel de matur și echilibrat, fără să se abată nici o secundă de la țelul pe care și-l propusese – admiterea la Princeton, colegiul urmat și de tatăl ei, credincioasă promisiunii pe care i-o făcuse acestuia și anume aceea de a-l face mândru de ea. Astfel, Livie fusese sora perfectă, eleva perfectă, prietena perfectă, nepermițându-și nici o greșeală care să o abată de la țelul propus.
Dar perfecțiunea e periculoasă, mai devreme sau mai târziu e inevitabil să nu faci o greșeală, iar aceasta poate să aibă consecințe nebănuite.
Kacey, îngrijorată de stilul robotic al surorii ei, care trecuse prin adolescență fără a-și permite nici o nebunie specifică vârstei, ia hotărârea, cu sprijinul doctorului Stayner, să o scoată din carapacea ei și să o facă să se bucure de viață, chiar cu riscul de a face câteva greșeli.
Astfel, o provoacă pe Livie să meargă la o petrecere a studenției, stropită din belșug cu shot-uri de jeleu cu vodcă.
Dezinhibată de alcool, adevărata fire pasională a lui Livie iese la iveală, care ajunge să danseze pe masă, să se sărute pasional cu Ashton, căpitanul echipei de canotaj și să-și facă un tatuaj.
A doua zi însă, Ashton insistă să dea uitării micul lor interludiu din noaptea precedentă, jignind-o pe Livie, care consideră că nu a fost suficient de atrăgătoare pentru el.
De fapt, Ashton era încorsetat de un secret din trecutul lui, care-i răpise practic opțiunea de a-și face propriile alegeri. Cu un tată care îl brutalizase fizic în copilărie, iar apoi îl șantajase emoțional pentru a-l determina să facă tot ce îi impunea acesta, în caz contrar o persoană foarte dragă acestuia ar fi suferit repercusiuni, Ashton se refugiase în petreceri și în relații întâmplătoare de o noapte, căpătându-și o reputație de afemeiat notoriu.
Aparent, Ashton avea o viață perfectă – bani, o mașină superbă, o carieră promițătoare de avocat în față, dar nimeni nu știa iadul emoțional în care se zbătea.
Față de Livie, departe de a fi indiferent, simțise niște sentimente extrem de profunde. Dar, considerând că ea nu merita să fie doar o aventură pe lista lui nesfârșită de cuceriri și neputând să-i ofere ceea ce merita, el neavând încă libertatea de a face propriile alegeri, a preferat să se dea deoparte.
Între timp, Livie îl cunoaște pe Connor – un tânăr manierat, politicos și amabil, provenind dintr-o familie bună, viitor avocat în devenire și membru al echipei de canotaj. Părea exact alegerea pe care părinții ei ar fi încurajat-o pentru ea, astfel că Livie acceptă invitația acestuia la o întâlnire. Ajunsă la el acasă, constată cu stupoare că acesta locuia împreună cu Ashton, care era și cel mai bun prieten al lui.
În perioada următoare, Ashton îi dă tot felul de semnale amestecate, pentru că logica e una, dar ce îți dictează inima e cu totul altceva. Pe de o parte, insistă că prietenul lui Connor e persoana cea mai potrivită pentru ea, pe de altă parte manifestă crize de gelozie, îi face declarații de dragoste surprinzătoare și e alături de ea în anumite momente mai grele ale ei.
În timp ce Connor insistă să ia lucrurile încetul cu încetul, Livie împărtășind cu acesta doar câteva sărutări care nu au reușit nici pe departe să o înfierbânte precum cele ale lui Ashton, Ashton a reușit să mai depășească câte o graniță la fiecare întâlnire cu ea, cu participarea ei entuziastă, reușind să-i provoace de două ori extazul, fără a merge însă până la capăt.
Mi-a plăcut mult că Livie a decis la un moment dat, cu orice risc, să pună capăt acestei situații duplicitare, hotărând să se despartă de Connor, care își manifestase deja dorința să se logodească cu ea, considerând că acesta merita să găsească pe cineva care să fie atrasă de el, nu să-i fugă ochii într-una după prietenul lui cel mai bun.
Mai mult, hotărâtă să dea o șansă relației cu Ashton, se duce în camera lui și îl provoacă, dăruindu-i virginitatea ei. Dar, după o noapte pasională de iubire, sunt descoperiți de Connor. Acesta, rănit sufletește în urma trădării, îi dezvăluie faptul că Ashton era logodit, amănunt pe care acesta uitase să i-l precizeze. Mai mult, în momentul în care apare și respectiva logodnică, Ashton fuge după aceasta, insistând să îi explice ce s-a întâmplat.
Îndurerată de reacția lui, Livie pleacă la Miami pentru a-și linge rănile. Își dă seama că nu regretă nici o decizie luată, dându-și seama că toate încercările și greșelile făcute au întărit-o, au făcut-o să vadă mai clar lucrurile și să-și reevalueze opțiunile. Realizează acum că a fost o greșeală să se țină cu dinții de o promisiune făcută tatălui ei la vârsta de nouă ani și că nici acesta nu ar fi avut această pretenție de la ea.
În timp ce Livie încerca să descopere noua direcție pe care să i-o dea vieții ei, Ashton și-a luat și el propriile decizii radicale. Bântuit de durerea pe care a văzut-o în ochii lui Livie, a realizat că acum nu mai era vorba doar de el și, copleșit de vina de a-i fi provocat suferință persoanei pe care o iubea cel mai mult pe lume, a hotărât să-și revendice libertatea cu orice risc, deși nu avea nici o idee cum să rezolve problema cu care îl șantaja tatăl său.
Din fericire, solidaritatea umană există și soluția poate apărea de unde nu te aștepți. Deschizându-și sufletul în fața antrenorului echipei de canotaj, acesta i-a sărit imediat în ajutor și, cu sprijinul total neașteptat al doctorului Stayner, au reușit să pună capăt presiunii teribile sub care trăise Ashton de ani de zile, redându-i totodată acestuia prețioasa libertate de a-și face propriile alegeri.
Cartea se încheie într-o notă optimistă, reunind cele trei cupluri la un loc în aceeași casă – Kacey și Trent, Storm și Dan, Livie și Ashton, fiecare în parte găsindu-și sprijinul și fericirea alături de sufletul lui pereche.
O carte superbă despre importanța propriilor alegeri, încercări și greșeli, care să te conducă în final la ceea ce îți dorești cu adevărat…

one-tiny-lie-image

Cartea a fost menționată în Top 10 cărți romantice în care un băiat rău se îndrăgostește de o fată cuminte

 

3. În patru secunde ai pierdut totul (Four Seconds to Lose)

Tyna:

În patru secunde ai pierdut totul este a treia carte din seria Zece respirații scurte – o serie ce dă dependență, fiecare carte din serie făcându-te să o aștepți cu nerăbdare pe următoarea.
În patru secunde ai pierdut totul este o carte care te răscolește emoțional, plină de suspans și momente fierbinți, care te ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, neputând să o lași din mână odată ce ai început-o. Cartea poate fi considerată și un adevărat elogiu adus condiției umane, demonstrându-ți că poți rămâne cu sufletul pur și curat chiar și după cele mai terifiante experiențe.
Ambii eroi ai cărții au fost abuzați cumplit emoțional în copilărie și adolescență, dar cu toate acestea și-au păstrat bunătatea și onorabilitatea, în ciuda traumelor sufletești provocate tocmai de persoanele care ar fi trebuit să-i protejeze și să-i iubească…
Cain Ford provenea dintr-o familie disfuncțională, tatăl lui, un om dur și nemilos aruncându-l încă din adolescență în lumea brutală a luptelor ilegale pentru bani, iar mama lui folosindu-și firma de contabilitate ca paravan pentru bordelul ilegal pe care-l conducea. Mediul familial instabil și abuziv o împinsese pe sora lui, Lizzie, să-și piardă orice respect de sine și să se vândă pe bani de la vârsta de șaisprezece ani. Pe când Cain avea doar optsprezece ani, întreaga lui familie fusese măcelărită de niște traficanți de droguri ce făceau afaceri cu tatăl lui, nemulțumiți că acesta nu le dăduse partea cuvenită de bani. Cain se răzbunase cumplit ulterior pe aceștia, cu atât mai mult cu cât vinovăția îl sufoca, întrucât chiar el sustrăsese acei bani, neștiind de unde proveniseră, sperând să-i asigure biletul spre o viață mai bună…
La vârsta de douăzeci de ani, proprietar al unui club de streaptease, se îndrăgostise de una din dansatoare, Penny, neavând însă curajul să-i ceară acesteia să se căsătorească cu el, considerând că aceasta merita o soartă mai bună.
”Merita o viață decentă, un soț bun și un tată respectabil pentru copiii ei. Eu eram un nenorocit de patron de club de streaptease cu atâtea secrete încât pot să umplu un avion de marfă.”
Iar când, în sfârșit, și-a mărturisit sentimentele pe care le avea față de ea, era prea târziu, Penny fiind deja logodită cu Roger, un instalator care și-a ieșit din minți când ea a încercat să-l părăsească, ucigând-o în fața clubului cu câteva gloanțe.
După câteva luni în care s-a retras să-și lingă rănile, Cain a redeschis clubul de streaptease sub un nume nou – Penny’s, autoimpunându-și regula strictă de a nu mai avea niciodată o relație cu o angajată.
Nouă ani mai târziu, deși avea suficienți bani din alte afaceri, care i-ar fi permis să trăiască în lux fără să-și bată capul, afacerea cu clubul de streaptease rămăsese o formă de ispășire pentru el, un mod de a-și căpăta iertarea pentru că nu reușise să le protejeze pe cele două femei pe care le iubise nespus – sora lui Lizzie și iubita lui Penny.
”Dansatoarele nici măcar nu mă mai excită. Pentru mine, nu sunt decât niște fete care au nevoie de o a doua șansă. Fete care au nevoie de cineva care să le protejeze pentru că nimeni nu a făcut-o niciodată. Așa cum ar fi trebuit să o protejez pe sora mea. Și pe Penny.”
Viața de proprietar de club de streaptease nu era deloc ușoară, Cain având pe cap o tonă de probleme administrative și trebuind să intervină mereu pe post de mediator între certurile frecvente dintre dansatoare, plus alte nenumărate acțiuni de salvare de iubiți abuzivi.
În timp ce alți proprietari de cluburi de același gen erau disperați să nu-și piardă vedetele principale, pentru Cain era o adevărată sărbătoare când una dintre acestea reușea să se recalifice, începând o altă viață într-un cu totul alt domeniu. Ziua în care vedeta incontestabilă a clubului, Storm, pe care o cunoaștem din prima carte din serie – Zece respirații scurte, demisionase pentru a-și deschide propria școală de dans, după ce se logodise cu iubitul ei, ofițerul de poliție Dan Ryder, căruia îi purta deja copilul, fusese una din cele mai fericite zile din viața lui.
În momentul în care Charlie, o tânără superbă de douăzeci și doi de ani, blondă cu ochi căprui, a intrat pe ușa clubului său solicitând o slujbă ca dansatoare la bară, lui Cain i s-a tăiat răsuflarea, Charlie semănând periculos de mult cu Penny, fosta lui iubită, și trezind în el senzații de mult uitate. Totuși, deși își dă seama că echilibrul lui interior va fi serios zdruncinat, Cain nu poate să-i refuze acesteia slujba solicitată, realizând că, în caz contrar, ea ar putea ajunge să intre în lumea promiscuă a prostituției mascate din alte cluburi rivale din domeniu.
Charlie Rourke nu era însă adevărata identitate a tinerei ce avea, de fapt, doar optsprezece ani și fusese deja supusă unor traume emoționale cumplite până la acea fragedă vârstă. Fusese născută de o mamă imorală și iresponsabilă de doar cincisprezece ani, care o lăsase o perioadă în grija bunicilor, singura perioadă luminoasă din viața ei, pentru ca mai apoi aceasta să o revendice pe când Charlie avea cinci ani, dintr-un sentiment egoist de a dovedi că poate să o ia dacă vrea. Charlie nu simțise niciodată iubirea maternă, pentru mama ei fiind doar un bagaj ce o împiedica să aibă o soartă mai bună. Pe când Charlie avea șase ani, în viața lor intrase Sam, un bărbat plin de bani și cu un oarecare farmec, mai mare cu douăzeci și cinci de ani ca mama ei care devenise brusc fericită, cerându-i fiicei ei să facă orice pentru a-l mulțumi pe Sam, doar ca acesta să nu le părăsească. Doi ani mai târziu, mama ei murise la naștere, împreună cu frățiorul pe care ar fi putut să-l aibă. Sam continuase însă să aibă grijă de ea, iar Charlie îl iubise din tot sufletul, până când se dovedise că, de fapt, Sam avea propriile lui planuri malefice, folosind-o pe Charlie ca pion în tranzacțiile cu droguri de mare anvergură. Este cumplit să iubești necondiționat pe cineva și să ai iluzia că simte același lucru pentru tine, pentru ca mai apoi să descoperi că, pentru acea persoană, nu ai fost decât o unealtă pentru realizarea propriilor scopuri!
”Și în ziua de azi Sam are pe birou fotografia înrămată în care este înfățișat drept un tată mândru și iubitor.
O iluzie. Pentru cei care nu-mi cunosc povestea. Pentru mine. Poate și pentru el însuși.”
La una din tranzacții, Charlie a fost abuzată sexual de Sal, un pervers nenorocit. La scurt timp, cadavrul lui Sal, groaznic mutilat și făcut bucăți, a fost descoperit de poliție, Sam justificând că fusese o lecție necesară pentru că acesta nu se purtase cu respectul cuvenit lui, nu pentru că, de fapt, Charlie fusese cea maltratată. Acest tragic incident, plus faptul că fostul partener al lui Sam, Dominic, fusese găsit mort în urma unei presupuse sinucideri, după ce încercase să se despartă de acesta și să renunțe la activitatea infracțională pe care o aveau, o convinsese pe Charlie de soarta pe care ar fi avut-o dacă ar fi încercat să i se opună. Astfel că, în momentul în care Sam îi ceruse să-și schimbe identitatea, renunțând în același timp și la orice plan de viitor de a-și urma studiile la o facultate de arte pentru a merge la Miami, unde Sam dorea să-și extindă afacerile cu droguri, Charlie acceptase fără să crâcnească.
Deși era cu stima de sine la pământ, fiind copleșită de implicațiile faptelor la care Sam o împinsese să le facă, instinctul de supraviețuire a îndemnat-o pe Charlie să caute orice cale pentru a se salva din păienjenișul de legături cu care Sam o ținea captivă. Pentru a-și crea o nouă identitate, care să o ajute să dispară, Charlie avea nevoie de mulți bani. O soluție găsită în disperare de cauză, neavând prea multe posibilități la îndemână, era să se angajeze ca dansatoare la bară într-un club de streaptease, activitate care îi repugna, dar pe care o considera ca o penitență meritată pentru tot ceea ce făcuse în calitate de complice.
”După tot ceea ce am făcut, în calitate de complice, să îmi scot sutienul în fața unei găști de bețivi nu înseamnă mai nimic. Merit să sufăr puțin.”
După toate experiențele nefericite și trădările cumplite trăite până atunci, Charlie este plină de suspiciune față de toată lumea, neîndrăznind să lase nicio clipă garda jos. Bunătatea și bunăvoința lui Cain le privește cu multă neîncredere, tot încercând să descopere motivele ascunse din spatele lor. În același timp, nu poate să nege atracția irezistibilă pe care o simte față de acest bărbat sexy și carismatic, plin de mușchi și cu ochi strălucitori și misterioși, mărginiți de gene dese și lungi.
Pentru a-și putea face spectacolul de streaptease topless, Charlie pretinde în sinea ei că dansează doar pentru Cain, care venea să o urmărească în fiecare seară, în ciuda faptului că până atunci nu venise să vadă niciun dans al vreuneia dintre dansatoare. Curând, jocul ei e sesizat și de Cain care îi răspunde pe măsură, tachinând-o cu câteva gesturi provocatoare și făcându-i cu ochiul.
Când unul din mafioții cu care făcuse tranzacții vine la bar și o recunoaște pe Charlie, târând-o într-una din încăperile private și bruscând-o, Cain îi sare imediat în ajutor îndepărtându-l pe acesta și amenințându-l cu moartea în caz că va mai îndrăzni să se apropie de ea.
A fost momentul în care Cain a încetat să se mai opună sentimentelor puternice pe care le simțea față de ea, cerându-i să accepte o slujbă administrativă și să nu mai danseze niciodată pe scenă.
”Dacă ar fi după mine, trupul acesta nu ar mai vedea niciodată scena. Vreau ca aceste brațe și picioare lungi și musculoase, și sânii aceștia perfecți, și pielea asta moale și mătăsoasă să îmi delecteze doar mie privirea. O vreau toată doar pentru mine…”
Dorind ca relația lor să aibă o șansă reală, Cain își deschide sufletul în fața ei, povestindu-i tot trecutul lui nefericit și toate faptele lui condamnabile pe care săvârșise, răsuflând cu ușurare văzând că în privirea ei nu era nicio urmă de dezgust sau condamnare. Cu toate acestea, Charlie nu-i răspunde cu aceeași monedă, neputând lăsa încă garda jos, realizând că dezvăluindu-i secretele ei l-ar putea pune în pericol de moarte pe Cain, în ciuda faptului că acesta insistase să aibă încredere în el.
”Secretele tale sunt în siguranță cu mine. Dă-mi, te rog, o șansă. – Cain”
Totuși, o anumită conjunctură de evenimente l-a făcut pe Sam să se dea pentru o perioadă la fund, suspendând orice tranzacție, astfel că Charlie a început să spere că ar putea avea dreptul la o scurtă perioadă de fericire alături de Cain. Momentele lor de pasiune sunt deosebit de intense, Cain dovedindu-se a fi foarte sensibil și pătimaș, în același timp.
”Mă minunez de această nouă versiune a lui Cain pe care tocmai am descoperit-o. Nu este tipul dur, agresiv, pe care mi l-am imaginat eu. Nu este nici tipul sensibil pe care l-am cunoscut aseară.
Este agresiv și sensibil. Reprezintă tot ce-i mai bun din ambele lumi. Un tip după care voi tânji încontinuu după ce voi pleca.”

 

După o scurtă perioadă idilică, trecutul a revenit în forță în viața lui Charlie care a realizat că numai dispărând ar putea proteja viața lui Cain și a prietenilor pe care și-i făcuse la club.
În momentul în care Cain a descoperit-o pe Charlie deghizată, în toiul unei tranzacții cu droguri, sufletul i-a sângerat realizând că, în timp ce el își pusese sufletul pe tavă, ea îi ascunsese orice informație reală despre ea. Copleșit de durere, a avut la dispoziție doar câteva secunde pentru a lua o decizie, ezitarea lui costându-l faptul că ea a dispărut, lăsându-l plin de regrete.
”Voiam ca ea să ia propria decizie, să vină acasă cu mine de bunăvoie. Nu am vrut să o forțez. Nu am dorit niciodată să îi forțez mâna.
Trebuie să știu că ea mă alege pe mine.
Dar mi-a cerut să o las să plece, în schimb.
Ceea ce am și făcut. Cu cuvintele mele, oricum. În acele câteva secunde, am vrut să o fac să simtă durerea pe care o simțeam eu.”
Cum ai putea oare să descoperi o persoană căreia nu-i știi identitatea reală? Cum ai putea să o protejezi de o amenințare, dacă nu știi prea bine despre ce e vorba?
Cain era însă dispus să facă orice pentru a o găsi și a o salva. Este absolut ingenios modul în care a reușit în cele din urmă să-i dea de urmă, îndepărtând în același timp pentru totdeauna amenințarea ce plana asupra ei.
O carte răvășitor de emoționantă, cu un mesaj deosebit de optimist, care te face să crezi că, după multe încercări și suferințe, soarta îți poate oferi un ocean de speranță, luminat din plin de magia dragostei!
”Suntem, pur și simplu, doi oameni buni, fiecare cu trecutul la fel de pătat, în căutarea unui viitor luminos.
Și cred că l-am găsit, unul în celălalt.”

4. Cinci motive să o iei de la capăt (Five Ways to Fall)

Tyna:

Cinci motive să o iei de la capăt este o încântătoare carte young adult, foarte romantică, sensibilă și amuzantă, cu un cuplu absolut memorabil. Atât Ben cât și Reese au personalități fascinante, iar chimia dintre ei este palpabilă încă de la prima lor întâlnire ”de coșmar”.
Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva lui Reese cu cele din perspectiva lui Ben.

Chipeș, carismatic, înalt de un metru nouăzeci, plin de mușchi, blond cu ochii de un albastru electric, Ben era un afemeiat notoriu, părând să nu ia pe nimeni și nimic prea în serios, cu atât mai mult pe el însuși. Cu zeci de aventuri la activ, Ben reușise să rămână ”neutru ca Elveția”, neimplicându-se emoțional și transmițând clar, de la început, fiecărei partenere de amor mesajul că nu era dispus să ducă relația la un alt nivel. Singura dată când simțise un sentiment ce s-ar fi putut transforma în ceva mai profund fusese când o întâlnise pe Kasey, tânăra fascinantă plină de secrete care se angajase chelneriță la barul unde el lucra ca bodyguard, însă se lămurise repede că sentimentele nu-i erau împărtășite și trecuse mai departe fără să sufere prea mult, dovadă că nu ea era sufletul lui pereche. Chiar eram curioasă să descopăr cine va reuși să-l îmblânzească până la urmă pe incorigibilul ”armăsar”.
Pe Ben l-am cunoscut pentru prima dată în ”Zece respirații scurte”, fiind bodyguard la clubul de streaptease ”Penny’s”, la care Kasey se angajase pe post de chelneriță. Știm deja povestea cutremurătoare a lui Kasey și cum încercase ea, folosindu-se de tot felul de substitute precum sexul și alcoolul, ca să-și anihileze durerea. Dorind să-și lase în urmă trecutul și amintirile, fugind de o nouă amenințare, Kasey venise împreună cu sora ei Livie la Miami, dorind să înceapă o nouă viață. Tulburată de sentimentele ei din ce în ce mai intense pentru Trent, Kasey încercase să se folosească de Ben pentru a-și ține emoțiile sub control. Tentativa lor de amor din vestiar se terminase abrupt când Ben o luase de mână (ceea ce ea nu permitea nimănui din motive extrem de dureroase), Kasey dându-l afară brutal, lăsându-l năuc și nesatisfăcut. M-am amuzat în acest volum citind că Ben avusese imprudența să-i povestească la un moment dat lui Trent, după mai multe pahare băute împreună, despre respectivul incident. Departe de a lua respectiva povestire ca un compliment la adresa iubitei lui, Trent i-a făcut cunoștință lui Ben cu necruțătorul lui croșeu de dreapta, lecuindu-l pe viitor de alte dezvăluiri bahice.
În ”O minciună nevinovată”, Ben a avut doar o scurtă apariție episodică, însă m-a făcut să râd la o fază antologică în ”În patru secunde ai pierdut totul”. Astfel, la petrecerea lui de rămas bun de la bar, după ce luase examenul de admitere în barou, Ben se făcuse pulbere de beat și urcase pe scenă îmbrăcat doar în chiloțeii roz tanga ai lui Mercy (una din dansatoarele de streaptease), oferindu-le tuturor celor prezenți o priveliște de neegalat asupra ”bijuteriilor” familiei, Kasey având grijă să imortalizeze momentul în zeci de poze și filmulețe, pe care i le trimitea periodic apoi. De altfel, Ben se va folosi de una dintre aceste poze la un moment dat pentru a o ajuta pe Reese să-și depășească propriile sentimente de stânjeneală stârnite de amintirea momentului penibil în care ea se făcuse de râs în stil mare în fața lui Ben în Cancun.
În Cinci motive să o iei de la capăt vom descoperi o cu totul altă față a lui Ben, care se va dovedi a fi amuzant, capabil, inteligent, responsabil, bun la suflet, loial, grijuliu, generos și capabil de sentimente de iubire foarte profunde. Aflând despre povestea tristă din propria lui familie, ne vom lămuri de ce Ben nu dorea să ia în calcul ideea unei relații profunde, iar de căsătorie nici nu voia să audă. Din fericire, destinul i-a scos-o în cale pe Reese, iar toate principiile ferme ale lui Ben în această privință vor suferi o transformare radicală…

Pâna la douăzeci de ani, Reese dusese o viață rebelă, făcând tot felul de trăsnăi menite să șocheze. Comportamentul ei era unul tipic al unei adolescente rănite sufletește de proprii părinți, care dorește să atragă atenția asupra ei.
Pe când Reese avea doar cinci ani, fusese părăsită într-o cofetărie de tatăl ei, pe care ea îl adora, fără a mai avea niciun semn de la el de atunci.
Deși Reese reușise să se atașeze de Jack, cel de-al doilea soț al mamei, acesta dispăruse și el din viața ei, după ce Anabelle, mama lui Reese, îl înșelase cu Barry, partenerul lui de la firma de avocatură, care devenise ulterior soțul numărul trei al lui Anabelle. După această nouă lovitură emoțională, Reese îl respinsese fățiș pe Barry, pe care-l considera vinovat de noua ruptură din viața ei, în ciuda faptului că acesta încercase să-i intre în voie și reparase multe din boacănele ei. Apoi apăruse în peisaj și Ian, soțul numărul patru al lui Anabelle, un politician bogat și versat, pe care Reese îl tratase cu multă indiferență.
Anabelle, mama lui Reese, o tratase mereu cu răceală, criticând-o în permanență și arătându-și fățiș dezaprobarea în privința felului de a fi a lui Reese, care, departe de a se comporta ca o debutantă diafană, conducea o motocicletă, îi plăcea muzica hard metal, își făcuse un tatuaj și își pusese o grămadă de piercinguri.
Pe când avea nouăsprezece ani, Reese l-a întâlnit întâmplător pe Jared, un mecanic de macarale, brunet, sexy, tatuat și cu ochi verzi pătrunzători. Reese s-a îndrăgostit nebunește de el, simțindu-se fericită că, pentru prima dată după mult timp, cineva părea să o accepte și să o placă așa cum era, fără să o critice sau să o judece. Astfel, după doar șase săptămâni după ce s-au cunoscut, Reese a fugit cu Jared la Las Vegas și s-au căsătorit. Însă, după doar nouă luni, fericirea idilică a lui Reese s-a sfârșit brusc după ce ea a venit pe neașteptate acasă și l-a găsit pe Jared făcând sex la duș cu fosta lui iubită, Caroline. Durerea lui Reese a fost cumplită cu atât mai mult cu cât, în ciuda trădării lui îngrozitoare, ea tot simțea că îl iubește pe Jared. Când a primit, după doar două săptămâni, cererea lui de divorț însoțită de un bilețel în care o îndemna să accepte divorțul pentru a putea merge amândoi mai departe, Reese a clacat și a intrat în fostul ei apartament pe care-l împărțise cu Jared, devalizându-l și înfigând o foarfecă în ochii lui Caroline din poza acesteia cu Jared, așezată lângă patul ce fusese până de curând al ei.
De această dată, fapta era mult prea gravă decât vechile ei trăsnăi și putea avea consecințe importante, iar viața lui Reese risca să o ia complet la vale. Disperată, Reese a apelat la Jack, cel care o tratase cu multă bunătate și afecțiune atâta timp cât fusese prezent în viața ei.
Jack a venit în timp record, întinzându-i o nesperată mână de ajutor, de care Reese s-a agățat cu amândouă mâinile. Astfel, după ce a scăpat-o de acuzații, Jack i-a propus să urmeze un curs de asistenți judiciari timp de șase săptămâni, urmând să o angajeze la firma lui de avocatură după absolvirea acestuia.
Mi-a plăcut mult de Jack, un bărbat onorabil și foarte cumsecade, care a încercat din răsputeri să-și răscumpere vină de o fi abandonat pe Rece după ce divorțase de Anabelle. Desi era decis sa nu-și mai riște inima a treia oara, după ce prima sotie îi murise, iar a doua îl trădase, m-am bucurat că în final și-a găsit și el perechea potrivita.
Înainte de a-si începe noua viata la Miami, Reese a plecat intr-o scurta vacanță la Cancun, împreună cu cele două bune prietene ale ei, Lina și Nicki. În ciuda eforturilor acestora de a o înveseli, Reese nu se putea detașa de faptul că în acel moment, exact la un an după ce ea și Jared se întâlniseră, acesta se recăsătorea cu Caroline, astfel că își îneca amarul in alcool. Pentru a o ajuta să-și exorcizeze demonii interiori, Nicki a îndemnat-o să aibă o aventură de o noapte cu un tip sexy, găsind în scurt timp și candidatul ideal, chiar în persoana lui Ben, care se află în ultima lui zi din vacanța de dinaintea angajării lui ca avocat, vacanță de care profitase din plin, având câte o aventură fierbinte în fiecare seară.
Amuzată de replicile lui, atrasa de fizicul lui impresionant și apreciind sinceritatea acestuia, Reese a acceptat , dându-si un nume fals, sa-l însoțească pe acesta în camera lui de hotel.
”Am știut că e un om sincer. Unul care nu te va păcăli niciodată și care nu face promisiuni deșarte legate de un viitor împreună.”
Din păcate, exact când lucrurile începuseră sa se incingă, mult prea multele pahare de tequila băute au țâșnit brusc la suprafață, Reece împroșcându-i cu vomă tricoul lui Ben. Iar ca umilința să fie deplină, Reece, care era goală pușcă, a mai si căzut pe jos în drum spre baie, ajungând să se târască în patru labe, oferindu-i lui Ben o priveliște memorabilă a fundului ei. Deoarece Reece a refuzat sa iasa din baie mult timp, Ben a adormit în cele din urmă, iar cand s-a trezit a constat ca ea deja plecase.
În timp ce Reece ar fi vrut sa-si șteargă complet din minte jalnica ei tentativă de exorcizare ratată, Ben se gândea adesea la focoasa minionă din Cancun, regretând că nu a reușit să-i dea de urmă, în ciuda eforturilor lui în acest sens.
Prin urmare, în momentul în care au descoperit că sunt colegi de serviciu, ambii fiind angajați la firma de avocatură a lui Jack, Ben a fost extaziat, pe când Reece a fost îngrozită, cu atât mai mult cu cât Ben părea de-a dreptul încântat sa-i reamintească toate amănuntele stânjenitoare ale aventurii lor din Cancun. Replicile lor spumoase și înțepăturile lor reciproce m-au făcut să râd de mai multe ori pe parcursul acțiunii.
Lucrurile se complică și mai tare când in peisaj apare și fostul sot al lui Reece, care părea să aibă în continuare sentimente pentru ea, manifestându-si gelozia văzându-l pe Ben în preajma ei, în ciuda faptului că el se recăsătorise între timp. M-a enervat foarte tare Jared, care mi s-a părut complet lipsit de caracter, genul de om care după ce comandă un fel de mâncare, râvnește apoi la farfuria vecinului.
Vă las plăcerea să descoperiți cum va evolua relatia dintre Reece si Ben de la șicanari zilnice reciproce la o prietenie sinceră, apoi la una cu beneficii, ajungând în final să se îndrăgostească profund unul de celălalt. Este emoționant să observi frământările fiecăruia dintre ei în momentul în care a realizat cu stupoare că s-a îndrăgostit de celălalt, temându-se totodată că sentimentele nu ii sunt împărtășite, mai ales ca amândoi căzuseră de acord încă de la început că relația lor va fi doar o aventură, fără implicații emoționale.
În ton cu personalitățile lor, momentul dezvăluirii adevărului nu este cu flori și inimioare dar, în ciuda acestui fapt sau tocmai de aceea, reușește să te emoționeze.
”Cu cinci minute în urmă eram îngrozită că Ben o să-și dea seama ce simt cu adevărat, iar acum el a recunoscut că nu este strain de sentiment.
Asta schimbă totul.
– Adică, vrei să spui că nu te împaci cu el? mă întreabă el, cu precauție.
– Nu!
Dintr-odată, simt că mă umflă râsul și mă eliberez de toată tensiunea din corp, făcând loc roiului de fluturași care dau frenetic din aripi în stomacul meu.
Un ”Slavă Domnului!” îi scapă de pe buze ca un murmur, urmat de o întrebare:
– De ce nu?
– Din cauza idiotului pe care l-am agățat în Cancun. De-aia.
Asta e. Nu sună prea romantic, dar eu și Ben nu suntem firi poetice.
– Pe bune? Stai așa… Adică eu sunt idiotul, nu?
Când oftez exasperată, el se rostogolește deasupra mea, ca mai înainte, cu un zâmbet larg.
– Și ce înseamnă asta, mai exact?
Mă gândesc la următoarea replică. Întotdeauna am fost brutal de sinceri unul cu altul. Nu are sens să schimbăm stilul acum.
– Înseamnă că vreau ca fundul ăla al tău de afemeiat să îmi aparțină doar mie și, dacă te prind cu vreo Bombonică sau cu vreo regină a frumuseții sau cu oricine altcineva, ai face bine să fugi cât mai departe, fiindcă o să te caut și o să te omor cu mâna mea.
Degetele lui îmi indepărtează câteva șuvițe de păr de pe față.
– Sper că știi că nici nu mi-ar trece prin cap să fac așa ceva dacă aș crede că te-aș răni.
Încuviințez. Oricât de multe defecte are Ben, n-ai putea găsi pe cineva cu o inimă mai mare și mai bună.
Și uite-așa, ceva s-a schimbat monumental între noi.”
În plan secundar, ne delectam și cu o altă poveste de iubire, între Lina și Mason, fratele vitreg al lui Reece, un cuplu foarte pitoresc, ținând cont că cei doi păreau complet diferiți la prima vedere, ea fiind o tipă exuberantă și veselă, iar Mason un tocilar tipicar.
Interesante sunt și poveștile fraților lui Ben, fiecare dintre ei fiind afectat de relatia toxica a părinților lor, abia in final reusind cu totii să-și depășească barierele mentale care-i împiedicau să devină fericiți.
Wilma, mama lui Ben, este genul de mamă de poveste, caldă, înțelegătoare, altruista și capabilă de orice sacrificiu de dragul copiilor ei. Reece a îndrăgit-o din primul moment în care a cunoscut-o, neputându-se abține să nu se gândească cu multă amărăciune că si-ar fi dorit să aibă parte de o astfel de mamă în copilăria și adolescența ei.
În final se lămurește și misterul dispariției tatălui lui Reece, ajutand-o să se elibereze de piatra care o apăsase mult timp pe suflet.
Epilogul, scris din perspectiva lui Ben, este amuzant și reconfortant, lăsându-te cu o stare de bine și de speranță în suflet.
Cartea, deosebit de caldă și romantică, te convinge pe deplin că și atunci când crezi că e totul pierdut, soarta îți oferă suficiente motive să o iei de la capăt!
”Ea este absolut tot ce am sperat vreodată și tot ce nu am știut că aș putea avea.”

Cărțile autoarei K.A. Tucker, Editura Epica pot fi comandate pe librarie.net, elefant.ro, libris.ro, librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Vă recomandăm și celelalte articole ale noastre din categoria SERII

 

 

 

9 Comments

Spune-ți părerea!