Delicatese Literare
Prezentari carti

Și a fost seară, și a fost dimineață de Ken Follett, Editura RAO

Și a fost seară, și a fost dimineață

(The Evening and the Morning – 2020)

Ken Follett

Editura RAO

Data lansării: 15 septembrie 2020

Genul: ficţiune adulţi/roman istoric

Nr. pagini: 720

Ken Follett revine pe piaţa de carte din România cu o nouă carte, a cărei acțiune se petrece înainte de cea din Stâlpii pământului, cea mai citită carte a lui, vândută în peste 27 de milioane de exemplare.
„Acțiunea are loc la sfârșitul Epocii Întunecate și la începutul Evului Mediu, prin urmare avem o noapte urmată de o dimineață, iar fraza cu care începe cartea este una biblică: A fost o seară și a fost o dimineața – aceasta a fost prima zi.”, spune autorul.
Și a fost seară, și a fost dimineață este un titlu cu mare potenţial pentru publicul Rao şi nu numai, el având parte de numeroase precomenzi chiar până în acest moment. Ficţiunea istorică de tipul celei abordate de Ken Follett are numeroşi fani în România, aşa cum s-a putut observa şi în cazul volumelor anterioare, iar acesta nu va face excepţie. Din punct de vedere al acţiunii este un prolog al apreciatului volum Stâlpii pământului. Acțiunea are loc în jurul anului 1000, când Anglia a fost atacată de vikingi și apoi va fi cucerită de normanzi.
Este o carte ambițioasă, în care Follett recreează o eră dispărută și fascinantă. Cititorul este purtat într‑o călătorie istorică plină de surprize, aventură, curaj, dragoste, ură și ambiție, care se termină acolo unde Stâlpii pământului începe.
Anul 997. Anglia este atacată de normanzi și de vikingi. Cei aflați la putere împart dreptatea după voința lor, fără să le pese de oamenii de rând și deseori în conflict cu regele. În aceste vremuri tulburi, se împletesc viețile a trei personaje: un tânăr constructor de ambarcațiuni, a cărui casă este atacată de vikingi, iar el este forțat să ia viața de la capăt…
O nobilă normandă care se căsătorește din dragoste și-și urmează soțul peste mare, însă, în această lume angajată într-o luptă brutală pentru putere, constată că un singur pas greșit i-ar putea fi fatal…
Un călugăr care visează să-și transforme umila abație într-un centru de învățare admirat în toată Europa.
Și fiecare intră într-un conflict periculos cu un episcop isteț și nemilos, care va face orice pentru a-și spori averea și puterea.
„Când Ken Follett mi-a spus că pregătește ceva premergător perioadei din Stâlpii pământului, o carte atât de apreciată, am știut că fanii vor fi în culmea fericirii dar și că noi vom avea ocazia să le prezentăm seria Kingsbridge și altor cititori. Însă după ce am citit cartea, pot să afirm cu certitudine că este un tur de forță și că se ridică la nivelul Stâlpilor pământului”, a afirmat reprezentantul Editurii Pan McMIllan din Marea Britanie.
Iar Jeremy Trevathan, reprezentantul Pan Macmillan, a afirmat cu ocazia anunțului făcut în cadrul Târgului de carte de la Frankfurt: „Este interesant că această carte va apărea la 30 de ani după apariția primei părți a seriei, devenite între timp o operă clasică de ficțiune foarte iubită de cititori.”
Seria Kingsbridge, apărută la Editura RAO, include 3 volume: Stâlpii pământului, O lume fără sfârșit și Coloana de foc. KEN FOLLETT este unul dintre cei mai vânduți autori: 31 de titluri, peste 170 de milioane de exemplare vândute în 80 de țări și traduse în 33 de limbi.
Citește primul capitol în avanpremieră aici.
Câteva clipuri în care autorul lecturează din propriul volum:

https://youtu.be/5v-myKqFh78

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

3 Comments

Spune-ți părerea!