Delicatese Literare
Prezentari carti

Silver Bay de Jojo Moyes, Editura Litera, Colecția Blue Moon / Colecția Cărți Romantice

Silver Bay (Silver Bay – 2007)

Jojo Moyes

Editura Litera

Colecția Blue Moon / Colecția Cărți Romantice

Jojo Moyes este autoarea bestsellerurilor: Înainte să te cunosc, După ce te-am pierdut, Fata pe care ai lăsat-o în urmă, Ultima scrisoare de dragoste, Un bărbat și o femeie și În căutarea unui destin.
Dragostea nu a fost niciodată mai complicată decât în această poveste fascinantă.“ – Daily Mail
O carte încântătoare și emoționantă… Dialogurile și pasajele descriptive compuse de Moyes sunt savuroase.“ – Glasgow Herald
Liza încearcă să protejeze afacerea de familie și golful cu animale marine, dar și inima ei de Mike, un englez cu ochi tulburători, care ar putea distruge totul… inclusiv convingerea ei că nu va mai iubi niciodată.
Liza McCullen încearcă să fugă de trecutul ei, dar nu izbutește să-l uite. Și totuși plajele pustii și comunitatea strâns unită din Silver Bay îi oferă libertatea și siguranță pe care și le dorește – dacă nu pentru ea însăși, măcar pentru fiica să, Hannah. Totul până când Mike Dormer vine că oaspete în hotelul mătușii sale, iar liniștea micii localități este spulberată.
Englezul manierat, cu haine elegante și cu ochi tulburători, ar putea distruge tot ceea ce Liza s-a străduit atât de mult să protejeze: nu doar afacerea ei de familie și golful cu balenele pe care-i place să le observe, ci și convingerea că nu va mai iubi – că nu merită să mai iubească – niciodată.
Citate:
„Îți imaginezi cum ar trebui să îţi întâmpini iubita după o lungă despărţire – alergăm unul spre celălalt cu încetinitorul, ne sărutăm prelung, ne mângâiem şi ne îmbrăţişăm pătimaş. E ca şi cum toate aceste revederi se desfăşoară potrivit unui soi de ceremonial unanim acceptat, o efuziune emoţională, o declaraţie a ceea ce simţim unul pentru altul. Dar singurul lucru pe care l-am simţit când am văzut-o a fost acea senzaţie stranie pe care o ai în copilărie, când eşti acasă la un prieten, şi vine mama să te ia când tu nu eşti încă gata de plecare.”
„Mă lăsase să pătrund în lumea ei. Mă uitasem în ochii ei irizaţi şi îi văzusem sufletul. Iar, odată ce mă primise în inima ei, îmi îngăduise să devin bărbatul care dorisem mereu să fiu în preajma ei, bărbatul în care aşteptam de o viaţă să mă transform. Puternic, sigur pe el, pasional – nu o umbră palidă a iubirii. Un om care să o poată ocroti, care să o preţuiască şi să îi aducă bucurie prin simpla putere a voinţei. Mă simţeam cu douăzeci de ani mai bătrân. Mă simţeam ca un adolescent. Simţeam că pot dărâma ziduri cu mâinile goale.”
„ Înţelegeam foarte bine ce simte. Neliniştea. Neputinţa.
De la petrecerea din acea noapte, nu am mai discutat despre planurile Lizei. Munceam mai dihai decât înainte, pe de o parte, pentru că nu vedeam altă cale de a o opri, pe de alta, pentru că îmi era tot mai greu să fiu în preajma ei. Nu puteam să o privesc, să o ating, să o sărut fără să mă gândesc cum va fi viaţa mea în lipsa ei. Ca s-o spun în termeni financiari, nu mai puteam investi în ceva ce urma să îmi fie luat.”
„Am dat să spun ceva, dar, când buzele Lizei se contopiră cu ale mele, când trupul ei începu să ardă lângă al meu, mă năpădi, în sfârșit, un val de căldură care mă amuți și îmi răpi și ultima fărâmă de luciditate.”
„Îmi dădeam seama că o frământă un milion de întrebări și nu mai știe răspunsul la cea mai importantă dintre ele. Îmi dădeam seama că vrea să mă roage să rămân.”

Cărțile autoarei Jojo Moyes pot fi comandate pe litera.ro, elefant.rolibris.ro, dol.ro,  librex.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Jojo Moyes

Cărțile din colecția Blue Moon pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Blue Moon

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *