Delicatese Literare
Prezentari carti

Simbolul pierdut de Dan Brown, Editura RAO

Simbolul pierdut (The Lost Symbol) – 2009 

Dan Brown

Grupul Editorial RAO

Dan Brown a schimbat concepția asupra a tot ce înseamnă bestseller, devenind un fenomen mondial; a reușit să spargă tipare și să transforme tulburătoarele enigme ale omenirii în literatura de mare succes, înregistrand și în România un record uimitor: peste 100000 de exemplare vândute într-un an.
Dan Brown este pasionat de criptografie, chei și coduri, teme pe care le-a transpus și în romanele sale.

1. Îngeri și demoni – Editura Rao (Angels & Demons) – 2000 prezentare

2. Codul lui Da Vinci – Editura Rao (The Da Vinci Code) – 2003prezentare
3. Simbolul pierdut – Editura Rao (The Lost Symbol) – 2009
4. Inferno – Editura Rao (Inferno) – 2013prezentare
5. Origini – Editura Rao (Origin) – 2017 – recenzie
Romanul este rezultatul a cinci ani de cercetare şi documentare, iar acţiunea se concentrează în 12 ore, în care eroul de la Harvard, profesorul Robert Langdon, ne conduce alert şi codificat în culisele tainice ale masoneriei.
„Am fost întotdeauna fascinat de puterile oculte, de societăţile secrete. Am crescut într-un oraş din New England, unde există o lojă masonică deasupra teatrului local şi voiam să aflu ce se întâmplă acolo“ – declara Dan Brown cu prilejul lansării.
La numai o săptămâna de la punerea sa în vânzare, Simbolul pierdut confirmă toate aşteptările specialiştilor: 2 milioane de exemplare vândute, după cum anunţă editura americană Doubleday.
Acțiunea din Simbolul pierdut este extrem de trepidantă – o cursă mortală printr-un labirint de coduri, secrete și adevăruri nevăzute… toate sub ochii celui mai teribil personaj negativ al lui Brown până în prezent. Amplasat în camerele ascunse, tunelurile și templele din Washington, DC, evenimentele din Simbolul pierdut se precipită spre un final de neconceput.
La începutul cărții, expertul în simbologie de la Harvard, Robert Langdon, este convocat în mod neașteptat pentru a preda o conferință de seară în clădirea Capitolului S.U.A. În câteva minute de la sosirea sa, însă, noaptea are un turnură bizară. Un obiect șocant – codificat artistic cu cinci simboluri – este descoperit în clădirea Capitolului. Langdon recunoaște obiectul ca o invitație străveche … una menită să-l ducă pe destinatar într-o lume străveche de înțelepciune ezoterică.
Când mentorul iubit al lui Langdon, Peter Solomon – un proeminent mason și filantrop – este răpit cu brutalitate, Langdon își dă seama că singura lui speranță de a-l salva pe Peter este să accepte această invitație mistică și să o urmeze oriunde îl va conduce.
Langdon intră rapid într-o lume clandestină a secretelor masonice, a istoriei ascunse și a locațiilor care nu au fost niciodată văzute – toate acestea părând a-l târâ spre un adevăr unic, de neconceput.
Coperta originală:

6411961

Citate:
Adevărul are putere. Iar dacă gravităm cu toţii în jurul aceloraşi idei, o facem, poate, fiindcă acele idei sunt adevărate… înscrise adânc în noi înşine. Iar atunci când auzim adevărul, chiar dacă nu-l înţelegem, simţim că el rezonează în interiorul nostru… vibrând odată cu înţelepciunea noastră inconştientă. Poate că adevărul nu-l învăţăm, ci ni-l reamintim… îl re-memorăm… îl re-cunoaştem… ca fiind deja înlăuntrul nostru.
A trăi în lume fără a deveni conştient de înţelesul ei este ca şi când ai rătăci într-o mare bibliotecă fără a atinge nici o carte.
”Sufletul tânjește să creadă, dar intelectul refuză să-i dea voie”
”Faptul că o idee este acceptată de un număr mare de oameni nu constituie o dovadă a validităţii ei.”

Trailer film Simbolul pierdut (Lost Symbol)

Cărțile autorului Dan Brown pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, emag.rolibrarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro

 

 

 

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *