Delicatese Literare
Prezentari carti

Sisi, imparateasa nefericita de Daisy Goodwin, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

SISI, ÎMPĂRĂTEASA NEFERICITĂ (The Fortune Hunter)

Daisy Goodwin

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

DOUĂ FEMEI… UN BĂRBAT…O ALEGERE… ȘI O INIMĂ FRÂNTĂ
În 1875, Sisi, împărăteasa Austriei, este femeia dorită de orice bărbat și invidiată de orice femeie. Considerată cea mai frumoasă din Europa, Sisi are totul – în afară de fericire.
Plictisită de eticheta strictă și înăbușitoare de la curtea habsburgică și de soțul care pune datoria față de țară mai presus de dragostea pentru soție, Sisi vine în Anglia la vânătoare, în căutarea unor experiențe mai incitante. Și le găsește în persoana celui desemnat să o călăuzească pe terenurile de vânătoare și singurul om care o poate egala – și întrece – în abilitatea de a călări.
Căpitanul Bay Middleton este fermecător, tânăr, deștept… și lipsit de mijloacele materiale pentru a câștiga trofeul la Marea Competiție Națională, celebra cursă hipică – până când o întâlnește pe Charlotte Baird. Moștenitoarea inteligentă, nesofisticată și nu extraordinar de frumoasă nu este interesată de pețitorii care îi dau târcoale, atrași mai degrabă de imensa ei avere. Însă se îndrăgostește de Bay, primul bărbat care pare să o observe și să o înțeleagă cu adevărat.
Dar când Sisi este invitată de contele Spencer la sezonul de vânătoare și Bay este însărcinat să o însoțească, între cei doi se naște o pasiune interzisă și nesăbuită, care riscă să le pună în pericol nu doar reputația, ci și speranțele și viitorul tuturor.
„Știa că nu avea șanse să rămână în ochii lumii prinţesa de basm cu steluţe în păr, așa cum o înfăţișa portretul lui Winterhalter, imagine care la Viena vindea orice, de la ciocolată, la săruri pentru ficat, dar nu se putea abţine să nu încerce. Frumuseţea era darul ei de la natură, arma și puterea ei, și se temea de ziua în care farmecul ei va începe să pălească.”
„Mâna lui îi atinse pielea albă și catifelată de pe umăr și, până să-și dea seama ce face, Bay îi cuprinse capul în palme și-și lipi buzele de ale ei. Ea încremeni o clipă, apoi Bay îi simţi mâna luându-l de gât. Sărutul ei era ca un oftat. Bay respiră parfum de violete, miros de coniac și un vag iz de mosc din părul ei. Îi simţea capul greu în palme.”
„Când călărea cu Bay avea senzaţia că nu făcea decât să continue o conversaţie; întorcea capul și-l vedea mereu alături. Bay știa întotdeauna dinainte încotro voia ea să apuce. Sisi nu șovăia niciodată când pornea în urma lui. Abia dacă-și vorbeau când erau singuri în câmp sau, mai târziu, în pat. Nici nu era nevoie.”
„– Vrei să mă întorc la Viena, unde sunt așa nefericită? Ești crud cu mama ta, Rudi. Știi bine ce înseamnă să mergi la nenumărate recepţii, știind că toţi te vorbesc pe la spate. Nu vrei să am și eu parte de puţină fericire în viaţă? Sunt împărăteasă de la cincisprezece ani, când eram mai mică decât ești tu acum. Vreme de douăzeci de ani am fost privită, studiată și criticată în fiecare clipă. Am obosit. M-am săturat.”
Veți citi întreaga poveste în romanul SISI, ÎMPĂRĂTEASA NEFERICITĂ de Daisy Goodwin – apariție sâmbătă 04.02.2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea.
Sursa: Cărți Romantice

 

5 Comments

Spune-ți părerea!