Delicatese Literare
Recenzii

Slujba de la miezul nopții – seria Confesiunea unui preot de Sierra Simone, Editura Bookzone – recenzie

Slujba de la miezul nopții

(Midnight Mass – 2015)

Sierra Simone

Editura Bookzone

Nr. pagini: 160

An apariție: 2019

1. Confesiunea unui preot – Priest – 2015 – recenzie
1.5. Slujba de la miezul nopții – Midnight Mass – 2015
2. Gustul păcatului – Sinner – 2018 – recenzie
3. Sfântul – Saint – 2021 – prezentare

Sierra Simone este una dintre cele mai bine vândute autoare din SUA, datorită efervescenței cu care scrie, cât și datorită acelui element surpriză pe care-l adaugă într-un mod unic în fiecare roman al său.

Autoare a peste 20 de volume, Sierra Simone a devenit un punct de reper și un fenomen în categoria cărților erotice, nefiindu-i teamă să își expună cele mai întunecate fantezii și să scrie despre subiecte controversate.

Am încercat să accept că ăsta sunt: un bărbat care Îl iubește pe Dumnezeu și căruia îi place sexul; că pot fi pervers și sfânt în același timp.

Așa începe Slujba de la miezul nopții, volumul care continuă povestea lui Tyler, preotul care a renunțat la sutană în favoarea căsătoriei. În cele din urmă se dovedește că această alegere l-a costat liniștea sufletească și o resimte ca o pedeapsă, ca pe o pierdere a vocației, fiind măcinat de vină și incertitudini. Va reuși acesta să-și îmblânzească demonii interiori și să trăiască fericit alături de Poppy, acum, la trei ani după căsătorie?

Sau îi va dezlănțui în acte erotice agresive și extrem de incitante?

Descoperă continuarea volumului Confesiunea unui preot și află povestea celor doi, care acum nu mai trăiesc o iubire interzisă, dar la fel de... păcătoasă.

Nuvela Slujba de la miezul nopții ne oferă o continuare senzuală, emoționantă și extrem de erotică a poveștii de dragoste din Confesiunea unui preot.

La trei ani după ce Tyler și Poppy s-au căsătorit, realitatea vieții de zi cu zi a început să arunce umbre asupra fericirii idilice de la început.

Amândoi fiind foarte ocupați, Tyler pregătindu-și lucrarea de dizertație pentru titlul de doctor în teologie iar Poppy implicându-se cu multă dăruire în misiunile fundației non-profit pe care o conducea, le rămânea prea puțin timp de calitate pentru viața de cuplu.

Ca și prima carte din serie, și aceasta este scrisă la persoana întâi din perspectiva lui Tyler. Un Tyler bun și altruist, însă totodată profund uman, deci imperfect și măcinat de incertitudini.

”Nu o meriți.
Nu o vei merita niciodată.
Și, cele mai cumplite: Ai eșuat ca preot. Acum vei eșua și ca soț.”

Deși momentele de pasiune dintre Tyler și Poppy sunt la fel de intense, pasionale și păcătoase, Tyler se simte vinovat că își neglijează soția datorită programului lui aglomerat și stresului provocat de termenul limită care se apropia cu pași repezi.

Odată cu vinovăția, gelozia i se strecoară insidios în suflet, pe măsură ce constată că soția lui petrecea mai mult timp cu Anton Rees, vice-președintele comitetului de conducere al fundației ei non-profit.

Prins în plasa unor împrejurări imposibil de controlat, Tyler o dezamăgește grav pe Poppy, care cere să se distanțeze de el o perioadă, aruncându-l pe Tyler într-un iad emoțional, vechile îndoieli revenind în forță, odată cu spaima cumplită că ar putea-o pierde pe Poppy pentru totdeauna.

Am făcut o greșeală când am părăsit viața clericală?

Gândul a apărut de nicăieri, fracturat, schimbându-se ca o reflexie în mare. Dar, odată apărut, nu l-am mai putut lăsa deoparte, indiferent cât de efemer ar fi fost.”

”Poppy avea dreptate: îmi plăcea să mă ascund în spatele vocațiilor, în spatele chemărilor – iar ”învățat” era mult mai rău decât ”preot”, pentru că preoții măcar ajutau oameni. Măcar aduceau oamenii mai aproape de Dumnezeu. Tot ce dobândisem, ca student, fusese pentru mine. Nu crease nimic pozitiv pentru căsnicia mea.

Iar dacă Poppy mă părăsea, dacă chiar mă părăsea și cerea divorțul, știam că aveam să cedez. Nu doar că mi s-ar fi frânt inima, dar și mintea, sufletul și trupul mi s-ar fi fragmentat în așchii moarte, fragile, și ar fi fost sfârșitul meu.”

Paradoxal, tocmai încercările prin care au fost nevoiți să treacă Tyler și Poppy i-au apropiat cumva și mai mult în final. Prin comunicare, înțelegere, rugăciune și încredere reciprocă, amândoi vor conștientiza greșelile pe care le-au făcut, ducând relația lor la un alt nivel.

Este minunat să vezi că există sentimente profunde și dragoste reală pe lângă pasiune și poftă carnală!

”Slujba de la miezul nopții.

A început ca o tradiție în Țara Sfântă, unde credincioșii se adunau în Bethleem, pe timp de noapte și, cu torțe în mâini, porneau spre Ierusalim, ajungând în oraș odată cu lăsarea zorilor. Un ritual care îmbina poveștile cu realitatea, în care adepții lui Hristos se puteau afla în locul nașterii Sale, înainte să pornească în pelerinaj spre Orașul Sfânt.

S-a schimbat, de-a lungul mileniilor. S-a transformat în ceva diferit, dar, în fond, a rămas la fel. Este o punere în scenă. O repovestire. O reluare.”

”Între noi doi se desfășura, încetișor, propria noastră liturghie. Scântei de fericire și de tranziție spre divinitate. La fel ca în cazul slujbei, știam că nu pot grăbi procesul, că nu îl puteam împinge mai repede. Era necesar să se deruleze în propriul ritm, să își decida tempoul.”

Câteodată, este mai greu să te ierți pe tine însuți decât pe celălalt, însă Tyler și Poppy au reușit să-și ofere reciproc darul mântuirii.

”- Să fii nefericit sau nesigur nu este un păcat.

Și nici să părăsești clerul. Gândul a venit de undeva dinăuntrul meu, o rază de lumină care mi-a cuprins cele mai întunecate unghere ale sufletului. Și, pentru prima dată într-un an, am simțit prezența eterică, asemeni unei descărcări electrice, a lui Dumnezeu. Îmi doream doar să pot lua senzația aceea și să o înfășor în ea pe Poppy, ca într-o pătură.”

Epilogul este scris din perspectiva lui Poppy, la fel ca și în cazul primei cărți din serie – Confesiunea unui preot.

”Dar la baza relației noastre, piatra de temelie a iubirii noastre, este o încredere febrilă și o speranță adânc înrădăcinată. Da, m-am îndrăgostit de tine pentru că erai preot. Dar am rămas îndrăgostită pentru că erai tu, Tyler Bell, inteligent, gelos, devotat și chinuit.”

Ultimele paragrafe ale cărții, dulci și emoționante, sunt încărcate de speranță pentru viitor. Vă las plăcerea să descoperiți singuri despre ce este vorba.

Cartea Slujba de la miezul nopții poate fi comandată pe bookzone.ro, librariadelfin.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

Recenzii și prezentări cărți Sierra Simone

16 Comments

Spune-ți părerea!