Delicatese Literare
Recenzii

Soția bancherului de Cristina Alger, Editura Nemira, Colecția Armada – recenzie

Soția bancherului

(The banker’s wife – 2018)

Cristina Alger

Editura Nemira

Colecția Armada

An apariție: 2019
Pagini: 312
Traducător: Tiberiu Enache
Cristina Alger este autoarea romanelor de succes Girls Like Us, The Banker’s Wife, The Darlings și This Was Not the Plan. A absolvit dreptul la Harvard College și New York University și, înainte de a se dedica scrisului, a lucrat ca analist financiar și avocat. În prezent, locuiește în New York împreună cu soțul și copiii și lucrează la cel de-al cincilea roman al său.
Lumea finanțelor nu a fost niciodată mai periculoasă, iar viețile private ale celor mai puternici oameni din sistemul bancar, niciodată mai fascinante!
Într-o dimineață de noiembrie, un avion privat, aflat în drum spre Geneva, dispare de pe radar, iar rămășițele lui sunt găsite undeva în Alpi. La bord se afla Matthew Werner, bancher la Swiss United. Văduva lui, tânăra Annabel, rămâne cu un laptop codat și cu o listă de clienți dubioși, dar, mai ales, cu multe întrebări fără răspuns și cu convingerea că moartea soțului ei nu a fost un accident.
Marina Tourneau, jurnalistă de scandal, s-a logodit cu Grant Ellis, moștenitorul unei familii extrem de bogate, așa că nu vrea să mai scrie despre viețile luxoase ale elitei New Yorkului, ci să facă parte din ea. Dar, înainte, vrea să mai cerceteze o singură pistă: a descoperit la Swiss United informații care îi privesc pe unii dintre cei mai importanți oameni din lumea financiară.
Știrea aceasta ar putea să-i aducă lui Annabel răspunsurile mult așteptate, dar Marina nu e hotărâtă să o publice.
„O carte de primă mână. Rafinată, îți va opri inima în loc.“ – The New York Times Book Review
„Thrillerele financiare sunt rare. Cristina Alger reușește să ne poarte într-o călătorie incitantă în subteranele lumii bancare pervers de bogate.“ – The Times
„Te prinde, te satisface, te captivează – o carte a timpului nostru. Ce scrie aici probabil se întâmplă deja undeva.“ – Lee Child
Soția bancherului” de Cristina Alger este un thriller financiar complex, alert, cu intrigă originală și personaje captivante, o privire dură asupra lumii luxoase dar corupte a bancherilor.
Povestea este narată din perspectiva celor două personaje principale, Marina Tourneau și Annabel Werner, două femei aparținând clasei mijlocii a societății americane, ale căror vieți s-au schimbat foarte mult datorită ascensiunii sociale a bărbaților din viața lor.
Așadar, Marina este jurnalist de investigații la o revistă importantă în New York și are un logodnic, Grant Ellis, investitor bancar, un bărbat șarmant care o adora. Grant va prelua în curând afacerile familiei pentru că tatăl lui, un miliardar cunoscut în lumea politică, cu orgoliul la fel de mare ca și contul din bancă, va candida la președinția SUA.
Viitorul socru al Marinei este un personaj alunecos, intimidant, un bărbat puternic care deține toate mijloacele legale și ilegale de a-și îngenunchea adversarii, așa că vrea ca fiul și viitoarea noră să-i stea alături în campania electorală pentru imaginea de „familie unită” în fața electoratului. Prin urmare, meseria de jurnalist a Marinei „nu face casă bună” cu imaginea de politician a viitorului socru, ea fiind pusă în postura de a alege între a face jurnalism și a fi nevasta fiului președintelui.
Pe de alta parte, șeful Marinei, un tip alcoolic, obsedat, paranoic, căruia tânăra îi poartă un deosebit respect fiind singurul care a privit dincolo de aparențe, singurul care i-a văzut imensul potențial, este implicat de o perioadă lungă de timp într-o investigație jurnalistică legată de urmărirea unui escroc financiar, astfel că are nevoie de ajutorul Marinei pentru a intermedia recuperarea unui stik cu informații extrem de importante legate de rezolvarea acestui caz dar și despre locul unde a dat de urma banilor ilegali, o mare bancă din Elveția, Swiss United. Deși aflată în vacanța, Marina reușește să intre in posesia stikului, aflând însă a doua zi vestea năucitoare că șeful ei a fost asasinat. Spiritul justițiar și flerul de jurnalist o determină pe tânără să investigheze atent conținutul informațiilor de pe stick intrând practic in posesia unor informații extrem de periculoase și importante despre clienții celei mai mari bănci elvețiene.
Annabel Werner este căsătorită cu Matthew Werner, un bancher american chipeș, care o răsfață și îi pune totul la picioare. De doi ani, locuiesc in Geneva datorită jobului lui Matthew care ocupă un post în cea mai mare bancă elvețiană, Swiss United.
Viața Annabelei este strălucitoare numai la suprafață pentru că dincolo de „sclipiciul” unui trai lipsit de griji, ea este o femeie tristă, care nu s-a putut adapta vieții de aici, dar și deselor absente ale soțului ei din viața de cuplu. Calatorii, întâlniri de afaceri, clienți, dineuri și lux, acesta este lumea in care Matthew a adus-o și în care ea nu se simte deloc confortabil.
Destinul tinerei femei se transformă însă într-o dramă când află că avionul în care soțul ei călătorea în interes de serviciu se prăbușește în Alpi. Din acest moment, misterul legat de circumstanțele morții lui Matthew va face parte din viața Annabelei, mister care devine și mai intens când Annabel primește laptopul de serviciu al soțului, în care se găsesc informații teribile despre clienții celei mai mari bănci din Elveția.
Două tinere femei cu intuiție, imaginație și curaj, posesoare ale unor secrete financiare ”mortale” despre companii paravan pentru afaceri periculoase, mașinațiuni financiare, secrete murdare, șantaje oribile si crime sunt prinse într-un păienjeniș de minciuni și secrete, fiecare luptând pentru supraviețuire și aflarea adevărului.
Pentru ce informații pe care voia să le dezvăluie lumii și-a riscat viața soțul Annabelei?
Ce jocuri ilegale și periculoase a descoperit Marina în investigația pentru care șeful ei a fost ucis?
Cum se vor schimba viețile celor doua femei când adevărul va ieși la lumină?
Vă las pe voi să aflați invitându-vă să lecturați acest thriller palpitant pe care-l recomand cu plăcere!
„Există o lume întreagă in offshore-uri (…) O lume de bani murdari, ascunși în conturi secrete, care aparțin unor oameni foarte puternici și periculoși. Imaginați-vă că le-ați vedea situația bancară. Tranzacțiile. Rețeaua lor. Vorbesc de șefi de cartel. Teroriști. Lideri mondiali.”
„Sunt oameni cu care banca nu ar trebui să facă deloc afaceri. Oameni aflați pe liste de sancțiuni. (…) Traficanți de arme. Dictatori. Swiss United nu poate face afaceri cu genul asta de oameni. Nicio bancă nu poate.”

Cartea Soția bancherului de Cristina Alger poate fi comandată de pe nemira.ro, carturesti.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Recenzii și prezentări cărți thriller

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *