Delicatese Literare
Prezentari carti

Stăpânul inimii mele de Mary Jo Putney, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Stăpânul inimii mele

(Once a Laird – 2021)

Mary Jo Putney

Editura Litera/ Lira

Colecția Cărți Romantice

Nr. pagini: 320

Traducere: Cristina Radu

  1. Ispășire prin iubire – Once a Soldier – 2016 – prezentare

  2. Rebelul de altădată – Once a Rebel – 2017 – prezentare

  3. Fecioara din harem – Once a Scoundrel – 2018 – prezentare

  4. Odiseea dragostei – Once a Spy – 2019 – prezentare

  5. Dragoste și onoare – Once Dishonored – 2020 – prezentare

  6. Stăpânul inimii mele – Once a Laird – 2021

După moartea logodnicei sale, Kai Ramsay pleacă din Scoţia îndeplinindu-și visul de a cutreiera lumea pentru a studia ruine antice și a colecționa antichități valoroase. Astfel, vreme de mulți ani, Ramsay trăiește la limita pericolului, dar totul se schimbă în ziua în care o scrisoare sosită din îndepărtatele insule ale Scoţiei îl anunță că peregrinările lui trebuie să ia sfârșit.

Signy Matheson și-a dedicat toată viaţa oamenilor din arhipelagul Thorsay din Scoţia. Cu un spirit aprig şi o minte ageră, ea este mâna dreaptă a bătrânului stăpân al domeniului. Dar acum bărbatul e pe moarte, iar Signy decide să-l cheme pe cel îndreptățit să devină moștenitor.

Când Ramsay ajunge în Thorsay, este şocat să vadă că Signy a devenit o frumuseţe ispititoare cu o mână de fier. Ba chiar este încântat să petreacă mai mult timp împreună cu ea pentru a învăța care îi sunt responsabilitățile de nou stăpân al domeniului. Deși trecutul înnegurat le tulbură dorinţa nerostită ce se naște între ei, o furtună ce se abate asupra insulei aprinde pasiunea, și astfel ajung să își mărturisească sentimentele. Dar, când Ramsay și Signy descoperă niște ruine antice în Thorsay, un pericol neașteptat pândește din umbră și amenință să schimbe totul.

Cadou special pentru cititorii din România: O NUVELĂ ORIGINALĂ!

„Un alt exemplu de măiestrie literară – iar rezultatul este un roman de dragoste exemplar în toate privințele.“Booklist

Fragmente:

„El nu rezistă, își lăsă capul în jos și o sărută ușor. Nu voia s‑o îndepărteze, dar voia foarte tare s‑o sărute.
Lui Signy i se tăie răsuflarea, dar nu se retrase. În schimb, se sprijini de el, trupurile lor lipindu‑se unul de celălalt. Era amețitor de caldă și de atrăgătoare.
– Ești încântătoare, murmură el. Când te‑am văzut prima dată după ce m‑am întors, m‑am gândit că arăți ca o zeiță nordică.
– Nici pe departe. Poate ca o războinică încruntată.”
„– Am putea împărți patul de sus, spuse el răgușit. Și să împărțim pentru totdeauna un pat dacă ne căsătorim. Cu cât te cunosc mai bine, cu atât mai mult îmi dau seama că bunicul a avut dreptate. Ai fi cea mai bună dintre toate posibilele soții. Vrei să te măriți cu mine?
La auzul vorbelor lui, Signy înlemni, smulsă din ceața senzuală. Căsătorie. Pentru totdeauna. Indignată, se retrase de lângă el.
– Nu! Poate crezi că sunt soția perfectă pentru tine, dar asta nu înseamnă că tu ești soțul perfect pentru mine. Am petrecut toată viața având grijă de alți oameni și de nevoile lor. Am obosit să‑i pun pe ceilalți pe primul
loc! Nu‑și dădea seama câtă furie îngropase în ea până când vorbele nu‑i izbucniră din gură. Vreau să fiu egoistă și să‑i las pe toți să‑și rezolve singuri problemele, nu să mă lase ei pe mine să muncesc, iar ei să‑mi poată spune cât de minunată sunt! Vreau să fiu liberă!”
„– Poate că… asta e noaptea în care o să devenim amanți.
Ea își ținea privirea în jos și vocea timidă chiar când mâna îi devenea mai îndrăzneață.
Abia putând să vorbească, el icni:
– Nu amanți, iubita mea zeiță! Îi ridică bărbia cu mâna și se uită în ochii ei căprui. Vreau mai mult de atât. Vreau să împarți patul cu mine ca soția mea. Și putem să facem să se întâmple asta chiar acum, chiar aici.
Ei i se tăie răsuflarea.
– Să ne legăm prin jurământ?
El încuviință din cap.
– Se pare că azi suntem în mijlocul lucrurilor vechi, iar legarea prin jurământ e un obicei scoțian foarte vechi și onorabil. De obicei, doi oameni asistă la jurământ cu intenția de a avea curând o căsătorie formală, o intenție
pe care eu în mod categoric o am. Vreau să mă însor cu tine în catedrala St. Magnus cu jumătate din Thorsay uitându‑se aprobator sau invidios. Dar în seara asta vreau să fac acest jurământ intim și personal în fața ta.”

Veți citi întreaga poveste în romanul STĂPÂNUL INIMII MELE de Mary Jo Putney, care include și cadoul special al autoarei pentru toate cititoarele din România: nuvela originală SĂRBĂTORI STRĂLUCITOARE! Cartea va fi disponibilă de vineri 17.12.2021 la chioșcurile din toată țara!

Sursa: Cărți Romantice

Listă cărți apărute în colecția Cărți Romantice ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți din colecția Cărți Romantice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *