Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Steaua muzicii – seria Prinţesele din Ponilandia de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Steaua muzicii

(A Singing Star – 2014)

Prinţesele din Ponilandia

Chloe Ryder

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: 2019
Nr. de pagini: 120
Traducere: Dașa Suciu
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
Diva, steaua muzicii din Ponilandia, își pierde vocea splendidă înainte de un mare concert. I-a răpit-o baroneasa Divina, cu ajutorul unei vrăji! Pippa și Praf-de-Stele sar în ajutorul cântăreței. Le ajută și o corabie cu pirați. Cum o să se descurce în peștera misterioasă, unde trebuie să ajungă pentru a-i reda Divei vocea?
Urmăreste toate aventurile din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013 – recenzie
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014 – recenzie
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014 – recenzie
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Fiecare volum începe prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prinţesa Cristal, Prinţesa Nor Alb, Prinţesa Praf-de-Stele, Prinţesa Miere, Prinţul Iute-ca-Vântul, Prinţul Cometa și Prinţul Furtună.
Acesta este ultimul volum din această serie minunată. Am fost într-o aventură extraordinară alături de personaje magice.
Ultimul volum ne duce înapoi în Ponilandia. Pippa întoarsă în oraşul ei natal, Londra, primeşte o invitaţie din Ponilandia de a participa la un recital susţinul de verişoara lui Praf-de-Stele, Diva, care este o stea a muzicii cu o voce minunată. Înainte de a primi invitaţia la acest concert regal, Pippa se străduia să îşi înveţe rolul pentru piesa de teatru la care participa cu şcoala şi nu avea deloc încredere în ea, îi era frică că o să dea greş.
A plecat în Ponilandia, unde era agitaţie mare, toti se pregătea pentru concertul minunat. Era invitată toată lumea din Ponilandia. Pe neaşteptate, în timp ce făcea repetiţii, Diva se trezeşte faţă în faţă cu Divina care aruncă asupra ei o vrajă şi îi fură minunata voce a Divei. Nu se putea ca fetiţa să vină în Ponilandia şi să nu aibă ceva de rezolvat. Ajutată de Praf-de-Stele şi alţi prieteni, aceastaa aflat că Divina se ascundea într-o peşteră. În tot acest timp, Pippa îi spunea Divei ca vocea nu i-a dispărut, că trebuie să aibă încredere în ea, că, chiar dacă Divina a făcut o vraja, vocea se afla înăuntrul ei. Singurul lucru pe care i l-a furat Divina a fost încrederea. Pippa se gândea că este într-o situaţie asemănătoare cu Diva: o sfătuia să aibă încredere în ea, dar şi ei îi era frică că nu se va descurca la piesa de teatru de la şcoală. Dacă şi-a recuperat Diva vocea şi dacă, până la urmă, a avut loc spectacolul, vă invit să citiţi.
Vă spun că îmi plac foarte mult aceste serii, care pe lângă faptul că sunt foarte frumoase, sunt şi educative. Această seria ne-a vorbit despre ce înseamnă prietenia în toate modurile posibile şi între oameni şi animale.
Ajunsă la ultimul volum o să vă spun că la sfârşitul fiecărui volum o să aveţi parte de o supriză.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor! Nu o să vă pară rău!

Cartea Steaua muzicii, seria Prințesele din Ponilandia de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

8 Comments

Spune-ți părerea!